Şimdi Ara

Seat Leon 1.2 TSI - DSG 2014 deneyimlerim (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
10
Favori
73.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kompliman K kullanıcısına yanıt
    auris yada opel astra.. önce gidin bu iki modeli inceleyin sonra internette kullanıcılarının yakıt sarfiyatlarıyla ilgili paylaşımlarını okuyun sonra yine leonu seçersiniz en azından aklınız kalmaz
  • Merhabalar
    Ben de 1.2 tsi dsg düşünüyorum. Birçok şey konuşulmuş zaten. Sadece skoda rapid spaceback ile karşılaştırilabilir mi?
    Yorumlarınızı merak ediyorum. Bu da karşılaştırma sitesihttp://www.epey.com/araba/karsilastir/3956-30956/2015-seat-leon-1-2-tsi-105-hp-ss-dsg-style_2015-yeni-skoda-rapid-spaceback-1-2-tsi-green-tec-90-ps-dsg-style-euro-6/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar.
    Buradaki yorumları da okuduktan sonra içim daha da rahat etti. 10 yıldır ailemizde olan ve 5 yıldır kullandığım 1.6 sol hb corolla'yı satıp ben de Leon almaya karar verdim.

    Satış fiyatı bugün itibariyle şöyle:
    - 1.2 tsi dsg Leon: 63.000₺
    - Advance paket: 7.000₺
    - Total: bayi + Dogus çalışan indirimiyle 65.300₺

    (Özellikle 2013'ten bu yana fiyat değişimi çok can sıkıyor. Ülke olarak döviz karşısında ne de güzel fakirleşiyoruz.)

    Advance paket içeriği: led far + 17" jant + ön/arka optik park sensörü + medya plus(buyuk ekran) + alcantara spor koltuk + arka kol dayama.

    Açıkçası sadece led ve ön arka sensöre 4.500₺ (plus paket) bana çok geliyordu ama 7.000₺'nin içeriği, paranın hakkını veriyor bence.

    Araçla ilgili içimde kalan tek ukte apollo mavi renk olmaması. Onu baya beğenmiştim. Ellerinde beyaz renkte sadece bu donanım vardı. Napalım beyaz da en sevdiğim üçüncü renk.

    En sevdiğim özellikse spor koltuklar. Kısa süreli arkadaşımın eski kasa spor koltuklu leon'unu kullanmışım, sürüş zevkini baya artıran birşey bence. Bir de comfortline golf'teki iç görünümde kaliteyi arttıran en önemli unsur gibi. Leon'da da güzel duracağını düşünüyorum.

    Yakıt konusuna gelince düz vites hb corollam tüplüydü ve 10-10.5 litre (25 kr.) yakıyor diye seviniyordum. Bu yüzden yeni auris alıp tüp taktırmayı düşünüyordum. Sonra şöyle bir hesap yaptım:

    Auris yeni kasa benzinli otomatik şehiriçi 8.1 litre, gerçekçi değer 8,5 olsa
    Tüp taktırınca da bu rakam 9,5 litre olsa
    Km'de 23 kuruş yakar. (LPG pompa fiyatı 2,45)

    Leon 1.2 otomatiğin değeri şehiriçi 5,9 lt, gerçekçi değer 6,5 olsa
    Km'de 28 kuruş yakar (benzin pompa fiyatı 4,37)

    5 yılda 70.000km yaparsam eğer (corolladaki son 5 yılda binişim bu);

    1- auris:
    - Yakıt: 70.000 * 0,23 = 16.100₺
    - BRC sıralı sistem: 2.000₺
    - MTV: 945 * 5 = 4.725₺
    - TOPLAM: 22.825₺

    2- Leon
    - Yakıt: 70.000 * 0,28 = 19.600₺
    - MTV: 591 * 5 = 2.955₺
    - TOPLAM: 22.555₺

    Amacım Toyota'yı kötülemek değil. Lpg ile kıyaslarken MTV'nin de önemini göstermek. Bir de bilen bilir satarken LPG'li araç hem tercih sebebi değil diye zor gider, hem motoru yıpratır, hem depo küçük olduğu için sık sık yakıt biter, hem de simit tip taktırsanız stepneyi koyacak yeriniz dert olur, bagaja koysanız yer öldürür, AVM'ye girerken stres yapar. Yapar da yapar :)

    NOT: Çok daha fazla km yaparım derseniz lpg daha avantajlı olabiliyor.

    --

    Bu arada 1.4 tsi 150 PS dsg versiyon da bence hiç mantıksız değil. Ben parasal limitimin son noktasında olduğum için bakamadım. Hem yakıt değerleri %5 daha iyi hem yukarıdaki özelliklerin hepsinin yanı sıra spor tampon, sunroof vs standart var, hem de motoru tam bi canavar. 150 beygir, 230 tork vs.


