Şimdi Ara

Dragon's Dogma II (Çıktı) [PC ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
23
Favori
14.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takip.

  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

    Sonlara doğru aceleye gelmiş gibi. Ara sahneler olsun, oyun olsun diğer oyundaki epikliği alamadım oysaki daha fazlasını ummuştum. Zaten oyundaki sneak bölümleri gibi saçma bölümlerden de belli bazı şeyler aceleye gelmiş. Oyuna çömelme falanda koyacaklarmış da yetişmemiş sanki.


    Ama son kayıt noktasından devam etme seçeneği var? Zaten son boss'a girmeden önce eleman uyarıyor git şurada dinlen diye, aynı bölgedeki handa dinleniyorsun oyun yedek kayıt alıyor. Oyunu bitirince ister oradan, ister son kayıttan - artık boss'a girmeden önce son kayıt nerede almışsa oradan başlıyorsun.


    NG+ mecbur değil yani, misal ben oyunu bitirdim, son dinlenme noktasından devam et dedim oyunun sonundan başlayıp son görevi yapmadım. Yapmadığım görevleri yapıyorum. Bitsin NG+ için son göreve gidip oyunu bitireceğim.

  • noir06 kullanıcısına yanıt

    Walla kulaklarını çok çınlattım hocam.😁 Normalde satıp oynamaktan vazgeçeceğim bir oyundu, senle biraz yazıştıktan sonra devam etmeye karar verdim, iyi ki de devam etmişim. Hatta bazı yerlerde bunu bir konuşsak mı dediğim çok detay da oldu.


    Oyun gerçekten ilerledikçe açılıyor, karakter geliştikçe de artık diğer sınıflara geçiş yapmaya başlıyorsunuz.


    Tavsiyem, merak ettiğiniz her sınıfı mutlaka bir şekilde deneyin. Ben sadece Warfarer denemediğim için onunla bir kez daha bitirebilirim.


    Oyunun sonu tatmin edici mi gerçekten çok tartışılır. Hikaye bütünlüğü, konunun ilerleyişi ve sonuca bağlanışı, maalesef oyunun oynanabilirliği ile kıyaslandığında zayıf kalıyor. Kısaca başyapıt diyemeyeceğimiz, ama yılda bir çıkan, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki kaliteli yapımlardan biri olmuş.


    Not: Son kısımları genele yazdım hocam, sen yüksek ihtimalle bunları zaten zaten yapmışsındır. 😊🙏🏻




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Mart 2024; 16:4:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunun gerçek sonunu alırsanız daha oturaklı bir şekilde bitiyor ve daha uzun sürüyor.

  • noir06 kullanıcısına yanıt

    O Kefettiğimiz gizli kütpühanedeki adamdan alıyorsunuz o kitabı. Ama satıcının ölmemesini isityorsanız o sınır şehrindeki ibrahimden kitabın kopyasını yaptıracaksınız, kitabın isteyen satıcıya kitabın kopyasını verip kendinize gerçeğini saklayacaksınız. Böylelikle satıcı adam ayini sahte kitaptan yaptığı için ayin gerçekleşmiyor ve karısı ve kızınında istediği gibi adam o işlerle uğraşmayı bırakıp adam gibi evinin direği oluyor :D


    Dersen ki senin nerden aklına geldi buı yöntem diye youtube'dan baktım  İzleyince ben çok şaşırdım oyunda gerçek anlamda görevleri çok farklı yollardan bitirebiliyorsunuz ve oyun size bunu hiç söylemiyor. Gerçekten açık dünya özgürlüğü denilince görev bakımında bu kadar özgün ve açık uçlu bırakan başka oyun görmedim. Bu görev haricinde çok görev var öyle çok enteresan sonal bitirebileceğiniz hocam. Oyunun sonu da dahilmiş sanırım buna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocankoi -- 30 Mart 2024; 23:16:26 >




  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Gerçek sonu dediğiniz hangisi oluyor? Ben düz ana hikayeden ilerliyorum kılıçları vs tamir ediyorum, sonrada belli ki kötü karakter ejderha ile savaşacağım işte :D Kötü karakteri öldür değil mi normal son hocam?

