Şimdi Ara

Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Kablonet tron'un nodelarını kullanıyor ve sitesinde yer alan nodelara bakınca docsis 4.0 destekli bir node daha yok. Docsis 3.1 için de modemin güncellenmesi lazım


    Edit: bence en mantıklısı gpona geçmek ve var olan sistemleri artık yenilemek. Kaç yıl oldu ama eski sistem gincellenmiyor ve sadece yenileri uyumlu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 24 Ocak 2021; 12:49:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması

    Benim Türkiye interneti için hiç bir beklentim yok maalesef. Onlar kullacak biz izlemeye devam edeceğiz bu hep böyle olacak.

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Forumdan bir arkadaş vardı kablonetin çıktığı ihalelere bakıyordu ve son zamanlarda ftth node ihalesine çıkılmış hep. Bu da kablonetin ftth gpon sistemlere yatırımını genişlettiğinin en büyük göstergesi. Docsis 4.0 node gibi bir ihaleye şuana kadar çıkıldığını duymadım. İlerde ne olacak bilemiyorum ama 3.1'e geçilirse ve hızları artırırlarsa modemleri de güncellemeleri gerekicek. İki farklı yatırım iki farklı alan israf bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 24 Ocak 2021; 12:2:21 >
  • nasıl zamanında docsis 3.0'a geçildiyse şimdi de docsis 3.1'e geçilir

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Bu kutu yeni mi takıldı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt

    Bu kutu bizim kutu değil, internetten buldum resmi, içi buna benziyordu diye paylaştım. Dün yerleştirdiler kutu içerisine rfog dönüştürücü cihazı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 24 Ocak 2021; 14:21:20 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, bu node Docsis 3.1 destekli de o yüzden merak ettim, bir kaç ay önce de 3.1 nodeleri için ihale açmıştı Türksat bunlar sanırım herhalde onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Evet hocam yeni altyapı döşendi turuncu fiberle, biz heyecanlanmıştık gpon gelir diye ancak fttb oldu, kutuya kadar turuncu kablo geliyor sonrasında bu cihazlarla dönüştürüp koaksiyel olarak eve çekiyorlar.
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    hocam ne yaptınız kurulum yapıldımı burda yorum yapanlar arasında ilk hız testi size nasip olacak gibi

  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    Keşke gpon olsaymış, ama en azından altyapı 3.1 destekli, cihazınızda yeni abonelik diye kiralık olacak muhtemelen 3.1 kullanıma geçildiğinde direkt yeni modem talep edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 24 Ocak 2021; 15:42:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam yapılmadı, yarın ararlar büyük ihtimalle.

    @orktas ben de öyle düşünüyorum hocam Şubat gelmeden geçeyim, zamlı fiyatları ne kadar olur belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 24 Ocak 2021; 14:47:30 >
  • orktas O kullanıcısına yanıt

    hocam bizde isterdik g pon olmasını ama brileri kafalarına göre (bana göre ayrımcılık yaparak) iş yapıyorlar hani bize tercih hakkı vermeden direk binaya kadar fiberi getirip evlere kadar çekmemesi akıl tutulması degilde nedir docsis 3.1 altyapısı desteklermi bilmiyorum ama maalesef çöpmasterleri itelemek adına g pon yapmadılar

  • bizim tıp fakültesi caddesinde bir hareket yok mu Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması 

  • lestet L kullanıcısına yanıt
    347 44 44 ü arayıp bilgi alabilirsiniz çalışma hakkında. Mahallede olan yada olacak bir çalışmadan muhtarın muhakkak haberi vardır ona da sorabilirsiniz.
  • Çalışmanın başladığı günden bu güne tam 101 gün geçmiş ve sonunda kablonet web sitesinde apartmanımız gözükür hale geldi. Daha önceden babam mahalledeki kablonet abone merkezine uğramıştı diye mesaj atmıştım. Oradan babamı arayıp yarın 14.30 için randevu almışlar bağlamak için. Kurulum gerçekleşmesi halinde tekrar güncelleme yaparım.

  • Bugün kablonetten gelip bağlantı yaptılar arkadaşlar, yazamadım. 97-98 mbit download , 5mbit upload ping 8-9 değerlerinde. Turknette 20-25 ms arası değişiyordu. TT'de iken ise 5-6-7 arasıydı. Çatıdaki çanaktan eve gelen 4kablonun birini kablotvye çevirmiş oldum. Şuanlık bir sıkıntım yok. Hatta şuan ilk gece hızım hala 100 bit :) Az önce yaptım speedtesti.

    Ankara / Mamak Alt Yapı Çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 25 Ocak 2021; 21:9:45 >
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    hobaa hayırlı olsun hocam yarın bir gün knucker3 hocamda ekler bende temmuzu bekleyecegim ping süresi oldukça entresan iyi nerdeyse gpon gibi çok sevindim bee sıkıntısız hep böyle kullanma dilegiyle hocam modem ne verdiler diyecegimde az cok tahmin ediyorum çöpmaster infinty 401 mi verdiler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kürşattiğin77 -- 25 Ocak 2021; 22:25:31 >
  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam inşallah herkes sıkıntısız geçer de kurtulur Telekom'dan, bugün küçük beyaz saha dolabı yerleştirmiş üst sokağımın kölesine Telekom ekipleri, orada arkadaşlarım oturuyordu , 5-6 mbit anca alıyorlardı. Telekomun yumurta dayandı anlaşılan. 😁
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    bir filmde gçen bir replik vardı geç gelen adalet adalet degildir diye hangi filmdi şu an hatırlamıyorum sen yıllarca mileeti adsl de süründür hakketmediğin paraları hortumlayarak sömür iş müşteri kaybetmeye geldiğinde palas pandıras ördekleri kaptırmayalım telaşına gir heleki fiber degilde vdsl itelemeye çalışırsa by by telekom


    hocam umarım 24 ay taahüt yapmamışsınızdır ben kendi adıma 12 ay taahüt veririm kolay kolay bana 24 ay yaptıramazlar

  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne fiberi VDSL üstünden 100 mbit veriyorlar fiber paket diye kakalıyorlar millete fiyatı da 159.90 küsürdü. Ben kabul etmedim işte. Yollarımızı ayırdık..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.