Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sorularınızı cevaplıyorum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
29
Favori
42.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    hocam çok bilmiyorum mazur görün beni ama kod yazarken ing kelimeler kullanılıyor ama illaki öğreniliyor dimi?
  • mtehsan1 M kullanıcısına yanıt
    Bu soruya kesin bir yanıt vermek zor. Çünkü bölümden işini severek, kendini kanıtlamış bir şekilde mezun olanlar da oluyor ite kaka mezun olanlar da. Bölümden ziyade kendini geliştirmekle alakalı bir durum bu. Bu yılın mezunlarından -kendi arkadaşlarımdan- aselsan, Türk Telekom, Vodafone gibi şirketlerde direk işe başlayan arkadaşlarım da var, yeni kurulmasına rağmen daha çok yurt dışıyla iş yapan 'yazılım evi' diyebilecegimiz şirketlerde ise başlayanlar da var. Bu tercih ve kendini geliştirme meselesi. Öğrenmek istediğin ise mezun olanlarin genel olarak nerede çalıştıkları sanırım. O soruya gelirsek bizim bölümden mezun olanlar daha çok bankaların ve telekomünikasyon şirketlerinin bilişim taraflarında çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dismihraklar kullanıcısına yanıt
    Sorunu tam olarak anlayamadım, kodları öğrenmekten bahsediyorsun di mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    mesela şu resimdeki gibi.atıyorum if yerine eğer demiyoruz (forumdaki en saçma soru olabilir :D). ingilizcede tek kastımız günlük hayattaki konuşmalar Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği sorularınızı cevaplıyorum..
  • dismihraklar kullanıcısına yanıt
    Yok bu forum daha nice saçma sorular gördü insanların gözü kanadı sorular karşısında bilmemek ayıp değil ayrıca bu soruyu sorman oldukça doğal.



    Ada lovelence'ten ENIAC'a, Dennis Richie' den günümüze kadar uzun bir gelişim süreci bu. Geliştiren abilerimiz ablalarımız da İngilizce konuştuğu için bilişim dili standart olarak İngilizcedir. Yeni çıkan teknolojiler, yazılım dilleri de hala İngilizce olarak çıkmakta. Bu yüzden herhangi bir yazılım/bilgisayar mühendisinin İngilizce bilmeme gibi bir lüksü yoktur. O yüzden yazılan programları, metotları tüm yazıları anlayabilir bir mühendis. (yeterli düzeyde anlaşılabilir yazıldiysa tabi)

    Ayrıca temel olarak bir yazılım dilini öğrendikten sonra diğer dilleri anlaman çok kolay ve hızlı olur. Çünkü "syntax" lari çok benzerdir. Mesela C dilindeki printf komutunun muadili Python'da print, Java' da println, c#'ta write' tir. Mesela if/else yapısı da aynı şekilde neredeyse tüm dillerde aynı yazılır. O yüzden bu kodlar gözünü korkutmasın eğer işin içine girersen çok basit olduğunu farkedeceksin sen de..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam merhabalar bir sorum vardı cevaplayabilirseniz çok sevinirim
    -Pc müh için tercih sıralamasında ege ve deü arasında nasıl sıralacağımda kararsız kaldım kimisi deü tam ing olduğu için git diyor kimisi ege diyor siz ne düşünüyorsunuz egenin 30 olması dezavantaj mı
  • hocam 34k sıralama var ankara üniversitesini İYTE nin arkasına yazdım ama ankara üni den cok da emin değilim. Bunun yerine ege mi türk-alman mı yazayım diye düşünmüyor değilim. Yurt dışı hayalim vardı ama bilemiyorum ege de gerçekleştirebilirmiyim. Diyelim türkiye de kaldım ve egeden mezun oldum misal bankalarda vs çalışan dostlarınız min kaç ile başlıyor max kac ile başlıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouoo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aslavazgeçme

    Hocam öncelikle ege üniversitesi nasil kampusu olanaklari ? Size fakultede verilen eğitim nasil diğer ünilere göre ? Birde EE ile karsilastirir misiniz bilgisayari ? Tesekkürler..

