Şimdi Ara

Protein tozu almaya karar verdik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar ,
    Öncelikle kendimi tanıtayım. İsmim Mete 27 yaşındayım. Boy 174/kg : 65 . Geçen sene 6 ay body building yaptım. Haziran ayında bıraktım havalar ısındı diye. Sonra tekrar Eylül ayında başladım. Bu kez kuzenimi de aldım yanıma. Kendisi 23 yaşında 184 boy 80 kg. Benimle beraber ilk defa yapıyor bu sporu. 2 aydır beraber gidiyoruz salona. 6 ayda yaptım fakat ara vermem sebebi ile küçülme yaşadım. Şimdi eski ölçülerimi yakaladım sayılır. Biraz araştırmam sonucunda günlük protein almam gereken miktarı alamadığımı fark ettim. Günde ortalama 40-50 gr civarı protein alabiliyorum. Kalan kısmı protein tozuyla tamamlak istiyorum. Bu sebeple takviye olması açısından protein tozu almayı düşünüyorum.
    Kuzen ile beraber kullanıcaz. Fakat piyasada onlarca marka model bulunduğu için kafamız karıştı. Salondaki hocaya da sordum pek ilgili davrandığı söylenemez. Bu sebeple hangi takviyeyi nasıl alacağım ve miktarı nasıl olacak gibi sorular kafamda birikmeye başladı . Ben de sizlerden destek alabileceğimi umuyorum.
    2-3 gün içerisinde almayı düşünüyoruz. Hangi markayı ve çeşidini önerebilirsiniz bana ? Yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz var mıdır bu konuda ? Ölçekleri ne sıklıkla ne zaman vs. kullanılacağı gibi. Haftaiçi çalışıyorum akşamları 3 gün gidebiliyoruz kuzenim öğrenci. MAddi olarak sıkıntımız yok. 200 tl ye kadar alabiliriz.
    İlginiz için teşekkürler.







  • Weider ürünleri çok iyidir hocam. Dikkat etmeniz gereken alacağınız üründeki protein miktarının yüksek olmasıdır. Her antremandan sonra kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Hardline whey 3 matrix kullanıyorum memnunum
  • Selamlar hocam , cevap için teşekkürler.
    Optimum Gold Standart Whey diye bir ürün varmış. Başlangıç için ideal diye okumuştum. Ama arkadaşıma sorduğumda onun yetersiz olduğunu içerisindeki miktarın az olduğunu söyledi. Kendisi de Weider ürünlerini önerdi. CFM Whey Overload beyaz kutuda bir ürün önerdi. 908 gr. Fiyat olarak 170tl. Sanırım bu ürünü alırsam 2kg olanı alcam yoksa bu ürün 2 kişi kullanacağımız için çabuk biter. Bir de vücutta yağlanma oranı nasıl hocam ? Yani kuzenle ben de göbek olarak 2-3 kg fazlamız var. 2 aydır eritmeye çalışıyoruz fakat pek bir ilerleme sağlayamadık. Üstüne yağ oranı yüksek bir madde kullanırsak daha da göbekte şişkinliğimiz artar mı ?
    Diğer ürünler hakkında şuan için bir bilgim şuan yok. Araştırmaya devam ediyorum. Sanırım bu ürün de izole bir ürünmüş. Tam anlamını bilmiyorum tabi. 25gr bcaa varmış. Sizin kullandığınız ürün hangisi ? Tavsiye edeceğiniz içerikli ürünü söyler misiniz ben de ona göre söyleyeyim arkadaşa.
    İyi Günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete1987 -- 11 Kasım 2014; 10:31:41 >




  • just4techno kullanıcısına yanıt
    Selamlar, teşekkürler cevap için.
    Belirttiğiniz ürünü de listeye aldım hocam. Bu ürünün artıları eksileri nelerdir ? Bana daha detaylı bilgi verebilir misiniz ? İlk defa kullanacağımız için tavsiyeleriniz varsa alabilirim.
    İyi Günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete1987 -- 11 Kasım 2014; 11:00:17 >
  • Performans artışı muhteşemç.Tadı suyla iyi olduğu söylenemez ama sütle milkshake in aynısı gerçekten.Gerisini aşağıdaki linkten izleyebilirsin.

    .
    http://www.izlesene.com/video/hardline-whey-3-matrix-protein-supplement-review-bodybuilding-fitness-kenzo-karagoz/7432223



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4techno -- 14 Kasım 2014; 11:00:50 >
  • İzole
    Wieder : 30Gr 24,5Gr Whey proteini var.
    Optimum HydroWhey : 40Gr 30Gr protein

    izole hidrolize whey
    Hardline Whey 3Matrix : 44gr 35gr protein
    Optimum Gold Standard : 30GR 24Gr
    Ultimate Prostar %100 Whey : 30GR 25Gr


    Whey ve saç dökülmesimi

    Demekki neymiş miktarda azlık yokmuş.




