Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sorularınızı cevaplıyorum.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
29
Favori
42.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CeBiDeX kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şeyi uzun zamandır denemedim açıkçası. Hazırlıktayken "The Social Nerwork" filmini izlemiştim altyazisiz olarak. Zaten çok da zor bir film değil, konuşmaları da anladığımı düşünüyorum ama tabii Türkçe altyazili tekrar izlemediğim için gerçekten anlamış mıyım test etmedim hiç.

    Onun dışında bölüm derslerinin bazılarını YouTube'tan dinlemiştim. Genelde hintliler anlatıyor, zaten adamın konuşması bir garip ama anlaşılıyordu yani. Nitekim dersleri de geçtim zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hep yabancılar anlatıyor yazılım olaylarını bende dinliyorum youtube'un otomatik çevirisiyle bazen kendim çeviriyorum tam anlaşılmıyor. O yüzden ingilizceyi tamamen öğrenmek ve anlamak acayip önemli bilgisayar müh. için.

    Hocam sınıf arkadaşların nasıl toplanıp proje yapıyor musunuz? Girişim falan hayalleriniz var mı?

    Ben mesela bazı siteler yapıyorum pythonun django modülüyle yada programlar. Hayalimde böyle ekiple yapmak baya hatasız bir şey çıkarmak ve yükselmek var. Arkadaşlarınızda böyle bir şeyler var mı? Ödev olmasa bile kendi kendine projeler yapıyolar mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeBiDeX kullanıcısına yanıt
    İngilizce kısmına tamamen katılıyorum.

    Bölüme başladığımızdan beri verilen ödevler, projeler genelde grup projesi olarak verildi. Hatta bazılarında grup olarak yapmak zorunlu bile olmuştu. Başlarda iş bölümü olayını tam yapamasak da özellikle 3. Sınıfta projelerin de büyümesinin etkisiyle iş dağıtımını düzgün yaptığımız projeler oldu. Hem kişi başına düşen iş yükü azalmıştı, hem de ortaya daha güzel bir ürün çıkarmıştık. Sevdiğin insanlarla birlikte iş yapabilmenin verdiği keyif de cabası.

    Hatta bir kaç okul projemizi geliştirip ufak işletmelere satma fikrimiz de vardı ama dönem çok yoğun olduğu için çok vakit bulamadık, arada kaynadı gitti.

    Bölümde site yapan, mobil uygulama ve oyun geliştiren, part time çalışan, benim gibi freelance iş ve ödev yapan arkadaşlarım var. Çok farklı potansiyel mühendis profilleri mevcut yani bölümde. Ciddi olarak bir girişim fikri olan duymadım ama şimdiye kadar. Ama laf arasında geçer, biz kendi arkadaş grubumuzda bile ara sıra konuşuruz şöyle bir şirket kurup işleri ilerletelim diye. Belki goygoy olsun diye konuşulur ama her şakanın altında bir gerçeklik payı vardır, kim bilir belki bir gün gerçekten bunu gerçekleştiririz

    Girişim konusuna gelince, 4 yıl önce mobil uygulama alanında bir şirketin kurucusuyla tanıştım. O günden beri kendim bir şeyler öğrenmek amacıyla şirkette farklı alanlarda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Ama öğrendiğim en önemli şey bu işlerin çok da kolay olmadığı oldu. Eğer soru gelirse bu konuda tecrübelerimi yazabilirim. Sonuç olarak mezun olduğumda bir süre çalışmayı düşünüyorum şuan. Ondan sonra belki olabilir diye düşünüyorum.

    Kısa süreli plan olarak ise şuan 3 farklı mobil uygulama fikrim var. Tek başıma bu kadar zaman ayırmam beni çok yorar, o yüzden ekibi toplayabilirsem eğer bu uygulamaları hayata geçirmeyi düşünüyorum. Amacim bu işten para kazanmak değil şuan, bir yerden başlamak lazım mantığıyla sektöre girmeyi düşünüyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Keşke ygs lys zamanı daha çok çalışıp daha iyi üniversitelere gitseydim dediğin oluyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeBiDeX kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajlarda açıkladığım gibi bölümümden ve şehirden oldukça memnunum. Bu soruyu okuduğumda oturup düşündüm de hiç böyle bir düşünceye girmemişim şimdiye kadar..

