Şimdi Ara

Devlet hastaneleri bitik. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
12.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Acaba diyorum ilaç yazmak için acile gitmektense aile hekimine başvurmak daha güzel bir fikir değil mi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt

    Triyaj yapın kayıt oluşturmadan kıçı ağrıyanı eve yollayın gitsin. Bakmıyoruz diyin. Bunda tutarlı olun bir süre sonra gelen sayısı azalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temren kullanıcısına yanıt

    Işte doğru soru bu çünkü o randevular yesilkartlilar ve suriyeliler dolduruyor. Sen de onların masraflarını ödüyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay sonrasina randevu alsan ne olur almasan ne olur.. hadi aldın gittin diyelim doktormu var hataneler acemi çoluk çocuk dolu rotgen filmi okuyamayan doktor gördü bu gözler...
    akp veba gibi neye el attı ise kuruttu bitirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda en azından her semtin kendi devlet hastanesi var. Asıl izmirde durumlar vahim. Adamlar semtlerdeki hastaneleri yarı kapatmış, bölümlerin birçoğunu civar başka semtlere atmış. Yani 2-3 semtin insanları tek 1 hastaneye yönlendiriliyor durumda. Bunun sonucunda da izdiham tabii. Ne internetten ne 182 den polikliniklere randevu alınamıyor, yoğunluk inanılmaz boyutlarda İzmirde.
    Mesela Karşıyaka'da tam teşekküllü bir devlet hastanesi yok. İnanabiliyor musunuz? Bölgenin en zengin elit semti diye geçer bir de. Ama özel hastane tonla mevcut. Eskiden varmış ama bölümleri kapatılmış ve yan semt Çiğli hastanesine aktarılmış. Diğer bazı semtlerde de böyle kırpmalar yapmışlar. Acil tam teşekküllü devlet hastaneleri lazım ama özel hastane baronu sağlık bakanımız lütfeder mi?

    Sırf karşıt yönetimin elinde olan bir şehir diye insanlara böyle zülm de yapılmaz. Bunları yapıp üstüne sana oy vermelerini mi bekliyorsun? Zikteen sene alamazsın o oyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 29 Ekim 2021; 9:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazla nüfus + suriyeliler + eksik hastane sayısı.
    Birtane hastane yetmiyorsa ikinci yapılacak. O da yetmiyorsa üçüncü yapılacak. O da yetmezse dört olacak. İnsanların hızlı ve kalabalık olmadan sağlık kuruluşlarına ulaşabilmesi lazım. Ama mevcut şartlarda yeni bir devlet hastanesi yapmak/yapabilmek ve insanların rahatça tedavi alabilmesi hayal gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah doktorun da hastanenin de yokluğunu vermesin ama doktorlara sahip cikmamalar yüzünden ülke kırılir ülke

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Ağustos ayından beri ağız, çene cerrahisinden randevu alamıyorum hocam.

    Bu Suriyelilerin gitmesi şart. Bi başları ağrısa hastaneye koşuyorlar. Doktorlar da bıkmış bunlardan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Sultanbeylideki diş hastanesine gittiğimde ben orda sığınmacı gibiydim Suriyeliler oranın yerlisi gibiydi çok haklısın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bunun sebebi giderlerin yüksek gelirlerin düşük olması da var, mesela 4bin lira fatura çıkıyor ama tüm test kitleri vs euro üzerinden iyatları uçmuş, en az 2bin masraf, o sırada sizin hastanede bulunduğunuz sürede de hastanenin kira+maaş+sgk primi+vergiler+faturalar+temizlik masrafları vs derken en az bin lirası da öyle gidiyor, kalan bin liranın 500 lirasını da o doktorlara paylaştırıyorlar. saatlerce sarf edilen emek karşılığı doktorlara kalan en fazla 200'er lira, hastaneye kalan ise en fazla 500 lira oluyor. Adam doktorlaruk yerine tesisat işi, çilingirlik ya da kuaförlük gibi başka bir iş yapsa vergi falan da vermeden daha fazla alır zaten... Çoğu büyük özel hastane işletilemez durumda. Ben olsam 100 lira fazla verip önce bir muayenehane-özel poliklinik ya da özel tıp merkezine giderim ki gerçekten iyi tedavi olabileyim, oralarda yapılamayacak birşey varsa o zaman gerekirse hastaneyi gittiğim doktorlar kullanarak tedavimi yine gerçekleştirebilirler ki şu zamanda özel hastanelerde yapılabilen herşeyin çok daha iyisi özel muayenehane, özel poliklinik ya da merkezlerde fazlası ile var.