    --

    Haftaya aracı alıyorum Allah nasip ederse. Biraz geçsin, yorumlarımı da yazarım. Herkese katkıları için teşekkürler.


    .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada birkaç sorum var:

    - 225 45 r17 jantlar konfor anlamında kötü müdür? 45 yanak bana çok ince geldi.
    - Bu tekerler hangi marka model lastiklerle geliyor?
    - Arabaya kış lastiği takacağım, öneri var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sayın Seat Leon 1.2 TSI kullanıcıları

    İlk sorum;
    Yetkili servisi aradım ancak orada ki bayan "ben olmuyor diye biliyorum, isterseniz gelin usta ile görüştüreyim" dedi, gidip görüşeceğim ama öncesinde size sormak istedim.

    2. el Leon 1.2 TSI satın alma ihtimalim var. Araçta Arka Park Sensörü ve LLUMAR CAM FİLMİ var. Arka park serviste takılmış, cam filmi dışarıdan.
    Sonuç olarak, Leon Style Plus Paketinden yalnıca Led paket takılmamış gibi birşey olmuş.
    Sormak istediğim, serviste sonradan led paket takımı yapıyorlar mı ? Eğer aracı alırsam "SEAT Full Led + Led Gündüz Sürüş Farı + Led Arka Stop Lambalar" 'nı da zaman içinde bütçem el verdikçe taktırmak istiyorum.

    Bunların sonradan takılması mümkün mü taktıran var mı ? Serviste olmazsa eğer dışarıda birebir aynısını takan yerler olduğunu duydum. Tavsiyeleriniz varsa özel mesajdan iletebilir misiniz ?

    2. sorum;
    Yılda çok fazla km yapan birisi değilim. Çoğunlukla hafta sonları lazım oluyor. Vergi avantajı için de 1.2 mantıklı geliyor. Ancak hem yakıt tüketimi hem satarken çok zorlanır mıyım konusu aklımı karıştırıyor.

    Yakıt konusunda
    1.2 TSi
    Normal hızlarda 6.5,
    biraz basarsak 7-8'i görme durumu var sanırım ?
    benzin 4,38 TL/lt

    1.6Tdi
    Normal Hızlarda 3.9
    Biraz basarsak 5-6 arası olduğunu öğrendim.
    Motorin 3,77 TL/lt

    1.2 ile 1.6 arasında fiyat farkı en az 10 bin TL. Bu 10 bin Tl'yi de yakıta verilebilir gibi duruyor + vergi avantajı vs.
    Özellikle sıfır faizli kredi kampanyaları da olur mu diye beklemedeyim.
    Rica etsem bilginiz dahilinde iki soruma da / ayrı ayrı da olabilir yanıt verebilirseniz sevinirim. Kararımı verebilmem açısından çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fceng -- 16 Kasım 2015; 1:43:41 >




  • hocam merhaba,

    sonradan led far taktıramıyorsunuz

    .ayrıca led style plus paketinde optik ön arka park sensörü oluyor.Arka park sensörü bayide taktırması orjinal olduğu anlamına gelmez.çin malı takıyorlar genelde.

    benimde sizin gibi 1.2 konusunda soru işaretlerim vardı.ama 1.2 almaya karar verdim.1.2 motorun sizi üzmeyeceğine emin olabilirsiniz.

    Sıfır faizli kredi olacağını da zannetmiyorum.diğer firmalar böyle kampanyalar yapıyor fakat aracın fiyatını 2-3 bin üstüne koyarak yapıyor.Ben çok araştırdım.vdf nin 0 faizli kredi kampanyası geçmişte olmamış.
  • yılda 15-20000 km'nin üzerine çıkmayacaksan 1.2 daha mantıklı.bende sizin gibi 1.6 dizelle 1.2 tsi arasında kalmıştım son kararım 1.2 oldu.

    iki moturu performans açısından karşılaştıracak olursak bayilerdeki danışmanlar bile 1.2 tsi motorun performansının 1.6 dizele yakın olduğunu söylediler.bu da kararımı vermemde etkili oldu.
  • alperzengin kullanıcısına yanıt
    Merhaba alper bey,

    peki yakıt olarak ortalamanın 6.5 olduğunu duydum. Yalnız bu 100-110 bandında geçerli sanırım. Ben genelde 130-140'dan aşağı kullanmıyordum. Boş otobanda bu 160-170 bile olabilir. Bu noktada 1.2 motor kapasitesini aşacağından dolayı illaki fazla yakacaktır ancak bu ne kadar olur ? Bu hızlarda kullanıyorsanız tecrübelerinizi öğrenebilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fceng -- 17 Kasım 2015; 22:08:53 >
  • Merhaba hocam,

