Şimdi Ara

Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
6
Favori
10.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sleeptalkercat kullanıcısına yanıt

    Bu adamlar önceki versiyonları İngilizce olduğu için oynayamamış değiller ki. Olay burada özel hissetmek. Gerçekten de bazı oyunların ana dilde oynanması ayrı bir güzellik.

  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Değil kardeş. Bak ben tercümanım, mevzuya her açıdan hakimim; dünya üzerinde hiçbir çeviri orijinalinin yaptığı işi aynı seviyede yapamaz. Çevremde çok fazla GERÇEKTEN dil bilen insan var, bir tanesinin bile tercüme tüketerek kendisini özel hissettiğini görmedim. Ama sağda solda dil bildiğini söyleyip gerçekte bilmeyen insanlar (derdini anlatacak kadar dil bilmek gerçekte dil bilmek sayılmıyor, mesela sen Türkçe'yi gerçekten biliyorsun ona göre değerlendireceksin ve evet, herhangi bir yabancı dili gerçekten bildiğin zaman anadilinle yapabildiğin her şeyi aynı şekilde yabancı dilinle de yapabilmeye başlıyorsun) arasında bu lakırdının türevleri çok yaygın.

    Bu martavalı bırakın artık. Komik oluyor. Sizi kimse dil bilmediğiniz için suçlamazken bu lafı ettikçe kendi aşağılık komplekslerinizi konuşturuyorsunuz.
  • Dünyadaki neredeyse tüm dillerini koyup Türkçe koymuyorsan bunda art niyet ararım. Buradaki olay İngilizce bilmek veya bilmemek değil İngilizce bilenler bile Türkçe neden koymuyorlar diye kızıyor. Tüm dilleri koyup Türkçe koymazsan böyle büyük bütçesi olan bir oyun için gerçekten komik oluyor. Bende İngilizceyi oyunları anlayacak ve oynayacak kadar biliyorum ama İngilizce oynamak istemiyorum. Bu sadece benim için değil tüm ülkelerde farklı dillerde konuşanlarda böyle düşünüyor ondan dolayı çok fazla dil ekleniyor ama nedense Türkçe olmuyor. Dil bil veya bilme ama tüm dünyaya bu oyunu veriyorsan ve neredeyse tüm dilleri ekliyorsan Türkçe de ekleyeceksin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 5 Aralık 2023; 10:43:44 >
  • Fransızca gibi çok önemli bir dil için bile seslendirme yokken Türkçe seslendirme eklemeleri neredeyse imkansız fakat Türkçe alt yazı eklenmemesi cidden saçma olmaya başladı. Desteklenen dillerin çoğunu konuşan kadar Türkçe konuşan insan var ve ülkede de ilgi çeken bir oyun ama milyarlarca dolarlık bütçelerinin bir kısmını buna ayırmıyorlar.

    Buradaki konu, İngilizce bilip bilmemek de değil. “İngilizce öğrenmelisiniz.” demeniz bir çözüm değil. Avrupa’daki çoğu insan İngilizce biliyor ama kendi dilleri de bir seçenek olarak oyunda mevcut. Hatta İspanya ve Latin Amerika gibi İspanyolcayı ayırdıkları bile oluyor ve tüm detaylara dikkat ediyorlar. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca gibi birçok dili bildiğim hâlde Crysis gibi bir oyunun Türkçe seslendirmesi oldukça farklı bir hava katmıştı. Hem yabancı dil bilgisi iyi olmayanların oyunu anlayabilmeleri hem de yabancı dil bilen kişilerin de oyunu farklı dillerde deneyimleyebilmeleri için Türkçe desteği önemli.




  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    Herkesi kapsar diyemiyorum ama maalesef durum bu. Ben de son 6 aydır çok kardeşlik yapmıyorum ama genel forum nüfusu yapıyor.

  • Adamlar korsancılar yüzünden PC’yi bile sallamıyor siz de bekleyin Türkçe gelsin :)

    Hala şu kadar Türkçe konuşan insan falan var yazılıyor sanki Türkiye’de çok orijinal oyun alan insan varmış gibi. Şunu anlamak ne kadar zor olabilir çok ilginç ya gerçekten. Adam ticari bir getirisini görse sizden büyük Türkçe fanı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 5 Aralık 2023; 12:49:36 >
  • Take2 epostasına Türkçe dil isteği gönderdim. Konuyu açan forum üyesine teşekkürler.

    Arada bir bu konuyu üste çıkarmak için mesaj göndereceğim.

    Türkçe dil olmaması 2025 yılında dahi fiyasko olur. Umarım GTA 6, Türkçe dil desteği ile beraber satışa sunulur. Ülkemizde oyunlarda zorunlu Türkçe dil desteği olmaması da ayrı bir fiyasko.
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Bende desteğiniz için teşekkür ederim.🙂


    Umarım çabalarımız boşa gitmez.

