Şimdi Ara

?HANGİ DİJİTAL TV KARTI DAHA İYİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
26.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarıma Dijital Tv kartı almayı düşünüyorum siz hangi markanın hangi modelini tavsiye edersiniz. Bu konuyla ilgilenen arkadasların tavsiyelerini bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaSaTi -- 28 Mayıs 2005, 13:20:05 >
  • türkiye de olsa kworld dvb-s i öneririm , türkiye dekiler arasında tuner ve chipset i yeni olduğu için sigma digital tv yi öneririm. diğer kartlar aver dvb-s,twinhan,skyvision,visionplus,la conte dvb-s hala conexant 878 chipsetli ayrıca skystar2 nin chipseti de yıllardır aynı.
    skystar 1 ve hauppauge nexus mpeg decoder ve encoder e sahip olarak iyi ama pahalı 200 euronun üzerindeler vede chipset ve tuner olarak eskidiler
  • türkiye de olsa kworld dvb-s i öneririm , türkiye dekiler arasında tuner ve chipset i yeni olduğu için sigma digital tv yi öneririm. diğer kartlar aver dvb-s,twinhan,skyvision,visionplus,la conte dvb-s hala conexant 878 chipsetli ayrıca skystar2 nin chipseti de yıllardır aynı.
    skystar 1 ve hauppauge nexus mpeg decoder ve encoder e sahip olarak iyi ama pahalı 200 euronun üzerindeler vede chipset ve tuner olarak eskidiler
    ayrıca seneye dvb-t karasal yayınları başlıyor uyduya mahkum değilsin digital tv seyretmek için
  • Skystar1 i 160 euro ya aldım. türkiyede var...

    aRcH
  • hocam 20 kere açılmıştır bu konu yakın zamanlarda. sen birkaç sayfa geriye gittikçe bununla ilgili konular göreceksin.
  • skay star2 kullanıyorum mennunum, diğerlerini bilmediğim için daha iyidir diyemem..
  • Şimdi öncelikle iki tip uydu kartı var hardware olanlar ki bu kartlar işlemciyi kullanmıyor ve software olanlar ki mpeg2 işlemcileri olmadığı için bilgisayarın CPU suna dayanıyorlar, türkiyede hardware kart var mı bilmiyorum,

    şöyle bir piyasadaki software kartlara baktığımız zaman başlıca 2-3 tane kart var alınabilecek, skystar, skyviziyon bir de sigma digitaltv, eğer türksat uydusunu izlemeyeceksen önemli değil üçünü de alabilirsin, ama türksat uydusuna anten koyup izleyeceksen digitaltv den başka kart alma derim, çünkü diğer uydu kartları düşük sembol oranlı transponderlardaki kanalları bulamıyorlar ve listeleyemiyorlar, sonradan benim eskiden yaptığım gibi uğraşır durursun hazır kanal listesiydi transponder ini dosyasıydı diye. kaliteli bir tuneri olduğu, türksat uydusundaki transponderleri boş geçmemesinden anlaşılıyor zaten, şifreli yayınları izleyebiliyorsun, ürünün CDsinde sana gerekli olan tüm dokümanlar türkçe ve resimli ben bile bilmediğim birkaç ince noktayı oradan öğrendim diyebilirim, diğer kartların hepsinden çok daha ucuz ben 80 YTL civarına aldım ama şimdi daha da ucuz olabilir kısaca piyasadaki diğer kartlardan birkaç gömlek üstün olduğunu söyleyebilirim.
  • sgerrard ne demek türksat izleyeceksen digital tv al diğerlerini alma yahu? anlamsız şeyler söylüyorsun. tavsiye ettiğin karta çok lafım yok (firmasına çok lafım var o ayrı) ama yani biraz pervasız olmuyormu bu yorumlar hocam ss2 ile de skyvision ilede inca ilede her türlü her uyduyu izleyebilirsin. ayrıca en azından bu markalarla pek çok farklı yazılım kullanabilirsin. yazılım desteği neredeyse sıfır olan ve resmen müşteriyle alay eden bir marka olduğunu düşünüyorum bu kartın. ayrıca bir zamanlar yerli kart diye ısrar edilirdi, onun da yalan olduğu ortaya çıktı. gümrük vergisinden muaf olmak için parçalar halinde getirtildiği ortaya çıktı. yani her yönden falso olduğunu düşünüyorum. tabiki benim düşüncem sadece yol gösterici ve uyarıcı olabilir, kimseyi bağlamaz. son olarak hüseyinbaştürk kardeşimin yazısından da hatırlayacağımız gibi kart kendi başına 56$+kdv ve opsiyonel olan kumandası 4$+kdv eşittir 60$+kdv etmiyormu? (bu rakam direk olarak sigmadan "engin bey"den alınmış) şimdi bu ne pehriz bu ne lahana turşusu olmuyormu?

    hocam aynı sigmanın sitesindeki ifadeler gibisin. "bu kart şunu yapar, diğerleri asla yapamaz... bu kart süperdir, diğerleri bi halta yaramaz... şunu alırsanız kalitesiz, bunu alırsanız bilgisayarınız çöker, ama bizim kart en iyisi, hiçbişey yapmaz..."

    valla ne bilim çağrışım yaptı birden.

