Şimdi Ara

Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Generalzekidoğanda olanlar siteyi kontrol ederse 492.de bir apartman ve yamaçevlerinde sinyal gözüküyor şu anda.


    @andriel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 8 Ocak 2021; 16:18:13 >
  • Daha sabah kontrol etmiştim şimdi 490. ve 492.sokaklar eklenmiş yani muhtarlık ve çevresi. Bir müşteri hizmetlerini arayayım durum nedir bilgilendiririm.

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Sokak olarak değil de apartman tek eklenmiş. 492de 13Nolu Apartman. İşin garip tarafı bir üst apartmanda ben oturuyorum(15NO) ve benim apartmana kutu bile gelmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 8 Ocak 2021; 16:46:38 >
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Müşteri hizmetleri ile görüştüm adres bilgilerimi tekrar aldı, o sokaklarda ki ve no'larda oturanları sordum "sinyal alanlar değil abonelikleri başlamış olanlar onlar" dedi. Ekip gelip kontrol edecekmiş apartmanı ve kutuyu sinyal varsa hizmet alırsınız gibisinden konuştu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 8 Ocak 2021; 16:15:56 >
  • knucker3 hocam sizin binaya takılmadımı daha kutu ilğinç sizin bir alt binada sinyal varken olukça entresan

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Sinyal olmadan nasıl abonelik başlatmışlar çok merak ediyorum , eğer öyle bir şey varsa bizlerin aboneliklerini neden başlatmıyorlar.

  • Büyük ihtimalle onlara sinyal verildi ve hizmet almaya başladılar, bakalım bizim binaya hafta başında gelirlerse ne diyecekler ? Buradan bilgilendiririm sizleri. Eğer zaten abonelikler başladıysa altyapı sorgulama ekranında yavaş yavaş farklı yerleri de gösterirler.

  • Üç gündür yamaçevlerinde sinyal var gözüküyor. Orada oturan arkaşlar vardı , arayıp başvuru yapan yada bilgi alan var mıdır ?

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    hocam bugün bizim binaya eski kutulardan takmışlar her ne kadar taktırmayın desemde kimseden ses çıkmamış kutya baktıgım kadarıyla sadece kutuyu monte etmişler baglantısını yapmamışlar bizde en son durum bu sizde durum nedir hocam bize bu gün taktıklarına göre sizin binaya da kutuyu takmış olmaları lazım

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt

    Taksınlar boşver , apartmandakilerden illaki kullanmak isteyen olacaktır. Onların hakkına girmek olur. İstemiyorum takmayın demektense abone olmamak daha adil , diğer issler rekabet için fiber getirirse ne ala tabi.


    Dün kapı ağzında duran fiberi çatıya çıkarmışlar ama kutu hala yok. Bugün yarın gelir herhalde beklemeye devam anlayacağın. Ama 15ine yetişecek gibi durmuyor. Bi 15 gün daha uzatırlar büyük ihtimalle.

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    hocam dünmü binanın çatı katına çıkartılar kabloyu ben binamıza getirdiler derken ben öyle anlamıştım aboow neyse yarın bir gün takarlar bende telekomla ugraşıyorum bana bi bildirim numarası verdiler vermesinede nasıl ve nerden takip edecegimi bilmiyorum .


    öyle yapacagım yada vadafone herhalde kablonet altyapıyı kullanabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam 50 mb lik paketini kullanırım benim tam kullancagım saate hız düşürmektense kullanmadıgım 100 mb ye para vermenin anlamı yok benim için kendi adıma böyle düşünüyorum

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt

    Bugün arkadaş sormuş yarın geleceğiz bütün mahalleye kutu koyacağız demiş , ne kadar doğrudur bilmiyorum.


    Telekom tarafına bende bir mesaja atmıştım. Müşretisiymişim gibi davranıp arıza takip no verdiler ama online işlemlere girme gibi bir şansım olmadığı için ne oldu bitti anlayamadım.


    5 Saat 25mbps kullanmak mı yoksa 24saat 50mbps diye mi sordum kendi kendime. Yine gider kablonet alırım açıkçası. Bir şey download edecek isem bunu o 5 saat dışındaki zamanda yaparım 100mbps ile. Geriye kalan zamanda video,oyun oynama kısmında zaten 25mbps bana yeterde artar. Kötünü iyisini seçmek bizimkisi.

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    İnşallah en kısa süerde kavuşuruz ama bana kalırsa bizim altyapıya kavuşmamız şubat sonuna kadar kavşuşuruz gibi geliyor


    Bu gün telekomdan arandım 15 ocakta vdsl denen saçmalıgın aktif olacagını isterseniz ön kayıtmı dedi yada ön başvurumu herneyse talebinizi alabirim gibi konuştu bende şu an için düşünmüyorum teşekürler deyip kapattım anlıyacagınız telekom tarafıda agır saçmaladı kablonetin fiberi duruken ne diye saha dolabına fiber dolabtan eve bakır kaplolu ucube sisteme geçeyimki alacagım maksimumda 30 mbt şaka gibi


    Arkadaş resmen bölgecilik yapıyorlar çankayada oturmadıgımız suçmu oldu nerde ne kadar dandik hizmetleri çöpleri bize reva görüyorlar sanki bunları bedavaya veriyorlarmış gibi bu gün buna kesinlikle inandım

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Vdsl beklentim kalmadı benim gelecek gibi gözükmüyor.

