Şimdi Ara

Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine
    Merhaba diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F13 -- 16 Ekim 2018; 19:35:8 >
  • Merhaba Geleceğin Tv si

    1. İnce duvarda Duvar kağıdı gibi yapışık olmalı.

    2.Üzerindeki holo lens teknolojisi ile İstersek filmi evin içine yansıtmalı ve Film oturduğumuz odada o ambiansı vermeli

    3. Koku sensörü ile izlediğimiz filmdeki Deniz çiçek gibi kokular evin içine yansımalı

    4. Siri teknolojisi gibi karşılıklı konuşarak film önerisi almalıyız.

    hadi erdi bey gkoreyee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir takipçimizle Güney Kore'ye gidiyoruz | Samsung TV'lerin merkezine


    Saygılarımla,
    Enver HEMEN

  • Geleceğin Samsung televizyonlarında tasarımsal bir devrim yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda parçalı ya da modüler yapılı bir televizyon sistemi öneriyorum.

    Gerekli temel birim:
    Senkronize çalışan parça ekranlar. Bu ekranları 25cm*50cm boyutunda (boyutlar değişebilir) çerçevesiz tabletler olarak da düşünebiliriz. Eğer bu parçalardan 4 tane alıp bir düzlemde birleştirirseniz 100cm*50cm'lik bir televizyonunuz olur.

    Her parçada ayrı ram, işlemci, yazılım, wifi, sim girişi olursa maliyet çok yükseleceği için parçalar sadece ekrandan ve bağlantı sisteminden oluşabilir. Birleştirilen ekranların bağlı olacağı tek bir cihaz/beyin/kutu yapmak daha verimli olabilir.

    Peki bu parçalarla neler yapabiliriz, klasik tasarıma göre avantajları neler?

    +İki yıl sonra “bu televizyon küçük mü kaldı bu duvara ya, bana mı öyle geliyor” derseniz daha büyük bir TV için yapmanız gereken 5 parça ekran daha almak olacak. Bu sayede artık 150cm*75cm'lik bir televizyonunuz var.

    +Bu paneller küçük ve taşınabilir olduğu için istenen yere götürülebilir. Mesela evdeki 16 parça ekranlı (200cm*100cm'lik) televizyonunuzun 4 parçasını tatilde yanınızda götürüp yazlıkta kullanabilirsiniz.

    +Evde herkes televizyondan sökeceği 1 parça ekran ile istediğini izleyebilir.

    +Akşam akrabalarınız ile evde sinema keyfi mi yapmak istiyorsunuz. Enişteden, dayıdan, haladan, teyzeden evlerindeki parça ekranları da beraberlerinde getirmesini rica edin, kendinizinkiyle birleştirin, işte size dev ekran sinema keyfi. Sonra herkes kendi parçasını almayı unutmasın ama.

    +Parçaların diziminde özgürsünüz. Dükkanınızın tabelası için 10 parçayı yan yana kullanabilir, daha fazla insanın dikkatini çekebilirsiniz. isterseniz 80 katlı gökdeleninize de farklı bir model yaptırabilir; yazılar, videolar, reklamlar gösterebilir; geceleri görsel şovlar yapabilirsiniz.

    +Dikey çekilen videoları ve fotoğrafları, ekranlarınızı yeniden dizerek, yanlarında siyah boşluklar olmadan orijinal halleriyle görüntüleyebilirsiniz.

    +Parçaları açı vererek birleştirebilirsiniz. Bu sayede 4 ya da daha fazla parçayla her yöne bakan prizmatik/çembersel biçimde ekranlar oluşturabilirsiniz.

