Şimdi Ara

?HANGİ DİJİTAL TV KARTI DAHA İYİ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
26.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • utku nedir hocam anlamadım. kimse kimseye yasal masal bişey dedimi? benim yazım birilerineydi. o da zaten yerine ulaştı. bana ne ss2yi kim getirtiyor ne yapıyor.
  • s
    quote:

    Orjinalden alıntı: dreamon

    utku nedir hocam anlamadım. kimse kimseye yasal masal bişey dedimi? benim yazım birilerineydi. o da zaten yerine ulaştı. bana ne ss2yi kim getirtiyor ne yapıyor.



    igma mühendislik diyorsunya onu diyorum.O adamlar skystar türkiyeye getiriyor onlardan başka yasal olarak ithalatçı yok diğerleri hep kaçak sonra milletin sorununu çözülmüyor bu kaçaklardan dolayı üstelik adamların desteğide iyi.


    e adam yasal olarak kartını getiriyor.sonra kaçak gelen kartlarda sorun çıkıyor millet kaçak kartda sorun çıkınca orjinal kartı türkiyeye getiren adamda ürünü nü satamıyor sanki onun yasal ürünleride sorunlu çıkacakmış gibi.

    Adamlar iyi bir firma adam piyasaya bu yüzden kızıyor anladınızmı ? onu kasdediyorum. Adam o kadar uğraşıyor kendisi ürünü yasal getiriyor sonra kaçak getirenler ondan daha ucuza satıyor e adamda kızar tabi bu işin ne karı kalıyor ne birşeyi üstelik kaçak gelen ürünlerden dolayıda onları sorumulu tutup millet bir daha onların yasal getirdiği ürünü kötü diye almıyor.

    yani şöyle düşün bir sony televizyonu sonyeurasi geitiriyor yetkili firma olarak birde kaçak geliyor kaçak gelen ürünü alan kişi bozulunca sonyeurasia yı arıyor e televizyon bozuldu gelin yapın e ürün kaçak adam niye baksın.Sony eurasia da aynı sigma mühendislik gibi buna kızıyor.Çünkü kendisi yasal ürün satıyor ama onun işi baltalanıyor hemde arızalı sonyler yüzünden sony nin adı kötüye çıkıyor.
  • arkadaslar bende digital tv karti alacagim ama kimse INCA DIGITAL SOKETSIZ kart hakkında bilgi vermemis, bu akrt nasıl skyvision ve skystar 2 den iyi mi acaba?
    Tesekkurler
  • inca soketsiz iyidir hocam. bazı konularda ss2den daha iyi. skyvisionla aynı firma üretimi. başabaş diyebilirim. kim getirtiyo bilmiyorum. çok fazla soketsiz inca kullanan olmadığı için memnuniyet konusunda pek bişey söyleyemem ama kart fena diil varsa hazırda en yakınında onu alabilirsin. fiyatlarını bilmiyorum. ama bildiğim kadarıyla inca mavi ve kırmızı olmak üzere ikiye ayrılıyodu. maviyse aman diyim alma.

    utku yazını yeni gördüm. bazı noktalarda haklısın ve sonuna kadar da desteklediğim fikirlere sahipsin. kaçak köçek işler en büyük ahlakszlıklardandır. ama eğer bir ahlaksız bir firma bir malzemeyi kaçak getirebiliyorsa bu malzemeyi üreten firma ne yapıyor? önlem almıyormu? buradaki ahlaksız firmalara satışını nasıl sağlıyor? sigma buna neden bir çözüm bulamıyor?

    ayrıca diyelim bir ahlaksız firma bu ss2yi kaçak getirdi. sonra satmayacakmı bir bilgisayarcıya? o zaman olay tamamen bilgisayarcı ve ahlaksız firma arasında garanti anlaşmasına dayanır. o ahlaksız firma da garanti vermek zorundadır. sigma anlatsın desin ki bu bilgisayarcı bu ss2yi kaçak getiriyor desin ve gerekli yasal işlemler başlasın. öyle forum forum gezip ona buna taş atmasın.

