Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sorularınızı cevaplıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
29
Favori
42.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, başlığa Ege Üniversitesi yazdım ama genel anlamda bilgisayar mühendisliği hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, amacım tercih yaparken bilg. müh. seçeceklere veya kararsız olanlara bu bölüm hakkkında bilgi verebilmek

    edit: konu günceldir arkadaşlar sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. [21.06.2018]

    edit: Güncelleme [16.05.2019]

    Bilgisayar mühendisliği ve Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği hakkındaki görüşlerimi mezun olmaya 1 ay kala paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle en çok sorulan konuyla başlamak istiyorum: İngilizce meselesi. Konu içerisinde çokça cevap yazdım nedenlerini ve görüşlerimi belirttim. Dileyen kişiler daha önceden verdiğim cevapları okuyabilirler. Ben bugün daha çok sonuca odaklanmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Ege Ünv. Bilg. Mühedndisliği %30 İngilizce. Derslerin çoğunluğunun Türkçe olması dersleri anlamada oldukça kolaylık sağladı ve konuların daha iyi anlanmasını sağladı diyebilirim. Bilgisayar bilimlerinin dili İngilizcedir. Örneğin CPU'yu Central Process Unit olarak öğrenirsin. Terimler İngilizce olarak kalır. Bizim bölümde yapılan politika da tam olarak buydu, orjinal terimlerle, Türkçe konu anlatımı. Kendi nezdimde bu yaklaşımın bence doğru olduğunu söyleyebilirim. Yabancı dil eğitimi hem öğernci hem öğretmen bazında çok iyi derecede olursa evet derslerin İngilizce işlenmesi daha yararlı olabilir ama günümüz şartlarında bu koşulların tam olarak sağlandığını düşünmüyorum. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla şöyle bir kanı da var: Türkçe bölümde okuyan insanlar İngilizce bilmez. Tez çalışmamda, bireysel araştırmalarımda, stajımda, part time çalışma hayatımda kısacası çalışma hayatımın çoğu yerinde yabancı dökümanlardan araştırma yapmıştım. Yine iş başvurusu için girdiğim mülakatların hemen hemen hepsinde sözlü veyay azılı İngilizce mülakatlara girdim. Şuan işe girdiğim yer de yapmıştı, nitekim işe de girdim.. İş başvurularında kimse sizin Türkçe veya İngilizce bölüm okuduğuna bakmıyor, ne bildiğinize bakıyor. O yüzden Ege Ünv. Bilgisayar Mühendisliği'ni sırff %100 İngilizce değil diye tercih etmeyen birileri varsa tekrar düşünmesini tavsiye ederim :)

    Gelelim ikinci konu olan "İzmir" meselesine.. İzmir'de okumak güzeldir, hoştur. 2 ay sonra İstanbul'da işe başlayacak biri olarak İzmir'in sakin bir şehir olduğunu söyleyebilirim. Bi yerden bi yere giderken, sokakta dolaşırken, kalabalıktan, trafikten çok şikayet etmezsiniz. İzmir İstanbul'a göre veya Ankara'ya göre (Ankara hakkında çok bilgim yok kendi gözümden değerlendiriyorum sadece) daha sakin bir şehirdir. Peki hiç mi eksisi yok İzmir'in? Tabiki var. Gerek okul hayatında (etkinlikler, hackhattonlar vs.) gerekse sosyal hayatta (konserler, festivaller vs) İstanbul'un gerisinde kalıyor. İş ve staj konusunda da İzmir İstanbul'a veya Ankara'ya göre solda sıfır diyebilirim. Yazılım alanında çok yer var evet ama asıl büyük toplar İstanbul ve Ankara'da. ben 2 stajımı da İzmir'de yaptım ama İstanbul ve Ankara'da daha iyi yerlerde staj yapan sınıf arkadaşlarım olmuştu. İş konusunda da mülakatlar ve işe kabul edilme sürecim dahilinde son 1 ay içerisinde 3 kere İstanbul'a gittim. Yorucu ve maliyetli olmuştu biraz bu süreç. Bu dezavantajlarına rağmen iyi ki İzmir'de okumuşum diyorum..

