Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sorularınızı cevaplıyorum.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
29
Favori
42.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waitforit_123

    lablar nasıl acaba internet sitesinde gözüken gibi değildir inşallah

    internet sitesinde görünen gibi değildir derken?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

    Hocam teşekkür ederim. Peki dersler çok zor mu? GPA kasmak ne kadar zor? 3.5 GPA getiren öğrenciler var mı mesela? Lisans sonrası yurt dışında yüksek lisans düşünüyorumda o yüzden GPA önemli. İngilizce de önemli işte %30 ingilizce olan bir okulda ingilizcemi ne kadar geliştirebilirim diye şüphelerdeyim. Okul yurt dışına çıkacaklara iyi referans sağlıyor mu? Yurt dışı olanakları nasıl ? Tekrardan teşekkür ediyorum.

    Zorluk kolaylık göreceli bir kavramdır. Ama 3,50 ortalamanın üstünde olan sınıf arkadaşlarım da var, 1,80 altında kaldığı için sınıf tekrarı yapan arkadaşlarım da. Dersler çok kolay değil herkes yüksek alıp geçemiyor ama çalışırsan ortalamanın sıkıntı olacağını sanmıyorum, kalanlar kendi eşekliğinden kaldı.

    Önceki cevaplarımda da yazmıştım, tabii ki %100 ingilizce olan bi okulun ingilizce konuşup anlaşma açısından %30a göre avantajı olacaktır. Ama sadece iletişim açısından olacağını düşünüyorum. Türkçe bölüm ise mesleğin teknik konularını anlama konusunda daha avantajlı bence. Gerekli açıklamayı diğer mesajlarda yapmıştım bu konuda. Ama bunlar demek değil ki %30 ingilizce okulda okuyan ingilizce konusunda cahil. Kendim dahil olmak üzere bölümden birçok arkadaşım ingilizce kaynaklardan ders çalışıp yeni şeyler öğreniyoruz.

    Yurt dışı konusunda kendimin bir hayali hedefi olmadığı için çok bilgi sahibi değilim açıkçası. Ama bölümün duyuru sayfasında her yıl 5 6 kişilik erasmus kontenjanı açıldığı duyurusu gördüğümü hatırlıyorum. Hatta benim okula geldiğim yıl (2014) Erasmus la öğrenci gönderen en yüksek okul Ege ydi diye hatırlıyorum.




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    internet sitesindeki gösterilen lablar çok kötü gözüküyor monitörleri vs çok kötü gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waitforit_123

    internet sitesindeki gösterilen lablar çok kötü gözüküyor monitörleri vs çok kötü gibi.

    O fotoğraflar 2004 yılından kalma şuan o ekranların hiç biri yok, lcd var. Sadece Atilla Özerdim Laboratuvarı dışında. Bilgisayarlar android studio, visuol studio gibi ortalama bir bilgisayarı zorlayacak seviyedeki programlarda sorun çıkarmıyor. O yüzden herhangi bir derste bilgisayarım yavaş veya çalışmıyor diye bilgisayar kullanamayanı görmedim. Piyasada bir çok özel okul, yeni kurulan okul vs var. Muhtemelen çoğunun labaratuvarı bizimkilerden iyi düzeydedir. Ama labaratuvarı kötü görünüyor diye okul seçmenin kapağı kötü diye kitap seçmekten farkı yok




