Şimdi Ara

Fahri Trafik Müfettişi kaybetti, ben kazandım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
18
Favori
9.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • esenlik kullanıcısına yanıt

    Prim verilmeli de sonra herkes ayda 1-2 bin lira ceza ödesin. Sizin tuzunuz kuru ya da sanırım bana ceza yazılmaz diye bir güvenceniz var mesleki ya da siyasi olarak.



    Bak arkadaşım, bazı yerler vardır buralarda mesela park yapmayın yazar fakat trafik polisi dahi herkes es geçer.


    İzmirli arkadaşlar için bostanlı sahil yolunu örnek vereyim. Buraya park yasak fakat birçok yerine sayısız araç park eder. Trafik polisi göz yumar, çünkü etrafta otopark alanı kısıtlıdır, yol geniştir, millet ailesiyle sevgilisiyle arkadaşıyla sahilde gezmeye gelmiştir. Ayda yılda bir ceza kesilir, o da ya belli dönemlerde sanırım bunu yapıyorlar ya da işte yaya geçidine koyana falan haklı olarak yazıyorlar.


    Şimdi diyorsun ki adamın biri gelsin, hatta trafik müfettişleri yarışsın. O tabelayı görünce orada ne kadar araba varsa -ki bu noktada en az 200-300 araçtan bahsediyoruz sırayla cezayı bassın. Hatta orada sirkülasyon da çok oluyor, park yeri boşalıp yenisi gelince direkt yapıştırsın.


    Allah aşkına nasıl bir mantığın var, nasıl bir düşünce yapısı. Bir ceza kesimi prime bağlanır mı hiç, burada art niyetli uygulamalara yol açmaz mısınız





  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    nasıl fahri trafik müfettişi olduğu google var bir zahmet yazıp öğren. hiç saçma değil bizim gibi kurallardan yırtma meraklısı millete gayet lazım. 20 senedir ehliyetim var. uzun yolda hız da yaparım, şehiriçinde kimsenin canını tehlikeye atmadan kırmızıda geçmişliğim de vardır. bugüne kadar sadece trafik polisi ceza yazdı bir tek fahri müfettiş ceza yazmadı, niye hep sizlere yazıyor? ne hikmetse bütün masum şoförler buraya takılıyor bir allahın kulu da bana da yazmış ama adam da haklıydı demiyor. devletin memurunun işi o kadar başından aşkın ki, ayrıca kendisine ayrıcalık tanınmasını isteyen, arkasını partiye yada devlete dayayan o kadar insan var ki trafik polisleri de haklı ceza yazmamakta.

  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız. Bu mantıkla gerçekten suçlu olanlar da yırtacaktır. Konu sahibi gerçekten makasçı olabilir. Demek ki FTM lerde kamera mutlaka olmalı. Bu işi yapıyorsanız teçhizatınız tam olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz konuyla ilgili fahri trafik müfettişinin açtığı dava sonucunda kendisinin mahkeme masrafını ödediğine emin olabilirsiniz.

    Karayolları trafik kanununda Park etmenin yasak olduğu yerler ve hallerde trafik zabıtasının gerektiğinde araçları çektirme yetkisi vardır.


    Fahri Trafik Müfettişi kaybetti, ben kazandım
  • snoppy kullanıcısına yanıt

    cezayı yazan biraz acemiymiş . makas yerine trafik adabına uygun olmayan davranış,gereksiz korna kullanımı, yaya geçidinde yayaya yol vermeme, sinyal kullanmadan dönme gibi gibi bişeyler yazsaydı paşa paşa ödeyecektiniz . sizin itiraz etmeniz fahri müfettişi zerre ilgilendirmiyor,ona bişeyi yok . bizim insanımızda nedense böyle gereksiz bir ego var,haddini bildirdim koydum çocuğu moduna giriliyor ,bence gerek yok.

  • bir sürü sığır var trafikte ,adam almış eline telefonu yeni gelin gibi oynuyor . bir hızlı gidiyor bi 30 km ile gidiyor bi şeritten taşıyor. yanından geçerken bakıyorsun cep telefonu elde. neyinin fotoğrafını çekeceksin. camı açıp dur hemşerim mi diyeceksin . bu tipler yarın öbür gün okuldan çıkan çocuğu da ezer herşeyi yapar. sonra kravat takar kurtulur. cezanın caydırıcı olması lazım,her an heryerden saplayacaklarını bilmesini lazım ki orası burası oynamadan adam gibi arabasını sürsün.

