Şimdi Ara

Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Beni çok heyecanlandıran bir işbirliğine başlıyoruz. Şanslı bir takipçimizle Güney Kore'ye gideceğiz. Donanım Haber çatısı altında emek sarf eden bir editör olarak yıllardır hayalini kurduğum bir fikirdi, önemli bir etkinliğe takipçilerimizle birlikte katılmak. Gönlümden geçen isteyen herkesi götürmek olsa da, imkanlar sadece bir takipçimizle gerçekleştirmeye izin veriyor dolayısıyla şimdi sözü uzatmadan etkinliğin detayları ve katılımcıyı belirleyecek yarışmanın kurallarından bahsedelim;
     
    - Samsung Türkiye Televizyon Bölümü'nün davetlisi olarak Kasım ayının ikinci haftası (10-14 Kasım) Güney Kore'ye gideceğiz. Etkinlik kapsamında QLED TV'lerin tasarımından üretimine kadar çeşitli süreçlere tanık olacak, Samsung'un geliştirdiği teknolojileri yerinde tecrübe edeceğiz. Pek tabi ki, Güney Kore'yi ve kültürünü görme şansımız da olacak.
     
    - Donanım Haber adına ben (Erdi Özüağ) ve yarışma sonucunda jürinin seçeceği bir takipçimiz birlikte gideceğiz, oradaki atmosferi beraber tecrübe edeceğiz. Beni en çok heyecanlandıran kısmı da tam burası.
     
    - Yarışmanın konseti şu şekilde; İsterseniz bir video inceleme tarzında, isterseniz yazarak hatta isterseniz resmederek geleceğin Samsung TV'leri nasıl olmalı, hangi özellikleri taşımalı sorusuna kendi kurgunuz ve görüşlerinizle cevap verecek ve katılmak istediğiniz içeriği, donanimhaber.com'da yayınlanan bu videonun altına yorum olarak ekleyeceksiniz. Eğer Donanım Haber üyesi değilseniz, yorum yapıp paylaşabilmeniz ve kazanmanız halinde size ulaşabilmemiz için üye olmanız gerekecek.
     
    - Yarışmaya son katılım tarihi 25 Ekim. Ay sona ermeden önce de yarışma jürisi kazananı açıklayıp, etkinlik için hazırlıklara başlamış olacak. Kazanan katılımcının kriterleri karşılayamaması ihtimaline karşı jüri bir de yedek talihli belirleyecek. Yarışmaya katılım içerikleriniz için #donanimhaberlekoreye ve #QLEDTV taglerini de kullanabilirsiniz. Bu noktada bir hatırlatma daha yapalım. Bu video Donanım Haber'in Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılacak ancak değerlendirmeye alınacak katılımlar, donanimhaber.com'da bu anons videosuna gelen paylaşımlar olacaktır.
     
    Bir de genel seyahat kriterleri bulunuyor.

    - Katılımcıların 18 yaşını tamamlamış olması
    - Pasaport sahibi olması
    - Yurtdışı seyahat engelinin bulunmaması
     
    Kazanan takipçimizle birlikte Güney Kore'de keyifli vakit geçireceğimizi düşünüyorum. Birlikte etkinliklere katılıp aynı zamanda vLOG'lar çekecek ve teknoloji dünyasının merkezi ülkelerden Güney Kore'yi tecrübe etmiş olacağız. Benim için de bir ilk olacak ve en az sizin kadar ben de çok heyecanlıyım. Umarım hayırlara vesile olur.  
     
     







  • Bir televizyonda önemli olan görüntü kalitesidir. Film izlemek ve Oyun oynamak için kullandığımız Televizyonların uçmasına yada katlanabilir olmasına gerek yok, en önemli şey eksikliklerin giderilmesi


    Şuan QuantummDot Panellerde en çok görmek istediğim şey , Renk Doğruluğu, Derin Siyahlar , belki 2018 Qdot Panellerde bu problem çözülmüş gibi gözüksede hala devam ediyor. QuantumDot TVlerde eğer bir film izleniyorsa , altyazılarda harflerin köşelerinde Mavi ışık sızması bulunuyor. Bunun sebebi Quantum Sıvısının aktifleşeceği noktalara Mor ötesi ışık ile aktif edilmesinden kaynaklanıyor.


