Şimdi Ara

S22'den 15 Pro'ya geçiş sonrası hayal kırıklığım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
14
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt
    iPhone'da NFC ödeme yapılamadığını duyduğumda kahkaha atmıştım. NFC sayesinde yanımda kart taşımıyorum, telefon = kredi kartı. mis gibi.
  • 7 senedir ios kullanıyorum, en son 15 PM aldım kullanıyorum. 5-6 sene kullanırım güncellemesi bitince android alırım. Özledim çünkü. Her telefon aynı mokun mavisi. Alın keyfine bakın. Paran varsa samsung’ta bizim apple’da.
  • 14 pro konusuna baksaydın özellikle bildirim konusunda rezilliği görürdün.

  • Büyük heveslerle Gürcistandan 14 Pm almıştım ama sonradan kullanınca aman aman olmadıgını farkettim gerçekten şişirme bana göre bir markayı sevebilirsin ama tapmak çok farklı bir olay aldıgıma pişman oldum en basit denetim merkezi denen birşey var ben burdan wifiyi kapatıyorum zannediyorum megersem kapatmak için ayarlara gidicemde öyle kapatıcam o kadar saçma gelmiştiki bu sadece bir örnek yazdıgınız herşey dogru.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Ben ikisinide kullandım, yeni 15 aldım daha kutudan çıkartmadım.

    Bi arkadaş çok güzel yazmış kişiden kişiye değişir. Ancak kişiden kişiye değişmeyen tek bir şey var oda piyasaları. Mesela ben dün alırken s23+ ilgimi çekti. Kendi kendime şunu söyledim; 15 alayım sıkılırsam satarım üstüne belki hiç bir şey koymadan belki cüzi bi miktar koyarak sıfır s23+ alırım.

    Birini 1 yıl kullan 50'ye aldığını temiz kullanmışsan 40'a okutursun. Diğerini 45'e al temiz kullan 1 sene sonra 20'ye okutursun. Bu anlamda iphone ciddi fark yaratıyor. ( değerleri salladım bu arada )
  • 2023 temmuz ayında tokyo seyahatimde s23 ultra alacaktım (hayat boyu android kullanıcısıydım) ve fiyatları bir tık pahalı geldi, hatta apple tarafının en yüksek telefonu olan 14pm den daha pahalıydı nedense. neyse bir de apple deneyelim sonuçta ne kadar kötü olabilir ki diyerek tokyo apple store dan 14pm aldım yani seyahatimdeki fotoğraf videoları onunla çektim ama yazılımı gerçekten berbat ötesi. türkiye'ye döndüğümde burada bir tane yurtdışı kapalı kutu s23 ultra alıp onun imeisini kaydettirdim. 14pm'i de elimden hızlıca çıkardım. iphone için ölüp bitenleri anlayamıyorum, gerçi bunlar genelde kadınlar oluyor.

  • Siyasi parti trollerine alışmıştım ama marka trolleri fena yoruyor...

  • Beni bilen bilir bu metaforu da çok gören olmuştur.


    iOS = Afganistan'da şeriat gölgesinde yaşayan kara çarşaflı kadın


    Android = Miami dahilinde şezlongunda güneşlenen bikinili kadın.


    Tabiki gözler her zaman bikinili kadına bakar, bu da güvenlik kısmı oluyor. Çünkü androidin herşeyi ortada


    Yukarıda yaptığım metafor özgürlükle alakalıydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 12 Nisan 2024; 13:0:48 >
  • Bende ilk android sürümünden baslayanlardanim, hanimin iphone sevdasina uyup yurtdisi 14pm aldik ve gerçekten rezalet, süresi dolsun da satıp kurtulayim diye bekliyorum.
    Halen eski pocox3pro yu kullanma ihtiyaci duyuyorum, heleki herseyin paralı veya reklamlı olması çileden çıkarıyor.
    -Bankalar için Nfc desteği yok.
    -Reklam engelleme yok. - Adaway
    -Müzik çalma vs sorun, alarm ve melodi aynı şekilde.
    -Is icabi harita programlari kullanmam gerekiyor, android de olanlarin muadili yok, olanlar ise google playdekinin aynısı değil. (Mapinr gibi.)
    -Eski telde sesli aramalari kaydedebiliyordum.
    -Kiminle hangi tarih ve saatte konuştuğun belli değil. İş icabi pekcok kisiyle sıksık görüşmem gerekiyor. Ayni bilgiyi aktarmak vs gibi. Son arama kaydında sadece 1 adet görünüyor daha eski aramalar çıkmıyor.
    -inatbox vs yok
    -pdf - word vs gibi belgeleri kaydedip görüntülemek ciddi problem oluyor...




  • her zaman derim, marka model ne olursa olsun herkes kendine uygun telefonu seçsin - kimse kimsenin telefonu ile uğraşmasın.

  • 10 yıllık android kullanıcısı(nexusla ubuntu os bile denemişliğim var) ve 1 yıllık ios geliştirici olarak ios işletim sistemini denedikten ve macbook ,airpods entegrasyonun zevkine vardıktan sonra windowsa geri döndüğümde çok zorluk yaşıyorum.iphonelar bence çok daha stabil ve kameraları çok daha iyi.elimde jailbrakeli 2017'de alınma iphone 8 plus var.telefon mükemmel birşekilde akıyo.sıfır kasma.

