Şimdi Ara

Seat Leon 1.2 TSI - DSG 2014 deneyimlerim (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
10
Favori
73.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,
    Ben de 2 gün once aranıza Leon 1.2 TSI 110hp DSG ile katıldım.. Aracı Erya'dan aldım. Aracıma ait opsiyonlar:
    -ellestre gri metalik renk
    -alacantara spor koltuk var(WL3),
    -17" Dynamic jant
    -Ön arka park sensörü ve optik park sistemi
    -Geri görüş kamerası
    -Sürücü ve Yolcu koltuklarında ayarlı bel desteği

    Led far yok..İçimde kaldı..Ama zaten buğu oluyormuş, bir de çok elektronik ve bir arıza yapsa fiyatı çok pahalıymış diyerek kendimi teselli ediyorum.
    Bir de sunroof olsaydı o da güzel olurdu..ama o da zaten yolcular açısından keyif veriyormuş(kedi, ciğer gibi oldu:)

    Yukarıdaki opsiyonları ben talep etmedim. Muhtemelen biri ön sipariş verdi, teslimde de fiyat artışı oldu ve vazgeçti.. Ama özellikler benim için de çok güzel oldu. Eğer önsipariş aracı ise, paketi talep eden arkadaşa teşekkür ediyorum buradan..

    Erya'yı Pazartesi günü aradığımda 1 tane beyaz 17" jantlı ve led paketli beyaz renk var diyorlardı ve hiç indirim yapmıyorlardı. Salı günü aradığımda ise bir beyaz bir de gri var dediler.. gri muhtemelen yeni gelmişti.. İndirim konusunda ısrar edince buraya gelin görüşelim dediler ve beyaz olanını 65800 den 65 e, gri 67250 den 66 ya düştüler. Ben de gri olana karar verdim..Bir gün sonar Sabah parayı gönderdim, aynı gün akşam teslim ettiler.

    Araca gelince, araba çok güzel, tam bir f/p aracı.. normal trafikte Ümraniye Esenevler - Kartal arasında Sabah trafiğinde E-5 üzerinden ortalama 5.3 yaktı..Ses sistemi muhteşem..Baslar çok derin ve tizler çok net.. Aracın güzel yanları(en azından benim kıymet verdiğim):

    1. Dediğim gibi Fiyat performans oranı çok iyi.. yakıt tüketimi çok iyi.. Daha iyi ne alabilirdim dediğimde Golf, A3, 1.16 vs. geliyor ama hepsine ilave bedel ödemem gerekiyor ve f/p oranı açısından aynı tatmini alırmıydım bilmiyorum..
    2. Ses sistemi çok iyi
    3. Sessiz bir araç, yol sesini neredeyse almıyor
    4. Araçta çok fazla göz var..Kapı içlerinde cepler, direksiyon altında cep, klima altında göz, 2 bölmeli kocaman torpido gözü, kol dayama içi, ön de ve arkada 2 şer adet bardaklık (arkada kol dayama içinde), Sürücü ve Yolcu koltuklarında altında gözler, koltuk arkasında cepler ve 380 litreden fazla bagaj(stepne içi ve etrafını da katıyorum)..
    5. Koltuk deri ve alacantara kumaş karışımı, o açıdan hem şık duruyor, hem de bakımı kolay. ayrıca kapı içleri ve koltuk arkası da deri.. o da güzel duruyor..
    6. VW kalitesini hissediyorsunuz..Ancak göstergeler Golften daha şık duruyor..
    7. Elektromekanik olmayan park sistemi( eski tip, park ettiğinizi hissediyorsunuz)
    8. Anahtarlı start stop (anahtarsız olanlar çok hoşuma gitmiyordu, hep bir manyetik alan durumunda ne olur tereddürü vardı)
    9. Yağmur sensörü, optic park sistemi, kamera, hız sabitleme, far sensörü, lastik basınç sensörü vs. bir hayli benim için yeni olan donanım var.
    10. Eko sürüş önerileri(klima açıkken cam da açıksa uyarıyor falan..)
    11. Geceleri, kırmızı göstergeler çok şık.

    Şimdilik bunlar aklıma geldi, aracı çok tanımıyorum.. Tanıdıkça yazarım..

