Şimdi Ara

CryENGINE 3 inceleme (ss'li) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    OpenWorld? En sevmediğim oyunlar SandBox tarzı oyunlardır. Bir oyunu belli bir amaç üzerine oynarsınız. O amaca ilerlerken bundan zevk alırsınız. Rahatça istediğimiz yere gidebiliyor olmamız hiçbir anlam taşımıyor benim için. Orada ne varmış, şurada ne varmış bu umurumda bile değil açıkçası. Çünkü zaten harita yeterince büyük oluyor, ben orada ne var burada ne var diye oyalanırsam oyunu oynayamam ve bu saatlerimi alır. Bu çok sıkıcı bir şey. Yani canı sıkılır insanın oraya git buraya git yapmakla. Pardon, suda yüzmekten ne zevk aldın acaba sorabilir miyim? Valla ben ümit ederim ki Crysis 2 OpenWorld değildir ve Crysis 3 de öyle olmaz. Crysis 2'yi daha oynamadım. Oyunun multiplayer geliştirmesini kullanıcılara kapatmaları gerekiyor bunun için.

    Valla ben, hiçbir kabarıklığı olmayan, sanki farklı bir boya ile farklı bir objeymiş gibi duran grafikten nefret ederim. Adamın üzerinde zırh var, ama aslında zırh dediğimiz şey çıkıntısı olmayan, karakterin üzerine yapışık bir zırhtır. Adamın üzerindeki tişörtün sadece rengi farklı. Tişörtün kabartısı yok adamın üzerinde durduğuna dair. Normal oyunlarda nasıldır hatırlamıyorum ama Warhammer Online'da bu böyle. Ben senin gibi her şeyi tek tek incelemeyeceğimden, yakından bakmayacağımdan dolayı, objelerin bulanıklaşmasının pek bir önemi yok. Bariz sırıtmıyorsa sorun değil. DoF ne bunu da anlamadım bu arada.

    sende oyunda gezmezsin direkt amaca doğru gidersin. oyunu bitirmek için haritanın yeryerini gezip inceliklerini görmen gerekiyor diye bir şey yok. crysiste istediğin gibi oynama imkanı var, atlarsın arabaya basarsın direkt görev yerine gidersin.

    Yok öyle bir şey. Bu tarz oyunlarda tamamen serbest oluyorsunuz, oyunun bağlayıcılığı kalmıyor.

    eee hayır yanılıyorsunuz CRYSİS yani ilk oyun O KADAR DA sandbox değildir...

    Örnek verelim...

    ilk oyunu CRYTEK in, FARCRY çok daha sandbox tı, hatta FAR CRY 2 daha da bir sandbox tı ilk CRYSİS e göre...

    Stalker da öyle mesela.

    CRYSİS bu oyunların yarısı kadar bir açık dünya oyunu havasındadır. Yapacak gezecek gidecek o kadar da abartıldığı kadar yer mekan yoktur.

    Burada iddia edilenlerin aksine CRYSİS in asıl güzelliği kimsenin farkında bile olmadığı çatışma özgürlüğü mekanlara düşmanlara nanosuit in de verdiği esneklikle yaklaşma özgürlüdür.

    Bir üssü temizlemenin zibilyon yolu vardır, bir görevi bitirmenin.

    CRYSİS in sandbox olayı elinizdeki haritaya istediğiniz şekilde yaklaşabilmeniz sonuca çok farklı yollarla gidebilmenizdedir.

    Hala anlamıyor insanlar CRYSİS in büyüsü oynanabilirliğin çok farklı ve seçenekli olmasındaydı. ( BUNDAN SONRA Kİ SALVOLAR GENELE, ŞAHSA DEĞİL ALINTI YAPMIŞ OLMAM YANILTMASIN SİZİ...)

    Tutturmuş herkes bir oynanabilirlik kötü senaryo boktan diye...

    E be güzel kardeşlerim CRYSİS lerin senaryosu kötü diyorsunuz peki söyleyin bakalım CRYSİS lerin senaryosu kötüyse HANGİ ASKERİ FPS LERİN YADA GENEL OLARAK FPS LERİN OYNANIŞI ÇEŞİTLİLİĞİ VE HİKAYESİNİ DAHA ÜSTÜN BULUYORSUNUZ CRYSİSLERE NAZARAN...

