Şimdi Ara

Japon vs. Avrupa Gelin son noktayı koyalım bu tartışmada (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim forumu yanlış bilgilendirmedim

    Eğer 30mil hızla giderken 1. vitesten 6. vitese atılıp ara hızlanmaya bakmakla, 100km den 30 mile düşüp ara hızlanmaya bakmak arasında fark olsaydı, doğru söylüyorsun yanlış bilgilendirmişim derdim. Sonuçta 30mil hızla hareket halinde olan arabanın son vitesindeki ivmelenmesine bakılıyor testte ki birinin 6. vitesi diğerinin 5. vitesi çok adil bir karşlaştırma.

    Sen "her kalkışta kendi kendine stop ediyor" diyerek yanlış bilgilendirdin bu doğru.

    Sonunda passat mevzusuna cevap verebildin lütfedip. Arabanda da fren boşalmış şimdi söylüyorsun, bu haberi ilk yazdığımdan beri neden hiç yorum yapmadın merak ediyorum. Amaç satın aldığımız arabaları yüceltmek değil.

    1100 lexus vs 300000 vw passat? dur bi hesap yapalım istersen. ama gerek yok rezil olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 15 Aralık 2006; 11:49:44 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rabies

    Kardeşim forumu yanlış bilgilendirmedim




    Görmedin mi videoda her kalkışta stop ettiğini ve dönemediğini

    Offf offffffffffff 1. vitesten 6.vitese atıyorlar videoda demedin mi ???

    Niye hala inkar ediyorsun ???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 15 Aralık 2006; 12:03:34 >




  • Stig'in kalkışında stop etti mi?

    1'den 6 ya attıklarını söylediğimi inkar etmedim. videoyu seyredeli 1 yıl oldğunu söyledim öyle hatırladığımı ifade ettim. Ama 30 mil ile giderken 1 den 6 ya atıp gaza basıp, 6. vitesteyken 100 den 30 mile inip gaza basıp ara hızlanma testi yapmanın arasında bir fark olmayacağı için yanlış bilgilendirme yapmadığımı söyledim.

    Kardeşim daha fazla uzatmak istemiyorum. Birbirimizi germeye gerek yok. Herhangi bir şekilde kalbini kırdıysam affet. Passat'ın için geçmiş olsun umarım hallolur bir dert çıkarmadan İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 15 Aralık 2006; 20:14:19 >
  • İlk kullandığım turbo araç 87 model subaru gl idi, ardından vw scriccio, audi 5000 (100) ve audi coupe turbo kullandım, bunların haricinde kendim sahip olmamakla beraber nissan 300zx ve toyota supra turbo ve saab 900 turbo kullanmışlığım var, kullandığım turbo dizelleri yazmaya bile gerek duymuyorum. Turbo lag in ne olduğunu inan bana çok iyi biliyorum.
    Şimdi rollingde felan demişsin ama top gear dakiler bi rolling yarışı yapmıyorlar. Sadece ve sadece lombargini den daha hızlı olan bu evo nun günlük kullanımda karşılaşacağı turbo gecikmesi sorununu çok ama çok dramatik bir biçimde ortaya koymaya çalışıyorlar. Yani dedikleri şu: Bakın bu araba çok iyi yol tutuyor ve çok iyi gidiyor ama bunları yapabilmek için aracı sürekli belirli bir devir bandından tutmalısınız, bu devir bandının dışında ise bu araba sıradan bi 2.0 motorlu bi aracın performansını ancak yakalayabilir. Ha diyorsanki stilo altı üstü 1.6 lt 100 bg lik bi araba ve onla bile başedemiyor işte o zaman ben senin otomobil bilginden şüphe ederim. Eğer arabaları hakkında az çok bilgin varsa stiloyla niye başedemediğini senin zaten bilmen lazım. Bu arada evo nun turbo laginin inanılmaz derecede olmasının sebebi kullanılan turbonun çok ama çok büyük olmasından kaynaklanıyor, zaten başka türlü litre başına 200hp üretimini açıklamak mümkün değil, eee turbo bu kadar büyük olunca da etkin turbin dönüşümü için gerekli olan egsoz akışı ancak ve ancak 4000 devirden sonra oluşmaya başlar. Zaten 30 milde 6. viteste en iyi ihtimalle 1200 devir civarı çeviren araba 4000 devire ulaştığında hızı 100 mil civarına çıkmış olacaktır. Yani eve açısından mantıklı olan 100 mil hızda veya daha düşük bir viteste rolling start yapmaktır. Ama işte işine geldiği yerden anlamaya çalıştığın için sen bunu aracı karalamak için bir fırsat olarak değerlendirmeyi tercih ediyorsun. Bu durumda evo nun yerinde 2.0 turbolu 400 bg üreten hangi araç olursa olsun aynı duruma düşerdi.

