Şimdi Ara

KONSOL BÖLÜMÜ ADALETİ BÖYLE OLUR... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
0
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @demircibu

    SolidRock'un PSN hack mevzusundaki tavırlarını ben de hoş bulmamış, hatta ilk mesajda linkini verdiği konuda eleştirmiştim kendisini. Bu konu altında son yazdıkları da çok ağır, @rds'nin buna karşı verdiği tepkiyi-uyguladığı sınırsız cezayı eleştirmem olanaksız.
    Sadece üzüntümü belirttim. Bölüme bilgi katan sayılı kişilerdendi; bu kadar ileri gitmeseydi ve mevzu daha anlayışla çözülebilseydi keşke.
    Onun gibi kişilerin ayrılması uzun vadede foruma zarar vermez umarım. PS bölümünün halinden tek hoşnutsuz olan @SolidRock değildi çünkü.

    Tahrik etme vb. konusunda da dediğin gibi, çok takılmamak gerekiyor. Net ortamı olduğu için, pek çok insanın o tür anlayışsız tavırları kasıtlı sergilediğine, hatta bunu bir sanat haline getirdiklerine inanıyorum. Görmezden gelmek-gerekirse yönetime bildirmek en doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Nisan 2011; 6:06:49 >
  • Bu konudaki mesajları benim de hoşuma gitmese de kendisinin PlayStation bölümüne katkısı büyük. Milletin Shopto ile tanışmasını sağladı, orjinal oyun kullanımı konusunda güzel aktiviteler yapmaya çalıştı falan filan... Ancak bilinen bir gerçek var ki PS bölümü ve Xbox bölümü daimi üyelerinin çoğu resmen birbirine düşman kesilmiş durumda. Her konuda aynı şeyler yazılıp çiziliyor. Bazı kişiler (PS bölümünde de Xbox bölümünde de) sürekli aynı tahrik edici mesajları atıp duruyor. Bir yerden sonra da bir tarafın kayış kopuyor malesef.

    Gitmesine üzüldüm açıkçası.

    quote:


    Tahrik etme vb. konusunda da dediğin gibi, çok takılmamak gerekiyor. Net ortamı olduğu için, pek çok insanın o tür anlayışsız tavırları kasıtlı sergilediğine, hatta bunu bir sanat haline getirdiklerine inanıyorum. Görmezden gelmek-gerekirse yönetime bildirmek en doğrusu.


    +1.

    Bu tarz içerikli mesaj atanlara Hee deyip geçiceksin (bu tarz kişilikler konsol bölümünde çok fazla türedi malesef).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 27 Nisan 2011; 13:17:37 >




  • üzüldüm, her ne kadar zamanında solidrock la çok ufak bir tartışmamız olup sonradan tatlıya bağlasak ta kendisi konsol bölümüne katkıları olan bir insandı.
  • Sadece bu konudaki mesajlarından dolayı aldıgı cezayı hakettigini dusuyorum ama gercekten yararlı bi uyeydi. Ozellikle orjinal oyun kullanılmasının tesviki konusunda onemli isler yapıyordu. Cezasını hakettigi ortada, ama keske yonetici arkadaslarımız bir buyukluk yapıp kendisini affetseler. Unutmayalım ki yıkmak kolay, yapmak zordur...
  • Ben de forumdaki cezalardan oldukça nasip almış biri olarak bu tip tartışmalara girmenin yersiz olduğunu söyleyebilirim.

    Hiçbir anlamı yok gerçekten.

    Bu kadar tartışacak ne buluyorsunuz anlamıyorum.

    Şu sayfayı komple okuyun, ve tartışmaya dahil olan herkes çıksın dışarıda biraz nefes alsın, sonra dünyaya dönüp akşam şu yazdıklarını okusun.

    Neyin geyiğidir bu bileniniz var mı, bence can sıkıntısının dışa vuruluş biçimi.

    Kim haklı kim haksız bilmem ama şu sayfadaki tüm mesajlar(bu da dahil olmak üzere) boş, gereksiz ve anlamsız.
  • yönetimin çileden çıkarana değil çileden çıkana ceza verdiğinin göstergesi.solidrock'a kadar bazı konuları çıban gibi kaşıyan xbox bölümünden transfer arkadaşlara en ufak bir cezai işlem uygulanmamış olması bunun kanıtı.
  • Yönetimdeki kişilerin biraz eleştireye açık olması gerek. Yukarıdaki mesaj için sınırsız verilmesi beni rahatsız etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada:


    quote:

    Orijinalden alıntı: rds

    Konudaki bilgilere yönelik başta konu sahibine ve diğer merak eden arkadaşlarıma ayrıntılı şekilde durumu izah edeyim.