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tabiki ama o kadar geçmişi olan bölüm öyle bilgisayarları hak etmiyor kabul edersiniz ki :) cevap için teşekkürler
  • sizce ege mi dokuz eylulu mu neden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyte ehm mi ege eem mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Staj konusu nasil isliyor okulda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlamak adına bir gelişmeden de haberdar etmiş olayım. Laboratuvardaki bilgisayarların bir kısmı rektörlük tarafından yenilendi. Çok iyi olduklarını söyleyemem yine de ama iş görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Mezunum Tm'ye geçtim hocam ama sağ olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıralamam 36k geldi, ege bilgisayar yazmayı düşünüyorum, okulunuzdan memnun musunuz ? bana verebileceğiniz tavsiye var mıdır ?
  • caindall07 C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sınav sonucun.. Çok geniş çaplı bir soru sormuşsun kısaca evet. Şöyle destekliyim cevabımı: 4. Sınıfa geçtim, üst donemlerimizden mezun olup giden arkadaşlarım, arkadaşlarımın arkadaşları vs. daha iş bulamayan bir kişi bile duymadım. Hatta geçen hafta bölümümüzde değerli bir hocamla sohbet ederken şakayla karışık dert yanmıştı herkes iş buldu yüksek lisansa başvuran sayısı çok az diye.. Bu yaz iki staj yapacağım ilki bitti diğeri haftaya başlayacak, ilk staj yaptığım yerden sene içinde gel part time çalış diye teklif geldi.. Yani şuan 4. Sınıfa kendime, okuluma güvenerek içim rahat bir şekilde giriyorum. Doğal olarak bölümümden de oldukça memnunum. Ek olarak verebilecegim tavsiye de okullardaki eğitimi, piyasadaki o okuldan olan mezun sayısını, şehri ve sana sağlayacagi avantajları da araştır derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 6 Ağustos 2018; 14:9:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Hocam 33bindeyim iyte yazmak istiyordum ama olmayacak gibi ege dusunuyorum ama ingilizce isi canımı sıkıyor sizce ingilizce olmaması is bulmada sıkıntı yaratirmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 34 bindeyim inşallah gelir çok istiyorum tercih açıklandığı gün hortlatırım
  • Micesamurai M kullanıcısına yanıt
    İnsallah kardesim egeden baska nereyi dusunuyorsun arastirdinmi hic ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labittimla kullanıcısına yanıt
    İş bulma konusunda 2 3 mesaj önce kısa bir cevap yazmıştım. 4 yıldır egedeyim bizim bölümden mezun olup işsiz kalan hiç duymadım daha. İngilizce konusuna gelince bu konunun ülkemizde biraz abartildigini ve yanlış anlaşıldığını düşünüyorum ben. Bilgisayar bilimlerinin dili İngilizcedir. Bir bilgisayar mühendisi için İngilizce olmazsa olmazdır. Ama sırf bu yüzden tüm eğitimi İngilizce yapmak bence yanlış. Yabancı alanında uzman bir hocayı getirip ders verdiriyorsan orası ayrı tabii ki İngilizce anlatacak ama ana dili Türkçe olan hocalar yine ana dili Türkçe olan öğrencilere yabancı dilde ne kadar ders anlatabilir, öğrenciler ne kadar anlayabilir? Bu kadar zorlamanin gereği ne anlamış değilim. Bakın ben egede %30 İngilizce yle okuyorum şuan son sınıfım. 1 hafta önce bitirdiğim staj yerinde c#in signalR diye bir kütüphanesi var. Staja başlarken hiç bilmiyordum oturdum Türkçe ve İngilizce kaynaklardan özellikle Microsoft un kendi İngilizce kaynaklarından okudum, kod yazdım. Kodlarımi da benden sonra gelecek kişi kolay anlasın diye İngilizce yazdım (metot isimleri değişkenler vs) yani demem o ki %30 İngilizce bölümlerde okuyan kişiler İngilizce özürlüsü değildir. Bilgisayar Bilimleri gibi soyut kavramların oldukça çok olduğu alanlarda tamamen yabancı dilde eğitimle anlatılmak istenenin karşı tarafa ne kadar geçebileceği açıkçası muamma. O yüzden ben ana dilde eğitim taraftarıyım. Yabancı dilde eğitim görenlerin ilerde yurt dışında çalışacaksa daha kolay uyum sağlamasi, iş mülakatlarindaki İngilizce kısmını daha kolay geçmesi ve yabancı kaynakları daha rahat cevurebilmesi dışında bir artısı olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 7 Ağustos 2018; 10:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iyte konusunda çok soru geliyor, onlara toplu bir yanıt veriyim.

    Iyte'de gidip derse girmediğim için eğitimi hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Gbyf diye bir tez yarışması var ege bölgesindeki tüm üniversitelerin katıldığı. O yarışma sonuçlarına bakarsak iyte nin iyi bir okul okul olduğu sonucuna ulaşabiliriz. Iyte'de ders veren bir hocayla tanışma fırsatım olmuştu. Kendisi gerçekten bilgili ve alanında uzman birisi. O hocanın da etkisiyle verdikleri eğitimin kötü olmadığını düşünüyorum ki yarışma sonuçları ortada..Iyte İzmir merkezde değil Urla'da. Avantajlari olduğu gibi dezavantajlari da var. Urla ne kadar yeni kurulmuş ve başarılarını ortaya koymuş bir okul olsa da bir de madalyonun arka tarafı var. Okuduğunuz okuldan mezun olmuş ve piyasada çalışan ne kadar çok kişi varsa iş bulma şansınız o kadar artar.



