Şimdi Ara

Devlet hastaneleri bitik. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
12.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen diğer hesabımısın troll efendinin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski sağlık sisteminin çok iyi olduğunu iddia edenler.

    Derdini anlatırken DR'ler den yenilen fırçaları.

    Hastanelerin içindeki ilaç kuyruklarını.

    Kapıda o mavi karneleri toplayıp kafasına göre sıraya koyup kapıdaki hastalara seslenen elemanları unuttular sanırım. Ya da bilmiyorlar.

    ABD de adam akıllı bir sağlık sigortası için orta-üst gelir seviyesinde olman gerekiyor, bütün tetkikler en iyi şekilde yapılıyor ancak bir o kadar para dökmen gerekiyor, Örneğin TR'de kaç kişi medicana gibi bir hastaneye gidip tedavi olabiliyor ?

    Kaldı ki dünyada sayılı birkaç devlet size koşulsuz şartsız iyi ve kaliteli bir sağlık sistemi sunar.

    Diğer yandan, Sağlık personeli olmak ben sınavdan yüksek puan aldım ailemin favori evladı olayım düşüncesiyle tercih edilecek bir meslek değildir, işini gönülden severek yapacakların mesleğidir. Aksi halde 8-5 çalışılacak bir iş isteseydin Mühendis ya da başka bir şey olurdun.





  • sen burada hastaneye gir kaybolursun :) nasıl bitik oluyor

  • doktorlardan başka nöbet için para alan başka meslek var mı, bilmediğimden soruyorum.

    Devlet hastaneleri bitik.
  • Hocam bizim gibi geri kalmış Ülkelerde olmaz bu dediğin senin.Burası herkesin okuyupta istediği işi kolay kolay bulabilen bir Abd değil.Bu Ülkede insanlar asgari ücrete çalışıyor veya Asgari ücretten bir tık yukarı alıyordur.Herşeyi özel yaparsan olmaz.Birileri aç kalır tedavi olamaz ve elinde sonunda çöker şimdi olduğu gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bebeğimin göz taraması için göz doktoru randevusu almak istedim, 1 haftadır uğraşıyorum hiç bir devlet hastanesinden randevu alamadım.


    Ben madem devlet hastanesini kullanamıyorum neden benim maaşımdan o kadar sigorta kesiliyor??

  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Buradaki nöbet denilen olay ek mesai.Aylik 160 saat mesai yaptıktan sonra ekstra mesai ye (genelde akşamdan sabaha kadar ) nöbet deniyor.Devlet 130 saat ek mesai nin ustunu ödemiyor ama bazı asistan hekimler aylık 15 nöbet tutup (ayın yarisinda hastane de uyuyorsun) maalesef 7 nöbet parası alıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şöyle bir "challenge" ; telefonunu çıkar diyen bir dayı düşünün sonra bu dayıdan 200 tane düşünün sonra bir de bu dayıların hasta psikolojisinde olduğunu düşünün sonra da bu dayılar ile 24 saat boyunca muhabbet edip problemlerini dinleyin.


    Şaka bir yana gerçekten çok büyük yoğunluk var o yüzden maaşları düşük tutuyorlar ki fazladan nöbet tutmak zorunda kalsın sağlıkçı, yorucu fazla mesai çok fazla hasta sayısı sonuç hizmet kalitesi ortada. İki çözüm görüyorum ya sağlık sistemi özelleştirilmeli ya da Avrupa'daki sosyal devletler gibi 1.Basamak sağlık sistemine öncelik verilmeli ama ikisinin de olacağını zannetmiyorum çünkü iki sistem de çok oy kaybettirir.

  • Devlet hastanesinde acil doktoruyum. Bir nöbette kişi başı en az 250 hasta bakıyoruz. Bulduğum ilk fırsatta ayrılıp yurtdışında çalışmayı düşünüyorum. Bu çalışma şartları hem insancıl değil hem de doktoru hata yapmaya, yanlış tanı ve tedavi yapmaya zorluyor. Afedersiniz kıçı ağrıyıp acile gelen yüzünden başka bir hastada bir iç kanamayı atlayabiliyorsunuz. Bir anlık dalgınlık bir kişinin hayatına mal olabiliyor ve bunun bütün sorumluluğunu size yüklüyorlar. Sağlık sisteminde kesinlikle bir reform gerekiyor. İnsanlar acil sağlık hizmetinin anlamını ve kapsamını bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat 15:55-16:00 arasında randevular yenileniyor ortalama da 2 hafta sonrasına veriyor önceden en fazla 3-4 gün sonraya çok rahat şekilde bulunurdu

  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam çok hastalanan bir tip değilim ben senede çok nadir birkere hasta olurum ondada mecvir Acile gidiyorum ilaç yazılsın die çünkü sizde biliyorsunuz polikliniklere hemen randevu bulmak imkansıza yakın insanlarda bu yüzden Acile gidyor adı üzerinde Acil ölüm kalım olmadığı sürece gidilmemesi gerek ama sağlık komple baştan aşağıya yanlış olduğ için mecvur gidiyorlar insanlar.Sizde haklısınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Nöbet denilen çalışma ekstra mesaidir.