    şuan elimdeki telefonlarsa şöyle:

    rootlu galaxy note 10um,

    iphone 12

    ve iphone 8 plus um var.iostan andoride geçince gördüğüm eksiklikleri yazayım:


    - iosun arayüz tasarımı çok daha iyi.androidlerin ui designları sanki mahalle altı kahvecisinde yapılmış gibi.bir tık varoşluk mevcut.

    - iosda banka uygulamaları daha stabil.ayrıca androidde olmayan sadece iosa çıkmış uygulamaları kullanmak zorunda kalmıştım.

    - indirme başına uygulama satın alma oranları iosta daha yüksek.

    - insagram kullanmasam da araştırmalarıma göre iphoneların instagram iostaki sdk entegrasyonu çok daha iyi ve kameraları instaya androiiden daha kaliteli görüntüler atıyor.

    - özetle bakacak olursam bence en önemli özelliği ekosistem.en basitinden telefona gelen kodu kopyalıyosun macte şak diye yapıştırıyosun mis gibi sistem.androidde yapacak olsan kde connecti indirde send clipboard de de uğraştırıcı.

    - veriler androide göre daha güvende.apple kişisel verileri korumaya googledan daha çok önem veriyor.

    - c++ ile objective c yazıldığından stabilitesi çok yüksek.herhangi bir crash yaşamak zor.ekran durup dururken gidip 5 sn sonra gelmiyor.böyle anlık sorunlar çok az.

    - ikincel elde fiyat-değer kaybı androide göre daha az.önemli bir özellik.


    benim açımdan iosun eksileri:

    - Kişiselleştirme aşırı iyi değil.custom zil sesi ayarlamak eziyet.

    - düzgün bir file manager yapısı yok.file manager kullanımı android örneğin xplorea göre çok yetersiz.

    - çoğu uygulama paralı.sürekli bir şeyleri almaya yönlendiriyor.

    - lokasyonu yukardan çekip kısayolla açamıyorsun.en kötü özelliği o .anca ana ekrana kısayol ekleyip koymanız lazım.

    - root olayı iphone 11 sonrası düzgün olarak yok.Adaway yok.dolayısıyla reklam eklemeyi ancak adguard dns tarzı yarım yamalak yapabiliyosun.

    - note serisi kullandığım için arada mockup yapmak yada not almak s-penle yazmak güzel oluyo.bu iosta mevcut değil.


    özetle şucu bucu olmaya gerek yok.iki sistemin de eksileri artıları var.ben mesela bir ios geliştiricisi olarak telefonları kafama göre değiştiriyorum.şuan note10dayım yarın iphone 15 alır ona geçerim.hiç belli olmaz yani.bu kadar telefon faşisti olmaya gerek yok.


    androidin acilen çözmesi gereken şey materal dizaynı bir kenara atıp daha premium his veren bir dizayn presibine geçmek ve kamera işini çözmek.kamera olayına değer katmak lazım.


    s serisiniin kameraları dxomarkta ve deneyimlediğim kadarıyla diğerlerine göre bir tık aşağıda. Google pixellerin kameraları ise iphonelardan yer yer daha iyi.mayıs ayında pixel 7 proya geçeceğim.mükemmel ötesi bir kamerası var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 12 Nisan 2024; 14:3:59 >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    bu geri tuşu androidde olmak zorunda değil ki . appleın sola çekme sistemine alıştıktan sonra androidde de alttaki tuşları kaldırıp appleın sistemine geçmiştim.apple bunda da tabiki daha stabil ama androide bu noktada yüklenmemek lazım.

  • S22 ye karşı bile yenik saydiginiza göre s23 s24 olsa olabilecekleri düşünmek bile istemeyiz hoca
  • Yusuf1653 kullanıcısına yanıt

    Kadın erkekle ne alakası var kime baksam ya iPhone var yada giriş/orta seviye android. S serisini ayda yılda bir anca görüyorumdur lokasyon istanbul

  • byns kullanıcısına yanıt
    S22'den 15 Pro'ya geçiş sonrası hayal kırıklığım

    Yandan kaydırmak daha pratik iOS’ta ve sistem genelinde yaygın olarak kullanılabiliyor. Android’de OneUI 6’da sadece bazı uygulamalarda var.

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    en tepe amiralleri 7-10 yıl kullanırsınız normal şekilde. Rom atmasını da biliyorum dersen telefon parçalanana kadar kullanırsın.

  • bende yeni telefon alacağım yıllardır ios kullaniyorum bu sene değiştirip androide mi geçsem diye düşünmüyor değilim..

  • iOS dümensiz gemi gibi gideceğin yere götürür. Android te dümen sendedir istediğin gibi gidersin isterden direk istersen gezerek. Telefondan beklentisi olmayan biri için ios biçilmiş kaftan
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    One ui 5.1-6-6.1 olmak üzere kullandım ve hala kullanıyorum, her uygulamada bu destek mevcut...

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.