Şimdi Ara

S40 324.000 KM Raporu / Bir motor ne kadar gider? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
125
Cevap
13
Favori
35.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Sigorta ve ampül sağlam.

    -Hocam direksiyonun solunda, sol yanına doğru. Kalorifer havasının altında diyim. Üstünde düğme gibi bir şey var tutup yana çevirmeli. 2 kademeli işte biri park biri kısa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c-ronaldo42 kullanıcısına yanıt
    Üstteki mi alttaki mi?
    S40 324.000 KM Raporu / Bir motor ne kadar gider?
    S40 324.000 KM Raporu / Bir motor ne kadar gider?




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Üstteki hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c-ronaldo42 kullanıcısına yanıt
    Onlar mekanik düzeneğe sahip, yani içinde elektronik parça yok. Zamanla kirlenip temassızlık sorunu oluşturabilir. Aşağıda birisi içini açıp kontak noktalarını temizlemiş, denemekte fayda var:
    http://www.volvohowto.com/how-to-repair-the-headlight-switch-on-1996-2000-volvo-s40-and-v40/
  • Onun içindeki tırnak kırıldı bende. Şimdi dönüyor ama kademeli değil tamamen rahat bir şekilde hiç boşluk yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum arabasına böyle tutkuyla bakanlara hayranım. Ve ben bütün bunlarla uğraşamazdım. İyi günlerde kullanman dileğiyle...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanıma göre değişir elbet. Fakat iyi bir kullanım yapılırsa motor hor kullanmadan yorulmazsa yıpratılmazsa ve bakımları düzenli yapılırsa. Volvo yolda bırakmaz :)
  • 90lı yıllara ait birçok japon arabasının 500 bını devirdiğini gördum. Ama tabıkı bizde asıl onemlı faktor usta faktoru. Ustalar arabayı bozuyor para kazanamk için yada işten anlamadıkları için. O nedenle yaslı ustalara gitmek gerekli. Yaşlı usta bulmakta zor nıtekım

    Sizin motor yarın bile cortlar herşey ustaya baglı. Arabanın basından hıc ayrılmayın en azından motorunuzdan parça çalınmamış olur
  • Hocam ellerinize sağlık. Araç çok güzel. Umarım yıllarca binmek nasip olur.
  • Hocam gerçekçi yakıt tüketimini soyleyebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk70

    Tersanedeyken 1960 lardan kalma bir detroit diesel motor gördüm amerikada müzede olan motoru biz aktif olarak kullanıyorduk motora iyi bakılması en önemli şey sen o motoru düzgün kullanırsan bakımları olması gerektiği gibi yaparsan parçadan kaçmazsan hesapta sanayi ustalarının abuk subuk şeylerine kanmazsan iyi parçalarla ve iyi işçilikle 1 araba bir ömür dayanır.

    ben amerikadayken arkadaşımda 250 bin milde 400000 kmde passat vardı sorunsuzdu gerçekten ben inanamadım resmen. bazı taksilerde 500 bin 1 milyon kmleride görüyor ama ülkede bu araçlar km düşürülüyor hatta önceden de düşürülmüştür belki bilemezsin gerçekte motor kaç km yapmış iyi bakılmış mı

    bazıları annem mesela bakımları bakmaz sadece kullanır babam hep bakım zamanı arabayı alıp yaptırır bazılarıda yağ gibi en önemli şeyin ucuzunu koyar inanılmaz bir şey onbinlerce liralık araca en ucuz yan sanayi parçalrı koyar bakımları geciktiri ama sorsan ben kırk senedir araba kullanıyorum vır vır yapar
    Şu anda TCDD bünyesinde 1970 yılından itibaren imal edilen (En genci 79 senesinde imal edildi sanırım) DE 24000 serisi lokomotiflerden 200 kadarı hala faal olarak hizmet vermekte. Tabii 70 model lokomotifte dahi Eurodizel kullanılıyor, antifirizi eksik edilmiyor, yağı suyu ihmal edilmiyor. Ha bir de 4 yılda bir ağır bakım, 8 yılda bir komple revizyon görseler de (Ki hemen hemen her lokomotifimiz için süreç benzerdir), hor kullanmaya rağmen hala çalışıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    koltuklar kalite olarak ta iyi duruyor. boyut olarak sanırım tek eksiği dingil mesafesi.
    Dingil mesafesi de aslında çok büyük eksiklik hissettirmiyor. Evet 2550 mm dingil mesafesi neredeyse 2000 model Polo kadar (O kadar da abartmayayım ama) ama ben koltuğu kendime göre ayarlayınca arka koltukta hala bana yeterli alan kalıyor. Yalnız bunu sağlamak için sanırım göğüsten yemişler çünkü torpidosu gerçekten ufak. Göğüs de çok uzun sayılmaz. Eşya gözü konusunda kıt biraz da. Onun dışında bir sorun yok.
  • Harika bir üslup. Sabırlı özenli bir anlatım ve mükemmel ötesi bir konu. Elinize sağlık hocam.