    Eğer Bir OLED kullanıyorsanız bu problemi görmüyorsunuz .ama OLED TVlerde en büyük problemin de Burn-in "Ekran yanıklarının oluşması"


    QuantumDot TVlerde en çok görmek istediğim 2. Özellik Dolby Atmos Enable Hoparlörlerin kullanılacak olması, ses deneyimini 2 kat arttıracaktır.


    Bir TV'de en çok önemli olan Kontrast oranıdır. Beyaz kısımların 5000Lümen Siyah kısımlarında "0,1 lümen" daha derin bir siyaha sahip olması Televizyonu Başlıca sattıran şeylerden ilkidir.


    Günümüzde Televizyonun Panellerinin Anti-Glare olması ve yansımaların oluşmaması görüntü kalitesini en tepelere çıkartacaktır.


    Samsung bir an önce Kontrast oranını düzenlemesi gerekir .


    Televizyonların hızı SoC dediğimiz boardların zaman içeriisnde teklonojiden kaynaklı güncelleneceği için onlar söylemedim bile , Tizen'i başarılı buluyorum.


    Ben ses ve görüntüleme teklonojilerini yakından takip eden birisiyim. Belkide ismimden anlaşılacağı üzere ses teklonojilerinde baya kafa yordum Samsung'un üretim tesislerini ve Koreyi görmek bana çok katkı sağlayacaktır.

    Örnek Fotoğraftaki Cihazlar Rtings.com tarafından test edilmiş herhangi bir şekilde oynama yapılmamış görüntülerdir. Demek istediğim kontrast oranının test edilmiş hali.




    Ek Bilgi; Teklonojik ve arkaplanda çalışan Görüntü işleme teklonojileri açısından Samsung ileriye gidemedi. Bir örnek vermek gerekirse, Vizio P Series 2018 TV 'lere baktığımızda Quantum Dot panel kullanıldığını görüyorum , Samsung'dan temin edilmiş belli ki, kontrast oranı ve ışık gücü yönünden değerlendirildiğinde, Vizio teklonojisi ve kullandığı panel açısından Samsung 'a göre daha albenili, kıyaslamak için aşağıda bir görsel atacağım. 10 Bit, 120Hz, VA, Derin Siyah gibi standartların üzerinde bir panel ile , HDR+ gibi ucu açık teklonojik atılımları doğru bulmuyorum hali hazırda UHD Disk'lerde Standart olmuş Dolby Vision teklonojisinin Quantumdot panel ile can aldığını görmek kesinlikle daha inovatif görünür.

    Vizio P Series 2018 ve Samsung' u üst sınıf Q9FN ile arasındaki fark'a baktığımızda durum bu;









    1*- 3D çizim ile gerçekleştirdiğim, Yakın gelecekte olabilecek, Dolby Atmos'un televizyon' a entegre edilmiş halini animasyon ile anlatmak istedim.




    2*- 3D çizim ile gerçekleştirdiğim, İleri dönemlerde olabilecek, Modüler TV'nin nasıl olacağına dair, animasonlu video anlatımı yapmak istedim, 1,2,6,12,24 gibi paneli fazlalaştırarak, sinematik görüntü oranından çıkmamış oluyorsunuz. Panelleri birbirine SPLink(Samsung Panel Bağlantı Portu) ile bağladığınızda panellerin hangi pozisyonda ve kaçıncı panel olduğunu 1.Panel(Mainboard&Panel) görüp, görüntüyü onada bölüyor, bu şekilde paneller arası ileişimde gecikme minimum değerde kalıyor. Panelleri olduğundan biraz kalın olmuş olsa bile, bunun dezavantajları, 0 çerçeve ile gerçekleşmekte, takıp çıkartılması ve taşınması basit hale gelmektedir. Günümüzde buna örnek olabilecek RGB Wall Kit 'i örnek verebiliriz, çalışma mantığının en yakın halini Burak Şolt'un duvarda kullanmış olduğu cihaz ile örneklendirebiliriz.