    #donanimhaberlekoreye #QLEDTV




  • Merhaba, televizyon önce flat panellerle bir adım öteye taşındı; plazma, lcd, led, oled ve sonunda samsung'un qled teknolojisi ile görüntü anlamında oldukça üst seviyeye taşındı. Sonrasında, smart özellikleri kazanan televizyonlar video streaming servislerinden, medya oynatıcılara, haber uygulamalarından, bankacılık uygulamalarına kadar kullanabildiğimiz, tam bir medya ve bilgi merkezi haline geldiler. Uydu alıcısının da tümleşik olduğu modelleri de göz önünde bulundurursak. Nerdeyse, ekstra bir cihaz bağlamaksızın bir televizyon tüm ihtiyaçlara cevap verir oldu. Ancak, televizyona haricen bağlamak durumunda olduğumuz cihazlar hâlâ var; oyun konsolları. Bu noktada samsung'un televizyonları bir adım daha öteye taşıyabileceğini düşünüyorum; kısa süre önce; Google, Project Stream ve Microsoft da X Cloud isimli bulut tabanlı oyun streaming servislerini duyurdular. Bu servisler sayesinde, servis sağlayıcı oyun için gereken grafik işlem gücünü kendi sunucularında çözüp görüntüsünü internet üzerinden stream ediyor, oyuncuya ise televizyonun/monitörün/telefonun başında oynamak kalıyor. İşte, Samsung bu teknolojiyi yeni çıkaracağı televizyonlarına uyarlamalıdır. İster kendi çözümünü geliştirerek, ister hazır servis sağlayıcılar ile partner olarak oyun konsollarını tarihin tozlu raflarına kaldıracaktır. Düşünsenize, yeni Samung televizyonunuzu alıp evinizde kuruyorsunuz, kumandanın yanında birçde oyun kontrolcüsü çıkıyor. Hemen açıyorsunuz smart hub'ı tıklıyorsunuz oyun streaming ikonuna, login olup, Assasin's Creed, Forza Horizon 4 kalitesinde bir oyun seçip başlıyorsunuz oynamaya. Ekstra cihaz yok, dakikalar hatta saatler süren GBlarca indirmeler yok. Televizyonu açıyorsunuz, oyuna dalıyorsunuz. Kore'de olmak dileği ile esen kalın.





  • Tüketici elektroniği konusunda ilgili ve aynı zamanda müşterisi olan birisi açısından benim için geleceğin televizyonunda;

    - Çerçeve olmamalı yada fark edilmeyecek kadar ince olmalı. (yan profil benzer şekilde ince olmalı)

    - İşlemci, bellek, depolama açısından donanımsal olarak bugünün akıllı tv teknolojisinin utanç verecek derecede zayıf olduğunu düşünüyorum. Kullanmış olduğum 5.8" lik Galaxy S8'de PC lerle yarışacak teknoloji mevcut iken 55" lik paneli taşıyan donanım ikinci bir uygulamayı açamayacak kadar yavaş.

    - Son olarak ise oled teknolojisinin dahada gelişmesi ve pixel başına bağımsız aydınlatma gibi bir olayın tam olarak gerçekleşmesi belentim. Yani her pixeli ifade eden ledin renkler konusunda olduğu kadar aydınlatma konusundada diğerlrinden bağımsız olması ve panelin üzerinde bölgesel farklı aydınlanma seviyelerine ulaşılabilmesi sahneye göre. Benzer şekilde istenilen bölgeye görüntü verilip diğer bölgenin tamamen karartılabilmesi.

    Teşekkürler.





  • Öncelikle gelecek dediğimizde aynı televizyonun daha ince ve donanım,görüntü kalitesi daha iyi olarak sunulması bence bir yenilik değil. Bana sorarsanız geleceğin tv'si şu şekildedir. Öncelikle hologram teknolojisinin aşırı geliştiğini ve aydınlıkta dahi güzel görüntüler verebileceğini düşünüyoruz. Donanımsal olarakta ps4 kamerasını hepimiz biliriz onun gibi bir tasarım düşünün tv ünitesine koyuyoruz ve başlattığımızda görüntüyü hologram teknolojisi ile istediğimiz boyutta bir tv varmışcasına veriyor.

  • Samsung gelecegin televizyonu ince bir panel ve uydu alicisi diger hdmi vs girisleri ayri bir konsolda olmali
    Bu konsolda tum icerikler olmali gerekirse bilgisayar gibi parca degisimide olmali cozunurluk islemci hizi olayini bitirmeliler
    Tizen isletim sistemi mukemmel gelistirilip artik butun ihtiyaclarini karsilayacak bir televizyon olmali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GELECEK YANINDA (SAMSUNG TV)



    1.tasarimi ayni kore gibi cok iyi cok guzel olmali

    0 siyah ekran En az 2 k ve qled bi ekrana sahip olmasi lazim.

    kesinlikle 3d olmasi lazim ve en az 4 tane gozluk konulmasi sart.



    2.gozlukler sayesinde 1 ekrandan 3 kisi istedigi ayri diziyi izliyebilicek.

    Eyer hadi ekrani yaptik sesi nasil yapicaz derseniz onuda 3 cift kablosuz kulaklikla bu iside rahat bir sekilde cozebiliriz.



    3.mesela eve girdiginde merhaba samsung diyosun ve oda sana hoşgeldin erdi demesi bana haberleri acarmisin bana cizgifilm acarmisin dediginde acmasi veya eve 2 3 gun sonra gittiginde erdi seni cok ozledim demsi cok guzel birsey olabilir yani.



