Şimdi Ara

Hepsiburada.com ve Yurt İçi Kargo rezaleti (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
6.742
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yurtici kargo subesi 2 apartman yanimda (abartmiyorum ciddiyim) 3 gun dagitima cikip yetismedi yazdi, en sonunda subeye gidip durumu anlattim ve tabi ki anlamamazliktan geldi gorevli.. eger cok acilse aracin lokasyon bilgisini paylasayim arabayla gidip alin dedi piskin piskin ulan eliyle firlatsa evimin onune dusecekti halbuki

    yasadigim tek olumsuzluk buydu, tum kargo subeleri evime yurume mesafesinde cunku. yurtici iclerinde en cok yogunluga sahip firma.. diger firmalarda kesinlikle bolgeye geldigi ilk gun elime ulasiyor urun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsiburada dan 1 bulaşık makinası aldım. yurt içi kargo ürünü teslim etmedi gerekçe olarakda 30 kg üstü eşyalarda ancak bina önüne kadar getiriyoruz yukarı çıkartmıyoruz.hepsiburada ile görüştüm bu şart satış sözleşmesinde yazar dedi baktım yazmıyor yazması lazımdı dedi velhasıl ürünü geri gönderdiler ürünü satan firma afyonkarahisar da istanbul a kadar gelen ürünü teslim etmeyip afyona geri götürdüler alanada satanada yazık belliki bazı firmalar yeterince doymuşlar
  • İki firma birden...Tam bir rezalet kombosu...İkisinden de hazzetmiyorum...
  • crywolf C kullanıcısına yanıt
    http://www.yurticikargo.com/gonderi-rehberleri/Sayfalar/Neleri-Gonderebilirim.aspx
    Yukarıdaki sayfada belirtiliyor.
    "Ağırlığı 30 kg-99kg veya (ağırlığa bakılmaksızın) hacmi 90 dm3-899dm3 olan adres teslim hizmetli gönderilerin teslimatı bina kapısından yapılacak, kata teslim edilmeyecektir."
  • iyide hb den satın alan satış sözleşmesine göre ürün alır.kargo firmasının şartlarınıda net bir şekilde yazar.siz bana yurt içi kargonun kendi tüzüğünü örnek göstermişsiniz.istanbul burası kaç tane müstakil ev varki sadece bina girişine kadar getiririz diyor.ve sonuçta zorla kimseye iş yaptıramayız.bu bilgiyi HB nin kendisinin bilgi vermesi gerekir.velhasıl sayfalarca yazilmis sözleşmeleri hangimiz okuyarak iş yapiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crywolf -- 19 Aralık 2016; 2:27:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlayamadığım konu 30-99 kg. nasıl oluyor ?
    30 kg. üzeri kata çıkartılmayacak dese anlarım
    peki 100 kg. olunca teslim edilecek mi ?
    birde onlar 90 kg.olan ürünü kata çıkartamıyorsa biz nasıl çıkartacağız ,hamal mı tutacağız ?
    kelime oyunlarına bayılıyorum doğrusu :)
    bu durum nakliyat şirketlerinde de yaşanıyor ,kimisi biz yukarı çıkartmayız diyor ,kimisi odaya yada mutfağa kadar çıkartıyor
  • Her online alışverişte ve her kargoda sorun çıkabiliyor ama kargo teslimatta en kötü olan kesinlikle yurtiçi kargodur.
    Şubelerini sahipsiz bırakmış, minimum elemanla yüklü bir iş hacmi yürütmeye çalışıp, işçisini zor durumda bırakıp müşteriyle zora düşüren bir firma. 2-3 sene önce iphone 5s almıştım. 4 gün teslim edilmeyen kargo için şubeye gittiğimde her yerde kargo paketlerinin serili olduğu bir depo karşıma çıkmıştı. Şubede görünen kargom, bu depo içerisinde kayıptı. Birlikte 1 saate yakın eşeledik ve kargomu bulmuştum. Adam gibi rafı, bölmesi olmayan bu ortamda kargocuya mı, firmaya mı yüklenmek gerek. Bu tarz kargo şirketlerini belki de üç kuruş için tercih eden diğer tedarikçi firmalarda suçludur.




