Şimdi Ara

S22'den 15 Pro'ya geçiş sonrası hayal kırıklığım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
14
Favori
10.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İOS un bu kadar kapalı olması kişiselleştirme hiç ama hiç sunmaması çok sıkıcı bir durum. Ben de hayatımda hep android kullandım. Bir sonraki cihazım iphone olsun istiyorum ama bunları okuduktan sonra pişman olurum gibi geliyor. Bilemedim

  • Bi kaç kişi siri iyi demişte bence iyi falan değil. Google asistanı tercih ederdim. Siri her şey için webde şunu buldum diyor. Mesela bayram tatili ne zaman diyorsun webte şunu buldum diyor. Google asistan ise webte haberleri bulup ilgili kısmı seslendiriyor. Siriye bi şey sorup adam akıllı cevap alamadım daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byns kullanıcısına yanıt

    olmak zorunda demedim ki. geri tuşu ios'da yasak dedim. eğer geri tuşu koyarsan apple onaylamıyor senin app'ı. apple çok katı kurallara sahip.

  • iphone 14 pro Max sonrasında s22 ultra deneyimine sahibim. daha sonrasında da xiaomi resmi note 12 pro halihazırda kullanmaya devam ediyorum. açık konuşmak gerekirse hepsinin avantaj ve dezavantajları var elbette. günün sonuna gittiğimiz de hepsinin esasında yeterli olduğunu birinin diğerinden daha iyi olduğunu söylemek çok mümkün değil.


    apple maps uygulamasının çok verimli ve müthiş olduğunu söyleyebilirim. aynı zaman da ek olarak farklı apple ürünlerine sahipseniz birbirleri arasında ki etkileşim sizi fazlasıyla memnun edecek. ios işletim sistemi yeterince pratik fakat bazı noktalarda eksik kaldığını düşünüyorum.


    samsung s22 ultra stabil bir deneyim sunuyor. google hizmetlerini çok beğenmiyor olsam da her kullanıcıya hitap edecektir. bence Android kısmında en büyük problem kesinlikle bildirimlerin iletilmesi ve stabil olmaması.


    şuan kullandığım telefon ise redmi note 12 pro, kamera olarak hiç mükemmel olduğunu söyleyemem. arayüz ve kullanım olarak en iyi Android olduğunu söyleyebilirim. şarj konusunda müthiş ne apple, ne samsung hiçbirisi iyi değil. fiyat/performas olarak zaten anlatmaya gerek yok. bugüne kadar ilk defa ucuz bir telefon aldım ve geçmişte boşu boşuna en üst seviye telefonlara para verdiğime kanaat getirdim. bugünden sonra forever xiaomi.


    not: hepsini alacak param fazlasıyla var. ulaşamadığım ciğer değil, zaten hepsini kullanıyorum/kullandım yorum atarken bu zeka seviyesine sahip olan insanlar atmalı yoksa cevap vermeyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açık ara forumun en boş beleş başlığı bu başlık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Boş yapma Kamil!


    Konuyu beğenmiyorsan Yallah ''Kızlar Soruyor'a''...

  • Vartolu Saadettin kullanıcısına yanıt

    Apple maps mükemmel değil bence. Çoğu işletme kayıtlı değil. Restoran arıyorum yorumlara bakmadan gitmem yorum yok. İşletme fotoğrafları yok özetle Google işletmeler sistemi benzersiz iphone ile Google haritalar kullanıyorum vazgeçilmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Şunu unutmuşsunuz, klavyede rakamlar ile harfler aynı anda bulunmuyor. Rakamlara gecebilmek icin her defasinda bir tusa basmak gerekiyor. Misal harf ve rakamlardan oluşan bir şifre yazacaksın tam bir işkence yazması.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Her sene bu şekilde bir yazı olur ve birkaç hafta boyunca da sürekli 2 taraf yazar. Halbuki konuyu açan kişinin eleştirilerinin tamamı internette basit bir aramayla bulunabilecek şeyler.

    Benim açımdan iphone bir aksesuar android telefonlar da birer cihaz. Eğer başka apple cihazlarınız var ve eşitlemesi önemliyse, şifrelerinizin ve banka kartlarınızın bu cihazlar içerisinde bulunması, eş zamanlı çalışabilmesi büyük bir avantaj. Android daha açık ve serbest bir sistem olduğu için herhalde güvenip de kart bilgilerimi saklayamazdım.


    Apple Pay hakkında: Android cihazlarda da apple pay gibi bir sistemin olduğu söyleniyor ama mesela samsung ultra’ya kartımı ekleyince hem bilgisayarda, hem tablette, hem saatte aynı anda ekleme oluyor mu? Apple’da bölge ayarını değiştirip kartı ekleyince cihaz bölgesi değişse bile kart yine kullanılabiliyor android cihazlarda da aynı mı bilmiyorum. Apple pay ile ödemelerde herhangi bir limit bulunmuyor acaba android nfc ile ödeme de aynı mı yoksa belli bir limiti aşınca ödemeye izin vermiyor mu?


    Kendi açımdan 3 senedir katlanabilir cihazlardaki gelişmeyi beklediğimden telefonumu değiştirmeyi erteliyordum ama bir türlü istediğim gibi olmadı ve Apple watch alternatifi bir saat de bulamadım. Farklı bir ekosisteme geçeceksem de elbette geçtiğime değecek bir cihazla başlarım.