    4.oyle muthis bir ses sistemi olmasi lazimki sinema modunda bir film izledikten sonra izleyen film sonu 'aaa bi evdeymisiz demesi lazim.



    5.malum herkez televizyon basinda uyuya kaliyo,bu televizyonun uyudugmuzu fark edince kendini uyku moduna almasi gibi guzel bi icerik ozellile turk milletine sart.



    5.televizyonun tum eve odaya hitap etmesi lazim misafir geldiginde televizyon ev icin uretilmis demeli"





    6.Cok ince hafif cok buyuk tasimasi rahat olmali evden eve gecerken zorluk cikartmamasi lazim hatta katlanabilir olmasi cok guzel olurdu



    7.tasarim ve islevi dunya standartlarinin uzerinde olmasi gerek acilmasi kapanmasi bile adama benim evimde uzay teknolojisi var dedirtmeli



    8.en onemli konulardan biri kumanda kumanda deyip gecmemek lazim tasarimi kesinlikle basit plastikten olmamasi lazim telefon gibi islevi tasarimi cok iyi oluy hem daha rahat kullanabiliriz.

    Ve kumandaya seslenip istedigimizi actirabiliriz.



    Benim suan aklimdan gecenler bunlar hemen sirayla yazdim ve insallah en iyi dusunceye girer girmese bile en iyilerinden olsa o bile yeter.



    #donanimhaberlekoreye#QLEDTV#yarisma





  • Samsung Tv de yüz ve ses tanıma olmalı,

  • Belki HAYAL olacak ama TV dediğin panelli olmayıp alttan ya da üstten hologram teknolojisine sahip sağdan soldan önden arkadan rahatlıkla izlenebilecek ses olarak 4 yönlü ses sistemine ve de hologram altında kalacak kısımda bass ı ve wi fi modülü hdmı dvi girişleri bulunan telefonlardan her türlü görüntü müzik VS verileri kesintisiz bi şekilde alacak şekilde olmalıdır. Lakin en başta da yazdığım gibi HAYAL bi cihaz olacaktır.

  • smartcard kullanıcısına yanıt
    özetin özeti yok mu
  • -Artık yapay zeka olayını tv'lere getirme zamanı geldi. Birçok ayarın yapay zeka tarafından mükemmel hale getirilmesi büyük bir gelişme niteliğinde olacaktır. Kişisel alışkanlıkların yapay zeka ile daha hızlı ve daha seri olması sağlanmalı ve kategorilenmelidir.

    -HDR geliştirilmeli

    -Özellikle büyük ekranlar için, ekran boyutu ayarlanabilir olmalı.

    -Oyun modu geliştirilmeli ve yapay zeka ile entegre olmalıdır.

    -Hızlı hareket gerektiren "spor" gibi durumlardaki akıcılık daha iyi hale getirilmeli.

    -İzleme acısı genişletilmeli.

    -Sesli komutlar ve ses algılama algoritması geliştirilmeli.

    -Tabii ki; ekran gövde oranı daha iyileştirilmeli ve daha ince hale getirilmeli.

    -Kablosuz ses aktarma için yeni teknolojiler kullanılmalı veya geliştirilmeli

    -Yansımalar ve yanıt süresi geliştirilmeli

    -Birden fazla kablosuz aygıt ile bağlantı kurabilmeli

    -Aynı anda 4 görüntüyü oynatabilmeli ve her görüntünün kablosuz kulaklık bağlantısı ayrı olmalı.

    -8k olmalı ve görüntü teknolojisi bir çıta yukarı taşınmalı

    -Güç kablosu hariç,kablo bağlantı kutusu ayrı olmalı ve bu kutu ile tv arasında kablosuz bağlantı kurulmalı ve televizyon duvarda bir tablo gibi bağımsız olmalı

    -Ekran dokunmatik olmalı veya görüntüsü cep telefonuna yansıtılarak kontrolü buradan yapılmalı

    -Yakınlık sensörü olmalı veya yapay zeka yönetimindeki bir kamera ile odanın durumu kontrol edilerek enerji tasarrufu sağlanmalı

    -Android ve bluetooth teknolojisi ve yazılımları geliştirilmeli

    -Mekandaki diğer akıllı kablosuz aygıtlar ve aynı ağ üzerindeki aygıtlar tv üzerinden kontrol edilip ayar yapılabilmeli (kombi, buzdolabı vs).

