Şimdi Ara

Ölü piksel için açtığım davayı kazandım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
14
Favori
11.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim ülkede teknolojik bir ürün alıp ta başına bir şey geldiğin de garanti kapsamında uğraşmak sıkıntı.Bugun dualsense kolumu garanti için teknik servise götürdüm.Cihazi internetten almıştım kutudan garanti belgesi ve irsaliye çıktı.Bunları alıp teknik servise gittim fatura olmazsa alamayiz dedi geri döndüm geldim.Sonra 1.5 yıl önce ki mesajlarda Allah tan fatura yı buldum.Bu seferde bir ay sürer diyorlar.Ben şimdi 1 ay PlayStation ı kullanamayacağım.En azından yerine geçici bir kol verseler.Hep mağduriyet ne yazık ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Dava öncesinde ben arayı bulmak için koç pazarlamayla görüştüm zaten hocam. Onlar yanaşmadılar, hatta burak bey kendisi mahkemeye vermemi istedi. Bende napayım hakkımı aradım buldum. Lazım değil bana tam para verilip defolu mal kullanmak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt
    Öğrendim bu olayda. Ekmeği fırından alacaksın diye boşa demiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zvjezdan kullanıcısına yanıt
    Farkıyla aldım hocam. İstesem aynısından yine alıyorum ancak sütten ağzım yandı bir defa. Zaten şu an eniştemden kırık ekranlı bir philips 75pus7354/12 model bir led tv geçti elime, paneli yapılabilirse yaptırıp onu kullanacağım. Bıraktım philips yetkili servisine. Oled de kullandım bakayım gözüme çok köyü gelmezse biraz konfor kaybı maliyetiyle led tv ye geçerim. Hem yanma derdi de nispeten yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zvjezdan kullanıcısına yanıt
    Ha unutmadan, ben değişim istedim mahkemeden hakime hanım iade hükmü vermiş. O yüzden iade ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    Dell s2721ds

    (bunun + sı pivot olması 90 derece dikey olarak kullanılabiliyor ve 4ms)

    Dell Monitör, S2721DS 27 inç, 2560 x 1440, LED LCD, ISB, 4 ms, 75Hz, 350cd/m², DP,HDMI,Audio Out, AMD Free-Sync, 3 yıl DELL değiştirme servisi, Platinum Silverhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08GGG9BFJ?ref_=cm_sw_r_apin_dp_MGK5VGG2Z7X9BD94BSRB

    Lg27qn600-B

    (Dell göre 100₺ daha uygun ve HDR10 özelliği yazıyor)

    LG 27QN600-B: 27'', IPS, QHD, HDR10, AMD FreeSync™ LED Monitörhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08JG7SLTR?ref_=cm_sw_r_apin_dp_V0AA7V0PQYKJJVXMTXGF

    bu monitörler arasında kalmıştım ama lg böyle bir şey yapmasına şaşırdım kararsız kaldım konuyu görünce hocam :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanda monitörde 2 tane vardı sadece siyahta gözüküyor diye sorun yaratmıyor du şimdi kusursuzluk şart ucuza bişey yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok iyi yapmışsın.


    Senin benim gibi insanlar bu davaları daha çok açsa firmalar dikkat ederler.


    Bu günlerde LG G2 bakıyordum maalesef bu tavırla hareket eden firmadan asla alışveriş yapmam.


    Hayır philips'i ben defalarca dava ettim :) LG zaten ortada, Samsung hepsinden beter yani hangi modeli alacağız ne yapacağız bilmiyorum.


    Yakında LED teknolojine geçip endüstriyel sistemler kullanacağız sanırım.

  • iCrush kullanıcısına yanıt

    10 yıl önce led alabilmek için baya pğara vermek lazım.

    ledlerin patlaması birazcık şans işi birz kullanıma bağlı çok az ihtimal de marka kalitesi. akrabalarıma yakınlarıma diyorum abi şu tv nin dibinde soba yakmayın, kaloriferden uzak tutun. plastik eriyecek içinden likit kristal akacak. adamın umrunda olmuıyor. sonra garanti bitmeden neden led patlıyor diye soruyor. patlamasın da napsın :D o yüzden komşunuzun nasıl kullandığını bilemediğimiz için bi şey diyemiyorum. ben misal casperin ya da philps in bilmem ne model monitörünü almışım 7 8 sene kullanmışım. ama aynısını alıp da sırf sıcak ortamda kullandığı için sararma ya da floresan bitmesi şikayeti eden bi ton kuıllanıcı görüyorum. monitörü temizlemek için içine su kaçıran mı dersin, akım korumalı priz var diye gidip gelen elektrikte kullanmaya çalışan mı dersin.