  • kocankoi kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ejderha ile dövüştükten sonra taç giyme töreni var, tahta oturmak yerine The Pathfinder ile konuşuyorsun, seni ejderha ile dövüşün başına atıyor. Ejderha ile havada süzülürken kalbine kadar inip envanterden Empowered Godsbane Blade seçip kullanıyorsun, kılıcı kendine sapladığında hem sen hem de ejderha havada ölüyorsunuz ve sonrasında gerçek sona giden yol başlıyor.
  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Çok teşekkürler ya bende o ruh ile konuştum tekrar ejderhanın tepesine attı tekrar öldürdüm... Bu sefer kapıdan çıkıp gittim, normal boss öncesi kayıttan devam ettim. Aslında anlamıştım o kısımda kesin bir haltlar olması gerektiğini ama oyun gerçekten hiç elden tutmuyormuş :D Teşekkür ederim deneyeceğim kesinlike  
  • kocankoi kullanıcısına yanıt

    Oyunda birçok görev yeteri kadar meraklıysan ortaya çıkıyor ve gerçekten dikkatli bir biçimde oynarsan hakkını vererek tamamlıyorsun. Görevlerin ilerleyişi ve gelişme şekilleri çok organik, öncesi ve sonrasında yaşanan şeylerin etkilerinin olması dünyanın işleyişini de dinamikleriştiriyor. Örneğin oyunun başladığı kısımlardaki Beren'in ve Trysha'nın görevlerini oralarda biraz gezinmesen bulman mümkün değil.

  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ben de bu sonla bitirdim hocam. Ama dediğim gibi pat diye bitiyor. Ben diğer yan karakterlerin daha fazla dahil olduğu bir son beklerdim açıkçası. Sadece onları örgütlüyoruz, o kadar. Bir de sondan önceki portları kapattığımız boss dövüşleri var. Buradan sağlam zırhlar vs düşer diye bekliyordum. Sadece oracle için taş parçaları düşüyor. Gerçi bu taşlarla oyundaki en sağlam silah ve zırhları almak mümkün, ama eğer öncesinde fazlaca ejder kestiyseniz, zaten oracledan alabiliyorsunuz bunları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 31 Mart 2024; 0:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Sağlam silahlar ve zırhlar dünyanın gerçek hali ortaya çıkınca gezmeye başlayan bosslardan düşüyor. Pathfinder'ın sınavlarında çıkardığı bosslardan düşen parçalarla, The Dragonforged'dan sadece onda bulunan silahlar ve zırhlar alınabiliyor. Pat gibi bittiğini kısmına katılmıyorum, oyunda hikaye görevi olarak sunulmayan ve kendin bulduğun çok görev var onları yapınca bütün haliyle oturaklı bitiyor bence. Bu oyunun sadece ana hikaye odaklı gidilerek oynanmaması gerektiğini düşünüyorum.
  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Kesinlikle öyle. Ancak biraz ana hikayeye odaklanayım, neler olacak bir göreyim dedim. Demez olaydım.  
    Ben kraliçenin olaylara daha fazla müdahil olmasını, elf diyarında daha sağlam görev zincirleri olmasını bekliyordum (beni gideceğim yere götür tadındaki görevler gerçekten ızdırap gibiydi). Çoğu yan görev gibiydi maalesef. Hani koskoca elf kralını sorf hayat ağacının kökleri tuttu diye teklifinizi kabul etmesini beğenemedim. Daha sağlam bir görevler zinciri olmalıydı veya territory trust gibi bir puanlama ile bazı şeyleri yapabiliyor olmalıydık. Hiç yan görev kasmasanız bile en doğru sonla oyunu bitirebiliyorsunuz. Bu olamamalı.




  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Vermund kısmında Saray halkını ilgilendiren çok görev var ama oyun çoğunu ana görev olarak sunmadığı için kaçabiliyorlar, Vermund'un saray kısmında yaşananları yan görevlerle iyi aktardıklarını düşünüyorum. Sacred Arbor'da Vermund ve Battahl'a kıyasla daha az görev var evet ama Doireann'ın görevi güzeldi bence, bunu yapınca son kısımda ağacın Seafloor'da yeşermesinin elfler için ne kadar önemli olduğu daha iyi ortaya çıkıyor. Eskort görevleri oyunda sürekli gelen görevler, seninle bağı kuvvetli olan karakterler her zaman aynı yere götürmeni istiyor ben hepsine bir kere eşlik ettim sonrasında bir daha almadım o görevleri. Oyunun gerçek sonuna giden yol oyun esnasında yapılan görevlerden çok dünyanın durumu ve oynayan kişinin görevleri kaçırmış olma ihtimaline karşı düşünülmüş bir durum bence çünkü o noktaya geldiğinde o karakterlerin görevlerini yapman mümkün değil ve oyuncuyu o sona kadar getirip o anda yapamayacağı ve çok rahat kaçırabileceği görevler için cezalandırmak daha kötü olurdu bence.