    (Arkadaşlar animasyonu daha iyi yapabilirim, eski sistemim ile daha iyi yapılmış halleri var ancak, şuan ki sistemde 3770-8GBRam-GT630 , olduğu için daha fazla efekt ve daha fazla obje sahne içerisinde barındıramıyorum. Anlayışınız için teşekkürler.)

    Pasaportum 10 Yıllık Yurtdışı seyahat problemi yaşayacağımı düşünmüyorum .
    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV
  • Hem geçen yaz gitmiş olduğum için hemde o tarihler arasında müsait olmadığım için yarışmaya katılmayacağım. Katılan arkadaşlara başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 15 Ekim 2018; 20:47:6 >
  • abi bence bi 20yil sonra icin mesela katlanilabilip telefon boyutuna gele bilir dokunmatik ve goztaraysicisi ile calisa bilen uzaktan kumandayi tamamiyla ata bilecegimiz tam cep telefonlarla uyumlu ayrica yaygin isletim sistemi kullanmalari iyi olurdu android gibi ram rom artik android tv boxlari aratmayacak gibi olsun boyle olsa gelecegin televizyonu efsane olur

  • not pasaportum var hazir sizi cok seviyorum abi

  • Geleceğin televizyonları duvara asabileceğimiz, elimizde kumandayla kanal değiştirebileceğimiz basit cihazlar olmayacaklar.
    Nasıl ki bugün akıllı telefonların bazı fonksiyonları daha küçük bir form faktöre indirgenip akıllı saat olarak kolumuzda taşınabilir hale geldiyse televizyonların da benzer süreçlerden geçeceğine eminim.

    Mesela bunlar ne olabilir;
    1- AR/VR teknolojisiyle halihazırda Netflix gibi platformlardan VR headseatleriyle film izlenebiliyor ve oyun oynanabiliyor. Bunlar daha yüksek çözünürlüklerde ve tazeleme hızlarında uygun içeriklerle tüketiciyle buluşursa uzun vadede televizyonların sonu olabilir ama altyapı ve içerik burada en önemli etken.
    2- Google'ın şimdilik rafa kaldırdığı akıllı gözlük projesi Google Glass. Mini bir projeksiyon yardımıyla görüntülerin gözlük camı üzerine yansıtılması temeline dayanan bu teknoloji geliştirilmesi halinde taşınabilirlik olarak VR'a ciddi bir rakip olabilir.
    3- Göze takılan akıllı kontakt lensler. Google'ın yine bu yönde bazı çalışmaları var.
    4- Hologram teknolojisi. 3 boyutlu olarak kişilerin ve nesnelerin birer lazer fotoğraflarını sanki fiziksel olarak yanımızdaymış gibi izlemek. Bu teknolojinin üzerinde hala çalışılıyor ve geliştirilmeye açık.
    5- 3D/4D gelişmiş projeksiyon sistemleri ki bunlar günümüzde belirli çözünürlüklere ve yenileme hızlarına ulaşmış olsalar da hala istenen kontrast oranı, renk doygunluğu yakalanabilmiş değil.

    Hepsinin kendi içerisinde handikapları var mesela uzun süreli VR kullanımları baş dönmesine ve mide bulantısına sebep olabiliyor ama teknolojinin de yardımıyla bunların da üstesinden gelinebilir.

