Şimdi Ara

Erdoğan'ın anayasaya aykırı olarak 3.kez aday olmasına izin veren muhalefet ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi de örnek verdiğin ülkelerdeki seçimler "Yasal" dı.Bu bahsettiğimiz seçim gayriresmiye girer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 17 Mayıs 2023; 18:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuki kavramları, seçim yasasını bilmeden boş yazıyorsunuz...


    Yasal zeminde ve yasal sürede seçim kararı alınır. Bir parti muhalefet edecek diye hiçbir seçim gayriresmi olmaz.


    Yasal süreçler bellidir. Bu süreç içinde seçime girme yeterliliğine sahip partilerin isimleri yayınlanır.


    Bu partilerin seçime girip girmemeleri tamamen kendi kararlarıdır. Katılmayana neden katılmıyorsun diye sorulmaz. Partiler seçime katılmayacakları kararını YSK'ya yazılı bildirmedikçe pusulalara isimleri basılır.


    Eğer katılmayacağını bildirirse, neden katılmıyorsun diye de sorulmaz, pusulaya isimleri basılmaz, katılan partilerle mevcut seçim yapılır.


    Eğer YSK seçime girme yeterliliğine sahip bir partiyi seçime sokmazsa o zaman ulusrarası arena dahil her alanda konuşulacak bir durum olur ki , şu ortamda ortada böyle bir durum yok.....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 17 Mayıs 2023; 17:32:35 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Senin mantığına göre o zaman canı ne zaman isterse seçim yapar.İsteyen katılır, isteyen katılmaz ömür boyu iktidar da kalır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Code kullanıcısına yanıt

    Benim mantığım değil bu. Hukuk devleti içinde yayınlanan bir Seçim Kanunu var. Her partinin onay verdiği ve kabul ettiği...


    Seçimler ne zaman yapılır, seçim takvimi nedir, seçime katılma yeterliliği nedir hepsi burada yazılır ve bu kanun değişmedikçe her siyasi partiyi bağlar.


    Kimse kafasına göre zaman belirleyip yapamaz, kanunda hangi şartlarda seçimlerin yapılacağı yazıyor... Açın okuyun.

  • yolcum kullanıcısına yanıt

    O zaman şöyle düzeltiyorum;


    Senin mantığına göre Erdoğan her yasal seçim döneminde seçime girer.İsteyen katılır, isteyen katılmaz.Bu şekilde ölene kadar Başkan kalır.Kanun falan sallanmayacaksa o kanunu 1 kere delen, 1000 kere de deler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 17 Mayıs 2023; 17:43:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim meşajıını aldım haklısın



    Muhalefetin zaten en büyük hatası erdoğanı 3.kez aday göstermesi başka bir hataları yoğğğ

    bende diyom biz muhalifler niye kaybettik unuttukyaaa 3.kez adaylığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax123 -- 17 Mayıs 2023; 18:21:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    Canım hocam çok güzel söylüyorsun ama bak sen hala bazı insanlarımızın inadını hafife alıyorsun. O verdiğin futbol maçı örneğinde "B takımı maça çıkmasa A takımı hakları olmayan bir kupayı almış olacaktı." demişsin.


    İşte malum kesimden hiçkimse böyle düşünmeyecek anlıyor musun? Kimse burada B takımının mağdurluğunu konuşmayacak.


    "Korktular kaçtılar" diyecekler. Heh mevzu bu işte. Hiçbir şekilde bu ülkede bir kesimi ikna edemiyorsun. Ben yoruldum.

  • 4-5 sene daha sizin ağlamalarınızı izleyeceğiz sanırım, arada değişik sesler, bir takım aşağılama hakaretlerle karışıkta olsa genelde ağlamaklı olacaksınız.


    Kılıçdaroğlu gibi hiç bir başarısı olmayan, hiç bir seçimde kazanamayan, karizması olmayan, bilgi birikimi olmayan, yürüyen verdivene bile ters binen, sabah söylediği yalana akşam kendisi inanan, bir gün alevi bir gün Atatürkçü bir gün seyyid başka gün hafız olan birine bile razı olup, isyan edip değiştiremiyorsunuz, ülkenin kaderini değiştireceğine inanıyorsunuz.


    Bu millet cumhuriyet halk fıkrasını bir daha başa getirmez, zaten onlarında niyeti yok, muhalefet daha güzel, boş boş konuşup duruyorlar.


    Ha kitleleride boş, her yalana inanan, partisi 2 yılda 18 ilde 26 farklı tecavüz olayına karışıyor, kitlesinden kimsede çıkıp protesto etmiyor, oysa ensar ensar diye senelerce bir kesimi aşağıladınız!


    Demekki siz tecavüze karşı değilsiniz, kendi yandaşlarınız yaptığı sürece, yalana karşı değilsiniz kendi başkanınız söylediği sürece, alay etmekte beis görmüyorsunuz alay edilen başkası olduğu sürece!


    Ve utanmadan değiştirin ülkeyi birazda biz yönetelim diyorsunuz, kendi parti otobüsünde çocuğa tecavüz eden adam millete ne yapmaz!





  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    Halkın desteği olmadan muhalefet hiçbir şey yapamaz.


    Hem KK'nın halkta karşılığı yok diyorsunuz, hem tepki versin istiyorsunuz, hem destek vermiyorsunuz.


