Şimdi Ara

Hepsiburada.com ve Yurt İçi Kargo rezaleti (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
6.728
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Ancak sorunları 10 TL lik çekler ile çözemeyiz. Ben çalışıyorum. Sabir bir iş adresim yok. Kargoyu alma imkanım yok. O yüzden ev adresi veriyorum.

    Babama rica ettim, 2 gün adam kargo nöbeti tuttu. Ben her gün kargo beklemek zorunda değilim ayrıca.

    Bir diğer konu, aslında sorun Yurt İçi Kargo ile alakalı değil. Konunun muhatabı tamamen Hepsiburada.com dur. Çünkü biz Hepsiburada.com dan alış-veriş yaptığımız da akdi yani sözleşmemizi Hepsiburada.com ile yapıyoruz. Yurt İçi Kargo ürünü adresime teslim etse dahi hizmeti direkt olarak bana vermiyor. Hepsiburada.com'a veriyor.

    Dolayısı ile bu satışın adresime ulaşma muhatabı Hepsiburada.com dur. Yine de tam bu bilinç ile değil ben kargomun peşine düştüm. Fakat Hepsiburada.com'a durumu ilettiğimde sorunumu çözmediler.

    Benzer sorunları N11 ile yaşadığımda telefon ile geri dönüp aracı oldukları satışta müşterilerinin haklarını korudular.

    Tekrar diyorum. Benim sorunum değil. Ben anlayışlı olmak zorunda da değilim. Kaldı ki yeterince anlayışlı da davrandım. Kargo göndermek istesem nasıl bir prosedürleri var ise aynı hassasiyeti göstermeleri gerekirdi göstermediler.

    Eğer Hepsiburada sorunu çözmek isteseydi çözerdi. Ürünü geri çekip, aynı ürünü başka bir kargo firması ile gönderebilirdi. Bu durum onlara 10 TL'den daha az ücrete mal olur beni mutlu ederler ve daha sonra da alış-veriş yapmam için iyi bir örnek oluştururlardı.

    Bir sefer sorun yaşadım ve 2 sene Hepsiburada'dan alış veriş yapmadım. Yılda kendime ve çevreme internet üzerinden muhtemelen 50-60 bin TL üzerinde alış veriş yapıyorum. en son Hepsiburada'dan farklı ürünler almıştım ancak artık almayacağım.

    Amacım bu firmayı kötülemek değil. Kesinlikle Türkiye'deki en büyük firmalardan birisidir. Ancak böyle olmaya devam etmek istiyorsa sürekli reklam bildirimi yapmak yerine biraz da müşterilerine dikkat etmesi gerekir.




  • Oyle dionuzda bizim memlekette yurtici kargo rezalet hizmet verirken normal yasadigim sehirde cok iyi calisiyorlar. Bulundugunuz yerde hangi kargo sirketi iyi hizmet veriyor inu bulup onunla calismak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende niğde şubesi ile çok sıkıntı yaşadım malesef. hb'den aldığım ürünü 17 gün boyunca teslim etmediği gibi telefonlarada hiç bakmıyor. genel merkelerini arıyorum yuvarlak cevap veriyorlar birkaç gün sonra genel merkez tekrar dönüyor ve kargonun kaybolduğunu söylüyor :) en son şubeye gidiyorum telefonlara bakmadıkları için kargonun hasarlı oldugunu söylediler. niye haber vermiyorsunuz dediğimde de siz bizim muhatabımız değilsiniz biz hasarlı kargoyu hbye bildiririz diyorlar. bildirin neyi bekliyorsunuz dedim bildirdik cevap gelmedi diyor. herneyse hb ile yazışıp durum bildiriyorum ilgileneceklerini söyleyip beklemeye geçtim. tabi iş yoğunluğundan arada kaynadı ve üzerinden 2.5 ay geçti aklıma geldi ve tekrar kargo takip koduna baktım hb teslim almışmı diye ama ne görüyüm kargo bana teslim göstermiş :)

    tekrar yazışmalardan sonra teslim kagıdını göstermelerini aksi halde suç duyurusu yapacagımı bildirdim. en son hb para iadesini onayladı ve klasik telafi çekleri tanımladı :)




