Şimdi Ara

Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! 

  • Muhalefet, işte böyle asli meselelerle değil, tırı vırı işlerle uğraştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İPTAL için itiraza gerek yok anayasa belli. ve bu seçilim sonuçları geçersizdir.. devletin sistemini korumak ile ilgili görevli personel görevini bilerek ve isteyerek yapmıyor amaçları başka..

  • Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.


    normal zamanda seçimlerin haziranda yapılması gerekiyordu ancak seçimlerin yenilenmesi halinde tekrar aday olabilir. bu maddeyi kullanarak yeniden aday olabildiğini düşünüyorum. eski sistem ile yeni sistem arasındaki farklılıklar da etkili olmuş olabilir hukukçular daha iyi bilir. yeni sisteme göre 2. adaylığı olacak çünkü.


    eğer ki aday olması imkansız olsa madur olmasın filan demezdi kimse sadece Türkiyede de konusulmaz tüm dünya bunu davul zurna ile duyurur adaylığına engel olurdu.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    böyle birşey yok. anayasaya göre 3.kez aday olabilmesi için meclisin erken seçim kararı alması lazım ki meclis erken seçim kararı almadı. cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak seçime götürdü ki kanuna göre cumhurbaşkanı kendisi 2.döneminde iken kendi kararı ile seçime giderse 3.kez aday olamıyor. yani karar meclisten cıkmadıgı icin aday olamaması gerekiyordu.

  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    bu madde 2012 yılında yürürlüğe girdi ve 2014 seçimlerinde uygulandı. 2017 sonrası sistem değişti sadece makamın ismi değişti. yetkiler de değişti.


    "Cumhurbaşkanı hem devletin hem de hükûmetin başı ilan edilerek başbakanlık kaldırıldı. Yardımcılarını ve bakanları atayıp görevlerine son verme yetkisine sahip oldu. Kendisine anayasa değişiklikliği yapan kanunları gerekli görürse halkoyuna sunma ve yürütmeyle ilgili konularda "cumhurbaşkanlığı kararnamesi" çıkarma yetkisi verildi. Ayrıca cumhurbaşkanının dört yıllık üniversite mezunu olması şartı değiştirilerek "yükseköğrenim yapmış" olması şartı getirildi."

  • Troller “Bu muhalefetten cacık olmaz” diyerek sandığa gitidenleri azaltmaya çalışıyor.

    Zira Erdoğan’ ın asıl tabanı ilk turda tamamen sandıktaydı. Sekiz milyon sandığa gitmeyen seçmenin tamamına yakını “Nasılsa sonuç değişmez” diyenler…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    önceki seçimlerde de bu ortalamalarda bir katılım olmuş. 100% bir katılım olması imkansız. katılmayanların hepsi muhalif demek de hatalı.

  • İnanılmaz ya ... Bütün kötülüğü erdoğan yapıyor, bütün kampanya onu götürmek üzerine, burada muhalefet adına tartışanlar bile o konuda mütabık ve buradan "doğru ve yanlışlar" ile bir birlerini eleştiriyorlar.


    Ama gel gör ki günün sonunda kurulan cümleler yine "muhalefet yapamadı", KK çok yaşlı ve yumuşak vs vs vs...


    Yahu Ekmelledin çıktı, çok sevdiğiniz İnce çıktı, Sarıgül çıktı, KK altın kadro ile çıktı (Yavaş ve İmamoğlu).


    Twitter'da 2 tane şişkonun kokusu altındasınız yada Kürt düşmanısınız. Başka açıklaması yok. Adam yenilmiyor. Tencerenin deviremediği hükumet yoktur diye diye kulağımızı miktiler, Türkiye Cumhuriyeti devleti, en kötü ekonomik koşulların içerisinde ezim ezim eziliyor, herif deprem bölgesinde oy arttırdı !


    Adamlar Erdoğan'dan giden 2.2 milyon tepki oyunu MHP'ye vermişler. Arkadaşlar uyanın artık. Anadolu insanı, kötü, cahil ve sizlerin geleceğini önemsemiyor. Millet söylüyordu, Atatürk çıksa karşısına %1-2 farkla zar zor kazanır herhalde diye. Bunun artık gerçek olduğunu görüyoruz.


    Bütün kadrolar AKP'de, bütün yardım yapılan evleri, sosyal yardım kanallarını ele geçirmiş durumdalar. Polis, Asker, Memur kadroları AKP'li belediyelerde. Hepsi korkuyor hükumet değişirse yardımlar kesilir, işimizden oluruz diye.