    Eğitim olarak Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne iyi diyebilirim. Şöyle ki mezun olunca çalışmaya başlayacağım yerde benimle birlikte mülakata çağrılan kişilerden tanıştıklarım arasında Bilkent, İtü, Yıldız Teknik'te okuyan kişiler vardı. Bu okullarda okuyan kişiler kötüdür veya eğitimi kötüdür demek istemiyorum, demeye hakkım da yok zaten çünkü onların bulunduğu okul ortamını bilmediğim için yorum yapamam. Demek istediğim sadece Ege Üniversitesi sıralama olarak çoğunun gerisinde olmasına rağmen iş konusunda Türkiye'deki her okulla yarışabilir. Elbete ki eğitim konusunda en iyisi Ege'dir demiyorum ama ben mesela aldığım eğitimle işe kabul edildim. yine sınıf arkadaşlarımdan şuan 2 kişi Aselsan'da işe kabul edildi. Yapı Kredi, Denizbank, Obss, Garanti Teknoloji gibi kurumlarda işe şimdiden kabul edilen bir çok arkadaşım var. Ege'nin İzmir'de olması ve %30 İngilizce olmasından dolayı sıralamasının düşük olduğunu düşünüyorum. Onları da zaten üstte ve konu içerisinde bolca açıkladım.

    Maaş konusuna gelecek olursak, bu konu sizin yaptığınız işe, çalıştığınız kuruma ve şehre bağlı olarak çok değişkenlik gösterebilir. Kısaca özetlemek gerekirse İzmir'de ortalama 3000-5000, İstanbul ve Ankara'da 3500-7500 diyebilirim. Bunlar tabi ki başlangıç maaşları. 1 yıl tecrübeyle bile bu sklalar çok değişebilmekte. Ben de İstanbul'da bir şirkette 5bin tl ile işe başladım. "Software Engineer" olarak çalışacağım ben. Database Admin, İş Analisti, Veri Bilimci gibi bir çok alan bulunmakta. O yüzden maaşlar da çalıştığınız pozisyona göre değişebilir, ben ortalama ücretleri söyledim..

    Hiç kodlama hatta bilgisayar kullanmayı bilmiyorum, Bilgisayar Mühendisliği okuyabilir miyim tarzında sorular geliyor. Evet okuyabilirsiniz. Ben de üniversiteye gelene kadar kodlama namına hiç bir şey bilmiyordum..

    Başka bölüm okuyup yada çalışmakta olan kişiler yazılım öğrenebilir miyim diye soruyorlar. Onlara da yanıtım evet öğrenebilirsiniz. İnternetten videolarla, kurslar satın olarak, veya kitaplardan kodlama öğrenebilirsiniz. Ama sadece kod yazarsınız, uygulama yaparsınız. İşin asıl zor kısmı mühendislik kısmı. Yani yazdığınız kodun bilgisayarın hangi birimlerinde nasıl işletildiğini bilip, hangi algoritmanın neden daha iyi olduğunu bilerek ona uygun çözümler geliştirmekle, salt kodlama bilmek aynı şey değildir. O yüzden hobi olsun diye öğrenmek istiyorsanız yazılım ve kodlama öğrenebilirsiniz. Algoritma öğrenebilirsiniz. Para da kazanırsınız. Ama bu işi meslek olarak yapacaksanız ve alanında yetkin birisi olmak istiyorsanız işin mutfağında yani yazılımla ilgili herhangi bir mühendislikte okumanızı tavsiye ederim.