  • İstanbulun göbeğinde 10 günde teslim ettiği oldu Yurtiçi kargonun hatta bazen adres yanlış bulunamadı gibi bilgiler girip beni şubeye kadar götürüyorlar. Bazı alışverişlerden sırf Yurtiçi kargo diye vazgeçtiğim bile oldu. Alıştık artık heryere şikayet ettim ama umursayan yok.
  • Yurtiçi kargo çok bozuldu önceden çok iyi çalışırlardı. Artık kargo bir gün şubede beklemeden gelmiyor. Ben adidastan ayakkabı aldım yanlış adresi seçmişim hemen bildirdim durumu tam 1 ay bekledim kargonun gelmesini onlarca defa aradım ama nafile.
  • ben yurtiçine şaşırıyorum valla. son 1 seneye kadar yurtiçinden ötesini tanımazdım bizim izmir-nokta şubesi için. sonra ne olduysa, şubeye 5 dakika mesafede olmama rağmen siparişler geldikten 1 gün sonra teslim edilmeye başlandı. altın siparişimi teslim etmemelerine rağmen "teslim alındı" yazmışlar. özellikle geçen haftalarda, hb'den ayıptır söylemesi 20 tl'ye bardak aldım. ilk gün evdeydim, getirmediler. 2. gün hastaneye gittim, getirmişler bulamamışlar. yatan hastayım, atladım taksiye mecburen gittim aldım kargoyu geldim git-gel 15 tl tuttu. 20 tl bardak için 3 tl kargo+15 tl taksi parası ödedim. yazık günah. son siparişimden sonra artık yurtiçi ile çalışan bir yerden çok mecbur kalmadıkça ürün almayacağım.

    hb'ye gelirsek. allah onları da bildiği gibi yapsın. en son bir ürün aldım, basit ufak bir ürün. 1'inde aldım, 10'unda kargolanır yazıyordu. 10'unda kargolanmadı, 21'inde kargolandı. yine yurtiçi beni ne hikmetse evde bulamadı. yine gittim kendim almak zorunda kaldım. haram olsun verdiğim kargo parası.

    70 tl'lik ürün için 3 tl lik kupon tanımlamışlar birde. rezil bir site olmuş malesef hepsiburada, böyle bilmezdim. hele mh'nin mesajlara 3 gün sonra cevap vermesi tam onlara yakışır olmuş.

    biraz dağınık yazdığımın farkındayım ancak şu son 1 ayda hem hepsiburada hem de yurtiçi'nden illallah ettim. e-ticaret'ten soğuttular adamı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Yahu birde 3 kuruş verdim diye sanki firmayı satın almış gibi davrananlar yok mu !

    Sanırsınki ertesi gün tahahütlü 30TL kargo ücreti vermişte, adamlarda 20 gün sonra getirmiş.

    Bu firmaların hepsinde insan çalışıyor arkadaş. Herşey olur. HB her seferinde farklı kargo firması ile gönderme alternatifi sunuyor, seçin başka bir firmayı olsun bitsin.

    hacı hayırdır, yurtiçi çalışanı mısın firma sahibi mi :)

    15 inde şubede olan kargomu bugun gitmeyin eşşek gibi getirecekler dememe rağmen babam insanlık yapıp gidip kendi aldı.

    beceremiyorlarsa yapmasınlar, ben şirkette bana verilen görevi 3 kere aksatsam 4. sefer olmadan kapı dışına koyarlar. bunlar oldu (bunlar dediğim yurtiçi)mu senin gibi tipler çıkıp 3 kuruş verince firmayı almış sananlar var edebiyatı yapar.

    bu firma, ürünleri dağıtıma çıkarmadan teslim edildi yapıyor, 1 haftadan fazla şubede beklettikleri ürünler var, ki evle şube arası 4 (dört) sokak. hadi yanlış hatırladım 2 de benden olsun 6 (altı) sokak olsun.

    önceden bi benim şube sanırdım da, hepsi 1-1 inden betermiş.




  • neredeyse 0 sıkıntı yaşadığım tek kargo firması yurtiçidir. tüm ülkede aynı standardı tutturmaları imkansız zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Yahu birde 3 kuruş verdim diye sanki firmayı satın almış gibi davrananlar yok mu !

    Sanırsınki ertesi gün tahahütlü 30TL kargo ücreti vermişte, adamlarda 20 gün sonra getirmiş.