  • Konu sahibi olarak görüyorum ki, Yurt İçi Kargo'dan oldukça çok sayıda şikayet var. Ancak benim anlatmak istediğim şey tam olarak bu değildi.

    Biz hem evimizde hem de bahçemizde kedi bakıyoruz. Yaklaşık her ay iki çuval kedi maması harcıyoruz. İzmir'den bir yerden alış-veriş yapıyoruz. Bu firma da Yurt İçi Kargo ile çalışıyordu ki halen çalışıyor. Belirli bir tutarın üzerinde alış-veriş yaptığınızda kargo ücreti almıyorlar. Yurt İçi Kargo ile sürekli sorun yaşadığımız için firma ile irtibata geçip durumu açıkladık. Çalışan insanlar olarak sürekli evde duramıyoruz. Kediler aç kalıyor sürekli sorun yaşıyoruz diye derdimizi anlattık. Şirkete alternatif bir firma ile daha anlaşmalarını gerekirse başka kargo ile göndermelerini dolayısıyla arada çıkabilecek farkları da karşılayabileceğimizi belirttik.

    Firma UPS ile anlaşmış. Defalarca kargo teslim ettiler. Her defasında bize mesaj geliyor, şu gün şu saatler arası teslim edeceğiz diye bilgi geliyor ve teslim ediyorlar. Dahası, UPS'e bir dilekçe hazırladım, bize teslim edemediğiniz kargolarımızı karşımızda bulunan iş yerine teslim edebilirsiniz diye, gerek yok, kedi maması biz teslim ederiz olmadı mesai saatinden sonra ben kendim bile getiririm diyen bir kuryeleri var.

    Elbette çalışan işini sevecek, severse müşterisini memnun eder, insanları sever, etrafını sever ve mutlu eder, kendisi de mutlu olur.

    Ancak sorun, kargo firmalarında değil. Kargo firmaları burada ürünün satılmasına aracılık ediyor. Yani malı satan ve alan arasında, hizmet akdinin küçük bir kısmı olan nakliye işlevini üstlenmiş durumda. Dolayısıyla satan firmanın ve ücretsiz kargo ibaresi ile bir akdi yerine getirmekle yükümlü olan tarafın sorumluluğunda.

    Ben Yurt İçi Kargo ile veya başka bir kargo ile muhatap olmam gerekmiyor. Telefonu açıp satış yapan firmaya durumu bildirdiğimde sorunumu gidermesi gerekiyor. An latmak istediğim nokta bu. Yani ben Hepsiburada'nın yapması gereken işi kendim üstlenip Yurt İçi Kargo ile muhatap oluyorum. Elbette bir sürü yalan dolan...

    Söz veriyorlar teslim edilecek deniyor olmuyor. Dönüyorum, asıl bu durumdan yükümlü olan Hepsiburada'ya diyorum ki bu işi çözün yine aynı şeyler. Üzerine bir de aptal muamelesi görüyorum. Kızdığım bu.

    Ne yazık bu tip firmalar insanları aptal yerine koymaktan zevk alıyorlar gibi. Tabi ki böyle bir şey yoktur belki de ancak gördüğümüz muamelenin karşılığı bu. Bu firmalar yerin dibine girsin, batsın, beter olsun demiyorum. Kendilerine çeki düzen versinler amacım sadece buydu. Halen çeki düzen vermek yerine üstelik bilerek, "nasıl olsa bizden alacaklar" düşüncesi de varsa evet o zaman da yerin dibine batsınlar deyip, bela okumayacak kadar da saf olmadığımı da belirtmem gerek.