    Kampüs genel anlamda çoğu ihtiyacımızı karşılıyor, barınma açısından yurt ve öğrenci köyü bulunmakta, gerek kampüs içerisinde gerekse bizim bölüme 2 dk mesafedeki "küçükpark"ta çok sayıda kafe vs bulunmakta. Sosyal anlamda da çim saha , basket sahaları olimpik yüzme havuzu gibi imkanları var. Bir öğrencinin genel anlamda kampüs içerisinde yaşayıp eğitimine devam edebilecek düzeyde neredeyse tüm imkanları var diyebilirim. Daha özel sorunuz varsa bu konuda yanıtlayabilirim genel anlamda anlattım çünkü.

    Eğitim düzeyi taban puanı sıralamasının aksine birçok üniversiteden iyi olduğunu söyleyebilirim. Bunu şu argümanları ekleyerek destekliyorum: 2. sınıfta okurken pamukkale üniversitesinde bir arkadaşımın vasıtası ile ücretli ödev yaptım. Ödevin teslim tarihine son 2 gün kalmıştı, bitirip teslim ettim ödevi. Ödev sahibi yaptığım ödevden 130 puan üzerinden tam puan almış. Bu bence kıyaslamanız açısından iyi bir örnektir. İtü Odtü gibi teknik anlamda bilgi birikimi ve bulundukları şehir açısından eğitimleri Ege den daha iyidir. Ama bunların dışında Ege den daha iyi sayılabilecek okul sayısı yok denecek kadar azdır (bilgisayar mühendisliği bölümünde) Bölümün bence taban puanı olarak düşük olmasının 2 önemli sebebi var:1- %30 ingilizce olması ( ki bence bu olması gereken bir şey, soru gelirse açıklamaya çalışırım), 2- izmirde olması. Ek olarak hep övdüm bölümümü, kötü özellik olarak donanımsal anlamda çok güzel bir eğitimi yok şuana kadar gördüklerime dayanarak. Ama yazılım konusunda Türkiye'nin önde gelen eğitimlerinden birini verdiğini söyleyebilirim.

    Bilgisayar Mühendisliğini elektrik elektronik mühendisliğinin özelleşmiş alanı gibi düşünebiliriz. Yani onlar genel anlamda buzdolabı, klima, televizyon, bilgisayar, tablet vs tüm elektrik elektronik içeren şeylerle ilgilenmekte bizse sadece bilgisayar, ve türevleriyle.. Ayrıca onlar donanım konusunda tğm aletlerin genel yapısını görüyor, bizse bilgisayarın en ufak parçasının nasıl çalıştığına kadar öğreniyoruz. Aynı şekilde yazılım konusunda karşılaştırmama gerek olmadığını düşünüyorum..

    Alıntıları Göster
    %30 ingilizce olması neden gereklidir sizce bölümün hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