    Öncelikle şunu bilmenizde fayda var. Bizim forumumuz içerisinde ceza puanı diye bir puan sistemi yoktur. Avatarınızın altında gözüken kırmızı kutucuklar uyarı puanıdır. İlgili mesajınızdan ötürü siz bir daha aynı veya benzer mesajlar göndermeyesiniz diye bizler sizi uyarırız. Uyarı puanlarınız 5 olduğunda hesabınız 4 gün süre ile otomatik olarak kapatılır. Bu sebeple ceza puanı verdiniz gibi bir ifade yanlıştır. Burada amaç size ceza verilmeden önce yaptığınızın yanlış olduğunu size bildirmek ve sizi uyarmaktır. Forum içerisinde de uyarı sistemimiz bu şekilde kullanılıyor.

    .....



    Bu noktada, dikkatimi çeken bir şeyden bahsetmek istiyorum. Uyarı sistemi, dediğiniz gibi ceza sistemi değil, daha doğrusu siz bunu açıkladıktan sonra bana yorum yapmak zaten düşmez(her ne kadar, uyarı listesi kavramı nedeniyle, şahsen, uyarıları da bir ceza olarak algılasam da); fakat forum yöneticileri bu konuda pek dikkatli bir dil kullanmıyorlar gibi görünüyor. İki yöneticinin, geçmiş 1-2 aylık süreçteki mesajından örnek verirsek:

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=47913790

    "Bu tutumunuzun devam etmesi durumunda gerekli uyarilar (cezalar) verilecektir."


    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46980873

    "Kuraldışı bütün davranışların cezası uyarıdır."


    Bunun dışında, "ceza puanı" sözünü sık sık kullanan bir yönetici de vardı geçmişte, hala kullanıyor mu takip etmediğim için bilmiyorum. Kimden bahsettiğim sanırım anlaşılmıştır, eski mevzuları tekrar hortlatmayayım


    Konuyu farklı yöne çekmek niyetinde değilim ve elbette yöneticileri bir iki tane, farklı anlama da gelebilecek cümleleri nedeniyle yargılamak istemem. Ancak burada üyelere "uyarı ceza değildir" açıklamasında bulunmadan önce, forum yöneticilerinize yetki verirken bu konudaki söylemlerinde dikkatli olmalarını belirtirseniz, sanırım iyi olacaktır. Şahsen, bir "uyarı cezası", başka bir zaman da "uyarı ceza değildir" gibi söylemler gördükçe, neyin ne olduğuna dair kafam karışıyor




  • rds

    Abicim bu konu nedir bilmem ama dikkatini çekmiştir.Xbox fanatiklerinin çoğu zamanını ps bölümünde geçiyor.Resmen çadır açmış ve bölümü nasıl gererim diye mesaj atıp zamanlarını bunu düşünerek gerçekleştiriyorlar.Bana göre xbox bölümünü kapatın 'PS' bölümünden çıkıp kendi bölümlerine girmedikleri için xbox bölümüne ihtiyaç yok.

    -------------

    Konu dışına çıkarsam SolidRock ps bölümü içinde aktif olan(eski) ve devamlı paylaşım yapan bir üyeydi.Böyle ayrılması ps bölümü için bir kayıp oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideOyun -- 28 Nisan 2011; 19:40:06 >
  • @VideoOyun

    Dikkat ederseniz uyarı puanı verilen alıntı mesajlarının çoğu, belirttiğiniz insanlara karşı birer cevap niteliğindedir. Neredeyse haftanın her günü, belli başlı topluluklar aracılığıyla size veya arkadaşlarınıza ve bölümde varlığını gösteren insanlara karşı sürekli kışkırtıcı göndermeler, yorumlar yapılsa tepkiniz nasıl olurdu merak ediyorum? Konudaki herkese sorduğum bir sorudur bu... Sonuçta hepimiz insanız ve bir noktadan sonra tepkimizi gösterme ihtiyacı hissediyoruz, Mehmet Ali'nin yazdığı yorumlarda tepkiden öte değil. Kaldı ki bu göndermeler sadece forum ortamında olsa keşke, bunun LIVE'ı var, şusu busu var.

    Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, forum yetkilisi olan Toroop, sağ olsun şikayet sisteminden gelen mesajlarla çok güzel ilgileniyor. Geçtiğimiz hafta şikayet ettiğim bir üyeyi üst yönetime bildirdiğini bana izah etmişti. Fakat nasıl bir değerlendirme yapıldı bilemiyorum ama, sürekli olarak gönderme yapmakla uğraşan bu kişiye herhangi bir uyarı puanı veya bölüm yasağı verilmediğini düşünüyorum, çünkü kendisi her zaman olduğu gibi yine göndermelerine devam ediyor.

    Sayın rds, Mehmet Ali'ye ''Bazı arkadaşlarımızı direk hedef alan ve üstü kapalı şekilde aşağılayan ve tahrik eden bir tutumu var. Bu tutumunu sürdürmemesi için zamanında kendisini uyardım.'' şeklinde güzel bir açıklama yapmış, yalnız bu uyarıları sizden rica ediyorum diğer hedef alan insanlara da yapınız, aynı tutumu diğer bölüm için serglediğiniz sürece ortada hiç bir sorun kalmayacağını düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

    Siz uyarı aldığınız mesajın tamamını ve yukarıda rds'nin size yönelttiği sorulara bir açıklık getirin biz de üzerimize düşen neyse yapalım.

    Haklıysak yada haklıysanız bu hakkı savunalım yok hatalıysak özür dileyip konuyu tatlıya bağlayalım.

    edit:düzeltme.


    Senin xbox tayfasına yüz vermelerin sonucun'da playstation bölümü şu an konu dışından daha beter bir halde, paylaşım sıfır , sohbet düzeyli tartışma sıfır.Forumun kalitesinin düşmesine sebep olan, bu yönetim tarzıdır.
  • U_şen

    Çağır o xbox tayfası diye ifade ettiklerini buraya hangisine yüz vermişim gelip buraya yazsın bekliyorum. Bahsettiğin bölüm benim sayemde o haldeyse ben bu görevi bırakırım ama bunu ispat edemezsen asılsız suçlaman yüzünden sen de bir şeyleri ortaya koyacaksın.


    COD Black ops konusunda geçen yazışmaları sen de diğerleri gibi ısıtıp önüme koyacaksan eğer hiç boşuna heveslenme o mevzu çoktan kapandı.

    Hadi buyur hodri meydan.
  • BeyazBüyü


    O zaman soruşturmanın akıbeti için görevini bırakmalısın yoksa delil karartmalarına gidelirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

    U_şen

    Çağır o xbox tayfası diye ifade ettiklerini buraya hangisine yüz vermişim gelip buraya yazsın bekliyorum. Bahsettiğin bölüm benim sayemde o haldeyse ben bu görevi bırakırım ama bunu ispat edemezsen asılsız suçlaman yüzünden sen de bir şeyleri ortaya koyacaksın.


    COD Black ops konusunda geçen yazışmaları sen de diğerleri gibi ısıtıp önüme koyacaksan eğer hiç boşuna heveslenme o mevzu çoktan kapandı.

    Hadi buyur hodri meydan.


    Hiçbirşey ortaya koymak durumunda değilim öyle bir zorunluluğumda yok, herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.Forumda bazı kişilere yüz verdiniz ve playstation kısmının çılgı çıktı iyice.Foruma bir göz gezdirin bakalım eskisi gibimi.




  • Ben bir konsol fanatiğiyim fakat ps bölümüne xbox fanboylarının devamlı gelip tartışma çıkarmasından dolayı girmez oldum.Kesinlikle forumun en seviyesiz bölümlerinden biri.Konu dışı ile bu konuda rekabet edebilecek kadar hemde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ****

    Ben bir konsol fanatiğiyim fakat ps bölümüne xbox fanboylarının devamlı gelip tartışma çıkarmasından dolayı girmez oldum.Kesinlikle forumun en seviyesiz bölümlerinden biri.Konu dışı ile bu konuda rekabet edebilecek kadar hemde


    Playstation forumunda bir anket açılsın, bu dediklerimizin aynısını onaylayan %90 lık bir kesim çıkar.Kimse uğramıyor artık mahvettiler forumu.

    Sırf kendi etrafımda olan arkadaşlar'dan ortalama bir sayı çıkarsam 10 ndan 9 u uğramıyor artık.Uğrayanlar belli zaten, kendi forumlarında veya ortamlarında toplanıp playstation bölümünün huzurunu kaçırmak.

