Şimdi Ara

Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
6
Favori
10.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rockstar Activison ile birlikte en buyuk turk dusmani

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Emeğine sağlık dostum 🙂👏 Bence şuan Twitter kullanan herkes bu örnekler ile beraber #hashtag oluştursun. Sosyal medyanın gücü çok fazla. Gerçekten destek veren kişi sayısı fazla olursa Rockstar Games'in görmezden geleceğini sanmıyorum.


    Yada bir #hashtag belirleyelim herkes o hashtag üzerinden mesajını yazsın. Bu çok daha etkili olacaktır diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 5 Aralık 2023; 19:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Triplxt. kullanıcısına yanıt
    Siz de anlamadınız beni. Ben lokalizasyon yapılmasın demiyorum. Kendim de destekliyorum lokalizasyonu, ülkemizin çeviri sektörü için döviz, insanlar için iş, dil bilmeyenler için içerik demek bu.

    Hayatımda bir defa açıp "bunu dublajlı dinleyeyim bir de öyle tadayım", "altyazıyla da bu tadından yenmez" demedim hiçbir şey için. Mesela Almanca bir şey seyrederken ingilizce altyazı açıyorum çünkü anlayabildiğim üç-beş kelime Almanca içeriği tüketmeme yetmiyor. Ama çıkıp hiçbir yerde almnca bildiğimi iddia etmiyorum.

    Mesela ucundan azıcık Norveççe de anlıyorum (bir zamanlar Norveççe müzik dinlerdim) ama dili bildiğimi iddia etmiyorum. Norveç dizisi seyrederken inanmayacaksınız EN altyazı açıyorum. Neden? Çünkü anlayamıyorum. Şekerim eg snakker norsk ama işte bunun tadı en altyazıyla böyle daha bir güzel çıkıyor derken duymadı beni daha kimse.

    Ne demek istediğimi anlamışsınızdır inşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Dostum eyvallah ama biraz yanlış anlaşılmış. Herkes kafasına göre bir seçim yaparsa gene etkili olmaz. Herkes aynı hashtagi yazmalı ki TT olsun. Aynı kalıp istekleri yazmalı veya.


    Bu başlığı meğer sen açtın. Şöyle bir düşün bul. Hem başlığa, hem ilk mesajına yaz. Tarih saat de belirt şu dakikada yazacağız diye. İşte ilgili Resmi hesaplara @ koyarak yaz. Böyle böyle bir hareket başlatabilirsen olur.


    Edit: Tamam düzenlemişsin mesajını doğru anladın :) Bu kalıp ifadeleri, hashtag'i seçme işini sen yap.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 5 Aralık 2023; 19:36:39 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Sorun şu dostum. Ben Twitter kullanmıyorum ve hashtag nasıl açılır nasıl etkili oluruz bilgim yok. Sen kullanıyorsan güzel bir şekilde konuya uygun bir #hashtag hazırla bende buradan konu mesajına yazarım herkese duyurmaya çalışırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Triplxt. kullanıcısına yanıt
    Ya bak bu modelin kongrelerdeki hali vardır hatta çok komiktir. İşte atıyorum şirket mühendislerini seminere yollar öğrensinler diye. Bunlar da hepsi şakır şakır ingilizce konuşuyor ya, o kulaklığı takmazlar. Sabahtan akşama kadar anlıyormuş gibi görünmek için çaba sarf ederler ama ölü balık gibi bakarlar. Benim kabin genellikle salonun en arkasında olduğu için ben bunları arkadan görebiliyorum ama artık arkadan da tanıyabilmeye başladım. Hareketsizlikleriyle belli ediyorlar kendilerini. Hatta çıkıp bir bakarım ben bakışları da ölü balık gibi mi diye, ölü balık gibi olur hep. Bak 11 senedir Simultane yapıyorum bu tiplerden olmayan belki birkaç işe gitmişimdir. Yabancıların dil kompleksleri olmadığı için hepsi bilmedikleri dillerde kulaklıkları takarlar ama mesela.

    Ben bunların ciğerini biliyorum kardeş yani. Yüz metreden tanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Ben de kullanmıyorum. Bu forumda paragraflarca yazarım ama öyle kısa etkili şeyler yazamam.


    Evet forumdaşlar bilenler varsa el atsın olaya. Başlığı açan da hem "başlığa" hem "ilk mesaja" bu çağrıyı yazsın.





    Ekleme: ChatGPT'ye danıştım yine Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! 


