Şimdi Ara

Fahri Trafik Müfettişi kaybetti, ben kazandım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
18
Favori
9.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt

    ilginç değil hocam. sizin de tahmin ettiğiniz üzere burada en büyük etken "yol ve trafik koşulları". bunu hem ben dilekçemde belirttim, hem de hakim kararında açıkca belirtmiş. Son paragrafta hakimin "itiraz edenin dilekçesinde ileri sürdüğü hususlar yerinde görüldüğünden..." diyerek karara bağlaması bu yüzden.

  • True_Sun kullanıcısına yanıt

    Umuyoruz oyle olur da, adami arastirsan sordursan buyuk ihtimal o bolgenin trafik mudurunun enistesinin damadinin kayincosu cikar. Yine de tebrikler hocam

  • Husumet güderek uydurma ceza yazmak nedir arkadaş, bunun bir geri dönüşü yaptırımı olması lazım fahri trafikçiye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hakimin insafına gelmiş, iptal etmiş. Trafiğin yoğun olduğu ve polisin çok olduğu bir nokta olduğu için hakim cezanın art niyetle yazıldığını anlamış. Ama yanlış verdiğin bilgiler var. Sulh Ceza Hakimliğinden kesilen cezaya ilişkin video ve delil talebinde bulunmuşsun. Sulh Ceza Hakimliği Emniyetin yazdığı ceza için sana niye video veya delil sunsun? Sence böyle bir görevi var mı? Adamların ispat zorunluluğu yok. Dolayısıyla bir ispat, delil talep edemezsin. Sulh Ceza Hakimliği de emniyette delil var mı diye sormamış. Trafik ihlali yapmadığını senin ispat etmen gerekir. Bu durum dünyadaki bütün hukuk kuralları ile çelişse yapacak bir şey yok. İptal kararını Emniyete gönderiyorlar. Müfettişe gününü gösterdim gibi bir şey yazmışsın ama muhtemelen cezayı yazan fahri trafik müfettişinin iptal edildiğinden haberi bile yoktur. Not: Fahri Trafik Müfettişi değilim, bu sisteme bende karşıyım. Bu sisteme Emniyet de artık sıcak bakmıyor. 3 yıldır müfettiş başvuruları sonuçlandırılmadığı yönünde internette haberler var.





  • orchidem O kullanıcısına yanıt

     

    ben kurallara uyuyorsam herkes uyacak..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de trafik müfettişiyim, özellikle drift yapanların video kaydını alıyorum. Şimdiye kadar hiçbir itiraz ile karşılaşmadım o ayrı konu, suçu yapan kendini biliyor ne de olsa…

    Ama genelde toplumda yanlış bir kanı oluşmuş, ftm diye keyfe göre ceza yazan birileri var…

    İnanın gördüğüm trafik suçlarının %99 unu yazmıyorum. Çok kritik yerlere ve yaya kaldırımlarına parklar, ters yönler, kaldırımdan motor sürenler, tehlikeli şerit değiştirmeler, toplumun huzurunu bozacak yüksek sesle müzik dinlemeler en çok yazdıklarım.

    Adam emniyet kemeri takmamış, isterse gebersin beni ilgilendirmez kendini bağlar, veya trafiği engellemeyecek şekilde aracı koymuş ve kimseye zararı yok önemli değil.


    Evet yetkisini kötüye kullanan var mıdır, illaki vardır. Peki siz anlattığınız gibi trafikte süreki 10 numara kural ihlalsiz araç sürüyor musunuz, hiç sanmam…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz kimsiniz?? Adam yukarıda ne guzel yazmis baskasinin canını sürüş güvenliğini tehlikeye atmiyorsa ne hali varsa görsün diye.. ama siz tam olarak ilk attigim msjin karsiligisiniz anlasilan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orchidem -- 9 Nisan 2022; 13:31:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fahri trafik müfettişi neden varki bu devlet neden halkına bu kadar düşman neden kötülerin yaptıkları yanına kar kalıyor devletimiz neden dürüst insan istemiyor neden dürüst insanları teşvik etmiyor

  • bu tarz olaylarda fahri mufettise bir yaptirim oluyormu peki..yaptiğı işlemin yalan ve yanlis oldugu ortaya cikti..yaptirim olmazsa bu sahis surekli ayni seyleri yapar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Ben de 3 gün önce muayeneye giderken muayeneden ceza yedim. Randevu SMS ini göstereyim mi dedim göster bakalım dedi. Gördükten sonra polis diyor ki ya keşke ben muayenenin bittiğini söylemeden sen söyleseydin. Girişini yaptım şimdi iptal edersem benden sorulur diye. Velhasıl ceza yazdı 420 TL. Gel de peşine düş şimdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ederim. Hakkınızı aramazsanız bir gün arayacak hakkınız kalmaz

  • İlgili müfettişe görevi kötüye kullanmadan bir şeyler yapabilir misiniz? Cezanın iptal olması çok güzel ancak yeterli bence değil. Bu kişinin kestiği cezalar hakkında soruşturulma yapılmalı.