    Hep sahip olmak istediğim bir araç ama masrafı beni çok korkutuyordu. Sizin gibi arabasına aşkla bakan birini bulsam 1 dk düşünmem alırım.

    Nice keyifli, kazasız, belasız, arızasız 300 binlere hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 20 Ocak 2019; 23:38:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Arabanın ortalama yakıt tüketiminden hiç söz etmemişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam harika bir sey yapiyorsunuz.. emin olun hepsi 4 teker 1 motor o yuzden surekli yenilemenin bir anlami yok..



    Ulke olarak cok sacma sapan kuruntularimiz var. Adam arabayi sus diye aliyor, km yapmamaya ozen gosteriyor, ciziliyor deger kaybetmesin diye boyatmiyor cizik cizik geziyor.



    Bazen beimde kafam atiyor corsayi nami diger Poncikcan imi satayim alayim bir yeni focus falan ama sonra diyorum ki araba bu hepsi masraf kapisi al doviz altin vs kalsin bu da isini goruyor, vergisi yakiti az diye diye birlikte tamamliycaz herhalde ömrümüzü



    Ama ilk goz agrim oldugu icinde ne kadar arada kizsam da satmaya kiyamiyorum, 100.000 olucak o da 8.yasina da girdi. Herhalde bizde arkanizdan gelecegiz , bende mumkun oldukca orijinal parca kullaniyorum. Su anki kullanimima gore 350.000 e gelmesi icin 10 yil daha gecmesi gerekiyor ki zaten yasarsak elektirikli araclar piyasada olur sistem oturur o zaman yenilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel konu eline sağlık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok yürütme kısmına odaklandığımdan uzamasın diye diğer konuları es geçtim. Burada biraz bahsedeyim.

    Araç 1.8 otomatik ve LPG yok. Otomatikten dolayı şehir içinde çok yakıyor. Normal trafikte 9-10 litre civarı, yoğun trafikte 12-13 civarı. Bayram günü dur-kalk trafiğinde daha yüksek rakamları da görür.
    Ama şehir dışına çıkınca model yılına rağmen uzun vites oranları sayesinde tüketim bayağı düşüyor. 90 km/h sabit hız ile klima ve yük durumuna bağlı olarak 5.4-5.9 litre arası yakıyor. 110-120 civarı yani tipik bir otoban sürüşünde koşullara bağlı olarak 6-6.5 litre arasında değişiyor. Daha yüksek hızlara gelince, 140-160 arası seri kullanarak bir kaç defa da 180'lere çıkarak Osmangazi köprü otoyolunda 8 litre ortalama yaptım.

    Ben %70 otobanda kullanıyorum o yüzden şehir içi tüketimi pek dokunmuyor. Günlük otoparktan otoparka olan ortalamam trafiğe göre değişmekle beraber 90-110 civarı hızlarla şehir içi trafiği de eklenince 7'li rakamlarda dolaşıyor. Şehir içinde trafik yoğunlaştığında 8'lere çıkıyor.
    Bunlar yol bilgisayarı verileriydi, pompada ise yaklaşık %5-%7 gibi bir sapma tespit ettim. Pompa verilerine göre kabaca konuşursak şehir dışındaki aralık 6 ila 8.5 arası denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Ocak 2019; 0:59:52 >




  • Bence araba belli başlı bir kaç kriterde yeterli gelmeyene kadar bizim ülkemizde yenisini almak normal vatandaşlar için gereksiz. Araba arızasından saç baş yoldurtur, aile genişler küçük gelir, konfor seviyesi rahatsız eder veya hakikaten çok yakar değiştirirsin. Ama bunların dışında satıp yeni maceralara girmek bize lüks artık. Sonra gelsin senelerce borç ödemeler.
    Benim düşüncem borçla araba alınmaz. Ufak tefek eksikler krediyle vs. kapatılır ama arabayı almak için fiyatının yarısından fazlası kadar olmayan parayı vermek gerekiyorsa bulaşmamak lazım. Elimdekiyle daha ucuz bir araç alır krediye, faize vereceğim parayla depoya benzin koyar gezerim. Hem de işin sonunda arabayı daha fazla kullanmış olurum.

    Bu arada en azından 2019 sonuna kadar birikiminizde döviz/altından şaşmayın bence, seçimden sonrası pek parlak gözükmüyor.(Not: yatırım tavsiyesi değildir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Ocak 2019; 1:10:35 >




  • Kötü bile olsa usta bulabilmek iyi birşey ben 2008 model wolsvagen jetta almak istedim önce ustaya göstermek isteyince anlayan çıkmadı yer biga/Çanakkale

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.