Şimdi Ara

S22'den 15 Pro'ya geçiş sonrası hayal kırıklığım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
14
Favori
10.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben S23 ultradan iphone 13 geçtim. Geçtiğim için memnunum. Önceki telefonumdan da memnundum.

    Kamera olarak S23 daha iyiydi ama ikisinin de ön kamerasını sevemedim. İphone kamera uygulaması olarak daha kullanışlı bu arada.

    Benim telefonlardan aşırı bir beklentim yok. Günü çıkarsın, uygulamalar arası sürekli gezinirim bu sırada herhangi bir donma olmasın, güzel fotoğraf çeksin ve kullanışı akıcı olsun bana yeter.

    İki telefonda benim beklentilerimi karşılıyor ama aralarındaki en net fark kesinlikle ekran.

    Samsung'un ekranı çok daha iyi. Kamerası da tabii ki daha iyi.

    İşletim sistemi olarak da ios'u çok sevdim. Normal bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Benim telefonu kurcalakacak enerjim yok her şeyin bana hazır gelmesi lazım. İos bu konuda daha önde.

    Benim iphone'a geçmemdeki asıl neden ise faizsiz 4 taksitle telefon alma imkanımın doğması ve türkiyedeki malum 2. el piyasası. Aylardır kullanıyorum telefonu satmak istesem aldığım paradan daha fazlaya satarım. Bu durum böyle devam ettiği sürece de iphone'dan devam edeceğim. Genel anlamda memnunum zaten.

    Son olarak bilmiyorum belki TR psikolojisi ve ezikliğidir ama İphone daha kaliteli hissettiriyor.





  • Çok haklısın, bir de ekleme yapayım. iPhone, arabaya eve parası yetmeyip yine de hava atmak isteyenlerin oyuncağıdır. Herkes için demiyorum, ama %90 böyle. Örnek vermem gerekirse, çalıştığım yerde müdürümüzün arabası Superb, şefimizin C180. Müdür Poco F3, şef Mate 20 Pro kullanıyor. Düz mühendislerin hepsinin elinde 14 Pro, 15 Pro var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 11 Nisan 2024; 21:24:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "değişiklik ihtiyacı ve toplum baskısı sebebiyle iPhone'a geçmeye karar verdim"


    Nasıl bir toplum baskısı yaşadığınızı merak ettim. Amerika'da falan iMessage sebebiyle saçma bir akran baskısı oluyor da Türkiye'de denk gelmedim pek. Değişiklik ihtiyacı neden doğdu bilmem ama daha büyük değişiklik yaşama şansınız da yok gibi zaten.


    Benim gözümde bilinçli insanların iPhone almasının sebebi yüksek performanslı işlemci, hızlı yazılım desteği ve ürünlerin/yazılımların sorunsuz çalışması. Bir uygulamada sorun varsa çok hızlı çözülüyor, bir ürünün Android bir telefonda düzgün çalışmamasını firmalar göz ardı edebilirken iPhone'da bu olasılık düşük. Huawei kulaklığım iPhone 6'da sıkıntısız çalışırken Android telefonumda sıkıntı yaşatmıştı.


    Geçiş yapmadan önce internetteki videoları izleyip geçmemeniz talihsizlik olmuş. Bu sorunlar sizi çok rahatsız ediyorsa satıp S23'e geçersiniz artık. Şu anda en düzgün Android telefon o gibi. Yine bir heyecan arayışı olursa Nothing Phone modellerine de bakabilirsiniz.


    Dipnot: Android kullanıcısıyım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 11 Nisan 2024; 21:25:58 >




  • eKsTazi kullanıcısına yanıt

    Yazın tamamen yanlış ve taraflı. Konuyu açan adamın yazdıklarını okumuşsan bile anlamamışsın. Muhtemelen yazdığın şeylerde kendi düşüncelerin değil, standart iPhone kullanıcısı kopyala yapıştır yazısı.


    Adam zaten onu diyor. İphone hicbiseyi düzgün yapamamış. Bizimde düzgün ayar yapmamıza izin vermiyor diyor. Sen ise böyle yapılmamış, hamallık yapan, yoran iPhone yi durduk yere övmüşsün. Ayrıca android in stok ayarsız hali iPhone un her halinden daha kullanışlı ve işlevsel. Yani işin özü bu.


    Android : ben sana sağlam ve işlevsel bir yazılım verdim. Üstüne sen bunu kendine göre dizayn etme özgürlüğü bile verdim.


    iPhone ise : ben sana saf ve kusurlu bir yazılım verdim ve bununla hiçbir şekilde oynama ve dizayn etme özgürlüğün olamaz.