    Bilgisayar mühendisliğinin yazılım mühendisliğinden farkı çok soruluyor. Bilgisayar mühendisliği donanım + yazılım, yazılım mühendisliği daha çok yazılım az miktarda donanım dersi görüyor şeklinde kabataslak özetleyebilirim. İki bölümün de orak derslerine baktığınızda bu farkı daha iyi anlayabilirsiniz. Türkiye'de iş imkanlarının daha çok yazılım üzerine olduğunu düşünürseniz bu ayrımın çok da bir anlamı kalmıyor aslında. Nitekim ben de "Software Engineer" pozisyonunda çalışacağım. Elektrik-elektronikle farkı ise elektrik elektonikçiler daha çok donanım üzerinde çalışır ve o donanımı çalıştırabilecek kadar kodlama bilirler ve iş alanları da çok geniştir. Bilgisayar mühendisliğinde ise bilgisayarın en ince ayrıntısına kadar ve aynı şekilde yazılımın da ayrıntısına kadar öğrenirler. İş alanları daha çok yazılım ve az miktarda donanım üzerinedir diyebilirim.



    Eğer soru gelmesi durumunda okul hayatımda neler yaptım, iş ve staj bulma süreçlerini de anlatabilirim. Bunun dışında yine sormak istediğiniz sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    edit: Güncelleme [29.06.2020]

    Arkadaşlar malum bir sınav dönemini daha geçirdik. Tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olması için hem Ege bilgisayar mühendisliği hakkında hem sektör hakkında son görüşlerimi burada ana mesajda paylaşacağım. Sorularınız olursa yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    edit: Güncelleme [08.07.2021]

    Bu sene sınava girmiş arkadaşlar geçmiş olsun öncelikle. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okurken açmıştım bu konuyu. (2017) O zamandan beri gelen soruları yanıtlamaya çalışıyorum. Sorularınız varsa özelden veya bu konudan yazabilirsiniz. Genel olarak bilgisayar ve yazılım mühendisliği hakkında da sorabilirsiniz.

    edit: Güncelleme [25.07.2022]

    Bu konuyu yıllar önce Ege üniversitesi için açmıştım ama genel olarak IT alanındaki bölümler için de sorularınızı yanıtlamaya çalışırım. Okuldan mezun olalı 3 yıl oldu kampüs nasıldır, yurt imkanları nelerdir gibi soruları daha önceden yanıtlamaya çalışmıştım ama o zamanki bilgilerimden hiç bir farkım yok şu an, o yüzden eski mesajları biarz karıştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 25 Temmuz 2022; 10:14:6 >







  • Hocam öncelikle ege üniversitesi nasil kampusu olanaklari ? Size fakultede verilen eğitim nasil diğer ünilere göre ? Birde EE ile karsilastirir misiniz bilgisayari ? Tesekkürler..
  • öğrenci profili nasıl? bölümle ilgili heyecanlı mı insanlar yoksa bilgisayara pek ilgisi olmayan insanlar mı çoğunlukta?
  • Hocam Eğitimi nasıl? Hocalar iyi mi bilgisayarda? İngilizce dersler de sıkıntı oluyor mu? Öğrenciler proje yapmaya , çalışmaya falan istekli insanlar mı? Hangi dili öğreniyorsunuz ve hazırlık çok zor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aslavazgeçme

    Hocam öncelikle ege üniversitesi nasil kampusu olanaklari ? Size fakultede verilen eğitim nasil diğer ünilere göre ? Birde EE ile karsilastirir misiniz bilgisayari ? Tesekkürler..

    Kampüs genel anlamda çoğu ihtiyacımızı karşılıyor, barınma açısından yurt ve öğrenci köyü bulunmakta, gerek kampüs içerisinde gerekse bizim bölüme 2 dk mesafedeki "küçükpark"ta çok sayıda kafe vs bulunmakta. Sosyal anlamda da çim saha , basket sahaları olimpik yüzme havuzu gibi imkanları var. Bir öğrencinin genel anlamda kampüs içerisinde yaşayıp eğitimine devam edebilecek düzeyde neredeyse tüm imkanları var diyebilirim. Daha özel sorunuz varsa bu konuda yanıtlayabilirim genel anlamda anlattım çünkü.

