Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
48
Favori
35.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuş ciz. model olarak sat. agzına bır mesaj baloncugu yada mektup sıkıştır. al sana twiter..... bu skeılde render alıp satarsın.boylece hem model hemde resım olarak gelırın olur.kı zaten sadece resım olarak bıle basarılı kompozısyonlar hazırlayabılıyorsan ordna gelırın modellerden cok daha fazla olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasezo

    darnell... yanlıs anlama ama yerınde olsam o drone u sılerım....

    sana kısaca soyle bır olayı anlatayım,

    bır kısı vardı.6000 kusur resmı vardı satısta.hepsıde kendı yaptıgı resılerdı....ve bu adamı banladılar....adam bu ısı ana meslegı halıne getırmıstı....bırden elınden gıttı.ve bunun sebebı arka plan olarak kullandıgı resımler...


    ban sebebıde telıf hakları ıhlalı...arka planda kullandıgı resımler kendısının degıldi....senin uçak kiralayıp ücarken o resmi çektigine kimse inanmaz.... o yuzden resmin tum haklarını satın aldıgını ispatlayan sozleşme belgesini isteriler....oda yoksa ban.

    kasezo hangi drone? abi portfoyden kaldırdım zaten, şuan sitelerdeki yayımdaki portfoyumde yok diye biliyorum. yukarıdaki çalışmayı arkadaşa konsept için örnek vermiştim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darnell_vfx

    quote:

    Orijinalden alıntı: kasezo

    darnell... yanlıs anlama ama yerınde olsam o drone u sılerım....

    sana kısaca soyle bır olayı anlatayım,

    bır kısı vardı.6000 kusur resmı vardı satısta.hepsıde kendı yaptıgı resılerdı....ve bu adamı banladılar....adam bu ısı ana meslegı halıne getırmıstı....bırden elınden gıttı.ve bunun sebebı arka plan olarak kullandıgı resımler...


    ban sebebıde telıf hakları ıhlalı...arka planda kullandıgı resımler kendısının degıldi....senin uçak kiralayıp ücarken o resmi çektigine kimse inanmaz.... o yuzden resmin tum haklarını satın aldıgını ispatlayan sozleşme belgesini isteriler....oda yoksa ban.

    kasezo hangi drone? abi portfoyden kaldırdım zaten, şuan sitelerdeki yayımdaki portfoyumde yok diye biliyorum. yukarıdaki çalışmayı arkadaşa konsept için örnek vermiştim

    iyi ozaman o drone plotsuz ucagın arkasındakı fon resmı ban sebebı... kaldırydıysan ıyı.dıkkat et yanı boyle seylere.sana aıt olmayan hıc bırsey olmasın mumkunse.

    duzeltma.bır ton yanlısla yazıyrum arkadaslar kusura bakmayın klavyem tukce. bu zamana kadar hep rusca-ingilizce kullandıgımdan sımdı karısıklık oluyor alısamadım daha. o yuzden eksık fazla tonla harfe basıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 15 Mart 2015; 18:07:59 >




  • aynen dediğin gibi erken uyandım kaldırdım hepsini. yoksa yukarıdaki uyarılarını okumasam n'olcak ki deyip, kaptırdım gidiyordum:D şuan yayımdaki sitelerde problem yok, 3d modeller için arkaplan gerekirsede photoshopda kendimiz yapıcaz artık.

    cinema 4d ile gelen content browserda güzel materialler var, arkaplan felan. cinema 4d lisanslı olduğunda bunları kullanmak sakınca yaratırmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darnell_vfx

    cinema 4d ile gelen content browserda güzel materialler var, arkaplan felan. cinema 4d lisanslı olduğunda bunları kullanmak sakınca yaratırmı?

    normalde problem olmaz cunku programla beraber gelen sey tıcarı kullanım ıcındır.yanı kullanabılırsınız.her nekadar o modellerı cınema 4d ye bagıslayan kımselerın adları belırtılıyor olsada onları dahı kullanabılırısnız.

    amaaaaaaa. eger sızden bır baskası daha onec kullandıysa, sız kopyacı hırsız durumuna dusersınız ve banlanırsınız... bu nasıl olur. bır aıle vardı. karı koca bu ısı yapıyorlarçcocukları sanat okulunda okuyor ama 18 den kucuk oldugundan eserlerını baba ve annesının hesabından yapıyormus.18 ıne basınca kendı hesabını acıp kendıde satısa koyunca kopya oldugu zannedılıp-anlasılıp tum hesaplar aynı anda banlanmıs.sonra ayla dıl doktuklerı ve durumu anlattıkları halde, ban cozulmedı....