    Ancak memnun olmadığım hususlar da var. Birincisi kornaya hafif vurma yok, basmanız gerekiyor.. yani dıt diye ses çıkarayım dediğinizde düüt ten başka seçeneğiniz yok.. Varsa da ben bilmiyorum.
    İkincisi, süspansiyonlar çok sert..225 45 17 Hankook lastikler var..Koltuklar da sport olunca, çukurlarda darbeyi ciddi hissediyorum.. Bunu engelleyebilir miyim bilmiyorum. Lastikleri 16" standartla değiştirsem ne kadar fark eder acaba? Yada değer mi? Neticede 17" jant farkı 1150TL, hali hazırda ödenmiş durumda..
    Bunun dışında bagaj pandizot kapağı tıkırtı yapıyor ama çok basit bir çözüm buldum, yapınca resmini koyarım..

    Korna ve süspansiyon konusunda yapılabilecek birşey varsa bildirirseniz memnun olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar


    quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    Beyler dsg şanzıman bana göre olmazsa olmaz değil, 1,2 tsi 105 bg Style fiyatı 49.500 tl . Kaldı ki cruise control sis farı , akılı ekran standart veriliyor, polo lounge 1,2 tsi 90 bg 48-49 bin tl deniliyor. Kafadan seat o zaman.

    Merhaba,

    Mayıs sonu teslim opak renkler için kayadibi ve maslak dogusdan 49200 fiyat aldım. altur bide karşıda bi yer daha vardı 49000 fiyat alanda vardı.. park sensörü sitede 900 tl yazıyor, maslak dogus 450 diyor, erya 300 deyip pazarlıkla 100e taktırabiliyorsunuz..

    Ben gaziosmanpaşa şubesine sordum bugün led paketli 57bin fiyat verdiler. Led paket olmadan da 53. Fiyatlar bu kadar kısa zamanda böyle uçar mı? ?

    bunlar sinir gülüşleri :))

    Aracı nisan başında kapora yatırarak apollo mavisi olarak 50400e anlaşarak sipariş geçtim.. Aracı teslim alalı 1.5 ay oldu.. araca tam 4000 tl zam geldi :)

    54400e geldi bana :)




    Hayret kapora verilen aracin fiyati artabiliyor mu? Ben astra ile arasinda kaldim dizel enjoy aktive indirimli liste fiyati 69 olmasina ragmen bayiiler 65e düşüyor. Seat da indirim yapar sandim ama hic indirim yok, şaşırdım.

    Astra yeni kasa mı eski kasa mı ona bakmak gerek ..

    Seatta indirim yok çünkü getirdiklerini satıyorlar ellerinde araba kalmadığından da yalandan indirimler söz konusu.. Kapora vermen bişi değiştirmiyor aracın gümrükde fatura kesildiği günkü fiyatı geçerli..

    Şahsi fikrim geçen seneki gibi 1 yada 2 sevkiyat indirim yaparlar ocak şubat dönemi sonra yine zam gelir..

    Astranın yeni kasası derken? kasımda çıkacak olan değil ama mevcuttaki son kasa. Led farlar vs. var ama dolu bir paket değil.
    Peki, Şu sıralar 1.2 tsi manuel + led paket + siyah tavan ve siyah yan ayna olan araca 58.000 fiyat veriyorlar.sizce tahminen İndirim olursa, ne kadar olur?

    Valla ne desem boş.. 2000tl genel indirim olsa iyidir. Yuzde 1 de bayi indirimi yapilir.. 2500 civari maximum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dewr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için. Ben kasım sonu almayı düşünüyorum o zaman da araç bulunmaz, seat bir tuhaf
  • bubesa B kullanıcısına yanıt
    indirim yapmıyor olmalarını anlamıyorum, güle güle kullanın.
  • oktaysar O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..
  • 1.2 motor konusunda ciddi bir gaza ihtiyacım var teknik verilere baktığımda gerçekten güzel değerler ama sanırım psikolojik nedenler etkili 1.2 motor konusunda. performans konusunda biraz yorum alabilir miyim?
  • bende 1.2 tsi dsg alma arefesindeyim, ama şuan araç yokmuş eylül-ekim gibi gelecek, şimdi kaporayı verirsem araç geldiginde fiyat farkı uçuk olurmu acaba, yada ön anlaşma mı yapmak lazım, bu paraya alırım fln diye, bilmiyorum nasıl olacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    kardeş bende düşünüom şuanki fiyatı (seat leon 1.2 tsı) manuel 53,900 tl .Ancak dolar arttıkça fiyatta artıyor. aceba 3 ay sonra araba geldiğinde fiyat aynımı olur. 53900 tl den aldığımızı düşünürken bize daha pahalıya patlamasın.o yüzden siparişi vermedim henüz bekliyorum şimdilik.
  • sedat1453 S kullanıcısına yanıt
    ben siparişi verdim artık, kaporamıda yatırdım, gelsin bakalım kısmet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: classlord23