    Kusura bakmayın çok çok açıklamalı ve detaylı yazmak zorunda kaldım. iPhone kullanıcıları okur diye detaylı yazmak zorunda hissediyorum. Düz yazsam başka başka algılıyorlar çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben aynı hayal kırıklığını yılların iPhone’cusu olarak 14 pro max’ten s24 ultraya geçince yaşadım. Sonrasında S24 ultrayı iade edip 15 pro Max aldım. Cihaz donanım anlamında çok çok iyi olsa da androidden bir halt olmazmış onu anladım. Baştan aşağı dandiklik akıyor çoğu şeyi yaptık oldu kıvamında bırakmışlar. Androidde Kullanım esnasında bu olmamış dedirten bir şeyler var. Diğer yandan İOS da yabancıların dediği gibi konforlu hapishane. Cihazı kişiselleştirme anlamında fazla kurcalamayı sevmeyen birisi olarak ben memnunum. iPhone vs Samsung muhabbetinin sonu gelmez herkes her şeyi sevmek zorunda değil. Bazı alışkanlıkları da değiştirmek çok zordur o yüzden sıfır aldıysanız iade edin gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İoscularun Savunması Bir Kaç Tuşa Fazla Bas Ne Olur, Şu Ayarı Buralara Saklamışlar Oradan Bak, İlle de Özellleştirmek Zorunda mısın, Sistem Böyle Güzel Kurcalama vb
    Aradaki 10 Binlerce TL Fark İçin Daha Fazlası Olması Gerekirdi. Ama Burası Ortadoğunun Türkiye'si. Görmemişlik Hat Safhada. Araplara Kızanların Bir Kısmı Kullanmayacağı Özelliklere Para Saçarlar. Gösterişe Statü Kazanma Eğilimindedirler.
    Özellik Karşılaştırabilecek Kişi Sayısı Sınırlı. İhtiyaçtan Alanlar Amenna. Zaten Teknolojiye Hakimler. Gerisi Çöp Kitlenin Karakteri Telefonla, Markayla Oluşturma Gayesi.instalarında da Hep Süperler. Sonrası...

    Android İçinde İhtiyaç Fazlası Miktarlara Çıkıp Para Harcamaya Gerek Yok. İosta Bu İmkanınız Yok Ama Androidde Bi Kaç Binde Başlayan Modeller Var. Yaşlılara Ucuz Telefon Alabilirsiniz ve İşlerimi Görebilir. Orta Segmenti de Kendinize Alabilirsiniz.
    Bir Çok Kişi Mesela 3-4 Binlere X3 Pro Aldı ve Hala Kullanıyor. Oradan Yazıyorum. 450 Uygulama ve Yüzlerce Video. İşimi Fazlasıyla Görüyor. Benim İhtiyacımı Karşılıyor. Banka Uygulamalarıyla Temassız Ödeme Kampanyalarını Yapıyorum. En Sevdiğim Yanı da Bu. İoscular Migrosta Gidip Telefonla Ödeme Yapsınlar da Ondan Sonra Konuşsunlar:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her zaman açık kaynak kod/işletim sistmei kullanan cihazlar tercih olmalıçü,nkü yaygın kullanıcısı ve güncelleştirici ve 3ncü parti yazılım yazanların uygulamaları genelde ücretsizdir. O yüzden şahsıma göre hata yapmışsınız. heen girekt geir dönün derim. Selamlar