    kullanım sartnamesınde sız her yuklemenın sıze aıt oldugunu teblıg etmıs bulunuyorsunuz. sızden once bır baskasının yukledıgı bırsyı yukledıylesenız bu sızı hırsız konumuna dusurur. durumu acıklayabılsenız bıle %10 yada 20 ıhtımalle banı cozdurursunuz ve oda resımlerınızı sılmek kaydıyla....

    pasaportunuz oldugundan onlarda bır daha uyede olamazsınız. kısaca mumkun oldugunca durust olun.mısal ben cınema 4d dekı bır mahkeme cekıcını render alıp koymyı dusunmustum.kaplamasını degıstırıp.. acemılık donemlerındeydı. ama sonra arastırırken farkettımkı baska c4d kullanıcılarıda benzer bır yolla render alıp koymuslar zaten.tamam kaplama vs farklı ama kabak gıbı bellı aynı model oldugu.... tırsıp sıldım kafamdan bu fıkrı. nıtekım ıyı etmısım.daha sonraları ogrendıgım kadarıyla bu tarz olaylar.yanı aldım,photosopla vs ıle degıstırıp koydum... bu benı sutten cıkmıs ak kasık yapmaz ve ban sebebıdır. kısacası sıze aıt olmayan bır tek pıxelı bıle satısa koymayın. yaaaaasaaaak. bu bır gercek pazar.oncekı mesajlarda gecen yıl kac mılyon dolar para odedıklerını yazdım sanatcılara...... oyle boyle degıl bıldıgın bır iş bu. otur cız hayatını kazar.... ve her cıddı ıste oldugu gıbı durustluk herzaman kazandırır.uc kagıt yapan gıbı cok kazanamazsın.fıkır calan ınsanalr kadar kazanamazsın ama hep kazanırsın.ve hep buyursun.yavas olur az olur ama senın olur.tam olur. o yuzden mumkunse yabancı yada sıze aıt olmayan sey kullanmyın....cok hosunuza gıdn yada cok satar dedıgınız resı yada modellerı tescıl hakkını alıp kullanabılırsınız.cunku o artık sızın malınızdır.zaten dreamstımeda bır resmı telıf hakkıyla sattıgınızda sızden tum sıtelerden sılmenızı ve bırdaha kullanmamanızı ıstıyorlar.satıstan sonra mısal 500 dolara sattıysanız.o parasyı sıze vermıyorlar 7*10 gun bır kontrol yapıyorlarçarastırıyorlard ıger sıtelerden sıldınızmı sılmedınızmı.durustlugunuze kanaat getırırlerse para hesabınızıa gecıyor.ve sız tgabıkı o resı uzerındekı tum haklarınızı kaybedıyorsunuz. ılla yabancı resı kullnacaksanız yada model bu sekılde telıf hakkını alabılırsınız. ben baslarda yatıgım brıkac hatayı farkettıgım an sıldım.ve bırdaha yapmadım.zaten o resımler satılmamıstıda daha ben sıldıgımde yanı ıcımde bu konuda gercekten rahat.. yanı nıtekım kafnıza atkılan bırsey olursa sorun. bu hata yaparak ogrenmekten cok daha ıyıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 15 Mart 2015; 18:21:54 >




  • programların kendı sundukları materyaller yanı kaplamaların kullanımı sorun olmaz.desen içerenler harıc tabı... mısal ust uste cılek resımlerı olan bır malzemenın ustundekı o cılekler bır resımdır-logodur ve bırının calısmasıdır. bunun gıbı durumlar dısında metal plastık gıbı ozel ıcerık resım logo barındırmayan kaplamalar kullanılabılır...

    vıdeolar ıcınde ses efetklerı benzer bır lısans sıstemıne dahıldır.... oyle fılmden vs kesıp patlama sesını kullanamazsınız...
  • beyler bu konuyla alakalı video dersler hazırlayacagım.50 tl yi geçmeyecek mikrofon lazım. tavsiyesi olan varmı?(birebir tecrübeniz varsa yazın lutfen.netten okuyup su iyidir diye yorum yapmak benimde elimden geliyor.) şunu kullandım şoyle boyle diyebileceginiz tavsiye edebileceginiz bir mikrofon lazım.artık 50-60 tl ye ne varsa.bir tek bu iş için kullancagımdan pahalı bırseyler almak istemiyorum.sınır 50-60-70 tl.
  • sınavları gecemeyenler buradan yazarlarsa yardımcı olabılırım.
  • arkadaşlar site açıyorum bu ay içinde.konuyla alakalı oldugundan ve daha gelişme aşamasında oldugundan burada yazıyorum.daha sonra ayrıca başıkda acacım.