    Nöbet parası da ekstra mesai ücretidir.

    Hem 657de hem de iş kanununda tanımlanmıştır. ekstra mesai yapılıyorsa ya iki katı süre istirahat hakkı verilmeli ya da ücreti ödenmelidir.

    Hekimler nöbet ücretini aylık 160 saat çalışma süresini doldurduktan sonraki ekstra mesaileri neticesinde kazanırlar. (istirahat hakkını kullanmazlar ise) (mesela ayda 6 nöbete giden ve her nöbette 24 saat mesai yapan bir hekim başka mesai yapmıyorsa aylık toplam 160 saati geçmediği için nöbet halinde çalışmış olsa bile nöbet ücreti alamaz)

    Aynı şekilde çalışan tüm memurlar aynı haklardan faydalanırlar. ör:polisler

    Maalesef özel sektör ekstra mesai ücretini ödemeyebiliyor, kanuni haktır ödenmesi gerekir.

    Buraya bir ek yapmak isteyim, asistan hekimler genellikle 200 saat civarı nöbet tutarlar, 120 saatten sonrası ücretlendirilmez. ayrıca çoğu yerde istirahat hakkı da kullandırılmaz.





  • witcher_king kullanıcısına yanıt

    ben 13 nöbet tutuyordum 7 nöbet parası ödeniyordu. bir ay fazladan 1000 tl fazla yatırmış mutemetlik. hemen geri yatıracaksın yoksa faiziyle geri ödetiriz gibi tehdit ettiler. her ay beleşe tuttuğum 6 nöbete sayın dedim. resmi nöbetiniz 7 yazılıyor kayıtlarda. siz ödemezseniz vergi dairesine devreder maaşınızdan keseriz diyip geri almıştı kansızlar. malesef fazla çalışmayı geçtim alın terini bile ödemiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 29 Ekim 2021; 0:52:3 >
  • elweda kullanıcısına yanıt

    Eskiden en azından sabahtan giderdin öğlene veya öğleden sonraya işin görülürdü. Şimdiki gibi bilmem kaç gün sonrasına randevu yoktu. Doktor desen şimdikiler kibarlıktan kırılmıyorlar ya. Terslese sende karşılık versen beyaz kod var suçlu olursun. Önceden kamera falan yoktu akrabalarını toplayıp geldiğinde doktor, hemşire hepsinin ağzını burnunu kırıyordun. Polis kulubesinden çıkmıyordu. Kaç kere gördüm bunu.

    Torpilse şimdide var.

    İlaç kuyruğu desen sadece ssklılara özeldi. Diğerleri eczaneden ilacını alırdı.

    Abd ne zamandan beri sağlıkta örnek verilir bir ülke oldu? Adamlarda bizim gibi zorunlu sigorta var mı? Sağlık sistemi avrupada güzel. Amcam 78 yaşında kanser ingilterede şu ana kadar tedavi masrafı 1 milyon sterlin diyorlar. Türkiyede sana devlet bu parayı harcamaz.

    Benim babam beyin kanamasından devlet hastanesine 5 sene önce düştü 1 ayda mezar teslim. Personelden hiç kibarlık görmedik ya. O zamanlar silahım yoktu yoksa cezaevindeydim.

    Hadi sağlık sistemi pek ilerlemedi de çağ atladı diye boş yere reklam yapmasınlar.





  • Ewet mhrs'den randevu alinamiyo çünki devlet yeteri kadar maas ödiyecek adam alamiyo.konuyu çapıtma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    insanlar herşeyi biliyorda rendevu alamıyor, aylar sonrasına randevu beklemektense acile gitmek gerekiyor mecburen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Bu bir kısır döngü. Sistem bu oldukça geri kalacağız. Çünkü söyle düşün. Öyle ya da böyle biz sigorta primi versek de vermesekte 80 milyonun tüm sağlık giderleri devletin cebinden çıkıyor. Bunun anlamı devlet devasa bir parayı sadece sağlıkta harcıyor


    Peki işin içinde bu kadar para giriyorsa sağlık bakanlığından tut da en küçük sağlık ocağındaki en kidemsiz memura kadar yani a dan z ye kadar bu kadar insan neden yolsuzluk yapıp parayı cebine atmasın. Neticede bu para devletin ve deniz oradan bir bardak su alsan sülalen kurtulur. Nitekim bu yapılıyor.