    Her ne kadar bugün OLED ve QLED gibi teknolojileri temel alan 4K, 8K gibi yüksek çözünürlüklü panellerde nefes kesici görüntüler izlemek çok keyifli olsa da günün birinde bu paneller demode olabilir.
    Mesela bir dönemin 3D gözlük furyası nasıl yerini hızlıca VR'a bıraktıysa OLED, QLED, MLED vb. gibi teknolojiler yerini kolaylıkla VR'a bırakabilir.
    Ev ortamında duvarları esnek OLED panellerle kaplayıp çeşitli animasyonlarla daha rahat ve ferah bir ortam simüle edilebilir, çeşitli ses teknolojileriyle gerçekçilik arttırılabilir. IoT sistemine entegre edilirse tamamen sesli komutlarla ve uzaktan kontrol edilebilir.

    AR/VR, Hologram, Smart Lens, gelişmiş 3D/4D gibi geleceği şekillendirecek inovasyon harikası ürünler ortaya koymalı ve en önemlisi de son kullanıcı tarafında akıllı hamlelerle ürünleri kullandırtabilmeli.

    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV



    İleri düzeyde İngilizceye sahibim, pasaportum 10 yıllık ve daha önce İngiltere gibi ülkelerden vizelerim var o yüzden vize problemi yaşayacağımı sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenidhuyesi -- 16 Ekim 2018; 14:58:33 >




  • Bence Samsung'un yeni TVleri VR destekli olmalı ve bunun yanında artık PC kasasından ayrılıp kendi başına PC ve akıllı telefon görmeli günlük hayatta en çok kullandığımız ikinci ürün olduğu için tvler kendi başına bı PC görevi görmeli ve artık TV'den çıkıp PC ahlini almalı tıpkı laptoplar gibi

  • Donanım dizayn eden bir elektronik mühendisi olarak, geleceğin akıllı ev sistemleri ve IoT gibi modellerle şekilleneceği aşikar. Görüntü sistemlerinin OLED gibi teknolojilerle insan gözünün görebileceği en yüksek seviyelere ulaşmışken, TV'lerin gelecekte içerik "göstermekten" daha çok sistemleri "yönetmek" yönünde ilerlemesi gerektiğine inanıyorum.

    İşlemci kas gücü tarafında ARM teknolojisini sonuna kadar kullanan ve bu konuda sıkıntısı bulunmayan TV'lerin, birbirleri ile "konuşabilen" cihazları yönetebilecek kabiliyette olabilmeleri için tüm teknolojiye şu an itibari ile bile haiz olduğunu görebiliyoruz. Bu bağlamda, ev otomasyonu ve akıllı evler ile ilgili standartları ortaya koyan Samsung firmasının, kullanıcılara ek bir yönetim paneli almalarına gerek bırakmadan(maliyet avantajı), kablosuz olarak tüm uyumlu Samsung cihazları (ve ortaya konan standartlara uyan tüm cihazları) "yöneten" cihaz olarak TV'leri seçmesi akılcı olacaktır.

    Diğer taraftan, günümüzün en popüler konularından yapay zekanın TV'lerde yavaş yavaş yerini alacağını düşünüyorum. Telefonlarda ekran arkasına yerleştirilen selfi kameraları yavaş yavaş görünmeye başladı. Bu şekilde TV'lerin panellerinin arkasına yerleştirilen kamera ile, TV'yi açan kişiyi tanımak(face recognition) ve bu kişiye uygun profillerin(kanal sıralaması, ses yüksekliği, belli smart uygulamaların açılması vb.) yüklenmesini sağlamak tüketici tarafında cezbedici bir özellik olacaktır. Diğer taraftan yapay zeka ile birlikte artık cisimlerin sınıflandırılması (image classification) oldukça hızlı ve yüksek doğrulukta yapılabilir oldu. Son 6 aydır yapay zeka ile uğraşan biri olarak, görme engelli insanlara, o anda TV'de oynatılan programın içeriğinin, doğal dil işleme algoritmaları ile (ses kaynağı) aktarılması Samsung'u tüketiciye verdiği değer açısından 1 basamak öne çıkartabilir(Bu işi android gözlükle gerçekleştirmek gibi insancıl bir hayalim var). Rasspery Pi gibi donanım kısıtlı ortamlarda, bu işlerin yapılması artık mümkün(bakınız Intel movidius destekli Rasspery Pi projeleri) Yine nesne sınıflandırma ve yapay zekadan yola çıkarak, "öğrenebilen" TV'lerin, insanların izlemek istedikleri programları, arka planda kanalları sürekli kontrol ederek, hızlı bir şekilde ekrana getirebileceği zamanlar çok uzak değil. Mesela "büyük kedileri" izlemek isteyen biri için, mevcuttaki kanallarda, aslan belgeseli yayınlayan kanalları listelemesi gayet hoş olur. Tabii bunu kumandaya entegre edilmiş bixby motoru ile yapmak daha hızlı ve etkili olur.

