Şimdi Ara

Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
6
Favori
10.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Fransa'nın diline gösterdiği özen kadar bizim de dilimize özen göstermemiz gerekiyor. Ülkede nedense her şey için "İngilizce öğrenin." diyen bir kitle ve günlük konuşmada bile "havalı" olduğunu düşündükleri için yersizce yabancı kelimeler kullananlar var. Türkçeden mümkün olduğunca kaçıyorlar ve değerli bulmuyorlar. Dolayısıyla, biz kendi dilimize değer vermezsek onlar da "İngilizce kullansınlar." deyip geçecektir. Diğer yandan, Türkçe dil desteği zorunluluğunun firmaları zora sokacağını düşünüyorum. Her firmanın bütçesi olmayabiliyor. Sadece İngilizce olarak çıkış yapan çok oyun var. Bu tarz firmalar, muhtemelen son çare olarak oyunu Türkiye'de satmamaya karar verecektir. Aynı şekilde, Türkçe desteği eklemekle uğraşmak istemeyen büyük firmalar da satış yapmamaya karar verebilir. Oyunu diğer dillerde oynayabilen oyuncuların özgürlüğünün kısıtlanmasına sebep olur. Sıkı kısıtlamalar getirmek çok sorun yaratabiliyor. Mesela, PayPal için bir sürü şart getirilmişti ve bunlara uymak yerine ülkeyi terk etmeye karar verdiler. Bu durumda en iyi çözüm olarak Türkçe kullanımı teşvik edilmeli. Türkçe desteği olan oyunlardan daha az vergi alınsa bile ikna edici olabilir.





  • Türkçe’ye oyun çevirisi yapan yerli şirketler çok para istiyorlarsa binlerce gönüllü çevirmen bulunabilir. Her türlü çevirilir eğer istenirse. Sadece şirketin adının dahi geçmesi gurur verir ve çeviri şirketine sükse yaptırır. Zor değil Türkçe çeviri işlemleri. Zor olan yabancı övücü kafalar. Bugün yapay zekaya ver herhangi bir dilde metini, saniyesinde Türkçe’ye çevirir şıp diye önüne sunar. Üstüne birde yapay zeka ile Türkçe seslendirme dahi yapılabilir. Oyundaki tüm karakterlerin aynı ses tonunda Türkçe ses ile. İlerde Türkçe dublaj dahi yapılır mutlaka GTA 6 için bizim gönüllü Türkçe aşıklarımız sayesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolladık hadi bismillah

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlığı açan forumdaş; oyun Türkçe çıksın toplanalım diye çağrıda bulunmuş.


    En fazla dersin ki şöyle yazın, böyle yollayın vs. yol gösterirsin, yani pek engel olmazsın. Sonuçta hoşgörü ile yaklaşılması gereken bir mesele, hatta değil hoşgörü doğrudan hak bile olarak istenebilir; anadilde eğitim hakkı gibi, "anadilde oyun hakkı"


    Birileri durmamış 'İngilizce öğrenin' meselesine getirmiş konuyu. 'Z kuşağı öğrensin fena mı' diye ekleyenler olmuş. Hatta konunun gurmeleri çıkıp 'Ah bilseniz o tadı alsanız müptelası olacaksınız özgün dili bilmek bambaşka bi şey' diye kendilerinden geçmişler.


    Şu var; tercih meselesinden bahsedilebilir, dil geliştirmedeki faydasından bahsedilebilir, asla kusursuz bir çeviri/lokalizasyon olamayacağından bahsedebilir, hepsine eyvallah. Ama burada başka bir "dürtme" görülüyor, kimse kimseyi kandırmasın.


    'Farklı dillerde o zaman niye var?' tepkisi gelince bu sefer 'Lan bırak siz fakirsiniz korsansınız torrentçisiniz' diye konuyu bambaşka boyuta taşımışlar.


    (Bilerek kırmızıyla belirttim. İyice okuyun, ad hominem nasıl yapılmış iyice net görülsün.)