    ayrıca burada geçen konu ss2 bile değil. başka mevzular. gayet iyi bilinen mevzular. benim alıntı yaptığın yazımda ss2yi kim yasal kim kaçak getiriyor mevzusuna en ufak bir deyinme bile yoktu.

    neyse hocam iyi bak kendine.
  • [simage][/simage]
    quote:

    Orjinalden alıntı: dreamon

    yazacak fazla bişeyin kalmamış.

    bu arada tanıdık gelmedi ama kim yazmışsa doğruları yazmış. dvbsatorg uda bilmiyorum. bu arada soru kullanıcılara zor gelmedi, saçma geldi.

    hala teklifimi görmezden geliyorsun. bu da bazı şeyleri daha iyi açıklıyor.

    bence en ii si skyvision tv kartı
  • donanım habere üye olalı çok olmadı .... bu kısma yeni geldim zira Dijital TV kartı ile ilgilenmeye başlamıştım ama burada farklı bir konu gördüm .. bir şeyler yazayım dedim ..

    HER ŞEY DOĞRU OLMAKLA ALAKALI .. SATIYORSAN BİR ÜRÜN YADA BİR FİRMANIN TEMSİLCİSİ İSEN FARKLI KİMLİK YADA USLUBA GEREK YOK .. DEKİ BEN BUYUM BU URUNU SATIYOM KULLANIYOM TAVSİYE DEERİM .. BU KADAR BASİT..

    MESALA SİTEDE REKLAMINI GORDUGUM GEEK MARKA URUNUN TANITAN SATMAYA CALISAN VE O FIRMANIN UYESİ OLDUĞUNU SOYLEYEN ARKADASLAR VAR .. AÇIKÇA YAZIYOLAR BUNU .. HOŞ BİR DAVRANIŞ .. ADAMLAR GEEK LE ALAKALI SORULAN BİR SORUYA VEYA TOPIC E HEMEN YAZIYOLAR CEVAPLARINI .. VE İMZALARIDA EGEMEN BİLGİSAYAR YANİ GEEK İ GETİREN FİRMA ..

    BENDE GİTTİM GEEK ALDIM .. TAVSİYEDE EDERİM ..

    AMA DIJITAL TV KARTI DA TAVSİYE BEKLİYORUM MALUM ALMAYI DUSUNUYOM ? VARSA BİR BEN BU URUNU SATIYOM SANA TAVSİYE EDERİM DİYEN ALAYIM ... YAZSIN DETAYLARINI


    BAK BENDE DVD VE CD İSİ İLE İLGİLENİYOM .. ÇİNDEN DE MP3 PLAYER GETİRİYOM ..İHTİYACI OLAN ASAGIDAKİ LİNKİ TIKLAR ..


    YA ARKADASLAR BUKALEMUNLUK YAPMAN .. SATIYOSANIZ YADA REKLAM YAPIYOSANIZ YAPIN ALLAH ALLAH .. NE BU USLUP YA ..


    NUMARA YAPMAN BEYLER .. UTANMANDA SIKILMANDA NE İSENİZ O OLUN ..

    HA BU ARADA PARTİLERİ SEVERİM BENDE GELEM Mİ MALUM YUKARDA DAVELER VAR GERÇİ HOŞ DAVETLİLERİ TANIMIYOM AMA TANIŞIRIZ ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKNOSARF -- 28 Temmuz 2005, 17:31:12 >
  • Arkadaşlar o kadar çok şey yazmışsınız ki bu konuda okuyanların ancak başı ağrıyo. Bende kart alacam ss2 düşünüyorum ama skyvisionda olabilir. Yazılan net bişey yok. Lütfen iyi bilen birisi NET BİŞEY söyleyebilir mi bu konuda. Hangisini alalım, neden. Please HELP!!!
  • @talip333

    Başınızın ağrımasına oldukça üzüldüğümü belirtmek isterim sanırım bunda benim de katkım oldu bu nedenle özür dilerim.