    Kişiseleştirme ve alışkanlık kolayca değişmez. Android cihaz alınca kendimi 70 yaşındakiler gibi hissediyorum menünün içinde kayboluyorum, ekimde telefonumu alınca boyut olarak ilk başta takoz gibi geldi ve inanılmaz ağırdı. Biraz pişmanlık hissettirdi ama zamanla o kadar alıştım ki eski telefonumu alınca onun küçüklüğü tuhafıma gitti. Ne de olsa biri iphone 7 diğer iphone 15PM.


    Sonuç olarak internette 2 tarafın da artıları ve eksilerini bulmak zor değil ve o yazılanlara bakılarak doğru karar verebiliriz. Elbette en pahalısı en iyidir diye alınırsa çuvallanır.

    Başka apple cihazım olmasaydı android’i daha kolay denerdim. Belki sonraki sefere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 13 Nisan 2024; 0:29:43 >




  • Ios boştur
    Geçici bir heyecandır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca android cihaz kullandım.

    Sony Xperia Serisi, Huawei P serisi.

    Vee şimdi İphone 15 Pro kullanıyorum. İnanılmaz stabil,pratik,sade ve mutluyum. Evet Android tarafında bazı kolaylıklar var ancak Apple'da yapacağın her ses ayarında o pencerede olman lazım. Alarm sesi için alarm ekranında zil sesini, bildirim için bildirim ekranında yapman gerekiyor.


    IOS bence gayet stabil,kullanışlı ve güzel. Yıllarca android kullandığım için ilk başlarda çok tuhafıma gitti ama şu an da gayet memnunm.


    Android'in gereksiz app'lerinden kurtulmak iyi geldi.

  • infinitus.amor İ kullanıcısına yanıt

    İos'taki Swiftkey bu sorunu çözüyor hocam.

  • TDB T kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Şu anda iphone 8 kullanıyorum. Bir sorun yok şimdilik devam ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtrkmn61 kullanıcısına yanıt

    Androidde gereksiz uygulamaları zaten kaldirabiliyorsun. Hatta gömülü gelen uygulamayi bile.

    Mesela Android ile gelen gmail veya Chrome uygulamasını tamamen kaldirabiliyorsun. Hatta sistem uygulamalarını bile silebiliyorsun.

    Peki iOS da bu mümkün mü? Mesela Safari uygulamasını kaldirabiliyor musun?

    Sistemden tamamen silebiliyor musun? İos buna izin veriyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar silsen de uygulamaya dair kalıntılar hep kalıyor ve günün birinde yine bir iekilde karşına çıkıyor. Database olsun vs. Apple tarafında bahsettiğin bi safari var mesela.
    Ama samsung tarafında bile samsung account, samsung video, samsung vs vs vs gibi bir çok şeyler var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır kredi kartı taşımıyorum, sadece temassız ödeme için bile android, ios kamerası biraz daha iyi ama s serisi samsung bana çok daha iyi geliyor, laptobu evde unuttuğum gün samsung dex ile type c den monitöre takıp tüm gün işimi gücümü yaptığımı bilirim, ama apple ekosistemi olana iphone daha uygun, beklentiler ile ilgili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 pro ve pro max de ön kamera da karartma sorunu var diyorlardı. Kullananlar cevp verebilir mi hala devam ediyor mu o sorun? İlk zamanlar yabancı forumlarda epey şikayet vardı bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa1563 -- 13 Nisan 2024; 12:59:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mtrkmn61 kullanıcısına yanıt

    Yok, tüm dosyalar dahil ne var ne yok silinebiliyor.

    Benim demek istediğim sistemin kullandığı özel programlara varana kadar kaldirabiliyorsun.

    Hafızada ciddi yer açabilirsin.

    Ancak iOSda maalesef sisteme dair hiçbir şeyi değistiremiyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda Acemi isen Apple ( Kendi kuralları dışında bir şey yaptırmıyor )


    Değilsen Samsung S serisi ( Her şeyi kendin yapabilirsin )

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Herhangi bir işletim sistemi ile a-sosyallik arasında sağlıklı bir nedensellik bağlantısı kurulamaz ki. En azından elimizde bunun göstergesi bir veri olması gerekir. Bu durumda bile nedensellikten ziyade korelasyonla karşı karşıya olmamız çok ciddi bir ihtimaldir. Çünkü başka faktörler devrede olabilir. Ne gibi? Örneklem yanlılığı, altta yatan başka ilişik - ancak tamamen farklı - nedenlerin devrede olması, yanlış soruların sorulması gibi gibi. Bunlar modern araştırma sahasında gayet olağan manzaralar.


    İnsanların araştırma metodolojilerinden bir haber olması son derece karmaşık modern dünyamızda çok büyük sıkıntı. Bana kalsaydı yalnızca üniversitede değil, daha ilkokulda araştırma metodolojisini zorunlu ders ya da öğrenme konusu yapardım. İnsanlar evrimsel geçmişlerinden gelen işlevsel bir yatkınlıkla nedenselliğin böyle çok kolay kurulduğunu zanneder bir tavır içerisindeler ve otomatik biçimde devamlı yerli yersiz nedensel bağlantılar kuruyorlar, bir yandan stereotiplerle veya garip kategorileştirmelerle hareket etmek çok hoşlarına gidiyor. Gayet maliyetsiz çünkü. Hani damgayı yapıştırıp gidiyorsun. Rahatına bakıyorsun. No further questions asked.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.