    İngilizce olarak GTA 6'nın Türkçe Dil Desteği olması için Twitter'da hashtag çalışması yapılacak. Resmi hesaplar bunlar: @RockstarGames @RockstarSupport bu da fan hesapmış: @rockstarturk Şimdi çok etkili bir tweet örneği atsana. Ayrıca bu insanlara nasıl davet şeklinde açıklayabilirim? Hani şu hashtagte toplanıyoruz gibisinden?


    Şöyle cevapladı:


    Alıntı

    metni:
    "Merhaba arkadaşlar! GTA 6'nın Türkçe Dil Desteği için bir kampanya başlatıyoruz! Katılmak için şu hashtagleri kullanalım: #GTA6TurkishSupport #RockstarGames. Resmi hesapları etiketlemeyi unutmayın: @RockstarGames @RockstarSupport. Birlikte sesimizi duyuralım! 🚗💥"
    Örnek Tweet:
    "Hey @RockstarGames and @RockstarSupport, Turkish fans are eager for #GTA6 with Turkish language support! 🇹🇷 Let's make it happen! @rockstarturk, we're counting on you to spread the word! #GTA6TurkishSupport #RockstarGames"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 5 Aralık 2023; 19:49:39 >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde demeniz daha doğru oldu ama dil bilgisini çeşitli yollarla seviyelere ayırmak mümkün olabiliyor. Göreceli olarak dili bildiklerini ifade edebilirler. B1 veya B2 seviyesinde bilgisi olan bir kişinin çoğu espriden zevk alması mümkün olmayabiliyor ama kendisini ifadesi etmesi ve genel konuları anlaması pek zor değil. B2 seviyesinde olduğu hâlde Türkçe desteği istediğini belirtmesinde bir sorun göremiyorum. Burada “alt yazı için ağladığını” ve “dili bilmediğini” söylemek doğru olmaz. Tabii ki “Bonjour !” veya “Hello!” gibi basit şeylerden öteye gidemeyen kişilerin “havalı” gözükmek için “Biliyorum ama Türkçe istiyorum.” dediğinden bahsediyorsanız böyle kişilere pek denk gelmiyorum ve gelsem de önemsemiyorum.


    Ben de içerikleri mümkün olduğunca orijinal dillerinde tercih ediyorum ama farklı dillerde seslendirme mevcutsa tercih ettiğim olabiliyor. Fransızca seslendirmeli Tomb Raider ve Türkçe Crysis oldukça güzeldi. 🙂




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 5 Aralık 2023; 19:49:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Triplxt. kullanıcısına yanıt
    Bak hepimiz mesela Türkçe biliyoruz.

    Anadili gibi konuşsun demiyorum tabii ama bir yabancı dildeki içeriği çevirisiz tüketemeyen adam o dili bildiğini iddia edemez. Dili bilmekle dilin gramerini bilmek veya üç beş kelime bilmek farklı şeylerdir. Almanya'da hayatta kalabilecek kadar Almanca anlayabiliyorum mesela, ama hiçbir şekilde dili bildiğimi söyleyemem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Triplxt. kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu konuşmamızda gerek kalmamalıydı ayrıca. Sürekli bu biliyorum ama altyazıyla oynamak daha bir güzelcilerden görüyorum bu konularda. Bir de "ingilizce öğrenin lan cahiller bak ben biliyorum altyazı pipimde değil" modeli var o da son derece zavallı.

    Konu kayıyor bunların yiğitliklerine şokella sürdürmeme sevdası yüzünden. Üstteki mesajımda da belirttiğim gibi ben bu modeli çok çok iyi tanıyorum. Seneler önce bir AB teftişi işinde doktorun biri CDCde mi ne çalışmış 6 ay, ingilizce biliyormuş, neyse işte bana çeviri yaptırmadı. Bıraktım ben de yarım saat, evet tam yarım saat boyunca tek bir cümleyi anlayamadı. Sonra buna telefon geldi, okuldaki oğlu hastalanmış, "excuse me, my son is patient" dedi.
    Adamla saatlerce dalga geçtik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Her şeyi bildiğini ifade etmediği ve seviyesini belirttiği sürece pek sorun olacağını sanmıyorum. B1 seviyesinde öğrencileri belge ile kabul eden üniversiteler olabiliyor ve çok ağır konular gösteriliyor. Arada sözlüğe bakmalarında bir sakınca yok. Diğer yandan, insanın ilgi alanı olmayan konularda çok basit düzeyde bilgisi olabiliyor. Bunlar da ihtiyaca göre değerlendirilebilir. Yine de A1 seviyesine yeni giriş yapmış, neredeyse her kelimeye sözlükten bakan ve gramer konusunda aşırı eksiği olan birisinin o seviyeyi tamamlamadan dili bildiğini iddia etmesi garip olur.