    quote:

    Orijinalden alıntı: malzemec

    Aracınız hayırlı olsun,
    Son hızınız kaç oldu,
    Hız kesme var galiba,
    200km/ saat den sonra , gaz kesiyor.
    Sizdede böyle bir durum oldumu.?

    kadran 260 ama en fazla 100 km ye çıktım. istanbuldayım trafik çok yoğun bakırköy sahilden samatyaya giderken bi ara hızlandım.

    araçtangenel olarak memnunum süspaniyon ufak engellerde biraz kötü ama kasis gibi büyük engellerde gayet başarılı yani ufak engebeleri hissettiriyor büyükleri hissettirmiyor.

    ama böyle hissediyor dediğime bakmayın masaj gibi zaten yani hiç sorun değil

    vites geçişlerini hiç hissetmiyorum.

    tek sıkıntımı diyim yoksa normal mi yokuş çıkarken ama dik yokuşlar 2 deyken bile biraz bağrıyor. onu çözemedim. gazı köklemem mi yok sa sabit tutmam gerek anlamadım ancak buda herzaman olmuyor bazen yokuştayken sanki vites yükseltmiyor veya ben acemisiyim.

    onun dışında çok güzel bir araba maşallah

    golf 1.4 tsı dsg arasında kalmıştım bunu aldım. golfü sırf benzinli olduğu için almadım çünkü ikiside aynı paraydı. zaten auidiye kadar aynı suspansiyon-motor-şanzuman sırf arabanın dizaynı ve ufak iç malzeme kalitesi için 10.000 fazla vermeye gerek yoktu. zaten kredide çekmiştim.

    ARKADAŞLAR ARABANIN KLİMASINI ÇALIŞTIRMADAN YANİ MOTORUN ISISINI NASIL İÇERİ VEREBİLİRİM. KLİMA ÇALIŞINCA S&S ÇALIŞMIYOR ÇÜNKÜ

    Belki cevaplanmistir ama görünce yazmak istedim. Ben de bir inceleme videosunda rastlamıştım. Klimayı otomatik modda tutarsanız ışıkta vs s&s devreye giriyor . Ama manuel olarak calistirirsaniz devreye girmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smt_smt


    quote:

    Orijinalden alıntı: classlord23

    quote:

    Orijinalden alıntı: malzemec

    Aracınız hayırlı olsun,
    Son hızınız kaç oldu,
    Hız kesme var galiba,
    200km/ saat den sonra , gaz kesiyor.
    Sizdede böyle bir durum oldumu.?

    kadran 260 ama en fazla 100 km ye çıktım. istanbuldayım trafik çok yoğun bakırköy sahilden samatyaya giderken bi ara hızlandım.

    araçtangenel olarak memnunum süspaniyon ufak engellerde biraz kötü ama kasis gibi büyük engellerde gayet başarılı yani ufak engebeleri hissettiriyor büyükleri hissettirmiyor.

    ama böyle hissediyor dediğime bakmayın masaj gibi zaten yani hiç sorun değil

    vites geçişlerini hiç hissetmiyorum.

    tek sıkıntımı diyim yoksa normal mi yokuş çıkarken ama dik yokuşlar 2 deyken bile biraz bağrıyor. onu çözemedim. gazı köklemem mi yok sa sabit tutmam gerek anlamadım ancak buda herzaman olmuyor bazen yokuştayken sanki vites yükseltmiyor veya ben acemisiyim.

    onun dışında çok güzel bir araba maşallah

    golf 1.4 tsı dsg arasında kalmıştım bunu aldım. golfü sırf benzinli olduğu için almadım çünkü ikiside aynı paraydı. zaten auidiye kadar aynı suspansiyon-motor-şanzuman sırf arabanın dizaynı ve ufak iç malzeme kalitesi için 10.000 fazla vermeye gerek yoktu. zaten kredide çekmiştim.