    %30 ingilizce olması neden gereklidir sizce bölümün hocam

    Alıntıları Göster
    Ben ana dilde eğitimi destekleyen biriyim. Çünkü ülkemizde %100 İngilizce eğitimi destekleyecek kadar İngilizce ogretilemiyor bence. Doğru düzgün Türkçe eğitiminin olduğunu bile düşünmüyorum genel olarak insanların. Her paylaşımın altında olur: yok de da yi yanlış yazdın, yok şunu yanlış yaptın.. İnsanlar kitap okumuyor belli kelimelerle günlerimizi geçirip yaşayıp gidiyoruz. Yani biz daha ana dilimizi düzgün konuşamıyoruz ki yabancı dilde oturup sağlıklı iletişim kurabilelim. Tabi genel anlamda konuşuyorum şuan, çocukluğundan beri İngilizceyle haşır neşir; duyduğunu, okuduğunu anlayabilen kişiler varsın İngilizce eğitim alsın. Çok da güzel olur. Ama genel olarak 'tarzanca' konuşulan bir toplumda İngilizce eğitimin bu kadar rağbet görmesinde bilincsizlik ve populerizmin etkili olduğunu düşünüyorum. Şöyle küçük bir örnek veriyim: ben lisede iyi bir İngilizce eğitimi almıştım. Tüm lise hayatım boyunca İngilizce dersleri İngilizce anlatılarak yapıldı. Konuları Türkçe anlatmadilar yani. Üniversiteye geldim kendi isteğimle hazırlık okudum. Hazırlık sınıflarından da yüksek kurdan başlayan sınıftaydim. İlk hafta hoca geldi İngilizce konuşmaya başladı (doğal olarak) sınıfın bir kısmı hocam biz bu şekilde anlamıyoruz Türkçe anlatır mısınız dedi. O kadar şaşırmıştım ve üzülmüştüm ki :D Bizim ilköğretimden itibaren yabancı dil öğrenme konusunda sıkıntılarımız var. Bir yıllık eğitimle insanlar İngilizce öğrenemez. Bu sorunlarin olduğu ortamda da mantıken ana dilde eğitimi destekliyorum. Ama konu içerisinde de çok sık yazdım bunu bilişim dünyasının dili İngilizcedir. O yüzden İngilizce olmazsa olmazdir bir mühendis için. Aynı şekilde terimler kavramlar da orijinal olarak kalmalı zorla çeviri yapılmamalıdır. Farzı misal central processor unit (cpu) terimi cpu olarak ogrenilmelidir. Merkezi işlem birimi olarak çevrilebilir ama cpu olarak öğretilmelidir. O yüzden %100 Türkçe eğitim de olamaz. Bu bağlamda %30 İngilizcenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Yüzdesi tartışılır belki ama %0 ve %100 den daha mantıklı günümüz şartlarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabazaki26

    Hocam merhabalar bir sorum vardı cevaplayabilirseniz çok sevinirim
    -Pc müh için tercih sıralamasında ege ve deü arasında nasıl sıralacağımda kararsız kaldım kimisi deü tam ing olduğu için git diyor kimisi ege diyor siz ne düşünüyorsunuz egenin 30 olması dezavantaj mı
    Bu konuda çokça açıklama yaptım ben olsam ege seçerdim (seçtim de zaten)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    peki birşey sorabilir miyim? sence egeyi mi seçmeliyim gtüyü mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanta_kuzen

    hocam 34k sıralama var ankara üniversitesini İYTE nin arkasına yazdım ama ankara üni den cok da emin değilim. Bunun yerine ege mi türk-alman mı yazayım diye düşünmüyor değilim. Yurt dışı hayalim vardı ama bilemiyorum ege de gerçekleştirebilirmiyim. Diyelim türkiye de kaldım ve egeden mezun oldum misal bankalarda vs çalışan dostlarınız min kaç ile başlıyor max kac ile başlıyor ?
    Mezun olunca yurt dışında çalışmak kendini geliştirmekle alakalı bir durum. Okul aa bu çocuk çok iyiymiş seni yurt dışına yollayalım demez. Sen eğitimini alırsın yabancı dilini geliştirirsin. Yurt dışındaki şirkete basvurursun sınav, mülakat yaparlar. Kabul edilirsen işe başlarsın. Sonuçta mezun olduğumuz okulların dünya genelindeki sıralamaları belli. Cambridge ten falan mezun olmuyoruz o yüzden adam senin okuluna bakmaz bile ne iş yaptığına, bilgi birikimine, diline bakar. Tabi bazı özel okulların yurt dışındaki şirketlerle anlaşması olabilir o ayrı. Ayrıca bölümlerin erasmusla her yıl kaç öğrenci gönderdiğine, şehirlerin ve üniversitedeki teknoparklarin yurt dışıyla ne kadar bağlantıları olduklarını da arastirabilirsin..