    Ama itu ye karşı bir sempatim var, neden bilmiyorum ama orada okumak isterdim. Ygs sıralamam 14 bindi keşke o dönem salmak yerine itu için şansımı deneseydim diye geçirmistim içimden bir kaç defa.. Ama dediğim gibi bu ege den memnun olmadığım için değil.. Lisans için geçti artık belki yüksek lisansa denerim şansımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenci köyü hakkında 8-10 sene öncesinin yorumları torpil döndüğü şeklinde, durum hala öyle mi? Bilgisayar müh.e girenlerden ortalama kaç kişiye öğrenci köyü çıkar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi selamlar ben 10.sınıfa geçtim ve yüzdelik dilim %19 olan bir anadolu lisesinde okuyorum. Üniversite sınavında 35k-40k arası yapıp Ege Üniversitesine gitmek istiyorum. Sen liseye hangi düzey bir lise de okudun ve sınava nasıl hazırlanıp kaç k sıralama ile okulu kazandın yardımcı olur musun ?
  • Bu bölümde zorunlu hazırlık var mı ?

    İsteğe bağlı hazırlık var diye okudum.
    Eğer zorunlu hazırlık yoksa isteğe bağlı hazırlık okumak için ne yapmalıyım ? Nasıl başvuruluyor ?
  • hastalavistababy kullanıcısına yanıt
    Torpil olayını tam olarak bilmiyorum. 4 yıl öncesinde 7-8 kişi civarında alıyordu bizim bölümden. Ama tabi bu sayı değişebilir arz talep meselesi sonuçta..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ege üniversitesi elektrik elektronik muhendisligi is imkanlari hakkinda bilginiz var mi? Cok fazla baska uniye giden olmus bu beni korkuttu puanlari da gerilemis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hazırlık sınavına girdim geçecek kadar degil lakin fena olmayan bir not bekliyorum %30 bölümlerde 60 alanıda 5 alanıda a1 denmi başlatıyorlar yoksa puana göre kurmu belirliyorlar ?
  • labittimla kullanıcısına yanıt
    Evet başlangıç kurları sınavdan aldığın nota göre belirleniyor. Bilg mühendisliği mi bölümün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouoo

    Evet başlangıç kurları sınavdan aldığın nota göre belirleniyor. Bilg mühendisliği mi bölümün
    çok teşekkür ederim hocam bu arada evet bilgisayar mühendisligi kazandım muafiyettende 54 aldım hangi kura atacaklar görecegiz
  • bilgisayar türkçe değil mi?
  • Simdi oncelikle istanbul da yasiyorum . Acikcasi istanbuldan nefret ediyorum. Uni yi kesinlikle istanbul disi okumak istiyorum. Aklimda mimarlik, endustri muhendisligi ya da bilgisayar muhendisligi var. Ama bunlardan sadece bilgi.muh. var Ege uni.de. dokuz eylul merkezden cok uzak oldugu icin orasini istemiyorum.

    Aslinda sirf Izmirde okumak istedigim icin bilgisayar muhendisligi bana cazip gelmeye basladi. Hayatinda yazilima dair ya da teknolojik aletlere ( sosyal medya kullanma olarak bakiyorum )dair cok fazla bir sey bilmeyen biri bilgisayar muhendisligi okurken zorlanir MI ? Ya da bilgisayar mu. Ege uni de okurken zorlanir MI?



    Ege unisinin. Yurt disi imkanlari nasil? ( Erasmus vs. Ogrenci degisimden bahsediyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi merhaba. Şuanda Ege üniversitesindeyim, bölümüm bilgisayar mühendisliği. Bu sene hazırlıkta okuyorum. Hazırlıkta ne gibi şeylere yoğunlaşmamı tavsiye edersin. Şuanda bir siteden html öğreniyorum. Takip et mutlaka dediğin bloggerlar, siteler veya oku dediğin kitaplar var mı? Bilgisayarla ilgili her etkinliğe katılmak istiyorum izmirde, nereleri takip etmem lazım. Bu üniversitede ayrıca şunlara şunlara dikkat et dediğin bir şey varsa da bi abi tavsiyesi alırım. Eğer halen Ege'de okuyosan buluşabiliriz bile eğer istersen :)
  • Basakyaral B kullanıcısına yanıt
    Okul seçmek yerine ilk önceliğin bölüm seçmek olsun bence. Endüstri muh. Bilgisayar muh. veya mimarlık bunlardan hangisine kendini daha yatkın görüyorsun? Okulu 4 yıl okuyacaksın ama seçeceğin meslegi muhtemelen tüm hayatın boyunca yapacaksın. Öncelikle bunun kararını vermeni öneririm. Eğer bilgisayar ile yoluna devam etmek istiyorsan bir şey bilmiyorum diye gözün korkmasın. Kendim dahil arkadaşlarımın büyük çoğunluğu üniversiteye herhangi bir programlama, algoritma bilgisi olmadan geldi. (ben başlamadan önceki yaz kitap alıp kendim çalışmıştım biraz o kadar) Bölüm algoritma bilmeden gelindiğini bilerek başlıyor derslere o yüzden bilgisayar açmayı bilmeyen birisi bile gelse eğitimini başarılı bir şekilde tamamlar. Sadece bilgili olarak gelenlere göre daha fazla çalışması gerekir. Ama eğer sevdiğin işi yaparsan başkasının 1 birim çalışarak sıkıldığı işte 3 birim çalışsan da yaptığın işten keyif alırsın, kendimden biliyorum. O yüzden yine baştaki konuya geliyor yolun sonu. Sevdiğin işi/bölümü seçmelisin.