    Adamların tek yaptığı iş bu başka bir işi yok, elinde klavye 24 saat boyunca nasıl karıştırırım, nasıl kurcalarım, nasıl huzur bozarım, nasıl laf sokarım bunun derdinde.Yani bunlar görülmüyorsa artık yada görülmek istenmiyorsa ben bunun altında farklı şeyler ararım bu saatten sonra.




  • Kusura bakmasın kimse ama yönetimin kararı malesef ve malesef haksızdır. Yazılan yazılara bakılırsa @Solidrock'ın söylediği bütün sözler kopya kullanan, olur olmadık yerde PS'i kötüleyen, üyelerle alay eden (PS sahiplerine) ve kendi sahibi olduğu (XBOX) konsolun bölümünden çok PS bölümünde zaman geçiren ve orada boş dumayan üyelerin mesajlarına cevaben yazılmış şeyler. Bende şunun şurasında 2-3 aydır bu bölüme takılıyorum ama bu tahrik edici mesaj yazan kişilerin ve mesajlarının ne silindiğini nede bir ceza aldıklarını görmüş değilim. @Solidrock'ın söylemiş olduğu cümlelerden daha ağırını ve tahrik edicisini kullanan üyeler hala şu anda bile yine PS bölümünde ve alaycı yazılarına devam ediyorlar. Sonuç olarak ne denirki faydalı ve değerli bir üye gitti. PS bölümünün en aktif ve faydalı üyelerinden biriydi.
    Uyarı cezaları olarak bakılırsa sadece son yazmış olduğu mesajın ağır olduğunu düşünüyorum ama onun dışındakilerde ceza puanı verilebilecek herhangi birşey göremedim ben. Hele hele bazı üyelerin yazdıkları var ki onların yazdıkları yanında bu mesajlar hiçbirşey. Neyse sağlık olsun. Hayat buradan ibaret değil.




  • Malesef PS bölümünün giderek seviyesinin düşmesi,kalitesizleşmesi bir gerçektir.Peki niye oluyor,ben işim olmadıkça diğer hiçbir bölüme uğramam üye olduğumdan beri yazdığım mesajların neredeyse hepsi PS bölümündedir.Son dönemlerde özellikle PS Exc. oyunlarının konusuna "oyunlar daha çıkmadan" çöp,rezalet,balon,patlayacak gibi yorumlar yazılmaya başlandı.Oyunu oyna,beğenmediğin yanlarını söyle buna kimse birşey demez ama bazı kişilerin amaçları sadece onu kötülemek.Bu işi o kadar abartanlar var ki en alakasız konularda bile bu tutumları devam ediyor.Her konuda bir tartışma,her konuda Xbox-PS çekişmesi.Eğer bu işe bir dur demezseniz PS bölümüde Xbox bölümü gibi ölecek,artık insanlar sıkıldı ne bu tartışmalara girmek ne de yorum yapmak istiyor.

    Ayrıca ana avrat sövene "15 gün" ceza verip yukarıdaki yazılanlar yüzünden sınırsız uzaklaştırılması hiç adil değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 29 Nisan 2011; 15:48:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armag3d0N

    Malesef PS bölümünün giderek seviyesinin düşmesi,kalitesizleşmesi bir gerçektir.Peki niye oluyor,ben işim olmadıkça diğer hiçbir bölüme uğramam üye olduğumdan beri yazdığım mesajların neredeyse hepsi PS bölümündedir.Son dönemlerde özellikle PS Exc. oyunlarının konusuna "oyunlar daha çıkmadan" çöp,rezalet,balon,patlayacak gibi yorumlar yazılmaya başlandı.Oyunu oyna,beğenmediğin yanlarını söyle buna kimse birşey demez ama bazı kişilerin amaçları sadece onu kötülemek.Bu işi o kadar abartanlar var ki en alakasız konularda bile bu tutumları devam ediyor.Her konuda bir tartışma,her konuda Xbox-PS çekişmesi.Eğer bu işe bir demezseniz PS bölümüde Xbox bölümü gibi ölecek,artık insanlar sıkıldı ne bu tartışmalara girmek ne de yorum yapmak istiyor.