  • Ben de ilk kez kullanacağım. Bugün Muscletech Nitro Tech siparişi verdim.
  • Bence protein tozu kullanmanıza hiç gerek yok. Günlük aldığınız protein miktarını arttırmanız yeterli olacaktır. Günde 1 ölçek protein tozu kullandığınızı varsayarsak, 100-150 gram tavuk yiyerek aynı proteini almış olursunuz.

    Supplementler (Besin Takviyeleri), elinizden geleni yaptığınız ancak günlük ihtiyacınızı karşılayamadığınız zorunlu durumlarda besin desteği olarak kullanılmalıdır.
  • Fitness Eğitmeni kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, cevap için teşekürler,
    Günlük maksimum 50 gr protein alabiliyorum daha fazlasına çıkamıyorum. Yumurta yiyemiyorum erken saatlerde kalkıp işyerinde ekmek arası sandwich yiyorum. Öğlen yemeklerde ortalama 20-25 gr civarı protein alabiliyorum. Akşamları da aynı şekilde. Bu sebeple 40-50 gr protein açığım oluyor. Bunu kapatmanın yolu şuan benim için protein tozlarından geçiyor sanırım. Yapabileceğim ekstradan tavuk göğsünü 2 katına çıkarabilmek. Bunu da yaparsam yine ortalamada 30 gr civarı eksiğim kalıyor.
    Bu sebeple araştırma yapıyorum. Sizce de takviye olarak kullanmam aradaki açığı kapatmama yardımcı olabilecek mi ?
    İyi Günler.
  • Storm_Wind kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız.
  • just4techno kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,
    Bu ürünü şirketteki bir arkadaşım da kullanıyor. Türk markası sanırım. Kendisi memnun olduğunu söyledi. Fiyatı da uygunmuş ve performansında hissettiğine göre yükseliş varmış. Fakat kendisinde sivilce oranı artmış. Bu sebeple son 2 aydır herhangi bir takviye kullanmadığını söyledi. Siz de saç dökülmesinde artış var dediğiniz için şuan bu markayı eleyebilirim. Açıkçası emin olamadım bu markayı araştırmaya devam ediyorum şuan.
    İyi Günler.
  • Tabii ki aradaki açığı kapatmada faydası olur. İlk olarak whey protein almanız sizin için daha iyi olur. Her sabah kalkar kalmaz ve antrenmandan sonra yarım saat içinde 1'er ölçek işinizi görür. Marka olarak da Optimum Gold'un fiyat performans açısından en iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu dışında syntha 6 da sadece whey değil tüm protein çeşitlerini bulundurduğu için faydalı olabilir.

    Ancak yine de birkaç tavsiyeyle günlük aldığınız proteini arttırmanızı rica ediyorum. Ton balığı, her yerde kolaylıkla yiyebileceğiniz bir protein deposu. Öğle yemeği ile akşam yemeği saatleri arasında rahatlıkla yiyebilirsiniz. Bunun dışında süt içmek de aldığını protein miktarını arttırır. Sabah kalkar kalmaz 2 bardak, gece yatmadan önce 2 bardak süt protein anlamında size destek olacaktır. Üstelik sütü her yerden alabilir ve her yerde tüketebilirsiniz. Son olarak, yediğiniz sandviçe yaklaşık 50 gram lor peyniri ekleyebilirsiniz. Bunları düzenli şekilde yapmak zordur ancak kas gelişiminiz için önemlidir.

    Söylediklerimden protein tozunun zararlı olduğu sonucu çıkmasın. Hiçbir zararı yoktur ancak düzgün beslenildiği sürece gerek duyulmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete1987

    Hocam selamlar,
    Bu ürünü şirketteki bir arkadaşım da kullanıyor. Türk markası sanırım. Kendisi memnun olduğunu söyledi. Fiyatı da uygunmuş ve performansında hissettiğine göre yükseliş varmış. Fakat kendisinde sivilce oranı artmış. Bu sebeple son 2 aydır herhangi bir takviye kullanmadığını söyledi. Siz de saç dökülmesinde artış var dediğiniz için şuan bu markayı eleyebilirim. Açıkçası emin olamadım bu markayı araştırmaya devam ediyorum şuan.
    İyi Günler.