  • Copyright@take2games.com

    eposta adresine gönderdiğime otomatik yanıt geldi. En azından dört bir koldan isteğimizi iletmiş oluyoruz.

    Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN!

    Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN!




  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi düşünenler çoğunlukta olsaydı zamanında AKK de kalkmazdı. Ama herkes çabaladı BTKya yazdı ve o illetten kurtulduk. Bunda neden olmasın?
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Emeğinize sağlık hocam. Biraz daha vaktinizi ayırıp Rockstar Games Contact Us bölümüne de mesaj gönderirseniz çok iyi olur. 🙂👍

  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    GTA5’in online bölümünde oynarken hilecileri raporlamıştım bir kaç defa. Hatta bu hilecilerden birinde küfür kıyametti. Oyun oynatmıyordu sürekli roketle patlatıyordu. İngilizce yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam bize de (Türklere de) saydırmıştı bunlardan biri. Rockstar’a ilettim konuyu. Benim online hesabımı sıfırladı Rockstar. O gün bugündür GTA5’e girmiyorum. Çokta bir beklentim yok fakat denemek lazım yinede. Yıllar önceki yönetimle mantaliteyle şimdiki aynı olmayabilir.

  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Korsan kullanımı %10 mu? Hocam siz bence analiz işini biraz azaltın.


    10 yaşında bebeler yönetmiyor bu şirketleri Türk düşmanı olsun Türkiye’ye garezi olsun. Şu kahvehane muhabbetlerini bir bırakın da azıcık büyüyün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 5 Aralık 2023; 13:35:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mystiery_

    GTA5’in online bölümünde oynarken hilecileri raporlamıştım bir kaç defa. Hatta bu hilecilerden birinde küfür kıyametti. Oyun oynatmıyordu sürekli roketle patlatıyordu. İngilizce yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam bize de (Türklere de) saydırmıştı bunlardan biri. Rockstar’a ilettim konuyu. Benim online hesabımı sıfırladı Rockstar. O gün bugündür GTA5’e girmiyorum. Çokta bir beklentim yok fakat denemek lazım yinede. Yıllar önceki yönetimle mantaliteyle şimdiki aynı olmayabilir.

    Vay anasını ya saçmalığa bak..

  • Adamlar cok dogal olarak Turkce oyun istiyorlar digerleri de hayir isteyemezsiniz korsan oynayanlar var diyor :D


    Bi hikaye vardi cehennemde her ulkenin kazaninda zebaniler bekliyor ama Turklerin kazaninda kimse beklemiyor diye. Nedeni de biri cikmaya calisinca zaten digerleri onu asagi cekiyor olmasi. Tam olarak bu durum yasaniyor konuda. Ama siz korsan oynadiginiz icin batili efendilerimiz bize dil destegi sunmuyor uslu ve itaatkar olun batili efendiler bize oyun verecek kafasiyla yasiyorlar. Yazik gercekten.

  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Gta5’te hileciler özellikle Çinli hileciler, Epic games bedava dağıttıktan sonra artmıştı. Mevsimi kış yapıyorlardı, sunucuyu değiştiriyorlardı, gökten para yağdırıyorlardı, kafamıza füze atıyorlardı her yerde,.. bizde masum masum oynuyorduk öyle Steam’dan indirdiğimiz oyunla bilgisayarda. GTA5, 2013 yılında çıktı piyasaya. Vatani görevim sebebiyle kısa süreli GTA5’e girilmedi 6 ay boyunca. o arada online hesabımı sıfırlamış Rockstar.

  • İmza kampanyası düzenlemek lazım ama söz konusu firmadan dolayı ona ihtimal vermiyorum devletin artık belirli bir satış rakamı sonrası Türkçe dil desteğini zorunlu hale getirmesi gerekiyor istendiği takdirde bunun takibini rahatlıkla yapabilirler.
  • Shiningeagles24 kullanıcısına yanıt

    Otomobil menüleri de ingilizceydi eskiden. Türkçe dil zorunluluğu getirilince mecburen çevirdiler. Türkçe’mizi her platformda zorunlu hale getirmek gerekiyor. Türkçe anlamak, Türkçe okumak, Türkçe dinlemek istiyoruz. Rockstar kimseye bedavaya GTA 6 vermeyecek. Parasını ödeyeceğiz illaki Türkçe olursa. Hala diretirse ingilizce, ispanyolca, hamsice, kutup ayısıca vs. vs. gibi seçeneklerde diretirse GTA6’ya para vermek istemem şahsen.

  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.