    Bu arada rabies in yanlış bilgilendirme vs yaptığı yok, onun söylediği şey de gerçekte olan olayda aynı kapıya çıkar, ister 1. viteste 30 mile ulaşıp 6 ya atsın, isterse 6 viteste 30a yavaşlayarak ordan başlasın sonuç aynı olacaktır, hangi durumun olduğunun bir önemi yok aslında çünki gerçek olan şey evo nun bu durumda zaten hiç bir şansının olmadığı zira o araba 6. viteste 175 mil hıza çıkmak için tasarlnamış bir araba. Bu arada stop etme olayı debriyajla ilgili, araba normal kalkış maalesef yapamıyor, yüksek devirde debriyaj bırakmak gerekiyor, bunu zaten kendileri aracın en zayıf yönü olarak sunuyor ve son kalkıştaki stop olayı bu zaafiyeti biraz daha dramatize etmek için yapılmış. You tube de aynı segmentin daha iyi ses ve görüntü kalitesiyle olanı var hatta dur linki de vereyim:
    http://www.youtube.com/watch?v=s1ZWJjC648I

    burada jeremy clarkson u iyi dinle.................................

    Eğer bu gerçek bir rolling start yarışı olsaydı o zaman işte son vites 30 mille giderken aracı 2. vitese alıp 1.7 millik pistte stiloya nerden baksan sağlam bir 1000 metre fark atardı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: over and under


    quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Son vitese 1 den mi atıldığı, 2 den mi atıldığı, yoksa son vitesteyken 30mile yavaşlayıp ordan mı geri hızlandıklarının ne önemi var. Önemli olan detay 30milden yapılan hızlanmanın her iki araçta da son viteste, yani evo da 6. stilo da 5. viteslerde yapıldığı. Arkadaş 40kms demiş, eh 30 mil de 43kms felan eder, yani büyüüüüüüüüük yalan söylemiş.

    Ufacık bişeyi bu kadar abartıp yalancılık ithamına kadar vardırıyorsun ya ayıp ayıp. Bu foruma yakışan bir davranış değil.

    Ha eğer diyorsanki söylenenler ve gerçekler arasında ciddi farklılıklar var o zaman ispatla. Araçların o hızda iken 1 den son vitese atılması veya son viteste o hızda iken hızlanmalarının başlaması veya herhangi bir farklı durumda ne gibi farklılıklar oluşur onu bi bize anlat. Yani aracın son viteste 30 milden hızlanmasında son vitese ne zaman alındığının ne gibi bir etkisi var anlat bizlere.