    -Uzaktan bağlantıya müsait olmalı. Hatta güncellemeler Samsung tarafından uzaktan yapılabilmeli

    -Şimdilik bu kadar...





  • Yapay zeka özellikleri geliştirilmiş hoparlör çerçevesi dahi olmayan (ekran üzerinden titreşim ile sesi sağlayabilecek) çerçevesiz bir organik led tv en az korede ki tv merkezi gezisi kadar harika olurdu ama bir müh olarak şunu belirtmek istiyorum hani nerede lazer tv ler ? Gelişemeyip kaldılar öyle var mı öyle bi çalışma ?

  • Herkes çok uç şeyler söylemiş ama ben bugünün teknolojisiyle yapılabilecek bir şey söylemek istiyorum. Basit olarak ekranda 2 görüntü oluşuyor. Birisi oyun konsolundan gelen görüntü diğeri uydu alıcısından gelen görüntü. Oyun oynayacak kişi kablosuz kulaklığını takıyor sinemalarda kullandığımız 3d gözlüğü takarak oyunun görüntüsünü görüyor. Aile fertleri gözlüksüz olarak normal televizyonunu izlemeye devam ediyor. Oyun konsolunun sesi kulaklıkta uydu yayını normal televizyonun hoparlöründen yayın yapıyor. Farklı kanal izlemek de mümkün aynı şekilde.

  • •Duvara asılı tablo gibi olsun.Kapalıyken belirlediğimiz bir fotografı göstersin tabi incecik bir tv olsun ki duvarda resim varmış gibi olsun.Sesli komutlarla istediğimiz kanalı ,siteyi ,filmi vb. Bizi urastırmadan acsın.Tabi olabiliyorsa anten dir internettir bunlara ihtiyaç olmadan kanallar çeksin.İçine mini anten felan koysunlar.Taşınabilir olur hem.????

  • Merhaba Erdi Bey , eski televizyonlar tüplü ve cüsseli yapıları vardı. Üstüne dantellerle süslediğimiz saksılar(!) koyduğumuz zamandan bugüne gelindi,. Şu anda incecik ve akıllı , internete bağlı televizyonlar bulunmakta. İçerik olarak zengin , görsel olarak muhteşem TV ler görmekteyiz. TV nin gelişimine baktığımızda ekranlar büyüyüp inceldi , hatta duvarda tablo olarak kullanabileceğimiz (Samsung The Frame) TV ler bulunmakta. Yani ekranlar büyüyor ve inceliyor. Bu doğrultuda gelecekten tahminim TV de artık ekran olmayacağı. Hologrofik görüntülü TV ler olacak veya dokunduğumuz bir cam nesne bile TV ye dönüşebilecek. İnternet sayesinde uydu yayınlarına gerek kalmadan (ki şu anda yayınlarımızın bir kısmını böyle izliyoruz) TV seyredebileceğiz. Belki artık TV ye "TV" demeyeceğiz. İsmi de ISV (Internet streaming vision) gibi bir isim vereceğiz. Yarışmanın sonucu ne olursa olsun sizi dinlemek ve seyretmek bir zevk. Sizlere ve ekibinize çalışmalarınızda başarılar...#donanimhaberlekoreye #QLEDTV





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    özetin özeti yok mu
    Her şeyin yeri zamanı var
  • Öncelikle herkese iyi çalışmalar. Olmasını istediğim tv özellikleri: yapılabildiği kadar hafif olması ve katlanarak bir çantada istediğimiz yere götürüp (ev içinde de farklı odalarda veya bahçe, balkon gibi) kullanabilmek. Ayrıca şarjlı olmalı. Birde uydu bağlantısı ile götürdüğün yerde (arazide, bahçede, yazlıkta kampta, dağda yani her yerde) her zaman kanalların izlenebilir olmasını isterim. Son olarakta uydu ile internete de bağlanabilmeli ve tamamen sesli komutlar ile çalışabilmeli. Bu fikirleri ülkemizde kullanabilsek ve bu cihazların üretimini baştan sona milletimiz yapabilse ne güzel olurdu. Teşekkürler.

  • Samsung Q-Led (Ying-Yang) TV
    Siyah-Beyaz
    İyi-Kötü
    Karanlık-Aydınlık
    Güzel-Çirkin

    Samsung Q-Led Tv ile artık Siyahlar daha siyah Beyazlar daha beyaz eşsiz Q-Led panel teknoloji ile çok daha canlı, gerçekçi ve daha parlak renkler. Artık hiç bir şey arada kalmayacak.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.