Şimdi Ara

Fahri Trafik Müfettişi kaybetti, ben kazandım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
18
Favori
9.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en başından mahkeme süreci ve sonrasında masraf oldu mu? nekadar oldu?

  • McCarty kullanıcısına yanıt

    onu henüz bilmiyorum hocam.

  • sizin yine iyimiş, ben çevre yolunda giderken yanımda düğün konvoyu geçti diye alayımıza ceza yazdılar. İtiraz ettim, otobüs garına gittiğimi gösterdim biletimi gösterdim görüntüleri inceleyin dedim. Karar yerindedir dediler geçtiler..

  • Daha 2 ay önce babama 2600tl para cezası geldi. Makas atma, kırmızı ışıkta gecme, polis dur ihtarına uymama. Belirtilen saati geçtim araç 1 yıldır ceza yazılan yerde bile bulunmadı. O saatlerde evde idi araç. Tutanak tutulmuş sadece. Hiçbir görüntü vs yok.

    İtiraz ettik. Hakim kararıyla itiraz olumsuz sonuclandi. Tutanak kanıt niteligindeymis. Bizim kanitimiz yokmuş. MOBESE kameralarına bakalım dememişler. Halbuki baksalar o saatlerde aracın o güzergahta olmadigi kesinleşecek. MOBESE kayıtlarını biz mi gidip isteyelim napalim? Her evin güvenlik kamerası mı olmalı??

    Sonuçta ehliyete işlenen ceza puanları + 2600tl lik cezayı ödedik. Kime nereye itiraz edecezki başka??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cornfield C kullanıcısına yanıt

    Müfettiş aracına iki tane iyi mercekli, iyi çözünürlüklü kamera takacak. Kendisi de fotoğraf-video çekmek , plakayı not almak vs. için trafiği tehlikeye atmayacak. Evine vardığı zaman delillerle birlikte cezayı yazacak.


    Ben sisteme karşı bir şey söylemedim zaten, aksine dediklerim sistemi geliştirir, ceza keyfi mi tarzı soruları ortadan kaldırır. Mevcut sistemde müfettişin yol vermedi diye makas cezası kesmesi bir risk, konuyu açan mı doğru söylüyor müfettiş mi bunu hakim bilemez, kayıt olursa haksız taraf itiraz yoluna gitmez, mahkemelerin de yükünden bir parça eksilir.


    Sizin verdiğiniz telefon örneğinde de geniş mercekli kamerada telefon ile konuştuğu görülür, videodan plakanın görüldüğü an bir ss, telefonun görüldüğü an bir ss, ikisinin de görüldüğü bir video ile ceza yazıldığında karşı taraf itiraza gitmez, giderse de boş döner.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana da ceza yazılmış eve gelmişti itiraz edemedim haftada 6 gün çalışıyordum o ara ödemek zorunda kaldım milletten bu şekilde yararlanıyorlar

  • Adalet yerini bulmuş. Araç kamerası taktırmak bu gibi durumlarda delil açısından oldukça faydası olacaktır. Yakın bir arkadaşımda 70mai 1S D06 modeli vardı, beğendiğim için aynısından ben de sipariş verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt

    Hocam mufettislerin umrunda degil ki, adam cezayi yazip 10 dakikada gonderiyor sonra boyle sucsuz arkadaslar mahkeme dava vs aylarca ugrasip bir dunya vakit kaybediyor.


    Bana kalirsa vakit paradan daha kiymetli, bir tane salak mufettis icin saatlerini harcamis ve bunlarin tanzim edilmesi lazim. Ama bizim devlette nerde oyle bir sistem


    Adamlar gunde 10 tane ceza yazsa tamam iste

  • snoppy kullanıcısına yanıt

    Hayır, hiç de ihtiyacımız yok bence hocam. her yerde mobese kamera hız tespit cihazı Eds varken hiç gerek kalmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fahri Trafik Müfettişi nedir ya şu zamanda kanıt yok, resim yok, video yok yaz cezayı gitsin. Bu ucube uygulama hemen kaldırılmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç bir karar olmuş, zannedersem ftm'nin yazdıkları ile yol ve trafik koşullarının uyuşmuyor olması nedeniyle ceza iptal olmuştur. yoksa ftmlerin fotoğraf-video tarzı bir kanıt sunmaları gerekmiyor, zaten yasal da değil diye açıklamıştı ftm dernek başkanı;

    milliyet
    Fahri trafik müfettişlerinin kestiği cezalar çok tartışılıyordu; fotoğraf zorunlu değil!
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/fahri-trafik-mufettislerinin-kestigi-cezalar-cok-tartisiliyordu-fotograf-zorunlu-degil-6648352
  • fahrı trafık mufettişi uygulaması dünyanın hiç bir yerınde yoktur. sürücünün haberi olmadan kafadann ceza yazılırmı. benım kendi kurumumda tutanak önce cezaya muhatap olan vatandaşa imzlatılır, sonra kurumun 2 personeli imzalar.bu imzlardan biri eksik olunca tutanak hukumsuz sayılır.

    karar çok dogru...buna her cezaya muhatap olan dava açmalıdır.

  • Türkiye gibi ali babanin çiftliği olmuş bir ülkede, suistimal edilmemesi imkansiz olan saçmalık. Sonra böyle vatandaş uğraşır durur...

    Bence adami dava etmeliydiniz. Yargıyı mesgul ederim falan.. Geçin bunlari hocam. Magdur olduğum bir davam var. 7 yildir hala gorulmuyor. Maddi kaybim aldi yurudu gitti. Adliyenin umrunda değil. Avukatlar bile uğraşma birak kendilerk isterse kapatir diyor davayı. Ne meşgul etmesi yani Allahinizi severseniz. O kisi sizin gibi kac kisinin canini yakti kim bilir. Siz görünen tarafsiniz. 100 kati bu cezayı ödeyen vardir bir de... Aksi durumda bunlar akillanmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman herkes bodycam ile gezsin .

  • bana da 2020 ağustos ayında şehir içinde 705 tl yazmışlar nedir nedendir bilmeden 850 tl ödedim tabi ititraz vs etmedim  

    seni de tebrik ederim 

  • müfettiş tazminat ödemeli ve görevden alınmalı sonuçta siz uğraştınız onun yanına kar kaldı

  • saveyourself S kullanıcısına yanıt

    Hocam sende haklısın ama ne kadar sessiz kalırsak bu durumlar o kadar artıyor.

    Bizler sessiz kaldıkça "nasıl olsa bir şey olmaz diye" bundan güç alıyorlar.

    Ve inan yazdıkları hatalı / taraflı ceza sayısı artıkça bir noktada (umarım) sistemin gözüne batacak ve bir şeyleri değiştirmek zorunda kalacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orchidem O kullanıcısına yanıt

    Bende Fahri trafik müfettişliği için başvurdum.

    bekliyorum..

    Ben de şerefsiz mi olacağım?

  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Bu konudaki gibi davranışlar sergilerseniz EVET

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.