    Bu firmaların hepsinde insan çalışıyor arkadaş. Herşey olur. HB her seferinde farklı kargo firması ile gönderme alternatifi sunuyor, seçin başka bir firmayı olsun bitsin.

    ilahi kardeşim güldürüyorsun beni. Tabi alternatif varsa yurtiçi kargoyu napacaksın. Yani 3 kuruşluk mal alıp kargoyumu satın aldınız demek züğürt tesellisi hocam.

    Ortada bir sözleşme var ve sözleşmede şubeye ulaştıktan sonra 3 iş günü diyor. Evde yok yalanı veya saat 14.00 da yetiştirilemedi yalanına çok şahit oldum.

    Lütfen bu tarz sözleşme konularında muhalif olma gülünç duruma düşersin. Yakışmıyor yoksa burası konu dışı şikayetrini elbette yazacak. Ona bakarsan hiçbir konuya gerek yok "googleda aratın kardeşim orada her şey var, başka forumlara bakın" derim bende ne gerek var h ye o zaman? şikayetvar var, kıyas siteleri, indirim siteleri, diğer forumlar, chat-mirc her şey var neden buraya konu açıyorsunuz




  • X Files kullanıcısına yanıt
    Osmangazi, nilüfer, yıldırım hangi ilçe hocam

    yurtiçi yıldırım da sorun yaşamıyordum osmangazi bazı şubeler berbat.. elemanlar çok yetersiz ve sirkülasyon çok fazla maaş az olduğu için

    benim de hb den aldığım çay geç getirdikleri için şubede sel baskınında heba oldu

    mesela nilüfer doğuspark şb. her kargom sorunlu 2-3 günde geldi istisnasız.. ama kızamıyorsun şubeye gidince.. ağzına kadar mal dolu

    şubeye o kadar çok alakasız mahalle vermişler ki yetişmesi imkansız

    50 kere şikayet sonucu şubeyi ikiye böldüler..şimdi 1 günde geliyor

    genel müdürlük aç gözlü olmasa , daha çok şube ve elemanlara az daha maaş verseler en iyi olurlar ama , bu yükü taşımaları zor..sadece hb ile anlaşmak bile başlı başına iş.. ups en iyi durumda çünkü iş yükü daha az

    sonuçta olan biz tüketicilere oluyor




  • Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

    Yurtiçi kargoda yaşadığım problemlerin ve bıraktığım şikayet kayıtlarının hesabı yok.

    Defalarca eve mahkum edip adreste bulunamı diye not düşüldü.

    Defalarca 1-2 gün gecikmeli teslimat yapıldı.

    Türkiyede şuanda Yurtiçi kargo kadar rezalet bir kargo firması daha yok.!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkali

    Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

    Yurtiçi kargoda yaşadığım problemlerin ve bıraktığım şikayet kayıtlarının hesabı yok.

    Defalarca eve mahkum edip adreste bulunamı diye not düşüldü.

    Defalarca 1-2 gün gecikmeli teslimat yapıldı.

    Türkiyede şuanda Yurtiçi kargo kadar rezalet bir kargo firması daha yok.!!


    Ben de yaşadığım ilde aynı sorunlarla karşılaşmaktayım. Ayrıca benim kargomu kaybettiler, 4 gün sonra kargom bulundu. Bu ve benzeri sorunlarla 3-5 kez karşılaşmışımdır. Yurtiçi kargo'nun artık bir güvenirliliği kalmamıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    ben yurtiçine şaşırıyorum valla. son 1 seneye kadar yurtiçinden ötesini tanımazdım bizim izmir-nokta şubesi için. sonra ne olduysa, şubeye 5 dakika mesafede olmama rağmen siparişler geldikten 1 gün sonra teslim edilmeye başlandı. altın siparişimi teslim etmemelerine rağmen "teslim alındı" yazmışlar. özellikle geçen haftalarda, hb'den ayıptır söylemesi 20 tl'ye bardak aldım. ilk gün evdeydim, getirmediler. 2. gün hastaneye gittim, getirmişler bulamamışlar. yatan hastayım, atladım taksiye mecburen gittim aldım kargoyu geldim git-gel 15 tl tuttu. 20 tl bardak için 3 tl kargo+15 tl taksi parası ödedim. yazık günah. son siparişimden sonra artık yurtiçi ile çalışan bir yerden çok mecbur kalmadıkça ürün almayacağım.

    hb'ye gelirsek. allah onları da bildiği gibi yapsın. en son bir ürün aldım, basit ufak bir ürün. 1'inde aldım, 10'unda kargolanır yazıyordu. 10'unda kargolanmadı, 21'inde kargolandı. yine yurtiçi beni ne hikmetse evde bulamadı. yine gittim kendim almak zorunda kaldım. haram olsun verdiğim kargo parası.