  • Çok iyi konu öne çıkardım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

    Siz de dahil kimse 10 numara kural ihlalsiz araç kullanamaz zaten. Trafiği, yolu, yolcusu, denetçisi bu kadar berbat bir ülkede bu neredeyse imkansız.


    O değil de ben size şunu sormak istiyorum: "Sen zaten mutlaka hatalı araç kullanıyorsun, o yüzden ceza yazılması makbul" demeye mi getiriyorsunuz son cümlenizde? Bir ftm'nin bakış açısı böyle oluyorsa "haksız yazılan" cezaları doğruluyorsunuz.

  • orchidem O kullanıcısına yanıt

    Valla kusura bakmayın, trafik kurallarına ben çatır çatır uyuyorum..

    uymak da zorundayım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt

    İnsan doğası gereği genelde kendini haklı görür, onu demek istiyorum. Yani olay sizin anlattığınız gibi o ceza maddesinin yazılmasını gerektirmiyordur belki ama büyük ihtimalle bu tip itiş kakışlara girdiğinize göre siz de trafikte kusursuz ilerlemiyorsunuzdur.


    Para cezası çok önemli değil de bu tip takışmalara girmeyin bence, yarın birisi size silah çekip vurabilir. Abi tavsiyesi olarak alın bunu da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreq E kullanıcısına yanıt

    ne idüğü belirsiz birisinden tavsiye almam ben hocam, tavsiyenizi ve sözde abiliğinizi kendinize saklayın bence. hala ısrarla "büyük ihtimalle bu tip itiş kakışlara girdiğinize göre siz de trafikte kusursuz ilerlemiyorsunuzdur. " diyerek kesilen cezayı aklamaya çalışıyorsunuz gibi havanız var. ben de ısrarla size "siz kimbilir kaç kişiye haksız yere ceza kestiniz" diye yaftalamaya başlayayım mı o zaman?


    Şaka gibi. Adaleti sağlamakla kendisine görev verilmiş adam geliyor burada adeletin verdiği karara saygı duymuyor ve aklanmış olan insana "bence siz kesin bi hata yapmışsınız mutlaka" diyerek sataşma yoluna giriyor. Gerçekten yazık. Sonra da "birisi sizi silahla vurabilir" diyerek sus payı vermeye çalışıyor.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Klasik istisnai örnekleri göstererek haklılık payı çıkarmaya çalışmak olmuş sizinkisi

    Ne olacak ki araç yoktu kırmızıda geçtim, gece kaldırıma park ettim sabah erken saatte çıkacağım ne varki bunda, zaten iki üç araç rahat geçecek yol ama tek yön yapmışlar kimseye zararım yok ters yöne girdim. Daha onlarca örnek veririm böyle kendi ihlalini istisna sayanlara. Şuan 10 dakika trafiğe çıksan 10 ihlal görürsün hem de çok rahat ne olacak ki zaten şöyle böyle diye yapılan sonra kazara bir ceza gelince savunmaya geçilen. Evet hız dışında bir çok ceza kazara geliyor çünkü denetim yok ve cezalar asla caydırıcı değil devleti yönetenler hız kamerası veya radar aracı koyarak trafiği yönettiklerini sanıyorlar


    Kural vardır kurala uyacaksın orada park yasağı var ise yada bunu yasağı koyan veya kesmeyen mülki amirlik suçludur

  • esenlik kullanıcısına yanıt

    Haaaa sizin olayınız belli oldu niye savunduğunuz, fahri müfettişsiniz :)


    Valla kural kural diyorsunuz da,


    Adam emniyet kemeri takmamış, isterse gebersin beni ilgilendirmez kendini bağlar, veya trafiği engellemeyecek şekilde aracı koymuş ve kimseye zararı yok önemli değil diye yazmışsınız ya öyle şey yok. Ya ben adama çarparsam kafadan, normalde sorun olmayacakken adam camdan dışarı uçar ölürse ne olacak? Kural sonuçta, o zaman ona da yazmıyorsanız suça göz yumuyorsunuz.


    Benim demek istediğim şu, trafik denetimi artabilir fakat bunu polis veya jandarma teşkilatı yapmalı. Yetmiyorsa adam alsın, eğitsin. Ben mesleği bu olmayan birinin ceza yazabilmesini doğru bulmuyorum. Şu anda siz kayda aldınız diyelim, kayıt almadan adamın biri kafasına göre yazarsa bunun bir yaptırımı yok.

  • Bence herkes ftm olmalı, kameralı ve fotoğraflı bildirimler şart olmalı, bildiriciye cezadan %10 pay ödenmeli.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.