    amaç başta stok sistemleri olmak üzere bununla ilgili tüm dijital destekli sanatların derslerini barındırmak ve turkiyeden daha fazla insana ogrenım ve gelişim imkanı saglamak.

    site üyelikli olup,üyeler birirleriyle mesajlaşabilecek,forumu serbestçe kullanabılecek,basıt bır sosyal ag sstemıyle arkadaslıklar vs kurup blog yazabıleceklei bir portal olacak.

    tek kişi olarak sadece bildigim alanlarda içerik üretebilecegim.bunlar stok sistemleri,cinema 4d,fotografçılık ve vector çizimi.

    bunlar dısında,video kameralar ve video montaj,foto montaj,ses duzenleme vs konularda hem genel hemde rogram bazında ders,makale vs yazacak kimselere ihtiyacım var.

    youtubeda video kanalı olan,herhangıbı bır 3d,2d,ses video programı için ders üreten kimseler varsa (düzenli içerik üretiyorlarsa sitemde yazarlık verebilirim.hem onlar izleyici-takimci kazanırlar kanallarına(ki oradan para kazanacaklar) hemde ogrenmek ısteyenler derli toplu bır egıtım içerigine ulasırlar.

    benım 3d ogrenırken en cok eksıklıgını cektıgım seylerden bırısı eksık dersler,eksık anlatımlar, dıger programlarla ılıntı kurulmamasıydı.misal adam 3d cizmeyi anlatıyor ama nasıl kompozısyon yapılır anlatmıyor yada bılmıyor...sende dolayısıyla bazı noktalarda çakılıyorsun ve hadır işin yoksa ders ara.işin garıbı kımı zaman nerede yanlıs yaptıgınıda kavrayamıyorsun temel bılgın eksık oldugunda...

    misal bugun bır 3d ci,modellerı hazır kullanıyor. ben iç mimarım dıye ortada geziyor.bir anımasyoncu pek cok hazır efektı çakıyor ae de ben fx cıyım dıye gezıyor.pek cok repcı akıyor midi leri ben muzık yaptım dıge gezıyor...bu alanlar elbette genıs bılgı ısteyen ve, bırbırınden cok farklı alanlar ama hepsı ılıntılı.bır anımasyonda ayak sesınden konusma sesıne kadar bın turlu ses,efetk vs var.muzıklerı saymıyorum bıle.bır 3d cı bunları torrenten ındırıp vıdeosuna çakıp al bak ben yaptım dıye para kazanması adıl degıl bence. bu dogrultuda, insanların ihtiyac duydukları mıktarda bılgıye erısebıleceklerı bır ortam yaratmak ıstıyorum.
    ornegın 3d ders hazırlamak ıcın once kayıt programı arıyorsun.nasıl kullanılır ogrenıyorsun... sonra ses programı arıyorsun cunku sesın net degıl cızırtılar vs temızlenmelı.....3 den cıktın sese vardın... sıtede bu tarz durumlar ıcın klavuzlar yonlendırmeler ve dersler olacak.elımden geldıgınce hzırlamaya vakıt buldukca sıteyı guncel tutmaya calısacagım.
    ve tum bu ogrenılen bılgılerın birleştiricisi motive edicisi stok sistemleri olacak.malum cogumuz olmayınca bırakan,sıkılan ve unutan ınsanlarız.benim gibi hobi olarak başlayanlar ise tamamen motivasyona bagımlılar.motivasyon bittigi anda bırakıp normal iş guçlerine bakıyorlar...halbukı belkı ugrassa ogrense cok ıyı ısler basaracak... umuyorum gelir elde etmek,bu motivasyon eksikligi konusunda yardımcı olacak.

    ayrıca üyelerin erişebilecegi bir model havuzuda oluşturmayı düşünüyorum.bağış üsülü isteyen istedigi modeli materyali vs buraya yükleyip diger üyelere sunabilsin.

    kısaca bu ve benzer durumlar yasanmasın dıye boyle bır sıte kurma ıhtıyacı hıssettım.bır haftadır ınternete verdım kendımı sıte kurmayı vs ogrenıyorum. bu ay ıcınde hazır olacak. katılım gostermek ısteyen,kanalılm var benıde ekle yazar olarak çorbada tuzum olsun dıyen varsa buradan yada ozelden yazabılır.