    Bu konu başlığı altında tepkilerimi dile getirmemin sebebi, masum forum kullanıcısı kılığındaki ve bu forumda sürekli marka öneren bir grubun aynı zamanda bir PC kartı markasını satan kişiler olduğunu forum kullanıcılarına göstermek amaçlıydı. Bunun da foruma yazdığım çeşitli yazılarla ispatladım, sadece yaptığım tek hata, bu grupla yazılı bir tartışmaya girmek ve onlarla aynı seviyeye inmekti.

    Bu forumdan veya başka forumlardan lütfen herhangibir kart veya donanım tavsiyesi almayın hatta ben bir son kullanıcı olsam ve bir tavsiyede bulunsam, benim sözüme dahi güvenmeyin, maalesef ve maalesef günümüzde forumlarımız, ürünlerini satamayan ve tanıtamayan firmaların ürün pazarlama ve müşteri kafesleme arenası haline dönmüştür. Size kart tavsiyesinde bulunacak kişiler o kartın ithalatçısı bayisi veya satıcısı olma ihtimalleri çok fazla olacaktır.

    Tavsiyem soracak olursanız arkadaş çevrenizden bu tip kartlar kullananlar varsa bilgileri direk onlardan gidip almanız ve hatta şahsen görüp özelliklerini öğrenip almanızdır, diğer durumlarda doğru sonuca ulaşmanız çok zor olacaktır.
  • Dostum dediklerine sonuna kadar katılıyorum, baş ağrısı olayı da senden değil (estağturullah). Gerçekten sen iyi niyetini sergiledin okuyan herkes bunu anlar zaten, iyi niyetinden sana teşekkür ediyorum.
  • Bu işin yolu ve normal olanı kartların özelliklerini vermek değil midir arkadaşlar? Neden boş yere aynı konuları tartışım forumu işkal ediyorsunuz. Bir de sgerrard arkadaşım kullandığın cümleler formun etik anlayışını alt üst etti. Lütfen anlayışlı şeyler yazalım...
  • iyi hoşda arkadaşım, kimse net bişey söylemiyor. Biri o çabuk bozuluyo, biri öbürü daha iyi, biri bilmem ne.... Bende alcam ss2 ama bunları okuyunca acabalar doluyo..
  • ya bende ss2 aldım yarın birgün gelir forumdan bi arkadaştan 2.6c modelini 70 milyona aldım bunları okudum şimdi kafam bulandı skyvision donma yapmıyo kanal deiştirmesi daha hızlı yazılım desteği daha mı fazla dahamı tanınmış?

    şimdi ss2 den dahmı fazla kanal çözüyo görüntü kalitesi dahamı iyi ne yani?..

    böle bilgiler verseydiniz daha iyi olurdu
  • İki ss2 makineye güzel gider.
  • musandia sende benim gibi bir örneksin işte. Yazılanlar ancak kafa kurcalıyo, bence yardımcı olmuyor, Bilen birisi çıksın desin ki şu şundan daha iyi çünkü şöyle.. Yok.. işte
  • Dikkat liverpool adamı hemen şutlar.
  • quote:

    musandia sende benim gibi bir örneksin işte. Yazılanlar ancak kafa kurcalıyo, bence yardımcı olmuyor, Bilen birisi çıksın desin ki şu şundan daha iyi çünkü şöyle.. Yok.. işte


    Arkadaşlar güzel yazmışsınız da çok önemli bir noktayı gözden kaçırmışsınız, bu grup biz Skyvizyon kartının satıcısıyız ürünün böyle özellikleri var diye ortaya çıkmamıştır, zaten öyle olsaydı bir forum kullanıcısı olarak itiraz etmemi gerektirecek bir konu olmazdı. Neden böyle davranmadıklarına gelince, çünkü piyasada iyi isim yapmış kaliteli ve alan kişilerin memnun olduğu Skystar2 gibi bir ürün varken o zamanlar forumlarda yazı yazan birkaç kişinin sözünü kimse dinlemezdi, ayrıca forum yöneticileri genelde reklam içerikli yazılara forumlarında izin vermezler.

