Şimdi Ara

Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir ara vdsl'i çok isteme nedenim şu an ki saha dolabım apartman önünde yani o kutu değişse saha dolabı mesafem 0-20 metre filan gözükecekti sistemde. Haliyle yüksek hız alırdım ama değişecek gibi durmuyor. 2 yıl kablonete bağlayacağız kendimizi.


    Edit: Kutu gelmemiş bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 13 Ocak 2021; 22:42:48 >
  • Kablonet ana konudaki yeni altyapı gelmiş bir arkadaşa sordum, onda süreç şu şekilde işlemiş,dediğine göre :

    Önce internet sitesinde adres bilgileri gözüküyormuş sonra abonelik için aradığınız da gelip bina içi kutuya sinyal veriyorlar, daha sonra ise tekrar gidip belli bir süre sonra kurulum ve abonelik için geliyorlar (bu süreç ilk aboneliklerde geçerli ve 15-20 gün alabiliyor,daha sonraki abonelerin işi bir iki gün de halloluyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 14 Ocak 2021; 8:58:24 >
  • Herkesde farkılık gösterebilir bana kalırsa. 15-20Günlük süreç bayağı uzun bir süre. 1 saat önce akdere mahallesinde oturan arkadaşımı aradılar sinyal verme işlemlerimiz başladı hala düşünüyorsanız onay alalım sizden ve randevu için arkadaşlar arayacak sizi dedi ve kapadılar.


    **Benim apartmanda hala kutu yok ek bilgi olarak vereyim  

  • Bence de öyle. Zaten arkadaşa başvurudan 5-6 gün sonra kurulumunu tamamlamışlar. Ama o 15-20 gün sürer dediği için ben de aynen ilettim dediklerini.

    Arkadaşınız Akdere/kutlu mah. de mi oturuyor?
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Bir an önce gelsin artık,keyfi format atacağım pcye interneti bekliyorum

    Akdere / Akdere Mahallesi. Yeni bilim merkezi yapılıyor köşeye biliyorsunuzdur belki oralar.
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt
    Orasını bilmiyorum hocam.

    Az önce markete giderken bizim binanın önünde öz camında turksat yazan kamyonu gördüm. Gittim sordum adama, kutu koyulmayan binalara kutu bağlıyoruz dedi. Umarım size de bağlanır.

    Muhtarlığın oradaki sokaklarda da çalışanlar gördüm. Bir kısmı kablo çekiyordu, bir kısmı da hala kablosu bina dışında olan, bina içine çekilmeyen birkaç yerin fiber kablosunu bina içine sokuyorlardı. Son rütuşlardır umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 14 Ocak 2021; 15:56:45 >
  • Şu vakte kadar hala bina içine kablo girmemişse bilmiyorum artık son rütuşlar mı. Ama bir kez daha söyledikleri vakitte yetiştiremediler. Sözde projeyi aralık sonunda bitirmek zorundalardı olmadı. 15ine kadar her yerde sinyal vermiş olacağız geciktik kusura bakmayın dendi. 15 günlük süreçte fiber kablo giriş kattan çatıya çıktı sadece (kendi binam için konuşuyorum). Eee gözüken o ki bir 15 günlük daha işleri var min. Bana saçma geliyor yani aralık sonuna hedeflenen bir iş sarksa sarksa bir hafta hadi on gün sarkar.Bir ay sarkmaz.


    Gün belirtmeseler bu kadar beklentiye girmez kimse. Ama sahadaki çalışanlara bile sorduğunda yarın buradaki binalara kutu koyacağız diyor. Yarın kutu koyacağız dediğinde ayın 8'iydi. İnsan haliyle bekliyor nerede hani diye.

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    hocam burası Türkiye koskaca üleknin başkentinin merzkezi ilçesi gel gör ki durum bu devlet işi keyfine göre hareket ediyorlarlaren en iyimser tahminim şubat sonu işlerin gidişine bakarsak mart ortası en kötümser nisan sonu diye tahmin ediyorum

  • Sabah iki farklı görüşme yaptım hem afişteki numarayı aradım hemde saha ekibinden yetkiliyi aradım.



    0 312 347 44 44 İle görüşmem;

    #Ayın 15inde sinyal vereceğiz işimiz bitecek dendi bize.Detaylı bir bilgimiz yok maalesef.Ama biten bölgelerde yavaş yavaş sinyal vermeye başlıyacağız. Telefon ,isim bırakın bir güncelleme olduğu zaman sizi arayalım. dediler.


    Saha ebinindeki yetkili ile görüşmemde ise ;

    #15inde bitirmeleri gerekiyordu teknik aksaklıklar ve pandemiden ötürü uzadı. General zeki doğan bölgesinde yoğun bir çalışma devam ediyor. Ekiplere ayın sonuna kadar bitirmeleri için talimat verdik. Dedi.