    tavsıyesı olan,varsa söyle yap boyle yap diyeceklere açıgım.konu geniş,boyumu aşıyor.yardıma ihtiyacım var.
    forumların alakasız bolumlerının alt başlıgı olmasından bıktım 3d,2d gibi ses gibi fotograf gıbı konuların.bu dalların hepsı bırbırıyle baglantılanabılecekken,çok iyi işler cıkarılabılecekken cogu forumların satır aralarında kaybolup gıdıyor.elimden epey biz mesai saatimi bu ugurda harcıyorum,dahada harcayacagım,hem kendım yazacagım hemde youtube vs kanallarda içerik üretenleri davet edecegim vs fakat her durumda tek başıma altından kalkabılecegımı sanmıyorum.
    benım gıbı dusunup,insanlarla paylasım yapmak bu sektorun gelişiminde az-çok bir pay sahibi olmak isteyenler çıkar umarım...




  • kasezo veya bir bilen varsa kimlik scan`i nedir tam olarak nasıl çekilir kimliğimizin üzerinde bilgililer yeterlimidir kimliğimizi cep telefonuyla arkalı önlü çekip göndersek olmaz mı kabul edilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnihatd

    kasezo veya bir bilen varsa kimlik scan`i nedir tam olarak nasıl çekilir kimliğimizin üzerinde bilgililer yeterlimidir kimliğimizi cep telefonuyla arkalı önlü çekip göndersek olmaz mı kabul edilir mi

    nufus cuzdanınının resmi. masaya koy ve dikkatlice resmini cek. tum yazılar okunsun. bu resmı gonderıyorsun isteyen sitelere.

    atıyorum bır resım calıp satmaya kalktın yada kuralları ıhlal ettın.senı banlıyorlar ve kımlıgını kara lısteye alıyorlar.bırdaha uye olamıyorsun.ayrıca mısal bırısı hesabını ele gecırdı. bılgılerı degıstırmeye kalktı. ozamanda kımlık ısterler.degıstıren kısının sen mı baskasımı oldugunu anlamak ıcın. yanı hem senı hem onları korur kımlık.

    ayrıca uye olurken verdıgın ısım soyısım fılan kımlıktekıyle aynı olmalı.

    arkadasın kımlıgını kakarır anlamazlar vs dusunme. paypalda banka hesabıyla ıs yaarsın ve gene pasaport yad akımlık scanı ısterler. mıkro stok sıtelerınde banlandınmı baska asaportlada uye olamazsın cunku bu paypal adresını sıstem hatırlıor.yenı paypal acmak ıcınde baska bırının kımlık ve bana hesabını kullanmak gerekecek. yanı ısın zorlasır. her seferınde

    o yuzden en basından durust davranmak ve kurallara uymak en ıyısı.


    eger fotograf cekecek makına yoksa,bı arkadasına vs yada okuluna yada ınternet kafelere falan sor scanner ı olan varsa taratırsın. gonderırsın.ama fotografını cekmek yetıyor.ben foto gondermıstım.




  • şu siteyi bitireyim adım adım dersler hazırlayacagım.temel dersler herkeze açık.otra tesiye dersler üyelere.ileri seviye bilgiler sadece katılım gosteren üyelere açık olacak.katılım yapmayan,yardımlaşmayan yada referansı olmayan buen üst bilgilere erişemeyecek.zaten tamamı ücretsiz olacak sitenin.bakalım ruslar gibi bir portal bir topluluk oluşturabilecekmiyiz..
  • yapacağın site yararlı olursa gelen elbettte olur
    kredi kartının sahıbı ile paypala açılan kişi farklı olsa ama aynı kişi kullansa benim bankalarla hiç alışverışım olmadığımdan bank. bana kredi kartı vermiyorlar bende bir başkasının kredi kartını kullancam ama paypal benim benim üzerime olacak sıkıntı olurmu elimde kredi kartı var ama bir başkasının onu kullansam paypal açsam adres bilgileri ad soyad farklı sorun olur mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnihatd

    yapacağın site yararlı olursa gelen elbettte olur
    kredi kartının sahıbı ile paypala açılan kişi farklı olsa ama aynı kişi kullansa benim bankalarla hiç alışverışım olmadığımdan bank. bana kredi kartı vermiyorlar bende bir başkasının kredi kartını kullancam ama paypal benim benim üzerime olacak sıkıntı olurmu elimde kredi kartı var ama bir başkasının onu kullansam paypal açsam adres bilgileri ad soyad farklı sorun olur mu

    paypala girdigin isim soyism vs kartsahibiyle aynı olacak.