    Bu durumda Skyvizyon satıcılarının tek çaresi kalıyordu, birkaç dergiye ilan vermek ve forumlarda diğer DVB-S kartları hakkında özellikle de Skystar2 hakkında karalıyıcı yazılar yazarak, bunun üzerinden kendi ürünlerinin satılmasını ve tanınmasını sağlamak. Hem ben şu firmanın çalışanıyım diyip hem de aşağı yukarı bütün rakip ürünlere çamur atamazsınız.

    Bilindiği gibi ben bu gruptan birkaç tanesini firmaları ile birlikte defişre ettim ve kim olduklarını bizzat kendileri itiraf ettiler. Şimdi kalkıp da burada istedikleri kadar öneri yapsınlar istedikleri kadar biz son kullanıcıyız desinler, ispatlayacağımı söyledim ve çirkin bir ticaret içinde olanları ortaya çöıkardım bu kadar.


    Bu Anten, uydu, receiver ve PC kartları ile ilgili biri olarak soru sormuşsunuz işte cevaplar


    TV kartı alırken dikkat edilmesi gerekli tüm maddeler aşağıdadır.

    1. Tuner Kalitesi:
    - Öncelikle silikon tunerli cihazlardan uzak durulmalı tuner kalitesi izlenecek yayın adedi ve kalitesi ile doğrudan orantılıdır.

    2. Görüntü kalitesi ve işlemcinin ve ram'im stabil kullanımı:
    - Özellikle bütün software yani yazılımsal kartlarda CPU kullanımı aynıdır ancak bazı ürünlerde CPU' nun stabil kullanılamaması gibi sorunlar vardır, özellikle zayıf işlemcili bilgisayarlarda bu AMD2500 ile Cel 1.7GHz lerde şifreli kanallarda problem yaşamanıza sebebiyet verebilir, bununla birlikte piyasadaki bazı kartlar bunu engellemek için donanımsal bazı kısımlarda frekans tazeleme ve görüntü bitrate değerinin düşürülerek bunun önünü almaya çalışılmıştır. Eğer izlenecekse codec ve filtreler ile uğraşmaktansa hem gürüntü kalitesi çok yüksek hem de CPU'ı kullanımı stabil olan bir kart seçilmelidir.

    3. Türksat ve Eurasiasat Sorunu:
    - Türksat ve Eurasiasat uydularının bir özelliği de yüksek sembol oranı ve geniş frekans aralığında tek transponderden 10-15 arası TV veya Radyo yayını yapılırken, Türksat uydusunda bunun tam tersi, dar frekans aralıklarında düşük sembol değerli yayınların yapılmasıdır, bu durum zaman zaman frekans kaymalarını da beraberinde getirmektedir. İşte bir TV kartının tuner kalitesi bu noktada karşımıza çıkmaktadır üreticilerin büyük çoğunluğu Digital uydu kartlarında nispeten ucuz, kalitesi ve hassasiyeti düşük tunerler kullanmaktadırlar düşük sembol değerli yayınların bu tip kartlar tarafından bulunması çok zor hatta imkansız olabilmektedir bu nedenle forumların bir çoğu hazır kanal listesi arayanlarla doludur.

    4. HDTV yayınlarına uygunluk:
    - Şimdi birçokları itiraz ederek kendisinin de uydu kartının HDTV yayınlarını aldığını söyleyeceklerdir, bu doğru bütün yazılımsal kartlarla HDTV yayınları izlenebilir, ancak bazılarının CPU stabilite problemi olduğundan yayınlar gerektiği şekilde MPEG kırılmaları olmadan izlenemeyebilir, diğer yandan CPU kullanımı düşük fakat görüntüsü net olmayan ürünlerle de bunun bir zevki yoktur.

    5. Kısadevre Koruması ve garanti:
    - Aslında ürünlerin garantisinden çok dayanıklılığı önemlidir, tabi biz LNB veya bağlantı noktalarımızı yağmur veya kar gibi hava şartlarından korumazsak yapılacak birşey yok çünkü bu tip kısa devreler uzun süreli kısadevreler olup kartın bozulması kaçınılmazdır, ancak piyasamızdaki bazı ürünler üretim aşamasında yapılan hatalar sonucu ani kısa devre olaylarında bile bozulabilmekte ve devreleri yanabilmektedir. Uydu kartımız en azından ani kısa devreleri kaldırabilecek kapasitede kısa devre korumasına sahip olmalıdır.