    Hayatında hiç turbo araç kullanmamış ve turbo lag teriminden uzak biriyle bunu tartışacak değilim

    Önemli olan rollingte arabanın ne kadar kısa sürede toplayıp diğer araca üstünlük sağladığıdır

    Genellikle de rolling düşük hızlarda iki araç yanayana başbaşa giderken yapılır, bunu illa düşük viteste değil her viteste yapabilirsin

    Zaten dergilerdeki ve sitelerdeki araba incelemelerinde son vitesteki ara hızlanmalara bakılır, aracın ataklığını belirleyen en önemli unsurlardan biridir bu

    Çünkü genelde en yüksek viteste ve düşük hızda giderken diğer aracın tacizine uğrarsın

    Eğer bulunduğun viteste aracın toplayamazsa yığılır kalırsın bir dahaki vitese alana dek tabi aracın dsg değilse o ayrı konu

    Yukarıdaki testte İNANILMAZ TURBO LAG (GECİKMESİ SAYESİNDE) Evo 8 fq 400 yığılıp kalmıştır

    rabies isimli arkadaş videodaki bilgilendirmeyi kendini haklı çıkarmak için yanlış yorumlamış gerçekler kanıtlanınca cevabını ancak bir gece sonra yazabilmiştir

    Ben doğru olmayan herşeyi yalan olarak nitelendiririm senin anlayışın daha soft olabilir benim değil dostum






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 15 Aralık 2006; 12:22:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Bu arada evo nun turbo laginin inanılmaz derecede olmasının sebebi kullanılan turbonun çok ama çok büyük olmasından kaynaklanıyor, zaten başka türlü litre başına 200hp üretimini açıklamak mümkün değil, eee turbo bu kadar büyük olunca da etkin turbin dönüşümü için gerekli olan egsoz akışı ancak ve ancak 4000 devirden sonra oluşmaya başlar.


    Ok no problem bu son postumdu

    Kısacası yapamamışlar ... Her turbo araçta lag olur ama böyle olmaz ... son diyeceğim bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: over and under


    quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Bu arada evo nun turbo laginin inanılmaz derecede olmasının sebebi kullanılan turbonun çok ama çok büyük olmasından kaynaklanıyor, zaten başka türlü litre başına 200hp üretimini açıklamak mümkün değil, eee turbo bu kadar büyük olunca da etkin turbin dönüşümü için gerekli olan egsoz akışı ancak ve ancak 4000 devirden sonra oluşmaya başlar.


    Ok no problem bu son postumdu

    Kısacası yapamamışlar ... Her turbo araçta lag olur ama böyle olmaz ... son diyeceğim bu


    2.0 lt hacimle 400 hp üretecek her araçta en az bu kadar turbo gecikmesi olur, eğer 2.0lt hacimden 160-170bg üretiyo olsalardı o kadar küçük bir turbo kullanmak gerekirdiki turbo gecikmesini hissetmezdik bile, ama işte turbonun ebatları (ve aynı şekilde türbin kanat alanı) büyüdükçe bunu çevirmek için gereken egsoz basıncı da arttığı için bu motor ancak ve ancak 4000 devir ve üzerinde bi işe yarar, bu devrin altında ise vites oranı en etkili faktör.

    Ha bu arada bence evo ve impreza turbo tamamen gereksiz araçlar (gerçi niye yapıldıklarını da gayet iyi anlayabiliyorum ama....). Yani siz gidin adam gibi bi spor coupe yapmayın (90 ların sonundan beri) ondan sonra ferrariye lombargini ye kafa tutacak 4 kapılı sedandan bozma ne idüğü belirsiz (aslında road going rally car diye geçiyolar ama) aletler yap. Japonların tekrar adam gibi coupeler yapma zamanı geldi de geçiyo bence ama işte bildiğim kadarıyla sadece Honda şu an NSX in yerini alacak yeni bi model geliştirmiye çalışıyo. Ha bu arada kimse nissan 350z veya rx8 demesin çünki bunların ikisinde de bi evoyla başedecek performans yok.................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 15 Aralık 2006; 12:31:54 >




  • HER ZAMAN AMERİKAN ALAYINA MEYDAN


     Japon vs. Avrupa Gelin son noktayı koyalım bu tartışmada
  • Japon araba demişken,

    Arkadaşlar Nissan Bayiileri bugün yeni bir kampanyaya girdi...
    Fiyatlar ekstra daha düştü...