    Verin buna oyunlarla cevap, bende o çok beğendiğiniz harika senaryolu harika oynanış elementleri olan CRYSİS tarzı FPS leri sokayım yerin dibine rahat rahat...

    Son yıllarda oynanış olarak konsol oyunu olan Bioshock lardan daha iyisi varmı FPS olarak CRYSİS ten sanki ?

    BF 3 demeyin bir tarafımla gülerim ( o oyun multi dir single ı hiç bir CRYSİS oyunu single ı ile aşık atamaz ) Call of Duty MW 1, 2, 3 demeyin Black ops demeyin cevap bile vermem.

    Şahane senaryo diye atıp tuttukları şeyin içinde ZERRE hayal gücü yok, tamamen 70 yıllık Rusya Amerika 3. dünya savaşı fobisinin iyi kurgulanmış hali sadece. Ayrıca tüm Call of Duty oyunlarını topla bir tek CRYSİS oyununda ki oynanış derinliği oyun mekaniği yoktur. Mal gibi vur geç, önceden hazırlanan şeyleri oyna geç sıfır gerçek zaman atraksiyonu sıfır oyuncu katkısı...

    Neye göre kime göre kötü CRYSİS lerin oynanışı senaryosu kötü bırakın Allaasen...

    Ha CRYSİS ler kötü de bunlar mı daha iyi, bi gidin kardeşim ya.

    Piyasada ki en klas FPS oyunlarıdır CRYSİS ler her bakımdan.

    Nanosuit in verdiği oynanış derinliğini seçeneklerini ( özellikle ilk oyunda ) veren bir tane FPS gösterin bana...

    FARCRY 2 yide çok sevmiştim ben, kim ne derse desin ilk oyun da şahane bir FPS ydi, oynadıklarımın en iyilerinden, FAR CRY 3 te canavar olacak. Bioshock lar konsol oyunu olmasına rağmen çok çok iyiydi yine Bioshock infinite de şahane olacaktır.

    Ama eğer CRYSİS leri senaryo oynanış elementleri açısından boklarken son dönem beyinsiz askeri FPS lerini CALL of DUTY oyunlarını BF 3 ü falan kıstas alıyorsanız bi bırakın gidin FPS oynamayın kardeşim.

    Ben genel olarak dedim, Crysis için değil.

    "Kimsenin farkında bile olmadığı" Valla diyorum ya ben, çatışma özgürlüğüydü, nanosuitin verdiği esneklikle yaklaşma duygusuydu bunlar beni zerre ilgilendirmiyor. Ha zırh modunu kullanmışım, ha güç modunu, ha pelerin modunu. Hiçbir farkı yok benim için.

    Benim için üssü hangi yoldan temizlediğim önemli değil, temizleyeyim de o bana yeter. Zibilyon tane strateji düşünecek değilim. Kendimi o kadar da kaptırmıyorum oyunlara.

    İşte ben bunu sevmiyorum. Haritaya istediğim şekilde yaklaşmayı, sonuca çok farklı yollardan gidebilmeyi değil, yapımcının bana sunduğu yolu kullanmayı istiyorum ben. Çünkü farklı yollardan sonuca varmak beni cezbetmiyor.

    Evet, bu doğru. Crysis'in oynanabilirliğinin seçenekli olmasını ben de sevmiştim.

    Ben de anlamıyorum bunu diyenleri. Oynanabilirliğin nesi kötü, senaryonun nesi kötü? VTOL kullanmak zor ama oyunda, oynanabilirlik olarak bu kötüydü sadece.

    Bunlara cevap verebilecek adamların olmasını isterdim. Güzel bir beyin fırtınası yapardık.




  • Kurcaladım biraz editörü yalnız hiç bir şey anlamadım sade güneşin doğuşu batışını buldum
    1-2 SS
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)




  • Bende kullanıyorum CryEngine 3 biraz bişeyler biliyorum ama zor motor.
  • Bu editörden yağmurlu havayı nasıl yapabiliriz merak ettim biraz kurcalayalım
  • Bende sistem yetersiz geliyor. 10 fps ile oynatıyor sahneleri. Bellek yetersizliğinden kapanıyor.
  • Biraz kurcalayıp yağmur havasını buldum
    Görseller
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Şöyle örnek vereyim. Mesela Coreldraw ve microsoft ofis programlarının PC versiyonları gayet akıcı iken, bırak yeni versiyonlarını, eski versiyonları bile mac'lerin canına okuyor. Film-animasyon programlarının mac versiyonlarının mac'e ne kadar iyi adapte edildiğiyle alakalı yanı sorunun cevabı da. Benim bahsettiğim hız farkı, bizim mesleğimizde kullandığımız masaüstü yayıncılık programları denilen Adobe'un programlarıdır. Film-animasyon programlarıyla işim olmadığı için o konuda birşey deme imkanım yok. Ancak müzik sektöründe mac proların kullanıldığını biliyorum.

