Şimdi Ara

Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acaba mutlular mı ? Özellikle " İtiraz edersek mağdur olur " diyen Kılıçdaroğlu ?



    Halbuki ne olurdu tüm muhalefet liderleri çıksaydı da "Bu kararla birlikte Demokrasiye ve kanunlara darbe vurulmuştur. Eğer Ysk kanunsuz olarak Anayasaya rağmen Erdoğan'ın 3.kez aday olmasına izin verirse biz tüm liderler olarak millet-i sineye dönüyoruz ve seçimde oyları sayan ve sonuçları açıklayan, başkanı seçimde yasa dışı olarak aday olmaya çalışan Erdoğan tarafından atanan kurumun Erdoğan'ı yasa dışı aday yapıyor olmasına karşı muhalefet partileri olarak seçimlerden çekiliyoruz. Kendileri çalıp oynasınlar adına da Demokrasi demeye devam etsinler, fakat bize göre bu saatten sonra Erdoğan'ın yasa dışı olarak cumhurbaşkanı olması durumunda alacağı tüm kararlar meşruiyetini yitirmiş durumda olacaktır". deselerdi ve tüm muhalefet olarak seçimlerden çekilseler ve Erdoğan'ın meşruiyetini yitirmesini sağlasalardı.



    Ama ne oldu ? Hem Erdoğan'ın kanuna aykırı şekilde 3.kez aday olmasına izin verdiler hem bu izinle birlikte Erdoğan kazanırsa Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına meşruiyet sağladılar ve bu saatten sonra Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak vereceği tüm kararların meşru olmasını sağladılar.


    Üzerine bir de Erdoğan meclis kararı ile değil de cumhurbaşkanlığı yetkisini kullanarak tekrar aday olduğu için (normalde 2.döneminde olsa meclisin erken seçim kararı alması durumu dışında aday olamıyordu) bunun yskya göre anlamı Erdoğan'ın daha henüz 2.döneminde değil 1. döneminde olduğudur. Muhalefet Erdoğan'ın bu şekilde aday olmasını kabul ettiği anda aslında muhalefet Erdoğan'ın 2.döneminde değil, henüz daha 1.döneminde olduğunu da kabul etmiş oldu.


    Bundan dolayı eğer Erdoğan 2.turda cumhurbaşkanlığını kazanırsa 2023-2028 dönemi kendisinin 2.dönemi olarak sayılacak ve hala sağ olursa 2028 yılında meclise erken seçim (seçim yenileme) kararı aldırabilirse kendisi işte o zaman 2028'de 3.kez aday olacak ve o seçimi de kazanırsa 2033 e kadar ülkeyi yönetme fırsatı bulacaktır.


    İşte muhalefetin tüm ülkeye ATTIĞI KAZIĞIN BOYUTU.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mayıs 2023; 15:45:48 >







  • Konu sahibi arkadaşa katılıyorum.AKP'liler o durumda tutuşacaktı. Neden mi? Çünkü diyelim ki kendi kendini tekrar başkan seçti, bu seçim sonucunda aldığı hiçbir karar ne ülke içerisinde, ne de uluslararası camiada tanınmayacaktı. Ülkeler arasında yapılan anlaşmalar geçersiz olacak ve tüm dünya onun bu kararlarını tanımayacaktı. Bu durum da gösteriyor ki ülkede kontrollü bir muhalefet var.

    Oyu olmayan partilere bir sürü vekil verdiler.Bunu kimse sorgulamıyor.O vekiller rastgele verilmedi, Erdoğan'ın eli güçlensin diye verildi
  • Ya yeter ne artık, ebensinin damı. Kendi çikardiği yasaya uymuyor adam, YSK ÇIKIP ADAY OLAMAZ DEMİYOR. SİZ HÂLÂ YETKİ VERMEDİGİNİZ, OY VERMEDİGİNİZ MUHALEFETİ SUÇLUYORSUNUZ. Bu nasıl bir kafa yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U Mad BRO kullanıcısına yanıt

    evet o zaman muhalefetin ülkedeki tüm yasadışı işlere "itiraz etsek, tepki göstersek ne olacak ki yauvv" deyip hiçbir şey yapmadan oturması lazım. hatta boşuna meclise falan gitmelerine gerek yok orada da ne de olsa bir etkileri olmayacak çogunluk olmadıkları için. boş yere fikirlerini de söylemelerine gerek yok zira fikirlerini söylemeleri de birşeyi değiştirmeyecek. o zaman muhalefete de gerek yok aslında değil mi ? ne de olsa muhalefetin olması ülkede yapılan yasadışı işlerin hiçbirini zaten engelleyemiyor. ne gerek var muhalefete o zaman değil mi ? zihniyete bak.


    futbol takımlarından A ve B takımı finale kalmış. kupa maçına çıkacaklar. Maçtan bir hafta önce futbol federasyonu maça bir hakem atıyor. hakem de A takımının adamı çıkmasın mı. Ama bakıyorsun ki gel gelelim Federasyon da A takımının adamları tarafından yönetiliyor. B takımı bir şekilde finale kadar gelmiş ama bakıyor ki hem hakem hem federasyon A takımının arkasında.