    Bu yıl mezun olanlardan bildiğim kadarıyla İstanbulda ortalama 4bin TL ile işe başlıyorlar. Bu rakam ankarada 3000-3500e İzmirde ise 2500e kadar düşebiliyor. Tabi bunlar en düşük başlangıç maaşları. Maksimum olarak da şuan için tek bildiğim bi arkadaşımın 6500e aselsan'da işe başladığı. Bu rakamlar haziran dönemi için geçerliydi dolar kurunun etkisiyle artmış olabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adoskope

    peki birşey sorabilir miyim? sence egeyi mi seçmeliyim gtüyü mü?
    Gtü hakkında yeterli bilgim yok maalesef yanlış yönlendirmek istemem. Gtü nün avantajlarını orada okuyan birine sor öğren, bak orada şunlar şunlar varmış sizde neler var dersen karşılaştırma yapabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şey sormak istiyorum işe alırken "bilgisayar mühendisliğini hangi dil okudunuz" diye bir şey soruyorlar mı?
    Bir de iyi ki ege de okumuşum dediğiniz şeyler var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouoo

    Gtü hakkında yeterli bilgim yok maalesef yanlış yönlendirmek istemem. Gtü nün avantajlarını orada okuyan birine sor öğren, bak orada şunlar şunlar varmış sizde neler var dersen karşılaştırma yapabilirim.

    Alıntıları Göster
    Yorum böyle yapılır işte bırader düşünce yapısı budur . İyteliler ne bılıyım gtü mü nedir ordakı arkadaslar boyle dusunemıyor ve kendı okullarının daha iyi olduğu konusunda çok eminler halbukı hıcbı fıkırlerı yok elestırdıklerı hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamamı Ege Gtü Deü Yaptım.

    Açıkçası en çok istediğim Ege.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adoskope

    Şey sormak istiyorum işe alırken "bilgisayar mühendisliğini hangi dil okudunuz" diye bir şey soruyorlar mı?
    Bir de iyi ki ege de okumuşum dediğiniz şeyler var mı?
    Böyle bir soru sormazlar muhtemelen çünkü işe alacak kişiler için senin okul sürecinden ziyade sonuç önemlidir. Sen tamamen turkce bir okul okuyup %100 İngilizce okuyan kişiyi işe alım mülakatinda geçiyorsan adam "Ama bu Türkçe okumuş" demez seni alır işe.



    Şuan zaten okulumdan memnun olduğum için iyi ki ege deyim diyorum. Ama öğrenmek istediğin okula özel şeyler sanırım. Öncelikle izmirde okuduğum için şuan çok mutluyum. Şehir olarak avantajları olduğu kadar elbette ki dezavantajları da var diğer şehirlere göre ama ben memnunum. Eğitim olarak şunu söyleyebilirim: ben ikinci sınıftan beri internetten ücret karşılığı diğer okullarda okuyanların kodlama ödevlerini yapıyorum. Dönem içinde 9 10 proje yaptığım zamanlar olmuştu. Bana gelen ödevlerin içeriklerine bakarak söyleyebilirim ki bize okulda daha zorlayıcı ödevler verildi genel olarak. Yani bana ege'de verilen ödev bir hafta bir buçuk hafta zamanımı alıyordu ama aynı dersin başka üniversitedeki versiyonunu 1 2 günde tamamladığım çok oldu. O yüzden iyi ki ege de okumuşum dedim hep o ödevleri yaparken. Okulda hocalar ve asistanlar da genel olarak bir sorun oldugunda ilgeliniyorlar, diğer okullarda nasıldır bilmiyorum ama bu da beni memnun bırakan nedenler arasında. Şimdilik aklıma gelenler bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouoo -- 11 Ağustos 2018; 22:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






    • Hocam aslında gerçekten istediğim bir meslek yok. Önceleri çevrenin etkisiyle tıp yazmayı düşünüyordum fakat sıralama buna elvermediği için mühendisliklere yöneldim. Bunlardan endüstri ve bilgisayar mühendisliği biraz daha yakın geliyor. Bilgisayarla aram iyi olduğu için ve ilgimi çektiği için açıkcası o biraz daha ağır basıyor. Açıkcası biraz kararsızım. Yapabileceğimi düşünüyorum, sizce bir sıkıntı çıkarır mı ? Saçma olacak ama bu mesleği yapmak için illa küçüklükten beri aşık olmak mı gerek ?