    FPS konusunda cevabım evet ama o oyunun mac versiyonunu bulabilirsen ki mac için çıkartılan oyunların sayısı çok az. Buna rağmen benim imac'teki ATI 2600 ile birçok oyunu fena olmayacak FPS'lerle oynayabiliyorum. Mesela şu an Apple'ın sitesine girin ve mac pro'nun özelliklerine ve ABD fiyatına bakın. Aynı özelliklerdeki bir PC'den daha pahalı olduğunu göreceksiniz ancak mac'i mac yapan donanımın kendisinden ziyade, başta da dediğim gibi sistemdir. Apple'ın çok para kazanmasının sebebi de budur. Ucuz donanım kullandığı halde, bunu mac os x sistemiyle çok iyi istifade edebildiği için yüksek verim alabiliyor. Unix tabanlı sistemlerdeki uygulamalar, pc windows versiyonlarına göre daha düşük sistem gereksinimine ihtiyaç duyarlar. Mesela yaklaşık 10-12 yıl önce benim 400 MHz'lik mac'im, PIII 600'den bile daha hızlı çalışıyordu. PC kullanan arkadaşın kendisi de bunu doğrulamıştı o zaman.

    Bunu denemek için mac almanıza gerek yok. PC'nizin donanımları mac os x (hackintosh olacak yani) yüklemek için uygunsa yükleyip deneyin, farkı kendi gözünüzle görün. Forumun sistem kısmında bu konuyla ilgilenen kişiler var. Onlara da sorarak fikir edinebilirsin sanırım.

    Velhasıl: Ben ne kadar anlatsam da, balı bilmeyen birine balın tarifini yapmaya çalışmak gibi oluyor yaptığım. Sayfalarca yazmak ve bunu okumak yerine bir kez tatmak, onun nasıl birşey olduğunu anlamak için en kısa yoldur.

    Sevgili bocekgrafik bu konuya girmeden yani okumadan 1 saat önce yaşadığım bir diyalog ;
    Pozitif Teknolojinin sahibi olan kişi ( Mac işi yapıyorlar teknik servis satış v.s. sahibide 10 senedir yakından tanıdığım bir abim ) ile birlikteyiz birde internet cafeleri var semtimizde oraya gelmiş o sırada bir müşterisi ile konuşuyor ve pc den bir mac modeline bakıyor daha önce dikkatimi çekmemişti bilirsiniz i5 2,8 ghz üzerinde 6770 ekran kartı olan bir makinayı müşterisine anlatıyor fiyatı 2000 dolar civarı konuşması bitiyor ve soruyorum;

    Ben: Abi bu mac ler ile standart pc lerin arasında bu kadar fiyat olması tamamen yazılım olayımı ?
    O : Hem yazılım hem donanım vs
    (Kısa bir cevap veriyor ben üsteliyorum )
    Ben: Abi donanım diyorsunda 6770 ekran kartı i5 işlemci fiyat 2000 USD donanım olarak ne kadar iyiki ?
    O: Kardeşim mac evet yazılımdan dolayı pahalı nedenide güvenli ve hızlı.Windows kullandığınız makinaları tamamen yüzeysel kullanıyor Mac ise bütün donanımları son sınırlarına kadar kullanır çünki 64 bit çalışır ama windows gibi 64 bit değil tam 64 bit kasanın içinde ne varsa performansı tam olarak alırsın örneğin 6770 olan makinada Adobe ile her türlü grafiği hazırlarsın çizim yaparsın ancak win kurulu pc de Gtx680 ile aynı çizimi yapamassın anladın ?
    Ben: Anladım abi ilginç peki microsoft salakmı neden tam 64 bir kullanmıyor ?
    O: Ne salaklığı oğlum aksine çok zekiler dünyadaki tüm win yazılımlarının % 48 i kopya iken microsoft bu parayı nasıl kazanıyor ? Sen 6770 ile en son çıkan oyunu oynayabilsen şu anda Gtx560ti kullanırmısın ? öyle olsa intel Amd Nvdia kime donanım satacak ?
    Ben : Anladım diyorum ve ağzım açık kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Biraz kurcalayıp yağmur havasını buldum
    Görseller
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)