    Pm den başka bir arkadaşla görüştüm protein tozu saç dökmez dedi.
    Bir kaç arkadaşıma anlımın açıklığını sordum normal dediler.
    Sanırım genetik olarak bir dökülme var.
    Ben çabuk sivilcelenen bir adamım bu yüzden normal karşılıyorum. Bu durum genetiğinize bağlı.
    Sadede gelicek olursak yorgun olduğum günlerde bir ölçek antrenmandan önce çakıyorum.Çivi gibi oluyorum.
    Antrenmandan sonra bir ölçek daha alıyorum; normal sadece kas ağrılarını hissediyorum zihinsel yorgunluk olmuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fitness Eğitmeni

    Bence protein tozu kullanmanıza hiç gerek yok. Günlük aldığınız protein miktarını arttırmanız yeterli olacaktır. Günde 1 ölçek protein tozu kullandığınızı varsayarsak, 100-150 gram tavuk yiyerek aynı proteini almış olursunuz.

    Supplementler (Besin Takviyeleri), elinizden geleni yaptığınız ancak günlük ihtiyacınızı karşılayamadığınız zorunlu durumlarda besin desteği olarak kullanılmalıdır.

    İyi güzel diyorsunda hangi yiyecek 30 dakika veya az bir sürede kana karışabilir ki ? özellikle antrenman sonrasında hemen alınıp kana karışıyor yediğimiz bi bonfile veya tavuk e az 2 saatte kana karışıyor buda uzun bir süre zamanı olmayan kişilerinde kullanması gereken bir ürün ve gün içinde 2 defadan fazlasına gerek yok derim sabah antrenmanı olan bir adam mesela bi futbolcu düşünün gayet normal sonra antrenman sonunda mutlaka hemen alınmalı.

    Spor yapmanın dışında günlük hayatta en önemli takviyelerden biri bence hem zaman olarak hem etki olarak.




  • Fitness Eğitmeni kullanıcısına yanıt
    Spor sonrası alınan whey 10 dk içinde kana karışıyorken tavuk 45 dk-1 saat arasında kana karışmakta. İki süre arasındaki fark kas yapımında ve spor sonrası kas yakımının engellenmesinde önemli değil mi peki? Yani günlük alman gereken protein miktarını almak yetmiyor olabilir mi?
  • mete1987 M kullanıcısına yanıt
    Selamlar, teşekkür ederim bakalım fark edebilecek miyiz :)
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde haklısın. Ama ben protein tozuna bel bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Günlük yeterli protein alan bir sporcunun protein tozu kullanması ve kullanmaması arasında elbet fark olacaktır ancak bu fark ne kadar hissedilir, protein tozlarına verilen paraya değer mi? Kaldı ki yeni başlayan bir sporcu bu farkı profesyonel biri kadar hissedemez.

    Bana göre, antrenman sonrası elma, muz gibi çabuk sindirilip kana karışan besinler tercih edilebilir.
  • Storm_Wind kullanıcısına yanıt
    Günlük alman gereken proteini alabiliyorsan zaten yeter. Ama tabii ki çabuk kana karışıp kasları beslemesi nedeniyle protein tozları tercih edilebilir. Fakat insan kendine ne için spor yapıyorum diye sormalı.. Acelemiz ne? Yarışmaya mı hazırlanıyoruz, başkalarına iyi görünmek için mi spor yapıyoruz yoksa sağlık için mi?

    Tabii ki insan formda olmak ve iyi görünmek ister. Bu da zamanla olabilecek bir şeydir. Bence yapılacak en iyi şey, düzenli spora ve doğru beslenmeye devam etmektir. Kısa süreli değil de uzun süreli düşünürsek, bu tarz konular sadece teferruattır.

    Özetle, günlük protein ihtiyacını karşılayabiliyorsan protein tozuna gerek yok, karşılayamıyorsan kullanabilirsin.
  • O konuda hem fikiriz hocam ama bu whey protein 30 dk kara karışıyor önemli bir takviye özellikle ben futbol antrenmanı için tavuk yediğimde 2 saat beklemem lazım ama bu whey hemen kana karışırıp kas yıkımımı önleyip kasları beslemesi güzel bir olay.

    Bel bağlama olayına gelirsek insanlar bilinçlenmeye başladı eskiden ilaç sandıkları şeyin iyi bir takviye besini olduğunu anlıyorlar bel bağlamak saçma sihirli değnek değil ya bu.

    İşi profesyonel ya da profesyonel derece yapan insanların zamanı değerlidir o yüzden protein toz ve diğer takviyeler amino asit kreatin pump ürünleri kullanmaları normal hatta alınabiliyorsa gereklidir bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.