    Örneğin Nissan Almera Tekna 34.250 den 29.250 düşmüştü önceden,
    şimdi de 28000YTL ye kadar geriledi...

    Pazarlıkla 27.000 bile alınabilir...

    Japon araba sevenlere duyrulur
  • Türk televizyonlarında yapılan açıkoturumlardan ne kadar sonuç çıkarsa bu başlıktanda o kadar sonuç çıkar. Kimse ikna olmaz tam tersine hırslanır sinirlenir.
    Tarafsız olanlar okumaktan yorulur. Ve bu böyle gider gider gider

    Bu topikte nokta konulmaz sürekli virgül konulur.....

  • Hem Japon arabası kullanmıs, hem cogu Avrupa ulkesinin arabasını kullanmıs, hem de amerikan arabası kullanmıs bir ailenin ferdiyim. Genelde 3 arabamız vardır, iki amerikan klasigi dısında.

    Yıllar once Babam Alfa75 kullandı bir sure. Iscilik rezaletti, ufak elektrik problemleri cıkarırdı, cok zevkli bir kullanımı, muthis spor bir sesi vardı. Rengi kırmızıydı! Kucucuk araba 2.0 150 beygirdi. Tam bir zevk arabasıydı.

    Annemin ilk arabası Suziki Vitara idi. Alındıgı gunden pert oldugu gune kadar hic problem cıkarmadı, hic yolda kalmadı, omru dolan parcalar dısında parca degistirilmedi. Abs'si yoktu, freni inanılmaz iyiydi, yol tutusu iyiydi, ve asfalt yol tutusu bu kadar iyi olan bir jip icin arazi performansı mukemmeldi. 160.000km'de servis sonrası yoldayken lastigi tam sıkılmamıs olması sebebiyle koptu. Aracı abim kullanıyor, aracta 4 kisi vardı. yolda spin atıp, 3 kere bariyerlere carptı, ardından tıra yandan carptı, tırın hızlandırmasıyla iki kere daha bariyerlere carpıp durdu. Aracın icindeki 4 kisi burnu bile kanamadan cıktı. Aracın icine bakınca kırılan camlar dısında kaza yapmamıs gibiydi, ice dogru yamulma yoktu. Aracın dısında carpılmamıs nokta yoktu, tum camlar kırıktı. Suzuki Vitara fiyat/performans oranı en yuksek olan arabamızdı. Iscılık kalitesi fiyatına gore cok iyiydi.

    Suzuki pert olmadan once Anneme yeni araba olarak opel frontera alındı. Alındıgı gunden beri sorun oldu. 2.2 motor olmasına ragmen 1800 kiloluk demir yıgını kalkmıyordu. 1.6 Vitara ondan cok daha atak, hızlı ve sportifti. Arazi kabiliyeti altının daha yuksek olması dısında suzukiden kotuydu. Yol tutusu ve freni birtek suzukiden iyiydi. Cok benzin yakar, gitmez, durmadan masraf cıkartır. Rezil bir arabaydı. Hala kullanıyoruz. Ama arac bizi Suv'a tovbe ettirdi. Satar satmaz anneme gene japon arabası alacaz. Muhtemelen Subaru Legacy 2.0 4*4 alacagız.

    Babam Alfayı sattıktan sonra kendine 1994 senesinde benim su anda kullandıgım 1994 Saab 900 Se Turbo'yu aldı. bilmeyen varsa soyleyeyim iskandinav arabası, isvec arabası Volvo gibi, Gm altında. Arac su an 280.000 km'de tıkır tıkır calısıyor. omru dolan parcalar degisiyor, bu kadar senede bir kere yolda kaldı. Onda da gecenlerde debriyaj teli koptu. Sahip oldugumuz en saglam arac unvanına sahip! En uzun suredir elimizde tuttugumuz arac unvanına da sahip. Hala bu yasına ve km sine ragmen, 0 km 3.30 dizel, 3.20 lerle kafa bulur, 3.16 ile kedi fare oyunu oynar...