    Söylenebilecek çok konu var aslında ama bazıları şimdilik bana kalsın :) Kim bilir, belki Samsung ile bir iş birliği içerisine girip bu işleri beraber başarırız.

    Erdi Bey, keyifli bir yolculuğa hazır olun :)





  • Gelecekte TV lerin sticker gibi ince ve istediğimiz ebatlarda duvara yapıştırılabilir olması ve amoled panel çözünürlüğün 8k 10k seviyelerini sunması beklentim.



    TV de bulunan işletim sistemi ile mobil cihazımız özellikle Samsung telefonlar üzerinden kendi aralarında konuşarak mobiliteyi en üst seviyeye çıkarması ??

  • bence televizyonlar akıllı ev sistemlerine evrilmesi gerekiyor vr gibi deneyimler ne kadar iyi olsada belli bir sürenin üzerinde insan algılarından dolayı başarısız olabilirler o yöne yönelmektense insan komutlarını algılayan bir yapay zeka yönüne evrilmesi daha mantıklı ve kullanışlı olabilir. ayrıca genel olarak bakılacak olursa kablolar bence çok problem bence daha hızlı bir kablosuz telefondan ,bilgisayardan,oyun konsollarından tv ye aktarım konusu üzerine yönelim olmalıdır olmazsa olmaz tabi ki tasarım ben televizyon hayal ederken aklıma gelecek için hep hologramik bir sistem tasarlanıyor kafamda ufak bir kutudan yansıyan

  • Öncelikle böyle bir proje yaptığınız için teşekkür ederim, çok güzel bir proje umarım hayal gücü en güzel ve hak eden kazanır :)
    Bence geleceğin televizyonları boyutu ayarlanabilir olmalı yani dilediğimiz ortamda televizyonumuzu cebimizden çıkarıp ortamına göre ya büyük bir ekrana ayarlayıp keyif süreceğiz ya da bir ipad boyutuna ya da telefon boyutuna getirip izleyebilmeliyiz. Görüntü kalitesi konusunda boyutlar arasında fark olabilir ama tamamıyla hayal gücüme dayanarak yazdığım için bence kalite farkı olmamalı ama yinede abartmamak gerekiyor :). Böyle bir televizyon olur mu bilmem ama niye olması gerektiğinide açıklayayım, çünkü bence gelcekte televizyon kullanımı azalacak neslin gelişmesiyle artık herkes bilgisayarından, telefonundan veya ipadinden zaten her şeyi izliyor, bu yüzden yeni nesil ileride neredeyse hiç televizyona ihtiyaç duymayacak ama eğer benim dediğim gibi bir televizyon yaparlar ise kişi çantasına koyar gider arkadaşına playstation bağlar oynar sonra birde üstüne maç izler ve çantasına geri koyup eve gider ya da ne bileyim yolculuk yapıyor çıkarır televizyonunu ortamın el verdiği boyuta ayarlar yolculuk boyunca izleyebilir çünkü bence başka türlü televizyonu cazip kılamayız. Biliyorum çok fantastik bir şey yazdım ama bence televizyonu ileride izlemek istiyorsak böyle bir televizyon modeli olmalı, konumuzda geleceğin televizyonu olduğu için düşününce mantıklı geldi.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım hoşunuza gitmiştir, iyi olan kazansın :)