  • 2 sene önce hepsiburada dan samsung Led TV aldım, kargo yine yurtiçi, veliefendi şubesi, yeri tam olarak bakırköyde eski doğum hastanesinin karşısında. Şuan o hastane yıkıldı, yerine emlak konut bina dikiyor.
    Neyse, TV yi adrese teslim etmesi gereken kargo firması o gün gün boyu evde annem ve kız kardeşim olmasına rağmen teslimat yapamadılar. Aradım tabi ulaşamadım, sonra akşam takip numarasından baktım, rastgele bir saat girmişler ve adreste yok diye not düşmüşler, hadi diyelim ki geldiniz, niye bir not, bir kağıt bırakmıyorsunuz. Ertesi gün Cumartesi günü olduğu için kendim gittim dedim ben kargomu teslim almaya geldim, dün güya gelip gitmişsiniz ama gün boyu evde birileri vardı vs. tartıştık. Sonra bana bir sürü kutunun olduğu yerden tv mi bulup teslim ettiler, faturayı sordum, kutunun sağına baktı, soluna baktı, tabi taşıma sırasında kaybetmişler, bana kargocu diyor ki "ağbi kusura bakma, taşıma sırasında fatura kaybolmuş, firmadan bir daha istersin", hasbinallah çekip kutunun sağına soluna baktım hasar var mı diye, sonra teslim aldım.

    Sonra hepsiburda ya mesaj yazdım, kargo firmasını şikayet ettim, faturasız mal taşımışlar vs. diye? klasik cevap ilgili şikayetiniz kayıt altına alınmıştır, bla bla bla.

    İşin özeti, bu yurtiçi kargo kargoculuk yapmıyor.




  • yurt içi kargo ile buna benzer iki ayrı şehirde defalarca sorun yaşadım. kesinlikle yalancılar. Yurt içi kargo ile ürün bedava verseler o zaman düşünürüm. daha geçen gün ürünüm gelmedi şu an geri dönmüş sözde adresim yanlışmış halbuki daha önce getirdikleri bir adresti. sakın bulaşmayın derim bir daha mı yurt çi tövbe olsun.
  • Hepsi Burada ya defalarca şikayette bulundum, şikayet var a yazdım, Yurt içi müşteri hizmetlerine şikayet ettim ama birşey değiştimi, tabiki hayır. Bir iki gün kargoyu getirdiler sonra yine o meşhur geldik yoktunuz sticker ini yapıştırmaya başladılar.

    Burda suç Kargo firmalarında değil, Ben suçu direk satıcılara yüklüyorum artık, Normal bir satıcı için bu geçerli değil ama günde binlerce ürün satan Hepsi burada, N11 , Gitti gidiyor vb firmaların alıcının hakkını koruması ve kargo firmaları ile yapmış oldukları anlaşmalar esnasında sert yaptırım şartları sunmalılar, sunduklarını sanmıyorum çünkü satıcı da kargo firması da laylaylom çalışmaya devam ediyorlar. Ayrıca 2 gün önce Hepsi Burada dan vermiş olduğum iki siparişimi iki ayrı zaman da Araz kargo firması ile kargoladı HB. Acaba yılbaşı üzeri işleri iyide kargo yükünümü hafifletmek istedi yoksa yavaş yavaş Aras kargo ya doğru geçişmi yapıyor bilemedim.

    Benim önerim günde binlerce ürün satan Hepsi Burada her kargo firmasına bir tane kendi elemanını koysun ve o eleman hepsi burada ürünlerinin teslimatı ile ilgilensin, takip etsin. Nasıl acenteların rehberleri oluyor otellerde o tarz. İlla eleman almasına da gerek yok, anlaşacak Yurt içi yada Aras ile ve her şubeden 1 elemanı Hepsi Burada teslimatları yada teslimat takip işleri ile görevlendirecekler. Yoksa Hepsi Burada daha çok müşteri kaybetmeye devam edecek. Sırf son 2 ayda ciddi bir alışveriş yaptım ve hepsinde de Satıcılar ile görüşerek Yurt içi harici kargo ile gönderim yapan N11 yada Gitti Gidiyor u seçtim,

    Son olarak dikkat ettim, Son zamanlar da Hepsi Burada fiyatları rakiplerinin üzerinde kalmaya başladı. N11 de 160 tl ye Kargo dahil alacağım ürün ( + Dönem dönem çek de tanımlanıyor hesaba ve rakam daha aşağıya iniyor ) Hepsi Burada da 165 tL + 10 TL kargo ile 175 tL ye geliyor, Ve üstelik her iki yerde de satıcı aynı.