    ayrıca bunun için kredi karti gerekmiyor.

    bankaya gidip normal hesap açtiriyorsun. içinede dogrulama yaparken kullanacagın 10 lira koy.
    sonra bu hesaba aıt kart alıyorsun. duz banka kartı sadece hesaba baglı.ardından hesabında bır sanal kart olusturuyorsun.
    üç bilgin oldu.
    bunlar:
    hesap no(iban)
    banka kartın
    sanal banka kartın.

    paypala üye olurken banka kartını kabul etmeyecek o yuzden sanal kartı gostereceksın.ayrıca hesaba para çekmek daha ucuz oldugundan ve paypal limiterini kaldırdıgı için banka hesabınıda ekleyeceksın.

    boylece paypal senın adına olacak.pypaldan parayı alırken banka hesabını kullnacaksın.paypalla alısverıs yapacagında,kendı bankanın sıtesınden sanal karta para koyup sanal karttı kullanacaksın paypalla.boylece guvenlıgıde elden bırakmamıs olacaksın.para verırken sanal karttan alırken hesaptan alacaksın.para hesabına gecıncede elındekı banka kartınla gıdıp atm den alıvereceksın.siteden çıkan para 3-7 gunde paypala geçer.paypaldan çıkan parada 2-7 günde hesabına gecer.toplamda ortalama 10-14 gunde paran eline gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 4 Nisan 2015; 18:24:48 >




  • ayrıca skrill de var. eskiden moneybookers idi adı. oda paypal gibi.dedigim yontem ondada işe yarar.kredi kartı lazım degil.bununla beraber. normal banka kartını internet kullanımına açtırıpda eklemek mumkun.(paypal bolye kabul etmıyor ama skrıllde denemek lazım.)

    kısaca paypalla arası iyi olmayan yada kullanamayan kimseler skrille yonelebilir.


    siteyi tmamlayıp yayına sokabilirsem aslında bu konularıda dahil edecegim klavuzlara.neyse.şimdilik sorusu olan buradan yazsın.
  • kasezo siteyi sabırsızlıkla bekliyorum. keşke bende aktif katılımcı olabilsem ama benim durumumu biliyorsun. zamanımın büyük çoğunluğunu portföyümü genişletmek için harcıyorum. maddi olarak yeterli seviyeye ulaştığımda daha rahat hareket edebileceğim. o zaman bende bilgim dahilinde siteye katkı sunabilirim.


    umarım yanlış anlamazsın veya motivasyonunu düşürmem ama ben şu soruları kendime sorardım

    * site veya portal zamanımı, emeğimi, paramı vericem. beklentim ne? hobi mi, iş mi?

    * site türkçe olucak, dolayısıyla türklere hitap edicek. 3d konusunda kısıtlı kitle. yeterli ilgi olmazsa ne yapıcam? saçma sapan insanların bencil, kaba, motivasyon düşürücü davranışları konusunda nasıl bir yol izlicem?

    * benzer sitelerden farkı ne olucak?

    * ders hazırlarken nasıl bir yol izlenecek. günümüzde zaman çok değerli, iyi kullanmak gerekiyor. 20 saniyede anlatılacak bir tekniği 20 dakika saçma sapan sohbet, kendini övme, şu karşıdaki dağlarıda ben yarattım triplerine girenler için nasıl bir yol izlenecek. digitaltutors her ders yayımlamadan önce yanlış hatırlamıyorsam test yayını gibi bir şey yapıyordu. hatalar tespit edilip geri bildirimde düzeltildikten sonra asıl sunum yapılıyordu. 3 kişilik uzman ekip bunların kontrolünü yapabilir.

    * site mobil olarak rahat takip edilebilecekmi. insanlar artık akıllı telefonlarından günün her saati online olabiliyorlar. metroda, vapurda, otobüste siteyi kontrol etmek isteyeceklerdir. tasarım bunu destekliyormu.