    ARKADAŞLAR ARABANIN KLİMASINI ÇALIŞTIRMADAN YANİ MOTORUN ISISINI NASIL İÇERİ VEREBİLİRİM. KLİMA ÇALIŞINCA S&S ÇALIŞMIYOR ÇÜNKÜ

    Belki cevaplanmistir ama görünce yazmak istedim. Ben de bir inceleme videosunda rastlamıştım. Klimayı otomatik modda tutarsanız ışıkta vs s&s devreye giriyor . Ama manuel olarak calistirirsaniz devreye girmiyor.

    Sağolun
    8 ay oldu. 10000 deyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seat leon ve wv jettada hafifçe korna çalmak mümkün değil.İlla hava yastığına basacaksınız, ama sert basmak gerekiyor; soldaki kolun ucuna kornayı koysalarmış ya.
    Bir de, seat ın direksiyondan kumandası sorun yaratıyor bana.Park ederken,sol elle direksiyonu çevirmeye kalkınca ,direksiyonun solundaki dönen düğmeler da elimin altına denk gelip dönüyor.Umarım anlatabilmişimdir sorunumu.
  • Uzun soluklu değerlendirme videosu:
  • merhaba,

    bende bugün yenibosna altura 1.2 dsg benzinli leon için kaporo verdim. araç bayram haftası gelecekmiş. beklemedeyiz.
    üstteki video çok güzel olmuş ağzına sağlık.
    inşallah beklentilerimi tam olarak karşılar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarsaumme

    merhaba,

    bende bugün yenibosna altura 1.2 dsg benzinli leon için kaporo verdim. araç bayram haftası gelecekmiş. beklemedeyiz.
    üstteki video çok güzel olmuş ağzına sağlık.
    inşallah beklentilerimi tam olarak karşılar :)

    hocam bayram haftasımı yoksa bir sonraki haftamı gelecek, bende aynı araca kapora verdim hatta birtanede zam yedik umarım size söyledikleri gibi olur ama ben sanmıyorum ekim başını bulacak, sakıncası yoksa ne kadara anlaştınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunlab

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarsaumme

    merhaba,

    bende bugün yenibosna altura 1.2 dsg benzinli leon için kaporo verdim. araç bayram haftası gelecekmiş. beklemedeyiz.
    üstteki video çok güzel olmuş ağzına sağlık.
    inşallah beklentilerimi tam olarak karşılar :)

    hocam bayram haftasımı yoksa bir sonraki haftamı gelecek, bende aynı araca kapora verdim hatta birtanede zam yedik umarım size söyledikleri gibi olur ama ben sanmıyorum ekim başını bulacak, sakıncası yoksa ne kadara anlaştınız acaba?

    merhaba,
    bana aracın bayram haftası geleceğini söylediler ama işlemlerin bitmesi bayram sonrası veya ekim başı gibi düşünün dediler.
    fiyat olarak ötv muafiyetli aldığım için paylaşmamın bir anlamı yok. ama liste fiyatından 200 tl bir indirim yaptıklarını tahmin ediyorum. adamların indirim diye bir olayları yok :)




  • Peki
    1.2 tsi ile
    Tsi dsg arasındaki en ciddi farklar nelerdir
    Yani 2 farklı motor seçeneğindeki kullanan vardır aramızda
    Neden tsi kullanılıyor
    Neden dsg kullanılıyor
    Yani eleme kriterleriniz nelerdi de aldığınız modelde karar kıldınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    2015 Seat Leon 1.2 tsi 110hp dsg style modeline alternatif araç var mı hem fiyat hem de donanımsal olarak eş değerde?
  • kompliman K kullanıcısına yanıt
    bende araştırdım, yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba manuel 1.2 tsi 6. vitesteki sürati nedir acaba ????*
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.