    Bu adamlar birde sizi ezerek, 1 kuru ekmeğe muhtaç ettikleri noktada uzattıkları 2 gramlık yardım ile tehdit ederek bu oyları topluyorlar. 5.5 milyon mülteci. Sadece 285.000 oy dediler ama gerçekte 600.000 üzerinde oy kullanmış.


    Doğu da Askerlere görevler verilmiş, onlarca mesaj ortaya döküldü. Millete zorla AKP'ye bastırıyorlar, Urfa, Antep gibi yerlerde 1 tane köy ağası 50 tane kadının yerine AKP'ye basıyor ... Bu şekilde kaç tane köy var. Kırsal alan tamamen AKP'nin mafyalarının elinde.


    Bütün iş dünyası AKP'nin ağzına, ihalelerine bakıyor. Hala daha KK diyorsunuz ya. Siz önce bu ülke cehenneme giderken sırf Kürt kelimesine katlanamadığı için oy vermeyen dayılarınızı, dansöz gibi saf değiştiren sağcı partilerini, milliyetçilik lafı altında en büyük kaosu bu ülkeye sokanları eleştirin.


    Son 45-46 yıldır tek bir tane Sol temsilciniz, sol hükumetiniz, koalisyonunuz olmadı. %5 kemik tabanı olan partiler, ülke yönetiyor. Meclisi kıskaca alıyorlar. Bu gün MHP söylediği her şeyin %100 tersini yapıyor. Adamlar oy arttırdı. Türk seçmeninin salaklığını artık anlayın lütfen ... Yeter da !





  • Biri bana sölesin. Tiran çıkıp seçim meçim yapmıom kendimi kral ilan ediom dese naapıcaksınız. Pijamayla çıkıp bayrak mı sallıcaksınız. .....nüze sokarlar o bayrağın sapını. Bütün devlet kurumlarını boşaltmış bi adam var karşınızda . Derin devlet die bas bas bağırdınız adamda kendisi, kurumlarda kendisi. Kapı kolunuz bozulsa bilinki sebebi tirandır.


    Sizler daha gerçeklikten bihabersiniz.


    Kapı komşunuzu teröristlikle itham ederken götünüzü döndünüz devlet diosa dorudur dediniz. Paşa paşa o devlet sırasıyla herkesi .....cek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 20 Mayıs 2023; 11:42:43 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    ben Almanya'dayım.Benim ala kadar etmiyor.Gayrimenkullerimide satar elimi eteğimi çekerim.Ülkenin içinde yaşayan düşünsün.Ben sistem değişsin diye oy kullandım.Yoksa kılıçdara hayatta oy vermem.


    Bundan sonra sonunuz kötü.Bence imkanı olan ülkeden kaçsın.Bankada döviz filanda tutamazsınız göz göre göre sefilleşeceksiniz.Buradaki alamancılar gülüyor size deyim.Dalga da geçen çoktu oy kullanımında.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum.


    Bana göre durum şu


    Gandi %47


    Saraylı %43


    Soğan %9-10


    Soğan'ı meclise suri ve afgan konusu sebebi ile olay çıkarmasın diye sokmadılar.


    Ayrıca Saraylının maksimumu bu.Kötü algı yaratarak muhaliflerin sandığa gitmesini engelleme havasına girdi.Bakın hiç bir söylemleri bile yok.Maksat algı kötü hava.


    Hiç aklınız eriyor mu yahu ülkeyi ekonomik olarak batıranın %49 alabilmesi.Heleki bu zatın %49 da ikinci tura gitmesi.Çünkü meclis oylamasında da iş döndürdüler.Bak resmiyette bile ne kadar düşüldüğü ortada.


    Sen ki ülkenin sınırları otoban olmuş ittifaktaki stepne 7 barajında ısrarcı iken hiçbir şey yapmadan 10 alsın aklın eriyor mu buna.


    Manipulasyonla mhp'ye oy geçirmişler işte.Buda muhtemelen doğuda oldu.


    İkinci turda her şey belli olur.Ama sorun en baştada hatırlanacağı üzere yanlış dayla çıkmak .İktidar kime saldırıyorsa açık açık kaybedecekleri adayda oydı.Yani İmamoğlu olsa şuan iş bitmişti.Ama güncel olarak mutlaka olaylar çıkardı.


    Gandi aday diye birde o akp artıkları müessibi ile çoğu kişi oy kullanmadı.Gandi en zayıf adaydı.





  • Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet !

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    -----
    Alıntı ;
    " 10 günlügüne devlet divelim, vatan diyelim, milliyetçilik diyelim, adin vermeden de olsa teror diyelim, en kolay ve maliyetsiz soylem olan siginmacilar kovmaktan söz edelim, sonra gelsin oylar! "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 20 Mayıs 2023; 14:10:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014de Yürütmenin başında sembolik yetkileri olan CB+ aktif yürütmenin başı olan başbakan vardı.Gerçek manada yürütme Cumhurbaşkanlığı'nca değil Başbakan ve kabinesi marifetiyle yapılırdı. Kabine istisnalar hariç mv.lerinden oluşurdu. Ayrıca bakanlar milletvekili iken bakanlık yapabiliyordu.2018'de değişen anayasa kurallarına göre yapılan seçimle başbakan olmadan doğrudan yetkili Cumhurbaşkanı seçilerek devletin yeni yönetim şekli, yeni hükümetin yapısı da seçim sonucunda yürürlüğe girdi ve tam yetkili, aktif Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi geldi.


    Belirlenen geçiş sürecinde başbakanlık lağvedildi yetkileri ve bağlı bakanlık ile idareler Cumhurbaşkanı'na ve kabinesine devredildi. Kabine meclis dışında oluşturuldu. Değişip ilga olan eski Cumhurbaşkanlığı makamının da yenisi ile bir alakası kalmadı. Özetle bu seçim yeni sistemin 2.dönemidir. 2012 de yapılan anayasa değişikliğine uygun olarak 2014'te seçilen Cumhurbaşkanlığı makamı daha sonra tekrar yapılan anayasa değişikliğine istinaden seçime götürmüş ve seçimi müteakip kendini lağvetmiştir.


    Yani aslında kısmi rejim değişikliği olmuş Fransızların adlandırdığı gibi 2.Cumhuriyet ilan edilmiş, devlet idari yapısı değişmiştir. Benzer gibi görülen 2 olguyu Hukuki açıdan yorumlarken değişiklik yapılan kanunların kronolojisini, şekil ve mahiyet farkını göz önüne almak gerekir. Bu meyanda şu anki mevcut CB makamı, eski CB makamının devamı değildir. Eskisi Anayasa değişikliğine istinaden yapılan 2018 seçimi ile mülga olmuştur. Bu seçim yeni sistemin 2. seçimidir ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı yasaldır itiraza açık değildir.


    Eğer 2012deki eski anayasaya uygun şartlar ve idari makamlar bu seçimde geçerli sayılıyor ise Başbakan'da seçmeliydik Cumhurbaşkanı seçerken bu mantığa göre. Ki bu mevcut anayasa ve seçim kurallarına göre mümkün olmayacağına göre konuşulacak bir şey kalmayacaktır bu konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 20 Mayıs 2023; 14:22:29 >




  • Büyük bir özgüvenle RTE'yi sandıkta mağlup edeceğiz diyen muhalefet nasıl şimdi, memnun mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Uzan ocak ayında uyarmıştı ve dinlemediler ve KAYBETTİLER

    18 Haziran 2023 hariç millet ittifakı 14 mayısta cb adayı çıkarmamalıydı sadece meclis seçimine katılmalıydı. Bu meşru olmayan seçime katılarak karşı tarafa her türlü alavere dalavereyi yapma hakkını verdiler. Millet ittifakı 14 mayısa EVET dediği an KAYBETTİ.


    Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet !Tele1youtube
    ➤Katıl butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz: www.youtube.com/tele1comtr/join Tele1 ᴴᴰ Canlı Yayın YouTube üzerinden 7/24 canlı olarak izleyebilirsiniz. ➤Tele1'e destek olmak için: https://www.tele1.com.tr/destek Bizi takip edin: ➤Web Sitesi: https://www.tele1.com.tr ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/tele1comtr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/tele1comtr ➤Resmi Instagram Hesabı: www.instagram.com/tvtele1/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/tele1haberler
    https://www.youtube.com/watch?v=Ih7PCOhdzec&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 31 Mayıs 2023; 3:14:30 >
  • Konu biraz acziyet gibi olmuş. 3. kez aday olsa da yeneceksin. Yenemiyorsan da dünyanın en başarısız siyasetçisini hala o koltukta oturtmayacaksın.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    abdyi dolandıran cem uzanımı dikkate alalım.Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.