    Ayrıca ana avrat sövene "15 gün" ceza verip yukarıdaki yazılanlar yüzünden sınırsız uzaklaştırılması hiç adil değil.



    gardaşımın düşüncelerini doğru buluyorum.
    playstation bölümünde kısa zamanda provakatörler ve birşey beğenmeyen çocuk tayfası türedi.bakıyoruz dh orjinal ps3 oyunu kullananlar klubü başlığı bile saldırıya uğruyor.maziyle kıyaslıyorumda bilgi paylaşımı yapan eski üyelerden doğru dürüst kimse kalmamış.
    yönetimin şapkayı önüne alıp düşünme vakti gelmişde geçiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mg3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Armag3d0N

    Malesef PS bölümünün giderek seviyesinin düşmesi,kalitesizleşmesi bir gerçektir.Peki niye oluyor,ben işim olmadıkça diğer hiçbir bölüme uğramam üye olduğumdan beri yazdığım mesajların neredeyse hepsi PS bölümündedir.Son dönemlerde özellikle PS Exc. oyunlarının konusuna "oyunlar daha çıkmadan" çöp,rezalet,balon,patlayacak gibi yorumlar yazılmaya başlandı.Oyunu oyna,beğenmediğin yanlarını söyle buna kimse birşey demez ama bazı kişilerin amaçları sadece onu kötülemek.Bu işi o kadar abartanlar var ki en alakasız konularda bile bu tutumları devam ediyor.Her konuda bir tartışma,her konuda Xbox-PS çekişmesi.Eğer bu işe bir demezseniz PS bölümüde Xbox bölümü gibi ölecek,artık insanlar sıkıldı ne bu tartışmalara girmek ne de yorum yapmak istiyor.

    Ayrıca ana avrat sövene "15 gün" ceza verip yukarıdaki yazılanlar yüzünden sınırsız uzaklaştırılması hiç adil değil.



    gardaşımın düşüncelerini doğru buluyorum.
    playstation bölümünde kısa zamanda provakatörler ve birşey beğenmeyen çocuk tayfası türedi.bakıyoruz dh orjinal ps3 oyunu kullananlar klubü başlığı bile saldırıya uğruyor.maziyle kıyaslıyorumda bilgi paylaşımı yapan eski üyelerden doğru dürüst kimse kalmamış.
    yönetimin şapkayı önüne alıp düşünme vakti gelmişde geçiyor.



    Daha öncede dile getirdik, playstation bölümü en çok post atılan ve en çok tartışma ortamına açık alanlardan bir bölüm, bu bölüme hiç alakasız donanım bölümünden veya farklı bir bölümden veya ilgisi olmayan bir insanı admin olarak koyarsanız, bu kişinin faydasını göremezsiniz, aksine olayları anlayıp kimin ne olduğunu çözene kadar iş işden geçmiş olur.Şu an ki yaşadığımız örnek'de olduğu gibi.

    Şimdi olaya başka bir çerçeveden bakacak olursak bu olay kimin işine yarıyor onuda söyliyim, bu olay farklı grupların ve forumların işine yarıyor neden ?

    Kişi diyorki ; " nasıl olsa donanimhaberin playstation bölümün'de artık tartışılacak seviye ve saygı kalmamıştır, hemen kendime yeni bir topluluk arayışına gireyim" genel düşünce bu şekilde.

    Çünkü zaten arayışları sırasında o kişiye soruyor bu kişiye soruyor en sonunda forum'da burayı dikkatinizi çekmek isterim forumda reklamı yapılan grupların sitelerine yönelmek durumunda kalıyor.

    Yönelmek nasıl oluyor peki ? bu noktada bunu anlamamak için tabiri caizse kör olmak gerekiyor, bu reklamı yapılan grup veya forumlara bağlı kişiler burda istedikleri gibi at oynatıyorlar.İstediğini kötülüyor, istediğine laf sokuyor,huzuru bozmak için elinden geleni yapıyor.

    Benim anlamadığım nokta şu , playstation bölümüne emek vermiş birsürü insan var , bazıları geliyor, bazıları artık hiç uğramıyor yada yazmak istemiyor.Bu kişilere cevap verirken hakikatan üslubuyla lafı gediğe koyarak hertürlü cevap veriyoruz,onlar nasıl ceza almıyor olayın garip kısmı burası. Burda çok değişik anlayış yapısı var.

    Ya biz görmüyoruz ya ,siz görmüyorsunuz. 10 Kişiden 9 u aynı şeyi söylüyor , 1 kişi farklı şeyi söylüyor. Kime inanırdınız ?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.