    Nerden buldun yağmurlu havayı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Kurcaladım biraz editörü yalnız hiç bir şey anlamadım sade güneşin doğuşu batışını buldum
    1-2 SS
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)


    Off süper.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Biraz kurcalayıp yağmur havasını buldum
    Görseller
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)


    Abi grafikler süper ya. İçim eridi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Biraz kurcalayıp yağmur havasını buldum
    Görseller
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)


    Nerden buldun yağmurlu havayı ?

    Render'larda rain yazıyordu nokta kadar bir yere yağmur koydu alttaki ratio oranı 100 idi ben onu 1000000 yaptım her yere yağmur geldi
    Tank, Helikopter felan koydum biraz daha kurcalayım bakalım neler çıkacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Biraz kurcalayıp yağmur havasını buldum
    Görseller
     CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)  CryENGINE 3 inceleme (ss'li)


    Nerden buldun yağmurlu havayı ?

    Render'larda rain yazıyordu nokta kadar bir yere yağmur koydu alttaki ratio oranı 100 idi ben onu 1000000 yaptım her yere yağmur geldi
    Tank, Helikopter felan koydum biraz daha kurcalayım bakalım neler çıkacak

    Forest adlı haritanın üzerinde mi oynama yapıyorsun ?




  • Evet zaten yeniden harita yapmayı denedim texture kısmında kaldım her yer bembeyazdı dağ tepe yapmak kolayda doldurmak içini mesele
  • SS'ler ve download linki için teşekkürler hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Evet zaten yeniden harita yapmayı denedim texture kısmında kaldım her yer bembeyazdı dağ tepe yapmak kolayda doldurmak içini mesele

    Texture kısmına girince çalışmayı durduruyor. Bunun çözümünü bilen var mı ?
  • Editörden anlayan arkadaşlar max yada 3ds dosyalarını açabiliyormuyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmms

    Editörden anlayan arkadaşlar max yada 3ds dosyalarını açabiliyormuyuz?

    Açılıyor ama nasıl olduğunu bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anıl Özaydın

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Şöyle örnek vereyim. Mesela Coreldraw ve microsoft ofis programlarının PC versiyonları gayet akıcı iken, bırak yeni versiyonlarını, eski versiyonları bile mac'lerin canına okuyor. Film-animasyon programlarının mac versiyonlarının mac'e ne kadar iyi adapte edildiğiyle alakalı yanı sorunun cevabı da. Benim bahsettiğim hız farkı, bizim mesleğimizde kullandığımız masaüstü yayıncılık programları denilen Adobe'un programlarıdır. Film-animasyon programlarıyla işim olmadığı için o konuda birşey deme imkanım yok. Ancak müzik sektöründe mac proların kullanıldığını biliyorum.

    FPS konusunda cevabım evet ama o oyunun mac versiyonunu bulabilirsen ki mac için çıkartılan oyunların sayısı çok az. Buna rağmen benim imac'teki ATI 2600 ile birçok oyunu fena olmayacak FPS'lerle oynayabiliyorum. Mesela şu an Apple'ın sitesine girin ve mac pro'nun özelliklerine ve ABD fiyatına bakın. Aynı özelliklerdeki bir PC'den daha pahalı olduğunu göreceksiniz ancak mac'i mac yapan donanımın kendisinden ziyade, başta da dediğim gibi sistemdir. Apple'ın çok para kazanmasının sebebi de budur. Ucuz donanım kullandığı halde, bunu mac os x sistemiyle çok iyi istifade edebildiği için yüksek verim alabiliyor. Unix tabanlı sistemlerdeki uygulamalar, pc windows versiyonlarına göre daha düşük sistem gereksinimine ihtiyaç duyarlar. Mesela yaklaşık 10-12 yıl önce benim 400 MHz'lik mac'im, PIII 600'den bile daha hızlı çalışıyordu. PC kullanan arkadaşın kendisi de bunu doğrulamıştı o zaman.