    Normalde bu "saygısızlık" tavra cevap dahi verilmemesi lazım biliyor musunuz? Ama elimiz dilimiz kopsun cevap veriyoruz: Elbette maliyeti vardır, yoktur diyen yok. İşte 'şu kadar bin oyro eder' diye hesaplamışsınız eyvallah. Unuttuğunuz şey şu; Şirket uzun vadede Türk oyuncularını kazanmanın, Türkiye pazarında daha da büyümenin, hatta bu sayede korsanı azaltma gayesinde adımlar atabilir. Bu uğurda harcanan parayı diğer kazançlarından tolere edebilir.


    Şimdi bu cevabı verdim, keşke aklı başında fikir üretseler. Yok biliyorum yine konuyu kaydıracaklar. Amaç ego tatmini olsa.. Tam da çözemedim amaç tam olarak ne? Bilsem ona göre lafları döşeyeceğim.


    Neyse, bir sebeple, meğer böyle yapmayı seviyorsunuz; anladığınız dilden konuyu önümüzdeki senelerde olacaklara kaydırayım:


    Klişe giriş sanılacak ama vallahi yapay zeka ilk sizi vuracak. Hatta bir de şu Tacotron projesi gibi işler iyice yaygınlaşsın bak nasıl aktörlerin kendi ses tonunda dublajlar gelecek. O zaman değil altyazı, bir de dublaj seçenekleri iyice yaygınlaşıp benimsenince sinema perdesine atlayıp 'hayır n'olur böyle dinlemeyin :((' mi diyeceksiniz bilemem o kadarını. Geliyor gelmekte olan.





  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Örnek; Videodaki sesi herhangi bir dile çevirip konuşmacının birebir aynı ses tonuyla tekrar video oluşturan ücretsiz web servisi; (Türkçe desteği var)

    https://labs.heygen.com/guest/video-translate


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Bence olay Türkiyeyle alakalı değilse dublajlı filmden farkı yok, aşırı kötü.Hey adamım benim zencim.. :D:D

  • xbox game X kullanıcısına yanıt

    Hayali rakamlar üzerinden konuşmak tamda bu.


    İsterse 1 kopya satsın Türkiye’de. Türkiye’de bana satmaya çalışacaksa benim ülkemin kendi dili olan Türkçe dili de olacak. Dublaj isteyen yok. Altyazı olsa yeterli. Bunu da çok ucuza hatta bedavaya bile yapacak binlerce Türkçe aşığı insan bulabilirim.


    Öyle yabancıları överek yerliyi yererek yerli yücelmez. Bakın burda insanlar bir amaç uğruna toplanıp sizinde konuşma diliniz olan Türkçe dilinde altyazı ile oyunun çıkması için uğraş veriyorlar. Yapıcı eleştiri her zaman kazandırır. Yıkıcı eleştiri ise zarar verir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    “Bunun için referanslı bir çeviri ekibinin toplanıp gönüllü olarak bu işi yapabileceğine dair mail atmak..”


    çok mantıklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THE CERN T kullanıcısına yanıt

    support@rockstargames.com


    adresine de e-posta gönderdim an itibariyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir dh’li olarak buralarda bir laf vardır.



    Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    o dayının videoda söylediklerini sana söylüyorumRockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! 

  • İade ediyorum. Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! 


    Türkçe istemediğiniz halde Türkçe isteyenlerin arasında bulunma çabasına girmeniz net bir kalitesizlik göstergesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Hocam bu içerikle ilgili bir durum. Yani filmleri orjinal dilinde izlemek ile aynı kefede değil ki oyun oynamak. Çok şükür yabancı dilim var ama oyunlarda çıkan uzun yazıları hiç okumam çünkü sıkıyor. Mesela karakter bir mektup bulur bir sayfa yazı var. Oysaki onların içinde de ince detaylar espiriler vs. saklı çoğu zaman. Türkçe olsa yine adam akıllı okumam ama hızla göz gezdirip ne dediğini anlarım.