    B takımı geliyor "ya ben itiraz etsem ne olacak şimdi itiraz edersem A takımının taraftarı beni bahane bulmakla suçlayacak, zaten itiraz etsem de hakemi atayan olan federasyon da A takımının adamları tarafından yönetiliyor. kimi kime şikayet edeceğim" diyor ve maça çıkıyor. ve tahmin edildiği gibi hakemin verdiği saçma penaltı kararları ile B takımı maçtan mağlup ayrılıyor.


    Şimdi B takımı taraftarları B takımına "yahu hakemin A takımın adamı, federasyonun da A takımın adamları oldugunu biliyorsan ne demeye hala bunların yöneteceği maça çıkmayı kabul ediyorsun ve bunların şampiyonluğunu meşru hale getiriyorsun sen maça çıkmasan hakları olmayan bir kupayı almış olacaklardı ve herkeste bunu bilecekti, şimdi adamlar bu kupayı seni "hakkıyla yenerek" almış oldu ! " dediği zaman bu hatalı bir çıkış mı oluyor ?


    adamın biri milyon tllik evin kapısına alarm taktırmamış. hırsız girmiş adamın evini soymuş. biz adama "lan sen nasıl milyon dolarlık evin kapısına alarm taktırmasın" deyince adamlar bize "ulan hırsıza hata bulmayıp bana mı buluyorsun !" diyor. hırsıza mı hata bulayım adam suçlu zaten işi hırsızlık yapmak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mayıs 2023; 15:58:5 >




  • Yasadışı işlere önce seçmen olarak sen karşı çıkacaksın. Muhalefete oy vereceksin, yetki vereceksin. Görevu yasadısı işler yapanları yakalamak olan polisler dur diyecek yasadışı işlere. Ondan sonra eleştirdceksin muhalefeti. A haberden bir gram farkı yok şu yazdıklarının yahu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U Mad BRO kullanıcısına yanıt

    ee biz muhalefete oy veriyoruz muhalefet daha oylarımıza sahip bile çıkamıyor. oylara da biz sahip çıkalım oyu da biz verelim akplileri vesaireyi de biz ikna etmeye çalışalım. e bu kadar şeyi yapıyorsak muhalefete gerek o milyarlık seçim bütçesini bize versinler seçim çalışmalarını da biz yapalım kazanırsak ülkeyi de biz yönetelim. herşeyi biz yapacağız ama kazanırsak ülkeyi muhalefet yönetecek. yok ya güzel kafa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mayıs 2023; 16:6:27 >
  • Yazdıklarına bakarsak muhalefete oy verdiğine hiç inanasım gelmiyor. Ama eğer verdiysen de yine oyuna sen sahip cıkacaksın, muhalefetin yanında olacaksın oy verdikten sonra dahi. Şuan ciddi anlamda gençliğe hitabeyi yaşıyoruz kelimesi kelimesine. Ve biz yönetimi alana kadar da eleştirilerimizi kendimize saklamamız gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi parti'ye ve Kılıçdaroğlu 'na oy verdim ama 2.turda Erdoğan'a oy vereceğim. Tuncay Özkan 11 gün içerisinde Chp'den gönderilmediği sürece kararım bu yönde olacak.


    2018de Muharrem İnce'ye seçim gecesi verileri veremeyen chp bu seçimde de İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a aynı şekilde verileri veremediler. 20 bin küsür sandıktan veri alamadılar. Bu beceriksizlerle işim bitti benim. Benden bu kadar. Artık şu saatten sonra dark side'a geçmiş bulunuyorum. Ayrıca fakir akpliler daha da sürünsün diye de vereceğim. Umrumda da değil bu saatten sonra kim aç kalmış kim sürünmüş kim sürünmemiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mayıs 2023; 16:23:27 >
  • İtirazlar edildi Ysk red etti. Eee ne yapabilirsin başka? Var mı fikrin?