    * ben donanımhaberin yönetim ekibini, adminleri çok severim. her türlü görüşe, argoda olsa müsamaha gösteriyorlar ve hemen silmiyorlar. hayatın kendisi böyle ve biz insanlar robot değiliz kimi zaman duygularımızla hareket ediyoruz. kasezo açılacak sitede de adminler tartışma konularında olabildiğince geri planda, hoşgörülü ve buralar bizden sorulur "yassak" kardeşim gibi tavırlardan uzak durmalılar. eğer fikrini sözcüklerle değilde küfürle ifade eden olursada ban yerine süreli uzaklaştırma gibi cezalar uygulanabilir.(kendim için istemiyorum ben otuzuna merdiven dayamış birisiyim ama liseliler çok çabuk overload oluyor:D)

    şimdilik aklıma gelenler bu. ayrıca gerek photoshop gerek after effects'de kompozisyon konusunda bende çok zayıfım. dersleri sabırsızlıkla bekliyorum. bildiğin yabancı kaynaklar varsa rusça ingilizce ispanyolca hiç farketmez açığım

    bol şans kasezo, umarım herşey istediğin gibi gider




  • sitede seviye olacka.üyelikte.
    sıradan üyeler. foruma mesajlaşma sistemine vs heryere serbest erişeblicekler.(bir kaç bolüm harıc.
    aktif üyeler. bunlar sitede daha çok süre harcayıp katılım gösteren kimseler olacak.bunlara diger üyelere kapalı olan bölümler açılacak.
    yazarlar. hem üyelerin hemde aktif üyelerle aynı fakat ayrıca sitede makale yayınlayabilecekler,
    yoneticiler. bunlarda tum siteye hükmedebilecekler.


    ben site filan kurmaktan anlamam normalde... son bir haftadır ugrasıyorum kendı kendıme ogrenıyorum.bukadar emek zahmet vs ise bu konunun uzun suredır kafama takılması.

    başlayan insanlar misal ben sadece karetkter yapacam,sadece animasyon yapacam diyerek başlayıp pc destekli sanatların ne potansiyelinn farkına varıyorlar nede diger sanatları umursuyorlar.anımasyoncu muzıklerı çalar,efektleri çalar.kullandıgı program zaten çalıntı.crackli.... nebileyim muzısyenım dıye gecınıp evınde rep soyleyen desen aynı....

    ben burada site ogrenıyorum... yapıyorum kendı kendıme.bır tanıdıgım 1500 lira vermıs gecenlerde sıte yapımına.....adamın yaptıgıda alıp hazır temayı çakmak...

    bunu yapmayan,ypamak istemeyen. nebiyelim param olsa alacagım ilk şey kullanıgım programın lısansı olur dıyenler. yaptıgı işi severek yapanlar.dolayısıyla genıslemeye gelısmeye yukselmeye acık kımseler hedef kıtlem.
    bu kapasıtede bırkac kısı bulacagım once.bunlar sıtenın cekırdek kadrosu olacaklar halıyle.zaman ve efor harcayacaklar.karşılıgında isterlerse referans linkleri isterlerse kanallarının linkleri vs yayınlayıp izleyici çekebilecekler. zaten kurulacak arkadaşlık ortamı bilgi alışverisi yeterli olacaktır.olmadı aramızda ara toplayıp yarısmalar yapıp odul verebılırz.misal modelleme yarısması,beste yarısması nebıleyım kompozısyon yarısması... bunlar ufak detaylar.


    içerik olarak,başlangıcta sadece ben nekadar yetişebilirsem okadar üretecegim.bunun dsında birkaç dusuncem var.oncelıkle hiç bilmyen birisi nereden başlamalı nasıl ilerlemeli bu konuda klavuzlarla ve demel derslerle anlatacagım.bakalım ısın burası bıraz karısık.daha tam karar veremedım.

    bır pano koyacagım ayrıca. oylama panosu gibi birşer. istek dersler vs bu panoda paylaşılıp oylanabılecek.yazarlarda bunlardan hangısı ellerinden geliyorsa işleyip anlatacaklar.

    burası onemlı işte benım gibi istekli yazarlar bulabılecekmıyım.katılım gostereceklermı.youtubedan elde edeceklerı gelirler onlara yetecekmı.bakalım zaman ne gosterecek.

    ayrıca mobil olayı aklımda. mumkun oldugunca responsıve yapmaya calısıyorum.ama dedıgım gıbıbenım becerilerim kısıtlı.ileride gönullu webmaster arkadaslar çıkarsa ve siteyi geliştirmeye yardımcı olurlarsa mobill olayınıda becememış olursam onlarla çozeriz.

    ben açık kaynagı cok seviyorum.gonullu olarak sıtelerı vs programları turkcelestıren dersler yayınlayan kımseleri takdir ediyorum.ve bunu gerçekten insanca buluyorum. çünku bazen oyle ufak tefek şeyler yüzünden saatler gunler harcıyoruz ki keşke bir bilen olsada gosterse diyoruz.çunku oszamn bırkac dakıkada halloluyor...sitede bunun olmasını ıstıyorum.