    Yurt dışı imkanlarına gelirsek bölüm her sene 7-8 kişiyi erasmus a gönderiyor diye biliyorum. Genelde son sınıfta gidiyorlar, 100 kişilik sınıf olduğunu düşünürsek 8 kişi çok da kötü bir rakam değil bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Only1Time O kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, hazırlıkta ne gibi şeylere yogunlasmami önerirsin demişsin ama genel olarak yogunlasmamani öneririm hazırlıktaki rahatlığı emin ol 4 yıl boyunca bulamayacaksın, bölüme başlayınca işler biraz ciddilesiyor o yüzden boş zamanlarında bol bol gez, eğlen. 1. 2. Sınıfta da zamanın oluyor ama hazırlık kadar değil.. Üniversiteye geldiğimden beri hoşuma giden bloglari vs tarayıcıyı kaydetmiştim, bilgisayar başında olduğumda atıyım hepsini. Etkinlikler için bölümün Web sitesi, öğrenci toplulukları, Facebook, LinkedIn gibi ağlara bakabilirsin. Yaşar üniversitesinde çok etkinlik oluyor, gdg izmir, bmo gibi topluluklara da bakabilirsin. Hatta sınıfların WhatsApp grupları oluyor oralara girebilirsin çoğu etkinlik paylaşılır. Ders olarak da html css öğrenebilirsin, bunun dışında C veya Python gibi bir dille algoritma, programlama öğrenmeye başlayabilirsin. Bir kitap alıp hem kitaptakileri uygulayarak hem de İnternetten video ders izleyerek yapabilirsin bunu. Kaynak olarak ve öğrenmeye başladıktan sonra soruların yapamadıkların olursa yardımcı olurum ben. Okul hakkında genel tavsiyem ise mutlaka bir öğrenci topluluğuna katil. Hem görev alıp sorumluluk duygun gelişir hem de çevren genişler. Mesela benim şuan part time çalıştığım şirketin sahibiyle hazırlık senesinde bir öğrenci topluluğunda tanışmıştım. Mezun değilim daha son sınıfa geçtim, özelden yaz görüşürüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 6 Ekim 2018; 12:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mertcan.jpg M kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, benim lisem iyi denebilecek bi Anadolu Öğretmen lisesiydi. Yüzdelik dilimini bilmiyorum ama başarı olarak ilk 10bin 20bine girmişti çoğu mezun olan. Lisede çok ders çalışan biri değildim sıralamam da 78 bin gelmişti zaten. 1 yıl mezuna kalıp sıralamami 14 e çekmiştim. Senin durumuna gelecek olursak ev arkadaşım makine mühendisliği okuyor bizim bölümde. Okuduğu lisede sınıf geçme oranı yüzde 25mis. İlk duyduğumda inanmamıştım açıp e okuldan bakmıştık sınav sonuçlarının sınıf ortalaması falan yazıyordu.. Yani lise de önemli tabi ama asıl olay kendinde bitiyor. Düzenli bir çalışmayla 35 bini rahat kazanırsın diye düşünüyorum. Lisede çalışmayıp yatan biri olarak eninde sonunda ders çalışmayı öğreneceksin. O yüzden ne kadar erken olursa o kadar iyi. Ders çalışmaktan kastım çok çalışmak değil bu arada lise yıllarının keyfini çıkar ama son sene çalışırım diye de kendini kandırma öyle olmuyor :) şimdiden dersleri anlayarak öğrenmeye çalış. Ders çalışma programı olarak ygs/lys forumu vardı oralara bakabilirsin. Şimdi ismi tyt olmuş galiba. O tarz forumlarda benden daha iyi yardımcı olabilecek insanlar vardır mutlaka. Özet olarak lisenin keyfini çıkar ama düzenli ders de çalış, hedefini belirlemişsin zaten bence 3 yıl sonra hedefine ulaşmış olacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    1.Peki okul kulupleri /festivalleri falan nasil?

    2. Erasmus staj imkani sagliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.