    Eğitim düzeyi taban puanı sıralamasının aksine birçok üniversiteden iyi olduğunu söyleyebilirim. Bunu şu argümanları ekleyerek destekliyorum: 2. sınıfta okurken pamukkale üniversitesinde bir arkadaşımın vasıtası ile ücretli ödev yaptım. Ödevin teslim tarihine son 2 gün kalmıştı, bitirip teslim ettim ödevi. Ödev sahibi yaptığım ödevden 130 puan üzerinden tam puan almış. Bu bence kıyaslamanız açısından iyi bir örnektir. İtü Odtü gibi teknik anlamda bilgi birikimi ve bulundukları şehir açısından eğitimleri Ege den daha iyidir. Ama bunların dışında Ege den daha iyi sayılabilecek okul sayısı yok denecek kadar azdır (bilgisayar mühendisliği bölümünde) Bölümün bence taban puanı olarak düşük olmasının 2 önemli sebebi var:1- %30 ingilizce olması ( ki bence bu olması gereken bir şey, soru gelirse açıklamaya çalışırım), 2- izmirde olması. Ek olarak hep övdüm bölümümü, kötü özellik olarak donanımsal anlamda çok güzel bir eğitimi yok şuana kadar gördüklerime dayanarak. Ama yazılım konusunda Türkiye'nin önde gelen eğitimlerinden birini verdiğini söyleyebilirim.

    Bilgisayar Mühendisliğini elektrik elektronik mühendisliğinin özelleşmiş alanı gibi düşünebiliriz. Yani onlar genel anlamda buzdolabı, klima, televizyon, bilgisayar, tablet vs tüm elektrik elektronik içeren şeylerle ilgilenmekte bizse sadece bilgisayar, ve türevleriyle.. Ayrıca onlar donanım konusunda tğm aletlerin genel yapısını görüyor, bizse bilgisayarın en ufak parçasının nasıl çalıştığına kadar öğreniyoruz. Aynı şekilde yazılım konusunda karşılaştırmama gerek olmadığını düşünüyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

    öğrenci profili nasıl? bölümle ilgili heyecanlı mı insanlar yoksa bilgisayara pek ilgisi olmayan insanlar mı çoğunlukta?

    Genel anlamda bölüme ilgili bir hava mevcut. Zaten ilgisi olmayanlar birinci sınıfta tekrar hazırlanıyor, bir kaç örneğiyle karşılaştım bu durumun. Devam edenlerin de %35-40 lık bir bölümünün kendini geliştirmek için çabaladığını (dersler, etkinlikler, projeler bazında) söyleyebilirim. Geri kalan kısım başta da söylediğim gibi bölüme ilgisiz değil tabiki ama derslerini geçmek dışında ekstradan çalıştıklarını sanmıyorum. Ben sınıfımı göz önünde bulundurarak açıkladım bunları.
  • Mezun olduktan sonra istanbulda rahat is bulunabilir mi?Mezunlardan gozlemledigin kadariyla durumlar nasildi istanbulda calismak istiyorum cunku ailem burda.



    Ve hazirlik var mi?Yoksa dort sene mi okuyosunuz?
  • Ege makine hakkında bilginiz var mı? İş olanakları bakımından soruyorum.
  • Hocam lutfen cevap verin,tesekkurler.

    Hocam 9 Eylulde ingilizce var,Egede ise yok.Bu sorun olusturur mu,ing sart mi?

    Bir de bu tip unilere 2.sinif uni,issiz kalirsin diyorlar ya da az maas alirsin diyorlar dogru mu?

    Aklimdan tip icin 3.yila kalmak geciyor,normalde hic bu bolumu hedeflememis biri sorun yasar mi?

    Bi de bilgisayarda hangi dersler onemli,fizigim ve matim iyi degil sorun olur mu?

    Egedeki EEyi de sormak istiyorum bilginiz var mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

    Hocam Eğitimi nasıl? Hocalar iyi mi bilgisayarda? İngilizce dersler de sıkıntı oluyor mu? Öğrenciler proje yapmaya , çalışmaya falan istekli insanlar mı? Hangi dili öğreniyorsunuz ve hazırlık çok zor mu?