    • İngilizcem pek iyi değil. Hazırlıkta İngilizcem mükemmel olmasa da iş görür hale gelir mi ?

    • Anladığım kadarıyla Ege'den mezun olmanın bir referansı var. Peki okurken kendimizi geliştirmek için yapabileceğimiz ne tür şeyler var, siz neler yaptınız ?


    Kısaca bahsederseniz çok sevinirim. Ayrıca vakit ayırdığınız için teşekkürler.




  • İstanbul üniversitesi hakkında bilginiz var mı Ege ile karşılaştırabilir misiniz bilg mühendisliği için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouoo

    Ben ana dilde eğitimi destekleyen biriyim. Çünkü ülkemizde %100 İngilizce eğitimi destekleyecek kadar İngilizce ogretilemiyor bence. Doğru düzgün Türkçe eğitiminin olduğunu bile düşünmüyorum genel olarak insanların. Her paylaşımın altında olur: yok de da yi yanlış yazdın, yok şunu yanlış yaptın.. İnsanlar kitap okumuyor belli kelimelerle günlerimizi geçirip yaşayıp gidiyoruz. Yani biz daha ana dilimizi düzgün konuşamıyoruz ki yabancı dilde oturup sağlıklı iletişim kurabilelim. Tabi genel anlamda konuşuyorum şuan, çocukluğundan beri İngilizceyle haşır neşir; duyduğunu, okuduğunu anlayabilen kişiler varsın İngilizce eğitim alsın. Çok da güzel olur. Ama genel olarak 'tarzanca' konuşulan bir toplumda İngilizce eğitimin bu kadar rağbet görmesinde bilincsizlik ve populerizmin etkili olduğunu düşünüyorum. Şöyle küçük bir örnek veriyim: ben lisede iyi bir İngilizce eğitimi almıştım. Tüm lise hayatım boyunca İngilizce dersleri İngilizce anlatılarak yapıldı. Konuları Türkçe anlatmadilar yani. Üniversiteye geldim kendi isteğimle hazırlık okudum. Hazırlık sınıflarından da yüksek kurdan başlayan sınıftaydim. İlk hafta hoca geldi İngilizce konuşmaya başladı (doğal olarak) sınıfın bir kısmı hocam biz bu şekilde anlamıyoruz Türkçe anlatır mısınız dedi. O kadar şaşırmıştım ve üzülmüştüm ki :D Bizim ilköğretimden itibaren yabancı dil öğrenme konusunda sıkıntılarımız var. Bir yıllık eğitimle insanlar İngilizce öğrenemez. Bu sorunlarin olduğu ortamda da mantıken ana dilde eğitimi destekliyorum. Ama konu içerisinde de çok sık yazdım bunu bilişim dünyasının dili İngilizcedir. O yüzden İngilizce olmazsa olmazdir bir mühendis için. Aynı şekilde terimler kavramlar da orijinal olarak kalmalı zorla çeviri yapılmamalıdır. Farzı misal central processor unit (cpu) terimi cpu olarak ogrenilmelidir. Merkezi işlem birimi olarak çevrilebilir ama cpu olarak öğretilmelidir. O yüzden %100 Türkçe eğitim de olamaz. Bu bağlamda %30 İngilizcenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Yüzdesi tartışılır belki ama %0 ve %100 den daha mantıklı günümüz şartlarında.

    Alıntıları Göster
    Hocam bir soru sormak istiyorum bende ege yazdımda.

    Bir ingilizce filmi altyazısız anlıyarak izleyebiliyor musunuz şuanda ?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.