    Bir de iinsanlar süper dil bilen ve hiç dil bilmeyen diye ayrılmıyor. Sizin çevrenizdeki GERÇEKTEN dil bilen insanlar bu toplumda azınlıkta. Elbette ki Türkçe içerik isteyeceğiz. Esas sizin "ana dili gibi yabancı dil bilmeyen"leri kompleksli görmeniz komik oluyor:)

  • sleeptalkercat kullanıcısına yanıt

    Ya hu kimse kötü dublaj yapılsın demiyor ki :) Bir film ile de aynı kefeye koymamak lazım bence. Oyunda esas önemli olan oyunun kendisi, karaktere girememiş diye bir sanal karakteri suçlayacak değiliz:D Eğer isterlerse nasıl Fransızcaya Almancaya çeviriyorlarsa ve bir fransız bir alman bok gibi olmuş diye şikayet etmiyorsa biz de etmeyiz diye düşünüyorum.

    Hadi geçtim hepsini onlar yapsınlar da varsın biz bok gibi olmuş diyelim:)

  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Blokla geç hocam, bunlar kendi diline düşman olmuş. Bu neyin? çekememezliği anlamak mümkün değil! es keza oyun da Türkçe olsa emin olun bunlar üzüntüden kahrolur, çünkü kaliteleri bu..


    @mystiery_

  • Beyler ben Twitter kullanmadığım için GTA 6 ile alakalı bir #hashtag başlatamıyorum. Daha doğrusu kullanmadığım için #hashtag nasıl açılır falan bilmiyorum.

    Bu konuda Twitter'ı aktif kullanan ve GTA 6 Türkçe Dil Desteği ile alakalı #hashtag açabilecek biri varsa açarsa sevinirim. Sırf destek vermek için Twitter hesabı açarım valla. Birisi buna önayak olursa çok iyi olur. Sadece mail yada mesaj ile kalmasın. Twitter, Instagram vs gibi sosyal medyadan da sesimizi duyurmamız lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Yok kardeş tersten anlıyorsunuz. Türkçe metinde göz gezdirebilip ingilizce metinde bunu yapamıyor olmanız zaten tam olarak benim bahsettiğim şey.

    Altyazı istiyorum ama ingilizce biliyorum ha yanlış olmasın bak diye yazıyor bir çok kişi. Gerek yok. Altyazı istiyorum diyin geçin. Sizin modelden ben ardıl çeviri yaparken çok görüyorum "hocam İngilizcem var aslında ama şunu siz çevirin" diyorlar, bir de bahane uyduruyorlar. En sık karşılaştığım bahane pratik eksikliği ve yabancının konuştuğunu çevirtmese sadece kendi konuştuğunu çevirtse, yani anlasa ama konuşamasa ortada hiçbir sorun yok. Bunu yapmayın kardeş. İngilizce bilmemek utanmanız gereken bir şey değil. Burada altyazı altyazı diye ağlayan ingilizce bilen adam olmaz zaten.

    Yiğitliğinize şokella sürdürmemek için İngilizce biliyorum ama dediğiniz sürece yiğitliğinize şokella sürülecek. Girmeyin o konuya. Benim sizin ingilizce bildiğiniz bilgisine ihtiyacım yok. İngilizce bildiğinizi öğrendiğim için size daha çok saygı duymayacağım. Burada konu kimin ingilizce bilip kimin bilmediği de değil zaten. Yapmayın, komik oluyorsunuz...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    “Alt yazı alt yazı diye ağlayan, İngilizce bilen adam olmaz zaten.” demeniz çok yanlış. İnsanlar dillerine değer veriyor ve anlamayan kişilerin de anlayabilmesini istiyor. Şahsen çok ileri seviyede İngilizce, İspanyolca, İsveççe ve Fransızca bildiğim hâlde kendi ülkemin dilinin de mümkünse seslendirme ile birlikte desteklemesini istiyorum. Sinemaya gittiğinizde size en azından anlayabileceğiniz bir içerik sunuluyor ama oyunlara gelince böyle bir talep olmuyor. Tabii ki çeviri ile asıl proje arasında farklılıklar olabiliyor ama anlamayan kişiler için ufak farklılıklarla anlamak, hiç anlamamaktan iyidir. Bir eserin orijinalini deneyimleyen kişi de dilerse kendi dilindeki hâlini de deneyimleyebilir. Oraya verilmiş olan emeği de görmüş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 5 Aralık 2023; 19:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    E-devlette #hashtag açma bölümü var. Oraya dilekçeni yazıyorsun. Uygun görülürse PTT ile sana kapalı zarfta bir bilgi geliyor. Orada tüm ayrıntıları yazıyor. Rockstar Games 'e GTA VI TÜRKÇE DİL DESTEĞİ İÇİN MAİL ATIYORUZ TOPLANIN! 