    Eğitim konusu çok geniş bir kavram öncelikle. Bölüm hocalarının bilgi birikimi çok geniş. Hocaların geçmişlerine vs bakabilirsiniz internetten, ki tercih sürecindeyseniz bakmalısınız da. Bölüm dışından bir kaç derse hoca geliyordu onların eğitim seviyesinden çok şüpheliydim bu yıla kadar ama şöyle bir gelişme oldu ki bu yıl bahsettiğim hocalar yerine bilgisayar mühendisliğinden mezun ve doktorasını yapmış hocalar girecekmiş o derslere, bu da o eksik dediğim derslerin eğitim seviysesinin kapanabileceği anlamına gelmekte.

    İngilizce konusunu şöyle açıklıyım; "Türk bir okulda, Türk öğrencilere, Türk öğretmenler neden yabancı dilde eğitim versin?" Bu cümle benim bölüme başladığımda bir hocamız tarafından söylenen sözdü. Yabancı dilde eğitim olmaz, ezber olur. Bu temel sebeplerden dolayı yıllar önce %100 ingilizce dilde eğitim olan E.Ü bilgisayar mühendisliği bölümü %30 ingilizceye çekilmiş. Bu demek değildir ki ingilizce terminolojiye hakim değiliz. Genelde dersler şu şekilde işleniyor: -bence olması gereken de bu- "java dili 'inheritance' kavramını desteklemektedir. Inheritance Türkçe'de kalıtım anlamına gelmektedir. Yani bir sınıfın...." şeklinde İngilizce terimlerin Türkçe açıklandığı dersler görüyoruz. Tabii ki tamamen ingilizce anlatılan teknik derslerimiz de var. Ama hocalar konun tamamen anlaşılması için gerekli yerlerde bazen Türkçe açıklama yapabilir. Ana dilde eğitimin bir dezavanataj değil aksine avanataj olduğunu düşünüyorum. Tek kötü yanı şu olabilir: İleride yabancı biriyle iş yapacak olursanız ingilizce konuşmak zorundasınız, ingilizce eğitim görmüş biri muhtemelen daha kolay aşacaktır bu sorunu. -Ek olarak Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını yazılarını okumanızı öneririm bu konuda-

    Proje konusunda kendini gelişrmeye çalışan %35 lik bir kısım var ve cidden istekli olduklarını söyleyebilirim. Geri kalan kısımsa derste verilen projeleri yapıyor. Ortalama Dönem başına 3 4 proje yaptığımız için bunun çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

    Hazırlık çok basit, ingilizceni müthiş seviyede geliştirmez ama izmire, okula alışman, arkadaş çevresi oluşturman açısından tavsiye ederim.

    2. sınıfın sonuna kadar şu dilleri derste görüp proje yaptık: C, C++ ,C# , Java, Phyton




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Peki dersler çok zor mu? GPA kasmak ne kadar zor? 3.5 GPA getiren öğrenciler var mı mesela? Lisans sonrası yurt dışında yüksek lisans düşünüyorumda o yüzden GPA önemli. İngilizce de önemli işte %30 ingilizce olan bir okulda ingilizcemi ne kadar geliştirebilirim diye şüphelerdeyim. Okul yurt dışına çıkacaklara iyi referans sağlıyor mu? Yurt dışı olanakları nasıl ? Tekrardan teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heavyen2

    Mezun olduktan sonra istanbulda rahat is bulunabilir mi?Mezunlardan gozlemledigin kadariyla durumlar nasildi istanbulda calismak istiyorum cunku ailem burda.



    Ve hazirlik var mi?Yoksa dort sene mi okuyosunuz?