  • Tebrik ve takdir ederim.


    Kim uğraşacak diyip dava açılmayabilir ama bu tür olaylar devam eder, iyi ki uğraşmışsınız.


    Sonuçta tüketici ürünü sıfır olarak alıyorsa bakın tekrar ediyorum "sıfır", hiçbir ayıbı olmamasını beklemek en doğal hakkı yani. Bu teknolojik ürün olur, araba olur başka bir şey olur fark etmez.


    Kesinlikle sıfır olarak satılan bir televizyonda 1 ölü piksel bile olsa normal olamaz. Ama bu durum belirtilir, üründe şu kadar adet ölü piksel vardır şeklinde fiyatında da gerekli indirim yapılarak satışa sunulur o ayrı.


    Böyle bir ürünün bu durumunu satıcı bildiği halde belirtmeden "sıfır" olarak satamamalı.


    Elbette çok küçük bir kusur olup gerçekten satıcı da bilmeden sıfır olarak satar, sonradan sizin olayınızda olduğu gibi durum ortaya çıkınca alıcının zararı karşılanır veya ürün değiştirilir o ayrı. Ama tamirli, işlem görmüş veya defosu olan bir şey sıfır diye satılmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA1F4C2A3 -- 20 Mart 2023; 18:27:16 >




  • Mediamarkt'dan Asus markalı oyuncu monitörü almıştım.Eve geldi kurdum, bir de ne göreyim?Bir adet ölüpiksel.Takıntılı adamım ben gözüme batar durur anında müşteri hizmetlerini aradım.İkiletmeden değişim sağladılar. Aynı sıkıntıyı Huawei marka bir laptop almıştım teknosadan.Onda da ölüpiksel çıktı bir adet.Teknosaya götürdüm cihazı dediler ki servis bakacak karar verecek.Dedim herşey ortada ne gerek var değiştirin hemen.Olmaz dediler servisin görmesi lazım dedim yapacak birşey yok. Servis değişim onayı vermiş onu da değiştirdiler.bir ay bekledim ama olsun.Demek ki buralardan monitör alınır en azından arkasında duruyorlar öyle mahkeme falan uğraşıyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hp victus laptop aldım. Freedos olduğundan Windows kurmadan göremedim ölü pikseli, cihazı heyecanlı bir şekilde kurdum tam Windows karşılama ekranı geldi bir baktım kocaman bir ölü piksel. Aldığım online alışveriş sitesini aradım talep oluşturdum ertesi gün aldığım satıcıya aradım biraz diklendim tatlı dille kombine şekilde sonra sonra teknik servisten rapor istediler onu da hallettüm 30dk içinde sonra yolladım ve iade gerçekleşti. Üzerine düşerseniz çözemeyeceğiniz olay yok et geç çözülüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofear_61 kullanıcısına yanıt
    Forumdaki lg konusunda mesaj olarak paylaştım ayrıca durumumu. Burada ya da dışarıda kimseyi kötülemeye çalışmam ben. Başımdan geçenleri anlatıyorum insanlara. Burak hocam da prosedürü uygulamıştır belki. Çünkü ta güney koreye kadar mailleşme olduğunu söylemişti bana. Belki onu aşan durumlar olmuştur. Gönlüm isterdi o kadar para ödedim, yetmedi 3 sene de uzattım garantisini ki şimdi uzatma garanti de yaptıramam cebimden para ödemeden, keşke bu durumlar hiç yaşanmasaydı. Bu durumlar oled teknolojisinin, hatta pikselden oluşan sistemlerin doğasında olabilen şeyler deniyor ancak aklımın almadığı nokta da şu ki neden bazı insanlarda olmuyor da bazılarında oluyor bu sorunlar.. Ben işi gücü bırakıp mahkeme peşinde avukat peşinde koşturacağımı hiç hayal dahi etmezdim. İnanamıyorum bazen yaşadıklarıma. İlk alırken demiştim hatta bakın ben ölü pikselli ürünlerden çok çektim, gelip kontrol ederek alsam daha iyi demiştim ancak sonradan yapacağım yol masrafı artı aracıma sığar mı düşüncesinden dolayı vazgeçtim elden almaktan. Yok be arkadaşlar. Şansım yok ya yıldızım düşük ya başka birşey. Ağız tadıyla birşeyler yapmak yasaklanmış galiba bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • iceman_54 kullanıcısına yanıt