    Ben hiç "hashtag açmadım" yapay zeka anlat dedim bunu yazdı:


    Alıntı

    metni:
    Tabii ki! İlk olarak, GTA 6 için Türkçe destek istemek harika bir fikir. Twitter'da sesinizi duyurmak için şu adımları takip edebilirsin:Hashtag Seçimi:Türkçe destek için kullanılacak bir hashtag seç. Örneğin: #SupportGTA6inTurkish.Tweet Oluşturma:Sesli bir şekilde taleplerini ve neden Türkçe destek istediğini anlatan bir tweet yaz.Paylaşım:Tweet'i paylaşırken seçtiğin hashtag'i eklemeyi unutma. Böylece diğer kullanıcılar da kolayca bulabilir.İşte İngilizce hashtag önerilerin:#SupportGTA6inTurkish#TurkishGTA6FansUnite#GTA6TurkishLocalization#GTA6SpeakTurkish#TurkishVoiceoverForGTA6Bu hashtaglerle tweet atarken, küresel bir kitleye de sesinizi duyurabilirsin. Umarım bu çabalar, GTA 6'nın Türkçe desteği konusunda farkındalık yaratmaya yardımcı olur!



    Daha fazla Hashtag önerisi istedim böyle dedi:


    Alıntı

    metni:
    #TurkishSupportGTA6#SpeakTurkishRockstar#GTA6TurkishEdition#TurkishLocalizationDemand#RockstarListenTurkish#TurkishGTA6Campaign#TurkishVoicesForGTA6#GTA6NeedsTurkish#TurkishPlayersWantGTA6#SupportTurkishInGTA6#GTA6SpeakTurkish#TurkishLanguageForGTA6#TurkishGTA6Petition#RockstarTurkishVoice#TurkishVoiceSupportForGTA6#GTA6TürkçeLanguage#TurkishGTA6Demand#GTA6SupportTurkishPlayers#TurkishVoicesMatterGTA6#TurkishGTA6Advocacy#TurkishGamersAwaitGTA6#LongingForGTA6InTurkey#GTA6AnticipationInTurkey#TurkishGamingCommunityWaits#GTA6EagerlyExpectedInTurkey#TurkishPlayersLongForGTA6#GTA6DesireInTurkishGaming#AwaitingGTA6InTurkey#TurkishGamerDreamsOfGTA6#GTA6TurkishGamingHype#AnticipatingGTA6Turkey#LongWaitForGTA6InTurkey#TurkishPlayersYearnForGTA6#GTA6HopeInTurkishGaming#TurkishGamingCommunityDesiresGTA6#GTA6TurkeyExcitement#TurkishGamingEnthusiastsLongForGTA6#GTA6AnticipationAmongTurkishGamers#TurkishGamingCommunityWishesForGTA6#GTA6TurkishGamerLonging



    Yani böyle işte bunlardan bir veya bir kaç tanesi seçilecek. Twitter'ı olan herkes aynısını yazacak...


    Mesela Dünya trendleri burada: https://www.twitter-trending.com/worldwide/en


    Türkiye trendleri burada: https://www.twitter-trending.com/turkey/en





  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.