Şimdi Ara

Ölü piksel için açtığım davayı kazandım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
14
Favori
11.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iceman_54 kullanıcısına yanıt

    Oled işleri sıkıntılı ben de çok uğraştım. Zengin oyuncağı meret, iyi bir fald va panel tv alın local dimming bölge sayısı fazla olan yaslanın arkaya keyfinize bakın.

  • iceman_54 kullanıcısına yanıt

    Öyleyse çok iyi hocam, hayırlısı olsun sizin içinde.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Hocam, tamamen müşteri temsilcisinin suyuna gittim 2 saat dedi 30 dk sonra arandım mailinizi kontrol edin diye. Markanın da çok büyük etkisi var hp bu konuda bayağı iyileşmiş. Vestelle de benzer sorunları yaşadım ocak ve TV de ocak değişti 4 sefer TV ve panel değişti hep üst modeller geldi tvde de. Ben teknoloji konusunda şanssızım, bu belalar hep beni buluyor :(

  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    Ekranın dibine girmeseniz göremiyorsunuz amma büyüttünüz, psikolojiniz sağlam değil diyeyim. Takıntılısınız.
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    takıntı ile ne alakası var? kanunda ayıplı durumlar arasında sayılalı 13 sene geçmiş bi madde. insan kendi haklarına karşı bu kadar mı uzak kalır bilşmem ki.

  • Aynısını Samsung 65S95B OLED TV'mde yaşadım, bende hatta 2 ölü piksel var ve kutudan servis ölü pikselli olarak çıkardı ve tutanağını tuttu ne yaptıysam olmaz dediler ve değiştirmediler. 2023`te alt sınır artırılınca gidip tüketici hakem heyetine verdim bunları ama martın 21`i oldu başvurumun durumu halen savunması istendi olarak duruyor, güncelleme yok. Yani kutudan kusurlu çıkan ve tutanağı tutulmuş şeyi nasıl savunabiliyorlar onu da anlamam.


    Firmalar hakkını aramayana kusurlu ürünleri okuturuz, hakkını arayan tek tük kişiye de artık verir geçeriz diye düşünüyorlar bence. Türkiyede bu şekilde düşünmeyen bir TV üreticisi var mı emin değilim, Philips için de şikayetvarda mesela aynı yorumlar var. Belki Sony değişiyorsa değişiyordur ürünleri zaten başlangıçta yüksek sattığı için. İşin komik yanı bu firmalar ABD'de müşteri memnuniyeti için kırk takla atıyorlar, deli indirimler yapıyorlar vs. ama bize gelince kilitle gitsin kafasındalar. Ticaret bakanlığı madem öyle bir kanun var bu kanunları uygulamayan firmalara ceza kessin, neden tüketici hakem heyetiyle uğraşalım ki bunu bakanlık zorlasın direkt.





  • maalesef elektronik firmaları bu tür hataları "aynı bölgede 3, farklı bölgede 5 adete kadar" izin veriyor.

    bu bir sorun mudur, sorundur. kalite teknisyeni olarak çalıştığım süre boyunca bunu defalarca dile getirmeme rağmen hiç bir sonuç alamadım. sizin aldığınız emsal bir karardır. umarım üreticilerde bu kararı görerek çalışanlarını da zor durumda bırakmayacak kararlar verirler.

    ayrıca LG markası köklü ve kaliteli olsa da maalesef üretim aşaması koç holding bünyesinde yapılıyor ve maalesef bildiğimiz arçelik, beko'dan bir tık daha kaliteli. verilem paraları kesinlikle hak eden ürünler değil.

  • Dava bitene kadar bilmem kaç versiyon üstü çıkıyor.. ayrıca %100 200 Luk enflasyon var.. bitene kadar paran da çöp oluyor... maalesef..
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Wh bu da sizin görüşünüz tabi. Saygı duymak lazım. Ancak sadece sanalda sadece yazılarını gördüğünüz bir insanın psikolojisi hakkında hüküm vermeye çalışmak benim için absürt :)
  • Vain kullanıcısına yanıt
    Bence cevap; gelişmiş ülke, gelişmekte olan ülke ayrımı.
  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    O kadar uçta konuşuyorsunuz ki inanın çocuk oyuncağı.
    İsterseniz bir gidin durumu aynı şekilde psikiyatr veya psikologa anlatın bakalım ne diyecek.
  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    CW yi nasıl tespit edebiliyoruz?

  • @Burak_Keskin06


    konu tam senlik , koç pazarlama.


    ilgilen hele.

  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

    Aslında olay psikolojik. Gözle görünmez ama kafasında orada ölü bir piksel olduğu hep olacak. Şu da var. Ürün yeni. Garantili. Üstelik bir de taksit ödüyorsunuz. Ama ölü piksel var. Cidden can sıkar. Hep aklınızın bir köşesinde kalır.


    2015 yılında Vestel 40FA8100 3D TV aldım. Hiç bir ölü piksel yok. Panel sızdırması filan da yok. Helal olsun verdiğim para Vestel'e dedim. 2022 yılında bir tane ölü piksel belirdi. Hem de aktif. Parlak. Yeşil.


    7 sene sonra çıkan ölü piksel bilmem neyime kadar. Çıkarsa çıksın dedim. İzlerken orada bir ölü piksel olduğu bile aklıma gelmiyor. 40 inc TV'de biraz uzaklaşınca parlak bile olsa görünmüyor.


    Yeni TV'de ölü piksel çıkması ile eski TV'de ölü piksel çıkması insanda farklı etki yapıyor.

  • Hocam tüm Süper kahramanlar pelerin giymez. Paylaştığım bilgi kıymetli tşkler
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Hocam Yetkili servis işleyişi değişti eskiden direk değişim yapıyordu bu durumlar olunca şuan, merkezden onay alınmadan değişim olmuyor ve hala 1 piksel dahi olsa değişim yapmıyor,
    Burada Şaban hocam çok güzel bir davranış sergilemiş hakkını sonuna kadar aramış tebrik ve takdir ederim, sonuçta örnek karar olmuş bu tür sorun sıkıntı yaşayan olursa en azından örnek olarak gösterebilir.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 21 Mart 2023; 12:14:22 >
  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Hocam benlik bir durum yok?
    Gereken yapılmış bende mağazadan çıkınca sizin gibi tüketiciyim.
    Saygılarımla
    İyi forumlar.
  • Keşke herkes böle hakkına arasa
  • nofear_61 kullanıcısına yanıt
    İşler o şekilde ilerlemiyor malesef. İlk 6 ay içinde olsa bile para iadesi, benzeri ile değişim veya ürünün aynısının yenisi gibi konular da satıcı elimde yok deyip direk
    para iadesi yapabiliyor . Yok aynısı ya da ben benzerini istiyorum dersen satici yok dedigin de direk para iadesi tek seçenek oluyor. Çünkü mevzuatta zorla şunu yapacak diye bir madde yok. Var ama bazı kelimelerle satıcı lehine daha çok çalışıyor.

    " İmkan varsa" imkan yoksa demek. Satıcı yok diyor ne aynısı ne benzeri. Ayıp oranında bedel iadesini çoğu kişi tercih etmeyeceğine göre mecburen para iadesi tek seçenek oluyor.

    --------

    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    - c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) -İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
    (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.
    (3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
    (4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.
    (5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.
    (6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 21 Mart 2023; 13:39:25 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.