    Babam 2002 senesinin sonunda Saabı bize verip kendine Volvo S60 2.0T aldı. Saab'dan farklı olarak 5 silindir, ve otomatik vites. Ikisinin karsilastırmasını yapınca Saab'ın yol tutusda ve performansında ciddi artıları oldugunu goruyorum. Ikisi arasında uretim yılı olarak 9 yıl fark olmasına ragmen... Ancak Volvo'nun freni daha iyi. Cok daha konforlu tabii.

    Kullanılan VW'ler var. Eski Golf ve eski polo. Ikisi de sorunsuz araclardı. Servisten servise gittiler. Sorun olmadılar.

    Kısaca bence Japon, Kore, Alman, Iskandinav hepsinin bazı artıları ve eksileri var. Hangisi daha iyi demek yanlış olur, cunku herkesin bir arabadan bekledigi farklıdır. Bu hi-fi isine benziyor. Birinin cok sevdigi bir hoparloru digeri hic sevmeyebilir. Muzigi nasıl duymak istedikleri insandan insana degisir cunku. O yuzden Bu konuyu fazla uzatmak gereksiz kanımca.




  • quote:

    Kısaca bence Japon, Kore, Alman, Iskandinav hepsinin bazı artıları ve eksileri var. Hangisi daha iyi demek yanlış olur, cunku herkesin bir arabadan bekledigi farklıdır. Bu hi-fi isine benziyor. Birinin cok sevdigi bir hoparloru digeri hic sevmeyebilir. Muzigi nasıl duymak istedikleri insandan insana degisir cunku. O yuzden Bu konuyu fazla uzatmak gereksiz kanımca.



    ilk mesajimdan beri bundan bahsediyorum.
    zevk meselesidir sonucta.
    adam ilk aracina almanla baslamistir hic sorun cikarmamistir su anda 10. arabasi dahi almandir ya da japondur vs...
    boyle insanlarin ornekleri cevremde bir cok var...
  • sen nasıl passatın accorddan güvenli oldugunu iddia ediyorsun?
    quote:

    Orjinalden alıntı: _codelinker_

    guvenlik mi

    yanv arkadasim bi git isine.
    accord once 5 yildiz alsin civic once 5 yildiz alsin.
    sen neye dayanarak accord passattan guvenli dedin anlayamadim.
    aciklarsan sevinirim...................................................
    quote:

    Orjinalden alıntı: kajmer88

    Sen öyle düşünüyorsun.Çünkü passatın var sanırım.Emin ol accordun olsaydı böyle düşünmezdin.
    Hiç kimse passatın güvenlik açısından accorddan iyi oldugunu iddaa edemez...
    donanımın fazla olması güvenlik veya konfor degildir bence...
    önemli olan kullanımın verdigi zevk ve sonuçlardır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: over and under


    quote:

    Orjinalden alıntı: kajmer88

    Japonların o arabaları yapamadıklarını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...
    Onlar o fiyata araba yapsınlar o zaman görün bakim

    burada japonlarla karşılaştırdıgınız avrupalı arabalar japon arabaların fiyat olarak nerdeyse 10 katı!!!

    elbette japon daha iyi


    Accordu ele alalım ... Passatla karşılaştıralım ... 2.4 motor dışında ne artısı var ? Konfor mu daha iyi, donanım mı, güvenlik mi, fiyat mı ?

    Alırken her ikisinide test ettim ....

    Accord Passat'ın eline su dökemez !








  • quote:

    Orjinalden alıntı: over and under

    quote:

    Orjinalden alıntı: rabies

    Kardeşim forumu yanlış bilgilendirmedim




    Görmedin mi videoda her kalkışta stop ettiğini ve dönemediğini

    Offf offffffffffff 1. vitesten 6.vitese atıyorlar videoda demedin mi ???