    Ocak sonuna bitmesi için talimat verdik dediğe göre ocak sonuna bitecek gibi gözükmüyor. Anlaşıldı biz yeni kampayalarla birlikte daha yüksek fiyatlardan abone olacağız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 15 Ocak 2021; 13:47:41 >
  • Turknetten 1 ay bedava kampamyam var, Şubat sonuna kadar beklerim büyük ihtimalle, bir de yeni kampanyalarda akıllı sınırsız olayını düzenleyecekler mi çok merak ediyorum. Dünkü gördüğüm Turksat kamyoneti yine bizim caddede bekliyor, çalışıyorlar sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 15 Ocak 2021; 10:41:48 >
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Cadde ve sokaklarda kazı ve kablo çekme işlemi bitti mi? Bu konuda bir bilginiz var mı? Bulunduğum caddede ve yan sokaklarda herhangi bir kazı çalışması yok 1 aydır. Ana müşteri hizmetlerini aradım onlarda net birsey söylemiyorlar. Altyapı çalışması hakkında bilgileri yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt

    Kazı işlemleri biteli uzun zaman oluyor. Kablolama işlemleride aynı şekilde yapıldı fakat es geçilen veya sorun olduğu için kablolama yapılmayan yerlerde hala çalışmalar devam ediyor. Ama ağırlıklı olarak kutu koyma işlemleri yapılmakta şu anda.

    Sizin hangi mahalle sokak acaba ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 15 Ocak 2021; 14:25:31 >
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    518. Caddenin son numaralarina doğru natoyolu tarafındayım. Sanırım bizim buraları eş geçtiler gibi duruyor. Bari broşür bırakıp heveslendirmeselerdi.

    Umarım sizleride çok bekletmezler bağlantı konusunda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt
    oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Sizin apartman girişinin önüne kazı yapılmadı mı şimdi? Caddeye bakan tarafta ise zaten cadde üzerinde fiber var diye kazmamış olabilirler.


    @oLMeCa88 da 518.caddede onun orada çalışma var dı ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 15 Ocak 2021; 16:4:30 >
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar ben de 518.cadedeyim ama Yamaçevler ve Bimin köşesinde kalıyor evim yani size göre aşağıdayım siz galiba NatoGross marketin orada mı oturuyorsunuz yoksa daha ilerde çağdaş marketin arkasında mı çünkü oraya o kadar gidiyor 518.cad.


    Ama şunu söyleyebilirim ki kazı çalışmasını yaparlarken fark etmiştim sanki Natogross'un olduğu o hizaya hiç çıkmadılar diye biliyorum(ama eminde değilim o taraflara pek çıkmıyorum). Daha çok bize doğru aşağıda kalan tarafları kazdılar, Akdere, mutlu, kutluya yakın yerleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 15 Ocak 2021; 15:16:9 >
  • Knucker3 kullanıcısına yanıt
    oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    @Knucker3

    Herhangi bir kazı yapılmadı. Dediğiniz gibi olabilir. Arka sokağın (524. Sokak) belli bir bölümü ve bulunduğum cadde devamında Vodafone altyapısı görünüyor.



    @oLMeCa88

    Merhaba, Evet natogrossun bir arka sokagindayim. Hiçbir çalışma olmadı dediğiniz gibi. Arka sokakta park var oranın köşeye kadar (494. sokak) getirilmiş sonrası yok. Ardından Vodafone altyapısı başlıyor oda belirli yere kadar sonrası yine yok.


    Umarim kısa bir süre içinde tekrar çalışmaya başlarlar ve Adsl e mahkum etmezler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyLaR046 -- 15 Ocak 2021; 17:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt

    Forumdan birisi General Zeki'nin yüzde 80'ine altyapı getircekler gibi bir şey yazmıştı, tam hatırlamıyorum ama umarım sizin bölgeniz de planlanan altyapı bölgesindedir.

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Onu ben yazmıştım  Konuyu ilk açtığım zaman muhtara sormuştum ve oda öyle söylemişti %80nine gelecek diye. Aslında muhtarlığa gidip bir danışabilirsiniz. Muhtar konuya hakim bayağı vede eski telekom çalışanı. Alt yapıyla ilgili kesin bilgisi vardır.

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt
    Biz de mi gidip muhtarla konuşsak Yamaçevler interneti almaya başlamış, biz alamadık hala diye. Biraz baskı yapsa o da kablonete🙂
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Pek bir şey çıkmaz oradan, sonuçta sahadakiler kablonet elemanı değil taşeron firma. Ay sonuna kadar bitsin diye bilgi aldılar şimdi yavaş yavaş yaparlar 🙂
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.