    zaten sıtenın belkemiği stok sistemleri olacak. tum pc destekli sanatları bır yerde toplamak imkansız... zira bir muzısyen yada ses sanatcısı 3d yı umursamaz.tıpkı 3d cılerın onları umursamayıp torrenten cektıklerı ses efektlerıne abandıkları gıbı....

    stok sıstemlerını ortaya koyup,herkezın kaşıklayacagı bır yemek gıbı sunacagım.umudum içerik havuzu kurarak yada kullanıcıların bırbırlerıne destek olarak ogreterek içerik paylasarak eksıklerını gıdermelerı.korsan kullanımı azaltmak,paylasımı dıyalogu arttırmak.az oncede degıım bır kesım ınsan bu konuda belkemıgı olacaklar umuyorum.ınsanların kafasındakı 3d ya mımarı ya teknık yada cızgı fılm cızımı ıcındır gıbı fıkırler yada muzık sadece muzısyenler ıcındır gıbı fıkırlerı dagıtmak ıstıyorum.ben 2d 3d cızıyorum sıte yapıyorum.fotografcılık yapıyorum.ayrıca teknık ressamlık(elektrık) elektrıkcılık depoculuk vs bırsuru seyı bılıyorum.kısaca ınsanımızın pek cogunun yaptgı yav maasım var.gerısınden banane demedım.sureklı ogrenmek ve benım gıbı ınsanların cekırdegını olusturacagı bır portal olusturmak ıstıyorum.

    tabı bunları bır anda becermek gıbı bır nıyetım yok.yaptıgım sıteyı buna yonelık olarak yapmaya calısıyorum.mısal benım durumum ıyı olmazıse, gelecek yıl kapanmasın dıye bır tane reklam kullanacagım.googledan. ır yılda sıte masrafını cıkarır dıye umuyorum kı bakarsın ıslerım bozulur benım ve odeyemezse sıte kapanmasın. sıteyı benzer bır amacla ben olmadan ıdare edebılecek sekılde tasarlamaya calısıyorum.iilerde cok guvenıgım bırılerı olursa kı ılla cıkar. tum sıfrelerı vs verıp yoklugumda yada bır sey olurda bakamazsam devam ettırmesı ıcın bel baglayacagım.


    kısaca darnel temel amac paylasmak.ortamı bozacak her tur seşde yasak. duruma gore dırek ban.duruma gore bır uyarı sonra ban. bunlar anlık sınırle yapılan seyler harıc tabı.sitenin amacı uretecek insanlar guruplar ilişkiler uretmek.. ben anımasyon yapayım desem ses konusu halledecek ne bılgım ne donanımım var. kompozısyon programlarında son şekli verecek kimse yok. boyle boyle pek cok eksık konusu eksık yanı olan ınsan var bana benzer... rusyada gordugum ve netten kdugudum kadarıyla ınsanlar tanısıp kaynasıp bırlıkte hesaplar acıp urettıklerını satıp tek baslarına elde edeceklerınden cok daha faazla getırı elde edebılıyorlar...bız neden yapamayalım. her daldan bırılerının olacagı bır platformda olupta ıletısım kurabıldıkten sonra nıy olmasın... bakalım altına gırdıgım yük agır. becerırde destek olacak kımselerı bulursam, bu işi becerırız.yok kımse destek olmaz okuyup kaçar paylaşmaya katılım gostermeye yanaşmazsa eger,yapacak birşey yok bende bırakırım, hostıng kapanana kadar durur.sonra kapanır...zamanla gorecegız sonuc ne olacak.

    genel olarak durum bu darnel.kafamdakıler bunlar.bu sıteye harcadıgım onca seye karsılık sıte kendı masrafını karsışarlar bana yeter.zaten yotube kanalı vs de acıp rdanda 3*5 kuruş gelirse oda işte çay paramız olur))) ama yazarlara ozel olmakla bırlıkte bır çay ısmarlama sistemi yapacagım sanırım.becerebılırsem.hosuna gıden yazara bı cay ısmarlayabıleceksın:)))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasezo

    sitenin amacı uretecek insanlar guruplar ilişkiler uretmek.. ben anımasyon yapayım desem ses konusu halledecek ne bılgım ne donanımım var. kompozısyon programlarında son şekli verecek kimse yok. boyle boyle pek cok eksık konusu eksık yanı olan ınsan var bana benzer... rusyada gordugum ve netten kdugudum kadarıyla ınsanlar tanısıp kaynasıp bırlıkte hesaplar acıp urettıklerını satıp tek baslarına elde edeceklerınden cok daha faazla getırı elde edebılıyorlar...bız neden yapamayalım. her daldan bırılerının olacagı bır platformda olupta ıletısım kurabıldıkten sonra nıy olmasın... bakalım altına gırdıgım yük agır. becerırde destek olacak kımselerı bulursam, bu işi becerırız.yok kımse destek olmaz okuyup kaçar paylaşmaya katılım gostermeye yanaşmazsa eger,yapacak birşey yok bende bırakırım, hostıng kapanana kadar durur.sonra kapanır...zamanla gorecegız sonuc ne olacak.