    Bana kalırsa arkadaşlar iyte, dokuz Eylül, ege aşağı yukarı kafa dengi okullardir. Hepsinde de temel bilgisayar Bilimleri aynıdır. 4 yıldaki toplam %15 20 lik ders içeriği farklıdır muhtemelen . O yüzden gidebiliyorsanz okulları yerinde görün, okuyan kişilerle iletişim kurup birinci ağızdan kendi okullarını dinleyin. Mezunlarına bakın nerede ne şartlarda çalışıyorlar araştırın, gönlünüzden geçen hangisiyse gidin o bölümde okuyun. Bölümünüzu, derslerinizi, okulunuzu sevmezseniz 4 yıl biraz zor geçer



    Not: diğer okullarda okuyan arkadaşlar kendi bölümleri hakkında bilgi verebilirse tercih yapacak kişilere yol göstermiş olur. Dokuz Eylül mü, iyte mi, gtü mü gibi çok soru geliyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 7 Ağustos 2018; 10:43:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sıralamam 39.7 ege 38.3 ile almış geçen yıl kontenjan artışından puan türlerinin birleşmesinden girebileceğimi düşünüyorum.Yazılım ağırlıklı okul istiyorum egede yazılım ağırlıklı diye duydum.Mezun olanların çalıştığı yerleri bulabilirseniz atar mısınız? Bir de ben daha çok yazılımla ilgilenmek istiyorum lisede C# dersleri gördüğümde hoşuma gitmişti ama donanımla ilgili pek bir bilgim yok belki hazırlık okurken kendimi bu konuda geliştirebilirim.Konum,şehir ve dediğim gibi iş,staj ve mezunları hakkında bilgi almak istiyorum.Yurtdışı imkanları hakkında da bilgi verirseniz iyi olur.
  • mtehsan1 M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen girersin ege ye ama puan türleri değiştiği için sürprizlere de hazırlıklı ol. Doğrudur ege yazılım ağırlıklı bir okul donanım dersleri tabii ki görüyoruz ama kendim dahil mezun olanlar genelde yazılım üzerine çalışıyor. Ki zaten Türkiye piyasası da bunu gerektiriyor. Maalesef donanım üretip geliştirebilen bir ülke konumunda değiliz. Belli başlı büyük şirketler dışında ciddi olarak donanım üreten şirketlerimiz yok. O yüzden sadece ege için değil ülke genelinde mezunların çoğu yazılım üzerine çalışır. İş ve staj imkanlarına gelince.. İzmir teknoloji anlamında gelişen yatırım alan bir şehir. Ama günümüz piyasası için iş imkanlarının çoğu İstanbul'da. Hatta piyasanın %80i İstanbul da diyebilirim. Aynı şekilde staj imkanları için de öyle. İzmirde okuyan biri için iş ve staj aslında biraz seçimlilik ve imkan meselesi . Mesela ben izmirde 2 yerde staj ayarladım. İstanbul'da ve ankarada büyük şirketlerde staj ayarlayan hatta birden fazla staj ayarlayan arkadaşlarım var. Sadece İstanbul daki yerlere ulaşman daha zor oluyor. Önümüzdeki dönem de part time çalışmayı düşünüyorum. İlk staj yerimden çalışmam için teklif geldi bile. Demem o ki izmirde iş ve staj için çok sorun yaşamazsın. Mezunların şuan nerede çalıştıklarının maalesef toplu bir kaydı yok. Şirketlere tek tek girip arasturabilirsin. Veya LinkedIn gibi sosyal ağlardan takip edebilirsin.

    Yurtdisi konusunda da her yıl bizim bölümden belli sayıda kişi erasmus la yurtdusina gidiyor. O sayıyı öğrenip yazıyı guncelleyecegim.

    Son olarak donanım konusunda ardunio, rasperry pi gibi alanları arasturabilirsin. İnternette çokça yardımcı kaynak var. Donanımlarin temel mantığını çalışma prensibini zaten okulda öğreneceksin. Temel elektrik bilgisinden başlayıp bir işlemci, grafik kartı gibi birimler nasıl çalışır, donanımın tasarım mantığı nedir işlemleri nasıl yapar gibi konulara kadar okulda görüyorsun o yüzden donanım bilmiyorum diye dert etme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Arduino dersi görmüştüm bir ara ama ilgimi çekmemişti pek.Bir de çalışanlar hangi şirketlerde çalışıyor sonuçta ülkedeki mühendisliklerden mezun olanların büyük çoğunluğu küçük-orta çaplı firmalarda işçi gibi çalışıyor.Sizin mezunlarınızda durum nasıl diye merak etmiştim yani köklü ve kurumsal şirketlerde çalışan bir topluluktan mı oluşuyor mezunlarınız yoksa yukarıda yazdığım gibi mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.