    bu sebepler bikaç gömlek küçük olduğunu gösteriyor bu kartın benim nazarımda. bari adam akıllı neden bikaç gömlek üstün olduğunu düşündüğünü yaz da bilgilensin kart alacak kişiler.
  • skyvision kullanıyorum arkadaşım çok memnunum. bilgisayarda varmı yokmu belli değil hiç zorlamıyor sistemi. bu arada hardware sanırım ss1 var o satılıyor demişti biryerde bir arkadaş 160 € mu vermiş ne.
  • SKYVISION
  • skyvision al
  • Yaw işin açıkçası bu Dijiatal TV nin yerli olmadığını ortaya ben çıkardımda, bu skyvision dan da acaip sıkılmaya başladım. Bıktım yav kanalları elle eklemekten. Hazır liste aramaktan. Hazır listeleri yapan larda kafalarına göre liste yapıyorlar. İnanın adamların seyretmediği kanallar yok listede. Veya kıl kaptıkları kanallar. 55 $ verene hemen gönderip bu Dj Tv yi deneycem biline.

    Bu arada sky vision forum yöneticilerine duyurulur. Sabıka kaydı filan da istiyormusunuz. Foruma üye olmak için. Ne saçmalık yaw. Forumu imzala faxla falan. Aynen kartınız gibi çalışıyorsunuz.
  • hayır delidumrull benim anlamadığım, adamların kıl olduğu kanallar yada seyretmediği kanallar olduğunu nerden biliyorsun? foruma girişmi sıkıntı yaptı şimdide? ne imzası? ne sabıka kaydı?

    hocam anlamıyorum ben bu işleri... bir kişi şikayet etmez, eden de resmen çizer atar. ne diyim.
  • hocam birde bakın başka kartların şikayetlerine. acaba ss2m yandımı, acaba kitlendimi? neden çok ısınıyor? neden kısadevre oluyor? neden 12000 frekans üstünü alamıyor? neden sistemim çok kasılıyor? garantiye gönderdim neden 2 aydır gelmedi? bissürü şikayet. bu forumda skyvision kullanıcı sayısı oldukça fazla. çok nadiren bir şikayet oluyor sonrada çözülüyor. bir yada iki kişinin kartı arızalanmış, onlarda değiştirdiler 2 günde ve şimdi mutlu mesutlar. sistemin ss2 kadar kasılıyormu hocam? yani arkadaşlar bu kadar pervasızca eleştirilmez. varsa problem anlat hocam çözmeye çalışalım. üstelik turksatın birde autoscan olayı var. artık tüm kanalları otomatik olarak buluyorsun. şimdi türksat kanal bulamıyorum şikayeti ile böyle yazılar yazıyorsun. forumda amaçlı karalama yapan kişiler var. onlardan biri zannettim seni artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamon -- 29 Mayıs 2005, 18:27:37 >
  • önerileriniz için teşekkurler skyvision kartı biraz pahalı benim için tabi skay star2 benim için daha ekonomik ne en iyisi olsun ne en kötüsü, skay star2 orta halli bi kart yalnız çanağı ve LBN yi ne marka alayım çanak kaçlık tavsiye edersiniz onuda söylermisiniz Ayrıca turksat ı izleyeceğim
  • SS2 bende vardı bir zamanlar.. Yandı bitti kül oldu.. Bu kartı kullanırken hata yapmamaya çalış.
    Digitaltv dedikleri kart, sigma'nın yurt dışında fason olarak ürettirdiği ss2 kartı.. Bu kartın üretiminden
    önce başka bir forumda sigmanın adamları anket açmışlardı.. "Nasıl bir kart istersiniz diye" bende zanmıştımki
    dünyada eşi benzeri olmayan süpersonic bir kart üretilecek!!! Hepsi hikaye Amerikayı bu kaçıncı keşfediş
    bilmiyorum!? Al birini vur ötekine.
  • arkadaşım bildiğim kadarıyla skyvision skystardan daha ucuz. benim aldığım yer şurasıydı bak.http://www.markomshop.com/asp/brands.asp?Brand_ID=SKYVISION 63$+kdv yazıyor. ss2 daha pahalıydı ben aldığımda. o da aynı yerde satılıyorhttp://www.markomshop.com/asp/brands.asp?Brand_ID=SKYSTAR 25 milyon fark var. ben skyvisionı tavsiye ederim çünkü hiç sorun yaşatmadı ve çok rahat kullanıyorum.

    turksat için bende 90lık var yetiyor. markasını bilmiyorum çanağımın ama esas diseqc önemli diyorlar. next alırsan onu iyi olur çünkü diseqc sorunu yaşayanlar hep next ile çözmüş. lnb de alps önerdiler onu almıştım. kablo da rg6u6 idi galiba.
  • skyvision en iyisi. 1 yıldır kullanıyorum sorunsuz ve takır takır çalışıyor. sistemi hiç zorlamıyor. HDforum bile sorunsuz izliyorum.
  • Arkadaşlar bu data alışverişi nasıl oluyor skystar2 devar ama skyvision un özelliklerinde görünmüyor gözümden kaçmış olabilirmi?

    ilginiz için teşekkürler
  • vasati data alışverişi derken data alışı her ikisinde de var. data verişi ise özel lnb ile oluyor. bizim kullandığımız lnbler sadece alır, vermez. ama uygun lnb ile her ikisi de hem data alır hem verir. offline download gibi her ikisi de yapar. senin gözünden kaçmış olmalı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.