  • Öncelikle çözünürlük 8k olsun tazleme hızı yüksek olsun v.b saçma cümle kurmayacağım çünkü onlar maliyet/satış fiyatı oranının düşmesi ile artacak ve rakiplere karşı farkındalik olmayacak.
    - öncelikle gelişen donanım teknoloji ile modülerlik eklenmesi gerekiyor mesela gömülü güç bileşenleri gövdeye ısı dağıtlması v.b ayarlanarak oyun platformlarına uyumluluk yani adam isterse playstation kartı,xbox kartı nintendo kartı takabilmeli görüntü açısından veri akışı enerji tüketimi v.b fayda sağlayacağını düşünüyorum
    -kişiye özel gürüntü aktramı yani gözü bozuk olan kişi isteğinde bozukluğuna göre görüntüde değişiklik mesela 3d sbs formatında görüntü biraz kaçık olarak üst üste geliyor bunun gibi
    -3d teknolojisi artık geride kaldı kimse gözlük takıp 3d film izlemek istemiyor bunun yerine lens teknolojisi ile gözlüksüz izleme üzerinde çalışılabilir
    -Farkındalığı arttırmak için biokompozit gövdeli özel tasarım tvler yapılabilir.
    -Aktif kişi izleme teknolojisi ile (ultrasonik sensör) ses yönlendirmesi yapılabilir.
    -çocuklar için ortamda çocuk gördüğünde +18 korku filmi v.b gördüğünde otamatik filtreleme yapabilir

    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV





  • benim hayalim samsung modüler tv istediğimde çerçevelerden küçülüp oyun oynayabileceğim bir monitor dönüşsün yada genişleyip kocaman tv olsun netflix izleyeyim bunu yaparlarsa çok satar :-)

  • Geleceğin televizyonlarında, "televizyon" sadece isim olarak kalmalı ve bu cihazlar günümüzde yapabildiklerinden, inovatif fikir ve çalışmalar ile akıllı, ortamı ve kullanıcısını algılayıp anlayabilen cihazlar değil makinalar haline gelmeliler.

    Günümüz televizyonlarında bulunan işlemcilerden ve diğer donanımdan çok daha fazlası gerekecektir bunun için. Gelecekteki televizyonlar, sensörler yardımı ile kişi eve geldiğinde bunu anlayıp, sesli komutlar yardımı ile "bu gün hangi çalma listesini dinleyelim" gibi sorular sorup, gelen tepki ve cevabı anlayıp, algılayabilir hale gelmeli.

    Geleceğimizin televizyonları, gelecekte içerilerinde barındırdıkları yüksek işlemci gücüyle gerektiği zaman bilgisayar, konsol, müzik çalar, high-end bir oyun canavarı haline gelebilmeli ve bunu saniyeler içerisinde yapabilmeli. Örneğin bir pazar günü, kahvemizi yaparken bize direkt olarak haberleri açacak olan televizyon, daha sonra favori müzik listemizi çalıp, bunu bitirdikten sonra, telefonumuzda ve televizyonumuzda kullandığımız ortak hesabımızdaki verilerin senkronizasyonu ile bize öneriler sunabilmeli. Günün ilerleyen saatlerinde içerisinde barındırdığı donanım gücü ile birden bir oyun makinasına dönüşebilmeli, akıllı telefonumuzu bir kumanda veya tercih eder isek kompakt klavyemizi kablosuz olarak algılayıp derhal oyun oynamaya başlayabilmeliyiz.

    Akıllı telefonumuzla senkronize çalışacak olan bu geleceğin televizyonları, sabah alarmımızla eşdeğer zamanlı açılıp, bizi dışarıdaki hava durumu ile ilgili sesli ve görsel olarak uyarabilmeli.

    Ve son olarak televizyonumuz içerisinde barındırdığı mikro kameralar ve bağlı olduğu internet yardımı ile sadece bir televizyon, multimedya aracı veya oyun konsolu olarak değil, ayrıca bir entegre kamera sistemi gibi, evimizde kaydettiği görüntüleri eş zamanlı olarak telefonumuza aktarabilmeli.