  • Bir yazılım geliştiriciyim. Geri tuşu olayı bile android’in ne kadar başıboş olduğuna basit bir örnek. Eski firmam hem android’e hem ios’a geliştirme yapıyordu. Android’e yaptıkları geliştirme her zaman ilk seferde onaylanırken ios uygulaması defalarca geri dönüyordu. Mesela bu geri tuşu; apple bu tuşa izin vermiyor. Başka bir şekilde çözmen gerekiyor. Apple çok hassas bir uygulamayı store’a koyma konusunda. Samsung donanımsal olarak daha iyi telefonlar üretiyor olabilir. Kesin olab bir şey var ki ios çok çok daha iyi. Store olarak da çok daha iyi denetleniyor. Android’in teknik bir zayıflığı da java sanal makinesinin bir handikapı olarak her uygulama kendi özel sanal makinesinde çalışmak zorunda. Android hiçbir zaman ios kadar hızlı olamaz. Bu yüzden apple daha düşük donanıma ihtiyaç duyuyor ve bir telefonun ömrü daha uzun oluyor. Şirket telefonu olarak mecburiyetten iki sene android kullandım, tam bir azaptı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Androidde özgürlük var kalite yok
    iOS'ta kalite var özgürlük yok
    Hangisi işinize geliyorsa. Uzatmayın artık yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 pro maxden s23 ultraya geçtim. İphonea 2 ay katlanabildim. Konu sahibinin yazdıklarına ek olarak, arkadaşlarla konuşurken video atıp şunu izle dedikleri oluyor bazen, iphoneda malesef konusmadayken video açınca sesi sadece ahizeden veriyor. Yerli yabancı sitelerde çok araştırdım çözümü yokmuş. Bardağı taşıran damla o oldu benim için. Onun dışında geri tuşu biraz eskide kaldı artık. iphoneda sadece ekranın solundan çektiğinde geri giderken samsungda sağdan çekince de geri gidiyor. Ufak detay ama baya kolaylık oluyor tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt
    Androidde kalite yok lafınıza katılmıyorum sadece.Kullanıcıyla alakalı bir durum salak saçma uygulamaları telefona doldurup,bilinmeyen sitelerden apk indirip,önbellek silmesini bilmeyenler telefonu şişiriyorlar.Android sisteminde gereksiz şeyler olmasa sade bir androidle yüklü gelse şahane olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 12 Nisan 2024; 0:42:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl olmuş 2024 hangisini seviyorsanız onu kullanın. Son çıkan üst segment cihazların fiyatı birbirine yakın sadece hoşuna giden eko sistemi belirlemek gerekiyor.
    Kullandığım cihazlar
    Android(s8-note 5-lg g5-htc m8-huawei mate 20 lite)
    ios (ip5-ip xs-ip 15 pro)
    Bana göre iPhone fakir işi android zengin işi(kendime göre)
    Nedenine gelirsem ios cihazları çok daha uzun vade stabil kullanılabiliyor. 2. elde pek değer kaybetmiyor.
    5.5 yıllık iPhone 8 donma kasma vs problemi yok (kullanılmaya devam ediliyor)
    Çekmecemde ip5 hala duruyor elimde cihaz bozulur yada kırılırsa vs alo demek için kullanıyorum çünkü uygulama indirilmiyor artık.
    İşin özeti yine sevdiğin ekosistemde bitiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim bende androidi severim kendimde yıllarca android kullandım da 15 proyla s22yi de kıyas etmezsin gözünüzü saçmalamayın artık a54 alıyosun s24+ la aynı tasarım ben niye 20000 liralık gibi duran bi telefona 50000 lira vereyim. İphonenu kullanırken kaliteyi her şeyde hissediyosun android kullanırken daha telefonu almadan zaten değeri düşüyor kimse kendini kandırmasın boş yere. Ek olarak şuan iphone 13 pm ile çekilen videolar ve fotolar bile s24 ultranın içinden geçiyor. Beleş apkcılar için android ilah görülüyor özgürlük dedikleride bu zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bblokee -- 12 Nisan 2024; 1:38:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos a alışmak zaman alır hocam. Ağır sanayide çalışıyorum yanımda android telefonu götürüyorum. Malum jant çarpıp telefonumun kırılma riski var diye android ile çalışıyorum. Tatil günlerimde iphone 14 pro max kullanıyorum. Oyun oynayan birisi değilim. Daha hala şarj sağlığı 100 millet nasıl yapıyor ediyor iphone satarken şarj sağlığını 1 senede 80 ne indiriyor anlamış değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ua-87 kullanıcısına yanıt
    Androidde kalite yok evet. Aynı uygulamanın ios ve android sürümleri arasında bile kalite farkları var. Bunu iki tarafı da kullanan direkt anlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerce iPhone ve Android kullanmış biri olarak, yazılım farklarına değecek bir fiyat farkı yok. Günlük kullanımda Samsung A serisi bile her işi eksiksiz yapıyor. iPhone alarak yalnızca prestij almış oluyorsunuz o kadar. Kamera farkına kimse dikkat etmiyor, sağa kaydırıyor millet. Hız farkı gereksiz. Donma kasma ikisinde de yok. Yalnızca iPhone değeri düşmüyor o kadar.
    Ya Apple alıp, her sene üst modele yükseltip paranı koruyacaksın, ya da orta seviye Android alıp, 5 sene kullanıp tekrar aynı döngüye döneceksin, tamamen aynı şeyler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple denilen marka hayatımda gördüğüm en overrated şey. Her alanda üretim yapmalarına rağmen tek gerçekten adam akıllı ürün üretebildikleri alan tabletler. Günümüzde de zaten tabletler çoğunlukla çizim, 3D modelleme gibi işlerde kullanılıyor, (ya da 7 yaşındaki çocukların ROBLOX oynaması için) apple hiç günlük kullanım dostu bir firma değil. Telefonları zaten çok kötü ve kameraları hariç başka iyi yanları yok. (Kamerada da zaten Samsung geçiyor.)


    iPhone alıp kendini zengin sanan kişiler, zengin falan değilsiniz, sadece enayisiniz ve karşılıksız para ödüyorsunuz.


    iPhone alarak bir telefon değil, resmen sadece prestij alıyorsunuz ve ortamda üstünlüğü sağlamak ve öncelikli konuşmacı olmak için para vermiş oluyorsunuz. Çünkü insanlar iPhone 15 Pro Max Ultra Plus Cart Curt'u olan insanları tanrı olarak görüyor ve o kişiler üstüne bi de yakışıklıysa veya güzelse o kadar gözleri dönüyor ki utanmasalar onlara dua edecekler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakcay -- 12 Nisan 2024; 3:4:41 >




  • atakcay kullanıcısına yanıt
    Tanrı olarak görülüyorsak verdiğimiz paraya değiyor bence :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt

    Tanrı olarak görenler 85 iq insanlar ama, öyle bir insan tarafından tanrı olarak görülmektense normal bir insan tarafından arkadaş olarak görülürüm daha iyi.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.