    70 tl'lik ürün için 3 tl lik kupon tanımlamışlar birde. rezil bir site olmuş malesef hepsiburada, böyle bilmezdim. hele mh'nin mesajlara 3 gün sonra cevap vermesi tam onlara yakışır olmuş.

    biraz dağınık yazdığımın farkındayım ancak şu son 1 ayda hem hepsiburada hem de yurtiçi'nden illallah ettim. e-ticaret'ten soğuttular adamı.

    aynen hocam benim içinde gözde kargo firmasıydı son 1.5 sene öncesine kadar. şube müdürü ile görüştüm son birkaç aydır malzemelerim kargo subesine geldikten 1 haftadan önce teslim edilmiyor hayrolsun dedim. adam yetiştiremiyoruz diyor personel alın diyorum genel merkez istemiyor diyor. peki ne olduda bu kadar sıkıntıya girdiniz dedigimde ise; hocam sadece bizim şube değil tüm şubelerimiz öyle şirket polotika degiştirdi tüm köklü firmalar ve sitelerle anlaşma yaptılar diger kargo firmalarına kaptırmamak için, bu da önlemsiz olunca büyüme kontrolden çıktı ve yurtgenelinde bu tarz problemler çoğaldı dedi.
    malesef ki durum bundan ibaret..




  • Aynı iki firmayla, benzer bir sorun yaşadım.Depoya gittim,paketimi buldurdum,aldım.Kendilerine kalsak bir hafta daha gelmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omer14 kullanıcısına yanıt
    Hocam Osmangazi ilçesindeyim.

    Tekrar belirtmek istiyorum. Elimde 2 görüşemeye ait ses kaydı var. Tövbe ettiğim için zaten küfür etmedim ancak gizleyeceğim bir şey olmamasına rağmen kamuya açık şekilde en azından şu sıralar paylaşmak istemiyorum.
    Sorun geç getirmeleri de değil.

    Dedim ki, 1 ay sonra teslim edeceğiz deyin eyvallah sorun yok. Çünkü sen her gün internete "DAĞITIMDA " yazıyorsun bende kargo beklesin diye 65+ babama rica ediyorum. Babam kargoyu gidip ben alayım dedi, hayır baba gerek yok senden değerli değil ben iptal ederim siparişi dedim ve ettim.

    Ben 65 yaşında babama bir kargoyu alıp gel diyemiyorum utanıyorum, bu insanlara telefonda söylüyorum bakın babam iki gün, iki koca gün sizi bekledi ve siz geleceğiz dediğiniz halde gelmediniz, bu adamlar bu insanları ağaç gibi dikmeye utanmıyor. Kızdığım konu bu.

    Evime başka bir ürünü teslim ediyor, aynı gün HB'dan aldığım ürün dağıtımda yazıyor biri geliyor, biri gelmiyor. Bunun adı İNSANI KANDIRMAKTIR. Hem para vereceğim, hem paramla rezil olacağım öyle mi?
    Bir de Hb'ya konuyu aktarıyorum yine çözülmüyor konu. Almam kardeşim ölecek değilim. USB Bellek almadığı için ölen adam görmedim.

    Ya HepsiBurada ve buna benzer firmalar bu işe bir el atacak, bu sorunları minimize edecek ya bu düzen değişecek.

    GEÇ TESLİMAT konusunda şikayetçi değilim. Olur, ürün kırılır, kaybolur, gecikir, sorun olur. Lastik patlar, manda söğüt dalına yuva yapar. Ama müşterine hayvan muamelesi yapamazsın. Kızdığım bu. Ve bu insanların sıkıntıları sorunları beni ilgilendirmiyor. Ben çıkıp kargo firması açıyor muyum?