    En son olarak ta :o) hepsi Burada son zamanlarda satın alınan ürünler içerisinden çok fazla tedarik edilemedi diye satış iptalleri yapmaya başladı, yada bana denk geldi. 5-6 siparişim farklı zamanlarda son 1-2 ay içerisinde tedarik edilemedi diye iptal oldu. 2 yada 3 kere 10 tL özür çeki tanımladılar oda ayrı bir güzellik oldu gerçi.




  •  Hepsiburada.com ve Yurt İçi Kargo rezaleti
    1 haftadır şubeden dağıtıma çıkmasını bekliyorum. Yurt içi kargo bitmiş. paramızla rezil oluyoruz, sanki bedava hizmet veriyorlar.
  • 30 kilo üzeri yukarı çıkarmıyoruz ister hamal tut ister kendin çıkar o senin sorunun :D nakliyeci değiliz ki biz kargocuyuz o tarz şeyleri internetten almayacaksın taşıyamayacaksan ya da konuşacaksın aldığın yerle nakliyeyle yollayacaklar (nakliye daha ucuz) anladın sen onu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackrock89 kullanıcısına yanıt
    yo eskiden bal gibi de çıkartıyorlardı :)
    ben öyle çok ürün getirmiştim ,hatta bir defasında adam kan ter içinde kalmış ,abi ne olur bir daha böyle ağır kargo getirtme demişti
    üstelik bu sorun alıcının değil ,madem çıkartmak istemiyorlar o zaman niye kargo alımını kabul ediyorlar ?
    para kazanmak için kargoyu satıcıdan kabul edip ,müşteriye getiremem demek çok mu etik ?

    ha bu arada birkaç kez de lojistik ile gelen ürünler oldu ,koçtaş dan aldığım kalorifer petekleri lojistikle geldi ,adamlar biz kapıda bırakıp gideriz dediler ve mecburen o kadar ağır petekleri kendimiz taşımak zorunda kaldık

    bir defasında buzdolabı aldım aras kargoyla şubeye kadar geldi ,yukarı taşımazlarsa nasıl kavga edeceğimi düşünürken aradılar ,senin buzdolabı hasarlanmış geri gönderiyoruz diye :)
    (satıcı kapıda teslim edileceğini garanti ediyordu ,yok derlerse beni arayın diyordu)

    yani özetle kargo firmaları ağır kargo taşımak istemiyorsa bunu satıcıya söyleyecek ve kabul etmeyecek (almayacak)
    diğer türlü müşterilerin kargocularla uğraşması saçma değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 26 Ocak 2017; 19:26:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcos

     Hepsiburada.com ve Yurt İçi Kargo rezaleti
    1 haftadır şubeden dağıtıma çıkmasını bekliyorum. Yurt içi kargo bitmiş. paramızla rezil oluyoruz, sanki bedava hizmet veriyorlar.

    Cidden merak ediyorum nasıl dayanıyorsunuz bir haftadır kargo beklemeye. Çok büyük bir şey olmadıkca geldiği gün almaya calişirim. İş çıkışı giderim. Hadi ağır bişey, adamlara getirtirmek için bile giderim. İyi sabırmış cidden




  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    ben bunun benzeri çok olay yaşadım
    adamları şikayet etmedik yer bırakmadım ama o dönemde hiçbir şey değişmedi ,neyse ki son zamanlarda 2. yada 3. gün getirmeye başladılar ama asla 1. gün getirmiyorlar

    bazen kendim almaya da gittim ,veremeyiz şuan dağıtımda diyorlar
    belki gelir diye akşama kadar bekliyorsun ,gece vakti internet takip kısmından bir bakıyorsun
    teslim edilemedi ,ilk dağıtım gününde dağıtıma çıkacak yazıyor
    resmen sinir harbi yaşıyorsunuz

    böyle günlerce beklediğim bir ürünü takipten bir baktım ,teslim edildi yazıyor
    yahu ben kargo falan almadım diye o kadar uğraştım ama dinlemiyorlar bile
    20 gün sonra teslim ettik dedikleri ürünü getirdiler ,hani bu ürünü 20 gün önce teslim etmiştiniz diye soruyorum ama getiren kargocunun zaten bir şeyden haberi yok

    ha şubeye 2 tane bayan koymuşlar soru sorsan dahi döver gibi cevap veriyorlardı
    şikayet edeceğim dediğinde ,sırıtıp selamımı da söyle diyecek kadar çirkefleşmişlerdi

    yani sen ister dayan ,ister dayanma değişen bir şey olmuyor :)