    Ben anlamıyorum arkadaş sizleri muhalefet arkasından gelen olmadıkça boş boş bağırır çağırır kimsenin umrunda olmazsa neyi değiştirebilir hiçbir yetkisi veya gücü olmadan? 

  • Chp'ye oy verip Kemal Dede'nin adaylığını ne yazık ki mantıklı ve mecburi gören biri olarak bir şey sormak istiyorum. Rakibinin kanunlara, kurallara uymadığını düşünüyorsan niye rekabet ediyorsun? Ne diye rekabet etmeye çalışıyorsun anlamıyorum.



    Cem Toker'e diğer konularda katılmasam da bu konuda güzel bir çözüm önerisi sunmuştu. Eğer rakibine negatif algı ile oy kazandırmaktan korkuyorsan Cumhur - Millet ittifakı olarak mecliste bir oturumda referandum gerekmeden çoğunluk ile 2. kez aday olabilme kanunu 3. kez olunabilir şeklinde değiştirilmesini talep edersin zaten iki büyük ittifakta tamam, evet der anayasal bir soru bir işareti kalmamış olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Mayıs 2023; 20:52:59 >
  • 2.turu olduda Kemal bey kazandı siz sanıyormusunuz ki itiraz edip 3.seçim yapılmayacak ?

  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Muhalefetin resmi olarak siyasetten çekilmesini basite - hafife alıyorsunuz bence. Gidip sandık önlerinde hayır sizde oy vermeyin demeye gerek yok. Chp'nin biz bu durumu hukuki bulmuyoruz deyip seçimden çekilmesi demek seçim atmosferinde alternatif - rakip kalmayacağı için döviz, enflasyon ve ambargolar ile kendini sandığa gitmeden belli edecebilecek bir durum.

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    enflasyon daha da azsın, açlıktan öl. gram üzülürsem namerdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu zamanında konuşuldu. Hükümet sözcüsü herşey hukuka uygundur dedikten sonra hiçbir muhalefet konuyu sahiplenmedi bir daha.

    Hukukun şurasına uygun değil diye bir şey olsaydı, muhalefet bunu zaten tüm halka ezberletirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 18 Mayıs 2023; 0:31:25 >
  • U Mad BRO kullanıcısına yanıt

    mezarda dedemi mi suçlayacağım? arkadaşın yazdıklarını okumuyorsun galiba. bakın tayyibi seçtiriyordunuz yine az kalsın, ucundan kurtarıldı seçim. hayal görmeyi bırakın artık. milletin tepkisinin önünde hiç bir şey duramaz fakat milletin tepkisini yine millet engelliyor yani sen engelliyorsun.


    yahu yanımıza gelsene beraber bağıralım da halkın nabzına karşı gelmekten çekinsinler. daha karşı çıkmadan sen beni engellersen biz hapı yuttuk. al işte içinden çıkılmaz bir duruma girdik. bunun çıkışı var ama bizi 90 gün geri atıyor işte.


    kılıçdaroğlu seçimden çekilecek ve önce tayyip için millet referandumda "Hayır" diyecek ve sonra yeni adaylar ile tayyibi yollayacağız fakat bu bizi 90 gün geriye atacak ama olsun, tayyibin kalmasından iyidir.

  • Tayyip akepeden 2-3 milyon fazla oy almadı sadece 200 bin fazla oy aldı. İnsanlar sadece tayyipe değil direkt partiye atıyorlar neden hala analiz yapamıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet deden de kendi zamanında bu zihniyetin karşısındaki adaylara oy vermediyse dedeni suçlarım. Ben kendi dedelerimi de suçluyorum, babama CHP'ye oy verdi diye tüfek çekip evden kovmuş zamanında kendisi.

    Millet tepkisini önce iktidara gösterecek kardeşim, önce elindeki muhalefeti iktidara getirecek. Muhalefeti beğenmiyorsa kendisi seçime girecek veya bizim geçen seçimde yaptığımız gibi CHP'ye gidecek biz bunu istemiyoruz diyecek.

    Yok öyle hem oy vermeyeyim hem muhalefeti suçlayayım. Malum şahıs gitsin istiyorsanız, karşısında ıslak tuvalet terliği olsa oy vereceksiniz. Vermiyorsanız konuşmaya hakkınız yoktur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Çünkü biz politize olmuş bir halkız ve pasif agresif protestolar bir zakkuma yaramaz. Anca ılık popolu, günlük dertleri olmayan İskandinav ve batı Avrupa ülkelerinde seçimi protesto etmek işe yarar. Bizim gibi ülkelerde ise yenilen büllüğün en azından boyunu kısaltmak için meclise mümkün olduğunca çok vekil sokmak zorundayız, en azından kendi belediyelerimizi elimizde tutmak zorundayız. Ayrıca rakibi hakemlere rağmen, maç esnasında değişen kurallara rağmen yenmek zorundayız.

    İkincisi ise " Allah birdir" desek reddedip ikidir diyecek kadar bize düşman bir ittifak ile bir fikirde birleşmemiz mümkün değil. Yahu adamlar sırf bizi kudurtmak için 2 defa aday olabilir diye kanun çıkarıp 3.ye aday oluyor. İtiraz ediyoruz yine reddediyor YSK. 4 ve 5. defa da aday olacak zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkın istemediği Kılıçdaroğlu neden aday oluyor diye kimse sorgulamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.