    Geleceğin televizyonu televizyon değil, insanı ve çevresini algılayıp, mantıklı tepkiler verebilen ve komutları anlayıp işleyebilen, evimizin değil hayatımızın bir parçası haline gelmeli.

    Yaş 27, pasaport 2027 yılına kadar geçerli ve daha önce yurt dışın deneyimine bol bol sahibim. Ayrıca ileri derecede ingilizceye sahibim.

    Yarışmacı tüm arkadaşlara başarılar diler, en inovatif fikre sahip olan kazansın derim :)

    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV





  • Konuyu yakın gelecek ve uzak gelecek olarak ikiye ayırmak gerekiyor. Yakın gelecekte monitöre yapay zeka hayat verecek. Televizyon media cihazından öte amazon echo, siri gibi uygulamalarla ev asistanina dönüşecek ayrıca veri işleme tekniklerini kullanarak ilgi alanlarına ve tercihlerine göre içerik sunacak.

    Günümüzde bile telefonların gelismesiyle çoğu kullanıcı için iş haricinde bilgisayar kullanımı azaldı. Televizyon medya cihazı görevini neredeyse tek başına yapmaya başlayacak. Ayrıca telefon gibi küçük ekranları medya cihazı olarak kullanmak gözlere zarar verdiği için, youtube, Netflix, instagram gibi uygulamalarda tevizyonun kullanımı daha fazla artacaktır.

  • Öncelikle tebrikler çok iyi organizasyon, geleceğin samsung televizyonu şu an olan vizyonu ile devam etmelidir. Samsung ekran teknolojileri ile oldukça üstün bir firma, ve bunu korumaya devam etmeli. Ayrıcadan gelecekte televizyonlarına daha fazla eğlenceli ve akıllı alanlar katarak renklendirebilir. Buna örnek olarak, el hareketleri ile kanal değişimi, ses arttırımı ya da televizyonun sesi algılaması gibi, teşekkürler.

  • Gelecek derken yıl kaç mesela



    Illa bir şey yapacaklarsa televizyona dönüşebilen duvar yapsınlar da evde nereye birşey asacaz diye uğraşmayalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir televizyonda önemli olan görüntü kalitesidir. Film izlemek ve Oyun oynamak için kullandığımız Televizyonların uçmasına yada katlanabilir olmasına gerek yok, en önemli şey eksikliklerin giderilmesi


    Şuan QuantummDot Panellerde en çok görmek istediğim şey , Renk Doğruluğu, Derin Siyahlar , belki 2018 Qdot Panellerde bu problem çözülmüş gibi gözüksede hala devam ediyor. QuantumDot TVlerde eğer bir film izleniyorsa , altyazılarda harflerin köşelerinde Mavi ışık sızması bulunuyor. Bunun sebebi Quantum Sıvısının aktifleşeceği noktalara Mor ötesi ışık ile aktif edilmesinden kaynaklanıyor.


    Eğer Bir OLED kullanıyorsanız bu problemi görmüyorsunuz .ama OLED TVlerde en büyük problemin de Burn-in "Ekran yanıklarının oluşması"


    QuantumDot TVlerde en çok görmek istediğim 2. Özellik Dolby Atmos Enable Hoparlörlerin kullanılacak olması, ses deneyimini 2 kat arttıracaktır.


    Bir TV'de en çok önemli olan Kontrast oranıdır. Beyaz kısımların 5000Lümen Siyah kısımlarında "0,1 lümen" daha derin bir siyaha sahip olması Televizyonu Başlıca sattıran şeylerden ilkidir.


    Günümüzde Televizyonun Panellerinin Anti-Glare olması ve yansımaların oluşmaması görüntü kalitesini en tepelere çıkartacaktır.


    Samsung bir an önce Kontrast oranını düzenlemesi gerekir .