  • bende bu gün yurtiçi kargo rezilliği yaşadım adamlar kargoyu teslim etmeyelimde nolursa olsun hesabı çalışıyolar illa gidip şubeden alacaz yani. almıyorum geri gitsin bidaha sipariş vereyim tıpış tıpış getirene kadar sipariş verecem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    ben bunun benzeri çok olay yaşadım
    adamları şikayet etmedik yer bırakmadım ama o dönemde hiçbir şey değişmedi ,neyse ki son zamanlarda 2. yada 3. gün getirmeye başladılar ama asla 1. gün getirmiyorlar

    bazen kendim almaya da gittim ,veremeyiz şuan dağıtımda diyorlar
    belki gelir diye akşama kadar bekliyorsun ,gece vakti internet takip kısmından bir bakıyorsun
    teslim edilemedi ,ilk dağıtım gününde dağıtıma çıkacak yazıyor
    resmen sinir harbi yaşıyorsunuz

    böyle günlerce beklediğim bir ürünü takipten bir baktım ,teslim edildi yazıyor
    yahu ben kargo falan almadım diye o kadar uğraştım ama dinlemiyorlar bile
    20 gün sonra teslim ettik dedikleri ürünü getirdiler ,hani bu ürünü 20 gün önce teslim etmiştiniz diye soruyorum ama getiren kargocunun zaten bir şeyden haberi yok

    ha şubeye 2 tane bayan koymuşlar soru sorsan dahi döver gibi cevap veriyorlardı
    şikayet edeceğim dediğinde ,sırıtıp selamımı da söyle diyecek kadar çirkefleşmişlerdi

    yani sen ister dayan ,ister dayanma değişen bir şey olmuyor :)

    dostum aklında bulunsun, araç 8.45 gibi çıkar akşam da en geç 5.45 gibi şubeye geri döner. Israrcı ol bırakma. Ben artık tembihliyorum bana kargo gelmesin şubede beklesin diyorum. İş çıkışı 7ye kadar gelebilirsen teslim ederiz diyorlar. Ben de 15 dk yürüyüp alıyorum. Kafam rahat artık =) büyük bişey olunca da rica ediyorum getiriyorlar. Denemeni tavsiye ederim, 2. güne bile bırakmayın.




  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    iyi de bizim buradakilere telefonla ulaşamıyorsun ki :)
    telesekreter bağlamışlar sadece kurye çağıra biliyorsun
    birde ben şubeye o kadar yakın değilim ,her kargoyu kendim almaya kalksam ayda birkaç kilo veririm :)
    ayrıca ben şimdiye kadar y.içi kargonun 15:45 den sonra dağıtım yaptığını hiç görmedim ,zaten bu söylediğim saate kadar gelmemişlerse artık gelmeyeceklerini anlıyorum

    şubeden alırken de sinir oluyorum ,görevli benim kargoyu ararken kargoları oradan oraya fırlatıyor ,içimden bir ses yapış şunun gırtlağına diyor ama sabrediyorum ve dediğim gibi şubede ki kendini bilmezlerin verdiği cevaplara ne kadar dayana bilirim ? ,bir gün mutlaka gırtlağına yapışıp başımı belaya sokarım ,o nedenle mümkün olduğunca şubeden uzak durmaya bakıyorum
  • Satıcı firmanın yalanı o da kapıda garanti dediği bina kapısı yalan yani kata çıktığı arayıp desende derki sana sözleşmede yazıyordu der satıcı. Sırf satmak için yalan bol onlarda(satıcılarda) . Şuan sınır 30 kilo üzeri kata çıkmıyor yurtiçi kargoda, arasta ise bu sınır 50 kilo :D getiren vardır belki dediğin gibi ama zorunda değiller insiyatifini kalmış kuryenin iyilik yapmışlar yani :D. Yurtiçi kargoda çalışıyorum ben her konuda bilgi veririm bişey olursa mesaj at bana :)

    Dipnot; Kargocu hamal değil, nakliyeci hiç değil!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.