    Ek garantinin iadesini yaptı mı Burak Bey?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Sen rahat ol kardeşim. Bazı durumlar var paradan öne geçiyor. Ben geçtim yani aynı paraya aynı ürünü vs alamamayı. Zaten tat tuz bırakmadılar hiç ettiler ne var ne yoksa zevk vs bırakmadılar. Koskoca LG nasıl olur da halen böyle duruma sokar yaptığı ürünlerle insanları susturacağı yerde böyle uğraştırır anlamış değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GünahÇıkartanİmam kullanıcısına yanıt
    Teknik servis kısmını halledebilmeniz asıl büyük başarı. Bir sırrı var mı bunun? Zira servislerin alayı çamura yatıp Tüketici Hakem Heyeti yoluna mecbur bırakıyorlar insanı genelde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dante06 kullanıcısına yanıt

    o bir ay sürer demelerinin sebebi de muhtemelen yıldırmak ve ayrıca kalan garanti sürenizden yemek. Arkadaşlar yılmayın inatçı olun. Çivi çiviyi söker ilkesiyle pislik yapana daha çok pislik yapın çünkü iyi niyetten anlamak istemiyorlar. Bu ülkeyi daha da güzelleştirmek, kalitemizi yaşam standardımızı arttırmak varken birbirimize kazık atarak, yolumuza taş koyarak birşeyler yaptığımızı sanıyoruz ancak bunlar hep nafile çabalar.

  • runeterra kullanıcısına yanıt

    Ben yiğidi de öldürmem hakkını da yemem, eğer sorunsuz bir panelse LG nin G serisi masterpiece seridir alınır keyifle de kullanılır ancak sürpriz yumurta gibi ne çıkacağı belli olmadığı için insan riske girmenin konforsuzluğundan dolayı vazgeçebilir gayet tabii. Siz Sony A90J ya da biraz daha para varsa A95K modeline de bakabilirsiniz hocam. Teknolojinin pik noktası cihazları bunlar. Alırsanız inşallah sorunsuz bir cihaz denk gelir.

  • Hocam zaten hiç yazmadığım hiçbir yerde bir gördüğüm/sezdiğim/işgillendiğim bir anektot yazayım buraya; ben tvnin kutusunu ilk gördüğümde dikkatimi kartonun üst kapakçıklarını birleştirmiş olan koli bandının çekiliş tarzı çekmişti, koli bandında hava baloncukları vardı, bu içimden kendime "acaba bu tv başka birinin miydi önceden, başka birinden alınıp bana mı satıldı" diye düşündürtmedi değil. Ve sadece düşüncemi yazıyorum hiçbir iddia değildir; belki olabilir yukarıda arkadaş demiş ya TR pazarına defolu ürünleri mi satıyorlar diye, bir beyin fırtınası yapacak olursak, olabilir yani, atıyorum LG Polonya fabrikası bitmiş ürünlerden belli bir oranda defolu malları belli oranda iskonto ile bizim gibi gelişmekte olan ülke pazarlarındaki distribütör ve satıcılara ama sadece onların bildiği indirimli fiyattan yolluyordur belki. Varsayım ancak olabilir.





  • nofear_61 kullanıcısına yanıt

    Ek garanti, ürün bedeli hepsi tek meblağ olarak gözüküyor davada. Şu an ek garanti yaptıramayıp sadece aynı tvden alabilecek kadar bir para iadesi olsa da içim rahat. Bana reva gördükleri kusurlu malı kullanmaktan iyidir ek garantisisiz bir LGOLED65C24LA kullanmak. Hoş düşünmüyorum aynı modelden almayı da. Hatta 75 inç bir philipsim var paneli kırık, o yapılırsa onu kullanacağım.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.