  • 20 sene evvel hasta olunca semtteki SSK hastanesine giderdin, doktora sıra alırdın, sıran gelir muayene olurdun aynı gün, sonra giriş katta bulunan SSK ilaç sırasına girerdin, sıran gelirdi ve ilacı bedava alır veya çok cüzi çıkan ücretini öder alırdın, aynı gün evine giderdin.

    Artık sağlık sistemi paran varsa yaşa, yoksa sakın hastalanma sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Triaj zaten yapılıyor. Triajda sadece hasta kategorisi belirleniyor. Yasalarımız sağolsun acile gelen hiçbir hastayı triajdan geri çevirme gibi bir lüksün yok. Hasta içeriye girer gerekirse içeride sen söylersin polikliniğe gideceksin diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Polikliniğe randevu alamıyorsa acile gelmesi doğru değil. Poliklinik randevusu alamamasının sorumlusu ben de değilim. Ben acil doktoruyum adam gelmiş cildiyeden sıra alamadım ondan buraya geldim diyor. Kardeşim cildiye bilsem acilde ne işim var benim. Ben acil doktoruyum. Bana göre hastalığın seni öldürmüyorsa sıkıntı yoktur, sabah polikliniğe gidebilirsin. Benim acilde yapabileceklerim kısıtlı. Bu düşünce ile gerçekten acil sağlık hizmeti ihtiyacı olan insanların bu hizmete ulaşmasına engel oluyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet sağlık sistemi bitmiş durumda. covid sonrası göğüs ağrım için randevu almaya çalıştım 1 aydan önce randevu yok, bulamadım gitmedim bende. aciller hep suriyeli ve onların durmak bilmeyen üremeleri kaynıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • randevu almak mumkun degil. 2000 li yillarin oncesine donduk . doktorlar insanin yuzune bile bakmiyor . soru sorulmuyor . sacma sapan duzen var. 6 aydir cildiye doktoruna istanbulda herhangi bir hastanede randevu alamadik . alamiyoruz

    ulkeye milyonlarca multeci geldi. zaten kendimize yetmiyordu doktor. simdi bir suru fazldan insan daha geldi. bir insan hic mi akil edemez nufus artisinda doktor v.b. ihtiyaclarinda artacagini

    keza taksilerde oyle istanbul nufusu surekli artiyor herseyin kapasitesini arttirsana hepimizi her konuda magdur ediyor hukumet

    hepsini allaha havale ediyorum. bizim ne derdimiz varsa allah onlara kat ve kat daha fazla versin insallah. tiksiniyorum hepsinden. geberip gitselerde kurtulsak. o derece ofkeliyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt

    Abi triajda ayak üstü artık göz ucuyla bir bakılıyor.

    Annem "nefes alamıyorum" diye gitti. Acil olmayan bir alana koydular.

    Önünde sıra numarası olarak 160 kişi mi ne vardı Numune'de.

    Gittiğimde öyle düşkün bekliyordu. Özele götürdüm. Üç gün yattı. Kan bile verdiler. O kadar düşüktü ki değerleri. Aortta problem vs de vardı. Neyse. Bu yoğunlukta sağlıkçılara bir şey diyemiyorum fakat sistem haggaten bayağı tıkandı nüfus yoğun bölgelerde.


    Ambulansla gidilmiyorsa acil hastaların işi çok zor diyebilirim. Şimdi bunu yazdım ya, olur olmaz ambulans çağırır millet.

  • Anaxagorass A kullanıcısına yanıt
    Bu ülke sizin gibilere çok fazla değer veriyor.ya sev ya si. git diyecek para para diye öleceksiniz zora geldimi vızırdayın bakalım. Hadi 1 Kasım'da ulaşımda bedava olacak binersiniz artık.Yabanci ülke için başvursana aliyormu seni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yav he hee


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt

    Öyle bir yasa mı var? Her gün onlarca kişi çeviriyoruz biz. Bir şey olduğu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 29 Ekim 2021; 12:37:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temren kullanıcısına yanıt

    Bende 2 ay önce yaptırdım oğluma . Devlet hastanesinde sıra açılmadı , bende özel hastaneye gittim . İmkan varsa bebeğe tamamlayıcı sağlık yaptırın , ben aileme yaptırdım artık özele gidiyoruz .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.