    6. DVB-S Standartları:
    - Kartımız EPG, Time Shifting, Teletext, Çoklu Dil desteği, alt yazı desteği ve en önemlisi de ince ayar desteği gibi her üründe olması gereken standartları desteklemelidir.

    7. Internet Desteği:
    - Satın alacağımız kartın mutlaka ve mutlaka, uydu internet yazılımına sahip olması gerekmektedir. Ürününüzün ethernet veya ağ bağdaştırıcısı olarak tanıtılması hem abonelik yöntemi ile hem de internet bağlantısı gerektirmeyen offline download yapılabilmelidir.

    8. Kumanda:
    - Ürünün PCB si üzerinden bağlanan kumandalar genelde işe yaramamaktadır boşuna aldanıp da bu ürün orjinal kumandalı diye düşünmeyiniz. Çünkü orjinal kumandalar genellikle sadece ürünün kendi orjinal yazılımı ile çalışırlar, bu yazılımların genellikle demo tarzı olması ve özellikle şifreli yayınların izlenmesine imkan sağlamadığından pek fazla tercih edilmezler. Önemli olan ürünün alternatif yazılımlarla kumanda edilebilmesidir bunun için de tercihen RS232 daha sonra da USB kumandalar tercih edilmelidir, USB sizin de bildiğiniz gibi daha yeni bir teknoloji olmasına rağmen internette RS232 portlar kadar geniş yazılım desteğine sahip değildir. Bu yazılımlarla tüm bilgisayarı kontrol edebilirsiniz.

    9. CI Interface:
    - Bu üründe CAM Interface (CI) var hemen alıyım kart takıp yabancı yayınları izlerim sevdasına kapılmayın sonunuz hüsran olabilir. PC DVB-S kartların birçoğu bugün şifre çözücü alternatif yazılımlarla çalışmaktadır, tabi bazılarında çalışma güçlükleri de vardır ve şifreli kanalları seyretmek için bunlar fazlası ile yeterlidir. Ancak sizi de bildiğiniz gibi bazı şifreli yayınlarda orjinal kartın dışında başka bir çözüm yoktur, eğer CI li bir ürün alırsanız buna direk kart takmanız mümkün olmamaktadır, önce CAM modül almanız gerekecektir, ayrıca alacağınız CAM modül kartınıza uyumlu olması da gerekmektedir. Yeni çıkan ve tüm şifreleme sistemlerine ait CAM modüller ise kartınıza uyumlu olmayabilir. CAm modüller bugün itibari ile 40-120 USD arasında değişmektedir. Bununla birlikte 20-25 USD lik bir masrafla bilgisayarınıza Phoenix Interface ekleyebilir ve orjinal kartınızı bu ınterface'e takarak evde hem kendiniz izleyebilir ayrıca ev içinde başka bir bilgisayara dağıtım yapabilirsiniz.

    10. Sanayi Bakanlığı Garanti belgesi ve TRT bandrolü:
    - Satın alacağınız ürünün içinde mutlaka garanti belgesi olmasına dikkat ediniz bu ürününüzün bir nevi sigortasıdır, belgenin içinde ürünün ithalatçısı ve her türlü erişim belgesine ulaşabilirsiniz, aksi taktirde ürünle ilgili bir probleminiz olduğunda karşınızda size destek verecek veya garanti sürecini işletecek herhangibir firma bulamayabilirsiniz. Ürünün üzerinde TRT bandrolü olması da zorunludur, ürünün üzerindeki bandrolü dikkatlice inceleyiniz, üzerinde Türk Telekomünikasyon yazıyorsa ürün büyük ihtimalle yurda yasa dışı yollardan sokulduğuna ve çok ucuz modem bandrolü yapıştırılarak pazarlandığına emin olabilirsiniz.