    Bunu denemek için mac almanıza gerek yok. PC'nizin donanımları mac os x (hackintosh olacak yani) yüklemek için uygunsa yükleyip deneyin, farkı kendi gözünüzle görün. Forumun sistem kısmında bu konuyla ilgilenen kişiler var. Onlara da sorarak fikir edinebilirsin sanırım.

    Velhasıl: Ben ne kadar anlatsam da, balı bilmeyen birine balın tarifini yapmaya çalışmak gibi oluyor yaptığım. Sayfalarca yazmak ve bunu okumak yerine bir kez tatmak, onun nasıl birşey olduğunu anlamak için en kısa yoldur.

    Sevgili bocekgrafik bu konuya girmeden yani okumadan 1 saat önce yaşadığım bir diyalog ;
    Pozitif Teknolojinin sahibi olan kişi ( Mac işi yapıyorlar teknik servis satış v.s. sahibide 10 senedir yakından tanıdığım bir abim ) ile birlikteyiz birde internet cafeleri var semtimizde oraya gelmiş o sırada bir müşterisi ile konuşuyor ve pc den bir mac modeline bakıyor daha önce dikkatimi çekmemişti bilirsiniz i5 2,8 ghz üzerinde 6770 ekran kartı olan bir makinayı müşterisine anlatıyor fiyatı 2000 dolar civarı konuşması bitiyor ve soruyorum;

    Ben: Abi bu mac ler ile standart pc lerin arasında bu kadar fiyat olması tamamen yazılım olayımı ?
    O : Hem yazılım hem donanım vs
    (Kısa bir cevap veriyor ben üsteliyorum )
    Ben: Abi donanım diyorsunda 6770 ekran kartı i5 işlemci fiyat 2000 USD donanım olarak ne kadar iyiki ?
    O: Kardeşim mac evet yazılımdan dolayı pahalı nedenide güvenli ve hızlı.Windows kullandığınız makinaları tamamen yüzeysel kullanıyor Mac ise bütün donanımları son sınırlarına kadar kullanır çünki 64 bit çalışır ama windows gibi 64 bit değil tam 64 bit kasanın içinde ne varsa performansı tam olarak alırsın örneğin 6770 olan makinada Adobe ile her türlü grafiği hazırlarsın çizim yaparsın ancak win kurulu pc de Gtx680 ile aynı çizimi yapamassın anladın ?
    Ben: Anladım abi ilginç peki microsoft salakmı neden tam 64 bir kullanmıyor ?
    O: Ne salaklığı oğlum aksine çok zekiler dünyadaki tüm win yazılımlarının % 48 i kopya iken microsoft bu parayı nasıl kazanıyor ? Sen 6770 ile en son çıkan oyunu oynayabilsen şu anda Gtx560ti kullanırmısın ? öyle olsa intel Amd Nvdia kime donanım satacak ?
    Ben : Anladım diyorum ve ağzım açık kalıyor.

    Yav, alın bir PC veya laptop kurun ona Mac işletim sistemi. Nedir yani? Boşu boşuna Mac donanımı almanın gereği ne?




  • Yani dediğinize göre, Mac işletim sistemini GTX 680 i7 2600k' lı bir sisteme takarsak o sistem uçar mı ? 60 fps veriyorsa 120 mi verir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Yani dediğinize göre, Mac işletim sistemini GTX 680 i7 2600k' lı bir sisteme takarsak o sistem uçar mı ? 60 fps veriyorsa 120 mi verir ?

    Düz mantık bakarsak evet öyle teoride.Ancak iş pratiğe gelince şöyle bir problem çıkıyor ortaya;mac işletim sistemine uygun oyun çok az sayıda onlarda belli yamalar ile kuruluyor.bocekgrafik belirtmiş hem mac de hemde Win de çalışan bir oyun bulun önce windows ta daha sonra aynı donanıma sahip yada daha düşük vs. mac te farkı görebileceksiniz.

    @Doppelgangbanger

    İnsanlara mac donanımı alın demiyoruz zaten alan adam BF3 yada ne bileyim Cod vs oynayamaz çünki uyumlu değil.Yada bu sistemi dediğiniz gibi Pc veya Laptob a kuruncada aynı problem baş gösteriyor.Anlatmak istediğimiz Directx in yada daha açık biçimde Windows un donanımları nasıl yüzeysel kullandığı.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.