    Bu dediğim olmaz doğru ama sebebi senin dediklerin değil. Sebebi böyle bir musluğun kapanmasını devletin hiçbir kadamesi kabul etmez. Üstelik bir gün ben de devleti soyacagim düşüncesinde olan halkın yüzde 99.99999999u da bunu kabul etmez. (sadece sağlık değil tamamen amerkanvari bir sistemden bahsediyorum. Eğitim de dahil yüzde yüz ozellesme vs)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet hastanelerinin ismi suriyeli hastanesi olarak değişecek yakında zaten.
    İmkanınız varsa tamamlayıcı sağlık sigortası felan yaptırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Çok haksız bir yorum yapıyorsun.

    Simdi dahi hastanelerde sabah gidersen sıra alıp muayene olabiliyorsun hepsi randevulu değil randevu aralarında hasta bakılıyor. En ezanından buradaki devlet ve şehir hastanesinde böyle. Tam tersi randevu aldığın saatte muayene olamıyorsun çünkü araya öncelikler giriyor.

    Sağlık tamamen ücretsiz veya çok az masraflı olduğu için gerekli gereksiz herkes hemen hastaneye koşuyor ve bu yoğunluk yapıyor bu yüzden devlet hastaneleri şehir hastaneleri gibi yerlere aile hekiminden sevkle gelinmesi gerekir. Ya da 50 100 liralık sevksiz muayene ücreti alınmalı. Ama devletin işine gelmediği için her zaman halktan yana tavır alıyor ve böylece olması gereken olmadığı için bu yoğunluk yaşanıyor.

    Eskinin ilaç kuyrukları diyorsan eskinin sistemini de anlatman gerekir. Babam bagkurluydu 1 ay ödeme yapamazsak sağlık hizmetinden muaf oluyorduk eski sistemin kaymağını memurlar ve aileleri yiyordu onlar için bu güncel sistem daha kötü. Rakamlar ortada yapılan hastane sayısı kişi başına düşen doktor sayısı ortada. Eski sistemde daha az yoğunluk var demek için matematik noksanligi olması gerek.

    Ancak şu var ki sağlık sistemine erişim arttığı için gerekli gereksiz herkes hastaneye koşuyor. Sırf psikolojik olarak rahatlamak ve insan içine çıkmak için. Piknik yapar gibi hastaneye gelen insanlar var ve emin bu sayı hiç de az değil.

    Amerikada zorunlu sağlık sigortası yok. Türkiyede de olmasın. Çünkü devlet bunu idare edemiyor. En basidi oy almak için yeşil kart dağıtıyor. Bu şimdi değil her zaman böyleydi yeşil kart olduğu sürece de böyle olacak. Yeşil Kart demek potansiyel oy demek çünkü.

    İngilterede durum nasıl bilmem. Ancak ne yazık ki turkiyede de milyonlarca dolar hastalara ödeniyor. Kanser hastalıklarında masraflar devlete ait. Şu son zamanlarda ne oldu bilmiyorum ancak dünyada ilaç masrafları ve tedavi masraflarının karşılanmasında Türkiye birinci ülkeydi. Bu iyi bir şey değil. Ben hayatım boyunca hastaneye gitmediysem. Ya da minik şeyler için gittiyse ve ödediğim prim bana harcanan masraftan kat ve kat fazla ise neden benim paramla başkasına milyon liralar harcansin ki. Elbette sigortanin mantığında bu vardır. Ancak devlet olarak bırak beni ne devletten emekli olmak istiyorum ne de devletten parasız sağlık hizmeti almak istiyorum. Ödediğim primler maaşımdan kesilmesin istersem özel sağlık sigortası yaparım istersem sigorta yapmam trink öderim masrafları. Bunu istemeye bir vatandaş olarak hakkım var olmalı.


    Babana Allah rahmet eylesin. Bu yazılanlar onu geri getirmez. Ancak her hastalığın çözümü yok maalesef. Beyin kanamaları büyük olasılıkla böyle sonuçlanıyor. Hangi hastane hangi kurum bilmiyorum. Ama emin ol ellerinden geleni yapmışlardır. Sağlık personelinin tutumu ise zamana yere göre değişiyor. Bu konuda bir sorun yaşarsanız sağlık bakanlığına şikayet edebiliyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Keşke onu bilenler acilde de bir şey yapılmadığını bilse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.