    Oyunlar için tüm farklılıkları kenara bırakmak ve mümkün olduğunca Türkçeyi desteklemek gerekli. Belki sorunun fark edilmesi için bir milletvekili ve dilimizde karşılığı olmayıp eksik kalan konular için TDK yardımcı olabilir. AKK konusunda bir milletvekili çok yardımcı olmuştu. Aynı şekilde değerli dilimiz için de yardımcı olacak biri çıkabilir. Türkçenin kullanımını teşvik etmek çok zor olmamalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Twitter kullanan arkadaşlardan rica ediyorum, #GTA6TurkishSupport #RockstarGames


    Hashtag'lerini kullanarak GTA 6 için toplu bir şekilde kampanya başlatalım. Türkiye'de trendlere girersek inanın başarılı olma yolunda çok büyük bir adım atmış oluruz.


    Lütfen bunlar boş hayaller umudumuz yok demeyin. Eğer istersek herşeyi başarabiliriz. Sadece biraz gayret ve çaba gerekiyor. Hepimiz el ele verirsek ben inanıyorum ki Rockstar Games bu kadar mesaj mail ve sosyal medyanın gücüne karşı gelemeyecek ve oyunu Türkçe çıkaracaktır.


    Twitter hesabı olmayanlar ise, çok zor değil hemen Twitter hesabı açıp bu kampanyaya destek olsunlar. Bende Twitter kullanmıyordum fakat bu hashtag kampanyasına destek için hesap açacağım.


    "Merhaba arkadaşlar! GTA 6'nın Türkçe Dil Desteği için bir kampanya başlatıyoruz! Katılmak için şu hashtagleri kullanalım: #GTA6TurkishSupport #RockstarGames. Resmi hesapları etiketlemeyi unutmayın: @RockstarGames @RockstarSupport. Birlikte sesimizi duyuralım! 🚗💥"


    Örnek Tweet:


    "Hey @RockstarGames and @RockstarSupport, Turkish fans are eager for #GTA6 with Turkish language support! 🇹🇷 Let's make it happen! @rockstarturk, we're counting on you to spread the word! #GTA6TurkishSupport #RockstarGames"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 5 Aralık 2023; 20:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkçe olsun da bi yüzümüz gülsün. :D

  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    support@rockstargames.com e-posta adresine ‘gönderilenler okunmayacaktır’ cevabı geldi.


    Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twit attım bende destek vermek gerekiyor var bi umudumuz küçükte olsa.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Destek sağladım maille hadi bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukrayna’lılar Steam GTA 5 forumuna GTA 6 için Ukraynaca dili istiyoruz konusu açıp yüzlerce mesaj göndermişler. Mesajın altına Ukraynaca çeviri yapan şirketlerin linklerini koymuşlar.

    https://steamcommunity.com/app/271590/discussions/0/3953658299615522778/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Kardeş, herkes ana dil gibi İngilizce biliyor olsa zaten niye Türkçe diye diretelim? "İngilizce biliyorum" demek için illa ki ana dil gibi bilmek de gerekmiyor. Galiba burada farklılaşıyoruz.


    "İngilizce biliyorum ama" demek gayet normal ve komik olmayan bir durum çünkü bu iş seviyeleri olan bir şey. Burada İngilizce biliyorum diyen birisine 10 yıl Londra'da yaşamış gibi bakamazsın ki, Türkiye şartlarında "İngilizce biliyorum" olarak algılaman lazım. Yoksa komik gelir tabii.

  • Türkçe gibi direttiğin yerde de ingilizce bildiğini mutlaka eklemezsin ama mesajın bir yerine, değil mi? Bu davranış benim sürekli, ama sürekli gördüğüm bir davranış. Açıklamıştım yukarıdaki mesajlarımdan birine. Belirli bir yaşı geçmiş bazı erkeklerin sağda solda ne hikmetse bitmek bilmeyen cinsel maceralarını anlatması gibi bir şey bu. Komik.


    Girmeyin diyorum ben ingilizce bilip bilmediğiniz konusuna. Lokalizasyon isteyin geçin. Cidden komik oluyor.

  • Ruslar, GTA 6 Rusça destekleyecek haberini yapmışlar. Dayandıkları kaynağı Türkçe için denedim.

    -https://www.rockstargames.com/tr/VI
    -https://www.rockstargames.com/tur/VI


    İkisi de bulunamadı hatası veriyor.
    Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.