    Niye hala inkar ediyorsun ???



    yanlış bilgilendirme falan yok! ne tekrarlayıp duruyorsun okuyan ve izleyen adam anlıyor zaten neyin ne oldugunu




  • yaw herkezin bir tercihi vardır araç seçimi konusunda kimisi japon aracı seçer kimisi (parası yeten) avrupa aracı alır...

    benim cocukluk hayalim vardır mesela bir BMW 3 serisi arac almak istmişimdir hep (sebebi babamın ben 6 yasındayken 93 model 3.16 sı vardı aracı ilk gördüğümde aracın tozlu kaputunu öpmüştüm...benimkide çocukluktan gelen bi BMW aşkı işte...umarım bu hepinizde wardır çeşitli markalar için)

    ama seneye bende bi araç alacam inşallah japon aracı olan mazda3 ü tercih edecem...

    yani tamam avrupa araçların albenisi daha yüksek ama japonlarda iyi araçlar üretiyorlar yauw!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kajmer88


    quote:

    Orjinalden alıntı: over and under

    quote:

    Orjinalden alıntı: rabies

    Kardeşim forumu yanlış bilgilendirmedim




    Görmedin mi videoda her kalkışta stop ettiğini ve dönemediğini

    Offf offffffffffff 1. vitesten 6.vitese atıyorlar videoda demedin mi ???

    Niye hala inkar ediyorsun ???



    yanlış bilgilendirme falan yok! ne tekrarlayıp duruyorsun okuyan ve izleyen adam anlıyor zaten neyin ne oldugunu



    Sen kimsin yaaa ???

    Hoşgeldin de biz konuyu kapattık

    Arkadaş 1. vitesten 6. vitese atma olayını yanlışlıkla söylediğini ifade etti pm'leştik ve olay kapandı

    İişine bak adamnı canını sıkma




  • sıkarsam...
    quote:

    Orjinalden alıntı: over and under


    quote:

    Orjinalden alıntı: kajmer88


    quote:

    Orjinalden alıntı: over and under

    quote:

    Orjinalden alıntı: rabies

    Kardeşim forumu yanlış bilgilendirmedim




    Görmedin mi videoda her kalkışta stop ettiğini ve dönemediğini

    Offf offffffffffff 1. vitesten 6.vitese atıyorlar videoda demedin mi ???

    Niye hala inkar ediyorsun ???



    yanlış bilgilendirme falan yok! ne tekrarlayıp duruyorsun okuyan ve izleyen adam anlıyor zaten neyin ne oldugunu



    Sen kimsin yaaa ???

    Hoşgeldin de biz konuyu kapattık

    Arkadaş 1. vitesten 6. vitese atma olayını yanlışlıkla söylediğini ifade etti pm'leştik ve olay kapandı

    İişine bak adamnı canını sıkma




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kajmer88

    sıkarsam...



    pm
  • hocam ben yeni üye oldum da buraya sorularımızı nasıl yazıyoruz ben 2001 fabia ile 2001 toyota corolla arsında karar veremiyorum bana bir yardımcı olmanız mümkün mü her iki aracın artı ve eksileri konusunda ya da diğer arkadaşlara bu mesajımım nasıl ulaştırırım şimdiden teşekkürler
  • golf fsi 2005 comf. tiptr aracımı satıp honda civic aldım.

    2 yıl golfun o cagdısı konsulune nasıl katlandım bılemıyorum.

    japon tek gecerim.
  • bu konuya son noktayı koycam şimdi az durun siz..


    bence almanlar 1 numaradır...

    niye.. tama japonlar gerçekten çok güzel motorlar üretiyorlar..ama herşey motorla bitmiyor.. konfor sıfır...


    bide bu genellemeyi bütün segmentleri katmak lazım...

    japonlar kaç tane adam akıllı 4x4 veya 7 serisi A8 veya S serisi gibi araba çıkarabildiler. ( konforu motou herşeyiyle bi araba..)

    motorda okey japonlar biraz önde olabilir ama genel bi bütün olarak lele aldığımızda kesinlikle almanlar..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.