  • Konu sahibi arkadaşa katılıyorum.AKP'liler o durumda tutuşacaktı. Neden mi? Çünkü diyelim ki kendi kendini tekrar başkan seçti, bu seçim sonucunda aldığı hiçbir karar ne ülke içerisinde, ne de uluslararası camiada tanınmayacaktı. Ülkeler arasında yapılan anlaşmalar geçersiz olacak ve tüm dünya onun bu kararlarını tanımayacaktı. Bu durum da gösteriyor ki ülkede kontrollü bir muhalefet var.

    Oyu olmayan partilere bir sürü vekil verdiler.Bunu kimse sorgulamıyor.O vekiller rastgele verilmedi, Erdoğan'ın eli güçlensin diye verildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 17 Mayıs 2023; 18:8:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patience kullanıcısına yanıt

    yazdım zaten ilk mesajda ne yapılması gerektiğini. kimi kime şikayet ediyorsun neyin itirazı ? adam aynı anneden doğmuş iki kardeşin birini ysk'nın başına diğerini sayıştayın başına koymuş. erdoğan'ı bunlara şikayet edip bunlardan erdoğan aleyhine karar vermelerini mi bekliyorlardı ? bir sonucu olmayan şeyin itirazını yaptılar sırf laf olsun diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mayıs 2023; 17:2:31 >
  • Saçma sapan konu açmadan bi araştırın, ergence konular açmayın..


    YSK'ya bu konuda birçok partiden gerekli tüm itirazlar, yasal dayanaklar gösterilerek yapıldı, YSK bunları kabul etmedi ve adaylığına karar verdi.


    Bunun üstünde itiraz edecek kurum mu var ?

  • sanki bağımsız kurumlar var, bağımsız hukuk var. adamlar yine bizim ülkeyi norveç'le karışırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    YSK istediği kararı alsın, Muhalefet seçime girmedi mi ne yapacaklardı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak demek istediğim şeyi Black Code nickli arkadaş anlamış.. çok zor birşey değil anlamak aslında ama ısrarla anlayamıyorsunuz. yazdığımı okuyup hala anlayamamanızdaki sıkıntı tam olarak neden kaynaklanıyor bunu da ben anlayamadım.

  • Black Code kullanıcısına yanıt

    YSK her halukarda seçim kararını alır, AKP'den Erdoğan haricinde MHP ve diğer yandaşları göstermelik aday gösterir, toplumun % 40'ı sandığa giderek seçimi kendi başlarına güle oynaya kazanırlardı sende seyrederdin..

    Ne yapacaksın, sandıkların önüne gidip vatandaşa hayır biz seçime girmiyoruz sizde oy kullanamazsınız mı diyecektin...


    Bunu düşünmek zor olmamalı....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 17 Mayıs 2023; 17:11:59 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Bu dediğine Sivil İtiaatsizlik denir.Sonuçlarını yukarıda açıkladım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Code kullanıcısına yanıt

    Uluslararası arenaya, bu mercilerin bağımsız ve yasal olmadığını ispatlayamadığınız sürece ülkedeki yasal mercilerin aldığı her karar yasaldır.

    Sandığa gidip gitmemek vatandaşın kendi tercihidir. Öyle uluslararası tanınmazlık falan boş hayaller olur. Ülkenin % 40'ının sandığa gittiğini kimse görmezden gelemez...


    Sivil itaatsizlik farklı şeyler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 17 Mayıs 2023; 17:16:9 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Farklı falan değil.


    Ülkenin %60'ı seçime girmeyecek, %40'la seçim yapacaksın...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Code kullanıcısına yanıt

    Bu konuda yetersiz bilgiye sahipsiniz ve ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz Biraz araştırın...



    Fransa 2022'nin Haziran ayında milletvekili seçimi için sandığa gitti. 48 milyondan fazla seçmenin bulunduğu ülkede, ilk tura katılım yaklaşık yüzde 48 ile en düşük seviyeye geriledi.


    Bulgaristan'da nisan ayındaki genel seçimlere katılım oranı yaklaşık yüzde 40 oldu.


    Portekiz'de Ocak 2022'deki erken genel seçimlerde katılım oranı yüzde 57 oldu.


    Hollanda'da Mart 2022'deki yerel seçimlere katılım oranı yüzde 50.5..



    Sonuçları kim tanımadı, geçin bunları...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 17 Mayıs 2023; 17:22:21 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    bunlarda da mı muhalefet seçime girmeme kararı aldı ? seçime katılım üzerinden değil muhalefetin protestosu üzerinden değerlendiriyorum ben konuyu. apolitiklikten dolayı seçime katılımın az olması farklı şey, taraflardan birinin tepki olarak seçimlerden çekilmesinden dolayı komple bir tarafın seçmeninin sandığa gitmemesi farklı birşey.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.