  • Fahri trafik müfettişi nedir yahu. Komple kaldırılmalı bu sistem.

  • Bu saçma uygulama neden hala devam ediyor anlamak mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt

    Karşı tarafın da bu şekilde haksız ceza kesmesi sonucunda mutlaka bir yaptırım vardır. Dokunulmazlığı yok sonuçta. Bir de böyle lüks araç sahibi ukala tipler kendini bir şey oldum sanıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    bir tane avukatla anlaşırsın, haksız yere, ispatı olmadan ceza kesmiyorsan her davada hem avukat hem sen kazanırsın Fahri Trafik Müfettişi kaybetti, ben kazandım 

  • Tebrikler hocam. Hakkınızı çok güzel savunmuşsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ESER14 @kesikparmak


    devletin elinde, bende olduğundan ÇOK daha fazla imkan yok mu? Kanıtlasınlar o zaman makas atıp atmadığımı. Tarihi, saati ve tam lokasyonu dilekçemde açıkca "ben" yazmışım. Kaldı ki mevkii bilmiyorsunuz belli ki. O saatte en kral makasçıyı getir orada makas atamaz. Afedersiniz göt göte ilerleyen bir trafikte nereye makas atıyorsununuz? saçmalamayın. Ayrıca mahkeme karşı tarafa da süre tanımadı mı? Onlardan da delil istemedi mi zannediyorsunuz? Bizim insanımız bazı şeyleri gerçekten hazmedemiyor.

  • coolfighter C kullanıcısına yanıt

    Bence de kalkmalı. Trafik polisinin düzeltemediği trafiği bu egoları kendilerinden büyük trafik müfettişlerimi düzeltecek ? çoğunun müfettiş olmaktaki amacı egosunu tatmin edip havadan sudan sebeplerle araçlara ceza yazmak. Nasıl olsa mahkemede kanıtlama zorunluluğu yok. Kendileri sanki kurallara harfiyen uyuyorlar da bir de millete ceza kestiriyoriar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 8 Nisan 2022; 9:37:17 >
  • Artık şu yaya geçitleri için de mahkemelere gidilmeli. Belediyeler ışık veya alt-üst geçit yapılması gereken yerlere çizgiyi çekip geçiyorlar. Yayalar canları istediği zaman araç trafiğini durduruyor. Yol vermeyene şak diye 9000 lira cezayı yapıştırıyorlar.

  • Hayalimdir. Ben urala uyuyorsam herkes uymalı. 5 sene var yaşımın gelmesine. Geldiği gün başvurumu yapıcam.


    Ha bu konuda olduğu gibi görevi kötüye kullananlar içinde böyle sadece ceza iptali yeterli değil. Madem haksızsın o zaman o cezayı kesen müfettiş ödemeli.


    Kanıtsız fotosuz videosuz ceza olmamalı.


    İstanbulu bilenler bilir Tantavi tünelinde her gün onlarca araç emniyet şeridini kullanıyor. Ben girmiyosam kimse girmemeli. Takarım kameramı gelene geçene takarım cezayı. Ters yön vs hak getire sokaklarda.


    Trafiği adam edeceğime inanıyorum :)

  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şanslısınız oda hakim konusunda. Çünkü Fahri Trafik Müfettişlerinin can güvenliğini tehlikeye atmamak için fotoğraf ve video çekmesinin sakıncalı olduğuna dair genelge vardı trafik şube itiraz sunmamış demek ki.

    Yalnız burda görevi kötüye kullanma suçu açık bi şekilde işlenmiş şikayetçi olmanız durumunda 2 aydan 6 aya hapis cezası ile yargılanabilirdi ve direk müfettişlik belgesi iptal edilirdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt

    Sen neden hemen kendini savunma moduna geçtin anlamadım ki. Ben zaten senin için birşey söylemedim. Mahkeme suçsuz bulduysa olay bitmiştir dedim. İkinci paragrafta bahsetmek istediğim olay seninle alakalı bir durum değil. Senin konun denk geldiği için forumdaki diğer üyelere yazdığım bir mesaj o.

  • cezayı yazan fahri görevli hakkında görevini kotuye kullanmaktan suc duyurusunda da bulunulabılır bence. maddi ve manevi olarak...tabıkı avukatlara sormak lazım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osman_E kullanıcısına yanıt
    demek sitedigim de bu..görevi kotuye kullanmaktan suc duyurusunda bulunulabilir..tipini begenmedım bas ceza..ohh oldu baska?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.