    11.Teknik Destek ve Teknik Servis:
    Ürünün ithalatçısının sizin yaşadığınız şehirde veya bölgede olması sizin avantajınıza olacaktır, aksi taktirde teknik destek alırken veya ürünü garantiye gönderdikten sonra geçen süre uzayacaktır. Ayrıca karşılaştığınız problemi karşınızdaki firmaya anlatmanız önemlidir.

    12.DiseqC 1.2 Desteği Birşey İfade Etmez:
    Bütün DVB-S kartlar HDTV'yi izlettirebildiği gibi desteğine de sahiptir, ancak DiseqC 1.2 PC kartları için tehlike yaratabilecek bir özelliktir. Bunun sebebi PC kartarında güç kaynağı bulunmaması ısınma veya kısadevre gibi durumlarda kartın kendini kapatamamasıdır, DiseqC 1.2 kullanırsınız veya kullanmazsınız hatta 3 senedir kullanıp sorun da yaşamayabilirsiniz ancak DiseqC 1.2 kullanığınız sürece kartınız ve bilgisayarınız risk altındadır bunu unutmayınız.

    13.Fiyat - Kalite Değerlemesi:
    - Bir ürünün fiyatı ile sağladığı performans orantısı çok önemlidir. Tabi Digital TV kartlarında da durum aynıdır. Alacağınız ürünün size sağlayacakları ve ürünün fiyatı dengeli olmalıdır.

    14.En önemli tavsiye:
    - Türkiye'deki tüm uydu ve bilgisayar forumlarını ürün pazarlama sahası olarak kabul eden bir grup özellikle donanımhaber, turkeyforum ve THG Toms Hardware Guide da kartımız DiseqC1.2 destekliyor Skystar2 desteklemiyor, bu kart ses ve görüntü aygıtları olarak görünüyor çakışma yapmaz skystar2 ağ aygıtıdır çakışır, skystar2 kartı yaramaz şeklinde yazılar yazmaktadır. Bu grubun ana hedefi piyasadaki diğer DVB-S kartlarını forumlar seviyesinde karalayarak kendi kartlarının satışını arttırmaktır. Skyvision kartı önerenlerin tamamına yakınının, Skyvision kartlarını getiren firmanın çalışanları ve bayileri olduğunu ispatlarıya ortaya çıkardığımı forumu iyi takip edenler hatırlayacaktır. İsteyenler için link verebilirim.

    Sigma Digital-TV öneriyorum neden?
    -Türksat uydusunda toplam 114 TV kanalından 114 tanesini tek taramada hangi kart tespit edip listeleyebiliyor, benim kartım bunu yapabiliyor, eğer bunu yapabilen başka bir kart varsa ki ben görmedim ben o ürünü de kesinlikle öneriyorum.
    -Tuner kalitesi iyi buda izlenilecek kanalların adedini ve kalitesini arttıran bir etken,
    -Stabil kullanım ve görüntüsü kalitesi çok iyi Skystar1 ile yarışacak netlikte,
    -Offline download desteği ve alternatif yazılım desteği var,
    -Ben kullanımını önermiyorum ama LNB-OUT ve DiseqC 1.2 desteği mevcut,
    -Garantisi vs var ve fiyatı da diğer ürünlerin çok altında,

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 8 Ağustos 2005, 19:34:48 >
  • Ellerine sağlık kardeşim, kesinlikle tv kartı alacak birisinin bunları okuması gerekiyor. Helal Sana!
  • Fikir güzel kendi kendini helallemek.
  • sgerard ben ss2 kullanıcısıyım bunu asla aklından çıkarma.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sgerard
    Bilindiği gibi ben bu gruptan birkaç tanesini firmaları ile birlikte defişre ettim ve kim olduklarını bizzat kendileri itiraf ettiler. Şimdi kalkıp da burada istedikleri kadar öneri yapsınlar istedikleri kadar biz son kullanıcıyız desinler, ispatlayacağımı söyledim ve çirkin bir ticaret içinde olanları ortaya çöıkardım bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanunal -- 9 Ağustos 2005, 14:10:16 >
  • mesaj yanlışlıkla tekrarlamış. özür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinnet -- 9 Ağustos 2005, 15:58:38 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.