    Televizyonların hızı SoC dediğimiz boardların zaman içeriisnde teklonojiden kaynaklı güncelleneceği için onlar söylemedim bile , Tizen'i başarılı buluyorum.


    Ben ses ve görüntüleme teklonojilerini yakından takip eden birisiyim. Belkide ismimden anlaşılacağı üzere ses teklonojilerinde baya kafa yordum Samsung'un üretim tesislerini ve Koreyi görmek bana çok katkı sağlayacaktır.

    Örnek Fotoğraftaki Cihazlar Rtings.com tarafından test edilmiş herhangi bir şekilde oynama yapılmamış görüntülerdir. Demek istediğim kontrast oranının test edilmiş hali.

    Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine


    Ek Bilgi; Teklonojik ve arkaplanda çalışan Görüntü işleme teklonojileri açısından Samsung ileriye gidemedi. Bir örnek vermek gerekirse, Vizio P Series 2018 TV 'lere baktığımızda Quantum Dot panel kullanıldığını görüyorum , Samsung'dan temin edilmiş belli ki, kontrast oranı ve ışık gücü yönünden değerlendirildiğinde, Vizio teklonojisi ve kullandığı panel açısından Samsung 'a göre daha albenili, kıyaslamak için aşağıda bir görsel atacağım. 10 Bit, 120Hz, VA, Derin Siyah gibi standartların üzerinde bir panel ile , HDR+ gibi ucu açık teklonojik atılımları doğru bulmuyorum hali hazırda UHD Disk'lerde Standart olmuş Dolby Vision teklonojisinin Quantumdot panel ile can aldığını görmek kesinlikle daha inovatif görünür.

    Vizio P Series 2018 ve Samsung' u üst sınıf Q9FN ile arasındaki fark'a baktığımızda durum bu;

    Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine







    1*- 3D çizim ile gerçekleştirdiğim, Yakın gelecekte olabilecek, Dolby Atmos'un televizyon' a entegre edilmiş halini animasyon ile anlatmak istedim.




    2*- 3D çizim ile gerçekleştirdiğim, İleri dönemlerde olabilecek, Modüler TV'nin nasıl olacağına dair, animasonlu video anlatımı yapmak istedim, 1,2,6,12,24 gibi paneli fazlalaştırarak, sinematik görüntü oranından çıkmamış oluyorsunuz. Panelleri birbirine SPLink(Samsung Panel Bağlantı Portu) ile bağladığınızda panellerin hangi pozisyonda ve kaçıncı panel olduğunu 1.Panel(Mainboard&Panel) görüp, görüntüyü onada bölüyor, bu şekilde paneller arası ileişimde gecikme minimum değerde kalıyor. Panelleri olduğundan biraz kalın olmuş olsa bile, bunun dezavantajları, 0 çerçeve ile gerçekleşmekte, takıp çıkartılması ve taşınması basit hale gelmektedir. Günümüzde buna örnek olabilecek RGB Wall Kit 'i örnek verebiliriz, çalışma mantığının en yakın halini Burak Şolt'un duvarda kullanmış olduğu cihaz ile örneklendirebiliriz.




    (Arkadaşlar animasyonu daha iyi yapabilirim, eski sistemim ile daha iyi yapılmış halleri var ancak, şuan ki sistemde 3770-8GBRam-GT630 , olduğu için daha fazla efekt ve daha fazla obje sahne içerisinde barındıramıyorum. Anlayışınız için teşekkürler.)

    Pasaportum 10 Yıllık Yurtdışı seyahat problemi yaşayacağımı düşünmüyorum .
    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolbykoray -- 23 Ekim 2018; 5:30:31 >




  • Çok isterdim ama gelemeyeceğim Şu ölü piksel olayını düzeltin artık en çok samsunglarda görüyorum şahsen!
  • Söyleyin o çekik gözlülere, adam gibi panel yapsınlar. 4 senelik Led tv min paneli yandı. TV fiyatı kadar panel ücreti istiyorlar. !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moon Star Turkey -- 16 Ekim 2018; 9:24:44 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.