    Vdsl saha dolabı apartmana yakın ise 80mbps üstü hız alırsınız neden 30 olsun. Netspeed üzerinden adresinize bir bakın saha dolabı mesafesi ve vereceği hızı yazıyor. Eğer öyle bir imkan var ise Turknet alıp kullanmak en mantıklısı olur.
  • hocam işyerimdeki pc den extranetten adres biligilerimle sorguladıgımda 37 mbt port yok diye bilgi geldi eve geldim kendi bilgisayarımdan sorguladıgımda 9mbs port yok diye uyarı aldım hangisine inanacagımı bilmiyorum ve mesafe olarak 867 metre


    yeminlen saç baş yolmaktayım şu an taahhütüm bitsin dakika durursam en namususuz insan ben olayım demin ttnet destek tweet attım umarım bu fahiş hatadan dönerseniz yoksa benim gibi sadık müşterilerinizi kaybetedersiniz diye yazdım bakalım cevap vereceklermi ama sanmıyorum nasıl bir zihniyetse mamak türközü akdere deyince gece kondu mahallesi sanıyorlar hala mütah İT lerinde işbilmez çapsızlıgı eklenince 10 numara rezilik yaşıyoruz


    anlıyacagınız kabloneti beklemekten başka çare gözükmüyor sahi binaıza kutu takıldımı bu arada onuda sorayım dedim

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Yeni dolap koyuyorlar ama aktif olmuyor yada sistemde gözükmüyor yok port yok deniliyor. süreç yavaş ilerliyor maalesef.

    Ben altyapı çalışması olacağına hiç inanmıyordum. Burada olduğumuz sürece anlaşıldı ben bu interneti alacağım diyordum. O yüzden sorgusuz sualsiz, amasız kablonete geçeceğim artık

    Henüz eve geçmedim son durum nedir bilmiyorum ama takıldığınıda düşünüyorum açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 13 Ocak 2021; 21:11:23 >
  • inşallah takılmıştır hocam demin tekrar dediğiniz gibi netspeed üzerinden sorguladıgımda 37 mbt santrale uzaklıgı 667 metre port var gözüküyor ben bu işten anlmadım sabah 867 den 667 metreye düşmüş ilginç


    ttnet destekden dönüş aldım bildirdiginiz durum üzerine ekiplere detaylı araştırma yapılması yönünde bilği verdik en kısa süerde dönüş yapılcaktır diye mesaj atmışlar yani fiber gelmişken ne yapayım sizin vdsl inizi onlarda farkındalar müşteri kayıbını engelemek istiyorlarsa fiberden başkası engeleyemez kusura bakmasınlar .umarım takılmıştır asıl ben olmeca88 in takılan kutusu aktif edildimi diye merak ediyorum

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrardan, durumu güncelleyeyim merak ediyorsanız. Geçen hafta cuma günü aramıştım mhyi. Sözde ekipler gelip kontrol edicekti, sinyal varsa abonelik ve kurulum gerçekleşir demişlerdi. O günden bugüne ne arayan ne soran ne de gelen giden oldu.

    Ben de aramıyorum artık, saldım gitti. Ancak gözlemlerim şunlar ki bir haftadır bölgemde çalışan ekip görmüyorum. Kimseler yok.

    Şöyle düşünüyorum, yamaçevler ve bir sokaktan bir daireyi test sürecinde abonelik başlatmışlar gibi geliyor bana. Test süreci ne kadar sürer derseniz emin değilim. Sizlerden duyduğum kadarıyla bu test sürecinde de kablo ve kutu yerleştirmedikleri yerlere devam ediyorlar sanki. Ama abonelikler Şubat'ın ilk ya da ikinci haftasına sarkar gibime geliyor. Artık eskisi kadar umursamıyorum. Bıktım uğraşmaktan açıkçası.

    Şuan turknet 100mbit paketi kullanıyorum onlarda da TT'den geçenlere dslam kilidi denen bişey varmış (TT yapıyor sanırım)87ye hızım sabitlenmiş gözüküyor ve 82 mbit felan anca alabiliyorum. Birkaç gündür onunla uğraşıyorum. Türk Telekom altyapısı pişmanlıktır anlayacağınız. Başka issye geçseniz bile sıkıntılar yaşıyorsunuz ve siz turknete onlar da ttye bildiriyorlar vs. Süreç uzuyor gidiyor ve çoğunlukla çözülemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 13 Ocak 2021; 20:3:56 >




  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    hocam bilgilendirdiğiniz çok teşekür ederim ve sizin dediğiniz gibi maalesef bölgesel ayrımcılık yapıldıgına şahsen inanıyorum türk telekom fiber için ugraşıyorum daha önceki sorgulamalarımda 8-9 mb sekizyüz kusur saha dolabı mesafesi verirken bu gün ilğinç bir şekilde saha dolabına olan mesafe 150-200 metre daha kısalmış ve alabilecegim hızda 37 mbs çıkmış anladıgım kadarıyla telekomda farkında bölgede yapılan çalışmanın ve mevcut müşterilerini kaybetmemek adına ilk etabda vdsl aktif edip korumaya çalışıyor yada bilmeyen cahilleri bu şekilde kandırabileceginimi düşündüler bilemiyorum


    Her ne kadar korusada bu saatten sonra kablonet fiber altyapısı gelmişken ve bana 37 mbt lik hızı yarım km den fazla bir bakır kabloyla hizmet verelim derseniz bende sizin bu yaptıgınıza insanın aklıyla alay etmektir derim yani beni bu vdsl denen hybrid altyapı sacmalıgıyla beni tutmazlar orası kesin

  • Hocam sınıfsal ayrım heryerde maalesef ve şirketler tabiki öncelikle zengin müşterilerini önemserler.. Bu kapitalizmin doğasında var. Saha dolabına gelecek olursak eğer yakınınıza bir dolap konursa en kötü 50-60 mbit alabileceğinizi düşünüyorum tabi mesafe 200 metreden az olmalı..

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.