    Hayır,
    Neden çünkü ben bu işi becerememe. O zaman beceren, doğru düzgün yapan yapar, yapamayan da kendi yoluna bakar bu kadar basit.




  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    Bize bakan adamı emekli ettik yerine yiğeni geçti cep teli var sorunsuz aramızda hallediyoruz ama bu sıralar sürat daha hızlı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam kapıya vurmadan kapıya geldik bulamadık yapıştırıp kaçıyor ben içerideyim hocam bunlara ana avrat kaymak lazım da neyse.
  • Yurtiçi kargo ile farklı şehirlerde farklı şubelerde bende problem yaşadım, problemler kesinlikle şube kaynaklı. Tüm firmaya suç atmamak gerek aslında ama bu şubeleri de düzene sokmak onların işi olmalı.
    Neyse, Hepsiburada'dan 5 parça mobilya aldım bugün teslim şubesine ulaşmış birkaçı, kargo görevlisi aradı, kargolardan biri hasar görmüş iade mi edelim getirelim mi diyor pişkin pişkin. Taşına sırasında birşey olmuştur dedi 2 tane de fotoğraf attı whatsapp'tan. Neyse dedim bari bana getirmeyin 2 kere taşımak zorunda kalmayın iade edin dedim. Bu sefer de siparişteki tüm kargoları iade durumuna getirdi iş bilmez insanlar. Durumu farketmesem tüm mobilyalar iade olarak gidecek sonra uğraş dur günlerce belki aylarca onlar sana geri dönsün diye. Hepsi de ağır eşyalar o yüzden getirmek istemiyorlar kesinlikle. Bizim şube de bozmuş artık anlaşılan işi.

    https://store.donanimhaber.com/ee/e5/f0/eee5f0124b9b25e1feb485182e87b84a.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 24 Eylül 2015; 2:30:27 >




  • İnternet alışverişlerinde olur böyle şeyler alışmak lazım yapabilecek pek bir şey yok zamanın varsa dava veya Bimer vs. yolları seni bekler.

    Bir çok siteden alışveriş yaptım ancak aklımda kalan en sorunlu firmalar
    Hepsiburada ve İstanbul Bilişim ve tekdemir.net firmalarıyla beraberinde her zaman Yurtiçi Kargo bela oldu başıma. Yurtiçinde resmiyet sıfır.
    Ürün sattığımda da yine Yurtiçi Kargo sıkıntı çıkarmıştı. Yani istisna değil bunların yaptığı, her zaman böyleler.

    Ups de bir kere sorun yaşadım onda da resmen özür dilediler. Daha sonra tekrar işlerim oldu ve hep zamanında işlerini yaptılar sağolsunlar.
  • Bende Hatay Erzin'de ikamet ediyorum. Burada hiç bir kargo şubesi yok. Tüm kargolar komşu ilçeden geliyor. Bugüne kadar 100 e yakın yurtiçi kargo ile siparişim olmuştur 99 u sorunludur. Bahsettiğiniz gibi belirli günler şube dağıtım yapıyor. Salı ve cuma günler. Salı veya cuma günü getirse bile teslim edemediği çok oldu. Her defasında şubeyi arayıp dağıtıcının numarasını alarak kargomun peşine düşmek zorunda kalıyorum. Onlarca kez şikayet ettim, bölge müdürlüğünü aradım, mail attım, şikayet var a yazdım sonuç değişmedi. Aynı tas aynı hamam. Aynı ilçede Aras ve Sürat kargo var mesela haftanın her günü dağıtım yapıyorlar hatta cumartesi günü bile adresime kadar getiriyor. Gelmeden arıyorlar evde müsait olup olmadığımı soruyorlar evde değilsem neredeysem oraya getiriyorlar. Ama aynı hizmeti yurtiçi kargoda bulamıyorum. Forumda sorsanız bir çok kişi yurtiçinden memnundur. Bu şubeden şubeye değişiyor. Şube sahibi çalışanlarını hısım akraba eş dost, amcaolu dayıoğlu seçerse böyle şikayet dolu bir hizmet kalitesi ortaya çıkıyor. Ama bu işi meslek olarak yapan kişileri ise alan şubeler ise çok daha kaliteli hizmet veriyor. Ben buna bağlıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.