    Ben bölüme başlamadan önce araştırma yaparken ekşi sözlükte şuna benzer bir yorum görmüştüm: "Bölümden ite kaka mezun olanlar dahi iş buldu.". Her yıl düzenlenen sadece bizim bölüm öğrencilerinin katılabileceği kariyer günlerine katıldım bu yıl. Gerek İstanbul merkezli, gerek İzmir aralarında İng Bank, vestel, vakıfbank, bimar gibi büyük şirketlerin bulunduğu bir çok şirket tanıtım için geldi. 3. sınıflara staj, mezun olacaklara da iş imkanı için geldikleri için piyasada Ege Mezunlarının "aranan eleman" olduklarını söyleyebilirim. O yüzden şehir farketmeden iş sıkıntısı çekeceğinizi düşünmüyorum.

    Hazırlık var ama muafiyet sınavı çok zor değil, ortalama ingilizce bilgisi ile geçilebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

    Hocam lutfen cevap verin,tesekkurler.

    Hocam 9 Eylulde ingilizce var,Egede ise yok.Bu sorun olusturur mu,ing sart mi?

    Bir de bu tip unilere 2.sinif uni,issiz kalirsin diyorlar ya da az maas alirsin diyorlar dogru mu?

    Aklimdan tip icin 3.yila kalmak geciyor,normalde hic bu bolumu hedeflememis biri sorun yasar mi?

    Bi de bilgisayarda hangi dersler onemli,fizigim ve matim iyi degil sorun olur mu?

    Egedeki EEyi de sormak istiyorum bilginiz var mi?

    İngilizce konusunda bi arkadaşa cevap yazmıştım oraya bakabilirsin.

    Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kim 2. sınıf üniversite diyorsa gelsin burda tartışalım Maaş konusu kendini geliştirmenle doğru orantılı şekilde artar. Bu yüzden bi fiyat biçemem ama işsiz kalman çok çok düşük bir ihtimal.

    Ben hayalinin peşinden gitmeni öneririm. Tıp ı sadece parası için okuyacaksan emin ol bilgisayar mühendisliğinde daha çok para kazanma imkanın var. Ama hayalinde hep tıp vardıysa bilgisayar mühendisliğini okumanı önermem. Çünkü senin gibi tıp hedefleyen bi arkadaşım puanı düşük geldiği için bizim bölüme gelip bırakmıştı. 2 yıl hazırlanıp sonunda tıp kazandı (toplamda 3.yılında)

    Evet özellikle matematik ve fizik önemli. Matematiğin de lise matematiği olarak matematik1 lik kısmını yapabiliyorsan bilg. mühendisliğini de yapabilirsin bence. Mat2 ve fizik de önemli tabii ama yapamıyor olsan bile bölümde derslerini görüyorsun çalışıp yapabilirsin onları da.

    EE konusunda daha özel sorun olursa direk arkadaşlarıma sorabilirim daha sağlıklı bilgi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saksopat

    Ege makine hakkında bilginiz var mı? İş olanakları bakımından soruyorum.

    makine mühendisliği 3. sınıf arkadaşımın verdiği cevap:

    "Teknik bilgi öğrenme açısından çok zayıf olduğunu söyle başka okullarda nasıldır emin değilim ama teknik olarak kendi uğraşlarıyla öğrenebilirsin stajdır biryerlerde çalışma ile olsun , teorik dersleri çok daha iyi ve zordur dibine kadar öğrenirsin teorikte öğretim görevlisi olmak isterim ilerde diye düşünürse baya iyi bence , iş imkanlarını da ****** *********, yarınımız belli değil"

    yıldızlı kısım ban yememek için
  • sizce egemi iytemi c. eng. için ? ayrıca ege türkçeymiş doğru mu
  • hocam ege bilgisayar muh eğitimi ve mezunların iş durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
  • İyte daha tercih edilebilir duruyor eğitim açısından
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Neden böyle diyorsun? İyte hakkında bilgilerini alabilir miyim?
  • Hocam Ege iktisat hakkında bilgin var mı bazı sorularım var da
  • lablar nasıl acaba internet sitesinde gözüken gibi değildir inşallah
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.