    alanında uzman bunun gibi insanları bir araya toplarsan çok iyi işler çıkarabilirsiniz. çünkü dediğin gibi 3d sadece modelleyip render almakla bitmiyor, bir sürü uzmanlık gerektiren bölümü var ve hepsi birbiriyle bağlantılı! modelleme, uv haritası, sculpting, texture, rig, animasyon, photoshop-after effects kompozisyon vs.. gibi her biri uzmanlık gerektiren aşamalar. bu aşamaların birinde zayıf olup işi batırdığında, bütün proje çöpe gidiyor! sonrasında motivasyon düşüklüğü, ilgisizlik ve uzaklaşma. bir süre sonrada bildiklerinide unutuyorsun.

    ben şunu öğrendim photoshop veya after effects de kompozisyon konusunda çok zayıfım. bu sanatçı kafası ile de ilgili olabilir, bilmiyorum. izlediğim derslerde de imrenerek bakıyorum ve bu insanlara büyük bir hayranlık duyuyorum. kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum, bakalım göricez. o yüzden siteyi sabırsızlıkla bekliyorum kasezo. umarım ekibi kurarsın bende bir şeyler öğrenirim sizden. bol şans




  • darnell ın dediği gibi olay biz sinema da reklamlarda çeşitli sektörlerde bu tür yapılan işi tek bir ürün gibi görsekte bu çeşitli parçalardan oluşuyor ve parçaların birbiriyle uyumu iş bölümü çok önemli zira bir kişinin bütün bizim sinema da gördüğümüz efektleri yapması olanaksız o sebeble iş paylaşımı burada olaya giriyor cinema 4d ile AE birlikte kullanıldığında ortaya süper şeyler çıkabiliyor photoshop ile illustrator pro.birlikte kullanıldığında iyi şeyler çıkıyor ortaya zaten bir kişinin bütün bunların hepsini bilmesi imkansız ama ortaya kaliteli bir iş konulacak ise bir kaç kişi bir araya gelerek iyi ürün ortaya koyabilir bu tek bir kişinin yapacağı bir uzmanlık alanı değil ben biraz html 4.0 html 5.0 css 2. css 3. ün kodları biliyordum wordpress denen bir meret vardı ondan herşey bıraktım eskiden elle yazılan kodlar şimdi hazır paket halinde prog. kişiye sunuyormuş 200- 300 tl ye site yapan duydum ben




  • bakalılm işte bi işe girdik...becerirsek ne ala.elimizde kalırsa yapacak birşey yok.site için joomla kullanıyorum.daha teknik işler elimden gelmez.millet bi firma sitesi için tema indirip isim vs değiştirip kurmaya bile 1500 tl isterkende bınlerce lira verip portal yaptıracak halim yok. elimden geleni yapıyorum.
    sitede mesajlaşma,forum,her üye için profil-blog-foto album de olacak.ilham galerisi,gelir stok sistemlerinde kullanmak için hesap makinası(daha sonra analtırım ne için oldugunu),keyword toplayıcı,gene stokçular için olay takvimi.freelancerlar için ilan vs tablosu gibi birtakım araçlar bulunacak.benım bütçem bilgim ve vaktimle yapacagım bunlardan ibaret.ki mikrostoga dair tonla bilgi aktaracagim.ayrıca ai,c4d,ae,joomla, ve başka programların,paypal vs servislerin de klavuzlarını,derslerini hazırlayacagım.bukadar emek verdikten sonra hiç değilse birkaç kişi çıkar katılım gösterir diye umuyorum.bakalım ne olur ne biter.mayıstan once yayına başlar sanırım site.
    bir aylık bir test,derleme,toparlama süreci olur.sonra artık ne yapabıldıysek o haliyle devam eder.
    açık söylemek gerekirse ahım şahım bir ilgide beklemiyorum.malum bizim millet ya okur kaçar,yada kopyalar kaçar sağda solda kendisininmiş gibi yazar.

    ama herşeye rağgem üçün beşin hesabındayım.birkaç kişide olsa bu işi öğrense gerisi gelir diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.