  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle sadece ana görevden gidilmemesi gereken bir oyun. Bu yönden bethesda - skyrim'i çok örnek aldıklarını sanıyorum. Oyunun ana görev mantığı da skyrim ile çok benziyor. Ana görevi hemen bitirebilirsin ama yan görevlerde daha özel görevlerle bile karşılaşılıyor. Ben biraz daha uzun sürer hemen bitmez diye bir yerden sonra main quest'e sardım. Diğer arkadaşında dediği gibi keşke öyle yapmasaymışım hemen  


    Bu arada bunch of flowers ı nasıl kullanıyoruz veya kullanabiliyor muyuz? İlişkini geliştirmek istediğin kişilere verebilirsin diyorlar ama öyle bir seçenek göremedim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocankoi -- 31 Mart 2024; 0:46:54 >
  • kocankoi kullanıcısına yanıt

    NPC'lerle konuşurken Give Gift seçeneği çıkıyor onu kullanarak çiçek ve birçok şeyi verebilirsin. Her eşyanın bir cazibe puanı var, daha yüksek olanı verirsen kendine daha çok bağlıyorsun.

  • CheKD kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, bende özellikle konuşmalara baktım birilerine vereyim diye hiç çıkmadı ya ilginç :/

  • Beyler bu zindan anahtarını bir daha yaptırmaya gerek kalmayacak şeklinde yabancı videolar var ama anlamadım olayı. Zindan anahtarını satın alıyorum sonra refuge yap diyorum birdaha para alıyor. bir süre sonra 2 adet veriyor npc. ama tekrar yapmak istersek tekrar para veriyoruz neresini yanlış yapıyorum

  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

    Konuşup tartışılmalık epey yönü var zaten  Kıyaslamalarımı ilk oyuna göre yaptım. Yukarılarda oyunu çok savunuyormuşum gibi görünmüş olabilirimde hiç bir oyunu arşa çıkaranlardan değilim hocam, her oyunun kötü ve iyi yönü vardır. Her oyun güzeldir fakat berbat oyun çok azdır benim için  . Duymuşsundur DD2 için ''ilk oyunun grafikli hali'' diyenleri. Tamamen öyle. Mesela ilk oyunun o korkunç mimiklerini geliştirmişler... Yoksa oyunun bir açılış sahnesi var oradaki yüz efektlerini görüpte oyunu oynamaya devam eden çok azdır zaten   (https://www.youtube.com/watch?t=817&v=noj8_GM5sZo&feature=youtu.be 13.37)

    Bu oyunun bazı teknik yönleri, özellikle yan görev ve hikayeleri, komik gelebilir ama görev sunumları açısından ilk oyunun çok ilerisinde. Tabii diyaloglar yine ilk okul piyeslerini oynuyor tipik Japon kafası. Ama sonuç olarak yine harcanan çok büyük bir potansiyel var bu oyunda. Çok severek oynuyorum ama efsane olabilecekken dediğin gibi güzel / veya kaliteli bir oyun olmuş, hatta bazı amatörce duran kısımları da var.

    Hikayesi gereği zaten kendine özgü bir yapısı var ama bunu kullanamamışlar. İlk oyunun sonu çok daha anlamlı, çok daha özenli görevleri vardı. Ejderha savaşı vs. güzel sahneleri vardı ve felsefi konulara bile değinirken bunda apar topar final yapmışlar gibi geldi bana. Tabii bahsettiğiniz sonu yapmadım, haberim yoktu ben ejderyayı kesip ardından son döşek kayıtımdan devam ettim.


    Elflerin falan oyunda daha geniş yer tutmasını, hikayeye ve dünyaya dahil olmasını bende isterdim ama öyle olmayacağını da biliyordum. Bu heriflerin bu kadar ilerleyip farklı ırklar koyması bile şaşılacak bir şey zaten   Belki DLC ile bir şeyler yaparlar o tarafta. Valla Fromsoftware'i olsun Nintendo'su olsun bu Japonlarda değişik bir kafa var. Bir şeyi iyi veya kötü nasıl yaparlarsa ööyle gidiyorlar adamların kafası çok değişik. Çok nadir değişime gidiyorlar. Yine uzun bir yazı oldu, amma uzun yazdım şu konuda da  





  • Vay arkadaş olaya gel, hangi NPC hangi görevi değiştirebiliyormuş cidden çok güzel be. Ben kitabı önce karısına verecektim, karsını bulamayınca adama verdim ve sonuç hüsran. Adama ayrı üzüldüm dükkanın gitmiş olmasın ayrı üzüldüm   


    En son Battahl'ın kraliçesinin görevini tamamladım, muhtemelen o da daha iyi sonuçlanabiliyordu çünkü Pawn'larım bana biraz fırça çekti görev bitince. Galiba bu oyunda çok odun kafalıyım  

    @CheKD nin bahsettiği sondan benimde haberim yoktu mesela, bakalım bugün deneyeceğim güzel değişimler olacak mı oyunda. O kadar da ince ince oynuyorum sanıyorum kütük gibi oynamışım resmen  





  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.