    Ben aracı 26sında teslim alacağım. Fakat yaklaşık 3aydır bu moturu araştırıyorum. Aracı o hızlarda kullanacaksanız tahminimce 7-7.5ltleri görebilirsiniz. O seviyelerde kullanıyorsanız bence sizin için 1.6daha mantıklı gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fceng F kullanıcısına yanıt
    hafta sonları kullanıp, güzel görünen, konforlu ve az yakan bir araç arıyorsunuz, bu leon olabilir ama az yakandan kastınız nedir?
    bende mesela sizinle aynı durumdayım, sadece hafta sonları kullanıyorum, ve yılda 10-15 bin km yol yapıyorum en fazla, benim aracım 1.2 tsi+dsg,
    aracım heniz 800 km de, yakıt ortalamam 9.4 şuanda, ama son benzin aldıkdan sonra 7.5-8 lt lere düşdü, uzun vadede yakıt ortalamam 7.5-8 olursa bence çok iyi,
    çünkü bu motorlar agresif kullanırsan çok, sakin kullanırsan az yakar, şehirler arası yolda 5 litre yakıp, şehir içi agresif kullanımda 10 litrede yakarsın, bu tamamen sağ ayağına bağlı,
    ama dedigim benimle aynı kulanım özelliklerine sahipsin, bence doğru seçim
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    9.4 de biraz fazlaymış hocam. Sanırım DSG olmasından da kaynaklı manuel'e göre biraz fazla yakma durumu var. Siz de mi sağ ayağınıza hakim olamıyorsunuz yoksa bulunduğunuz şehir itibariyle şehir içi trafik koşulları mı böyle ?

    Evet ortak özelliklerimiz aynı. Ben de yılda en fazl1 10-15 bin yapacağım. Bu yüzden 14 bin TL fazla verip 1.6 dizeli almak istemiyorum. Belki 1-2 lt fazla yakacak ama hem ilk alım fiyatı hem yıllık vergi avantajı hem bakım masraflarını önüme koyduğumda bana da 1.2 uygun gibi gözüküyor.
  • Fceng F kullanıcısına yanıt
    ben ist.da yaşıyorum, genelde sıkışık trafikde ilerlemek zorunda kalıyorum, yol açılıncada ister istemez gazlıyorsun ortaya çıkan durum böyle oluyor, bunun pek dsg ile alakası olacagını sanmıyorum, bu tamamen kullanış şeklin ve yaşadıgın şehir ile alakalı, kardeşimde dizel astra var oda 8 lt ortalaması var (30 bin km ortalaması), bence uzun vadede yakıt ortalamam 7.5-8 lere inecekdir, bu ist içinde makul bir tüketim bence, bu arada araç alırsanız inşallah hiç 1.2 gibi gitmedigini anlarsınız, çok seri ve koltuga yapıştırıyor dedikleri cinsden, sizde kendinizi tutamayabilirsiniz :)
  • 1,6 tdi 6 ay kullandım makul bir araç,
    1.2 tsı vergi olarak daha iyi.
  • 1.6 TDI S-Tronic A3
    1.6 TDI Manual Leon
    BMW 116d Manual
    1.2 TSI DSG Leon

    Yukarıdaki modelleri yeterince tecrübe edecek kadar kullanma fırsatım oldu, sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Arkadaşlar uzun uzun bahsetmiş zaten artı ve eksilerinden.

    https://www.youtube.com/watch?v=dXHyOHHRd1M Bu linkten de 1.2 TSI DSG Leon inceleme videomu görebilirsiniz. Daha yeni yükledim. İyi seyirler.
  • arkadaşlar leon almak istiyorum trim seslieri nasıl özellikle mıcırlarda ön konsol veya başka yerinden tıkırtı geliyormu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xous

    arkadaşlar leon almak istiyorum trim seslieri nasıl özellikle mıcırlarda ön konsol veya başka yerinden tıkırtı geliyormu

    http://forum.donanimhaber.com/m_63160758/mpage_639/tm.htm
    konu daha aktif
  • Ben bugün aracı incelemeye gittim , koltuk mesafeleri kabul edilebilir seviyede yalnız malezeme kalitesini çok beğenmedim özellikle torpido kapağı çok dandik dacia gibi , diğer yönleri gayet güzeldi.
  • enemy kullanıcısına yanıt
    DSG vites alacaklara 2014 yılından beridir bir kullanıcı olarak tavsiyem lütfen başıma gelen olay için eklediğim videoyu izlesinlerhttps://www.youtube.com/watch?v=g5hxxg9Z89c
  • White_Leon W kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle geçmiş olsun, bende de 1.2 dsg var, sizdeki dsg arızası gibi, neden şanzımanı değiştirmek yerine tamir edip yollamışlar anlamak güç,
    hakkınızı arayın lütfen.
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    Hocam zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Bende anlamıyorum maalesef siz nasıl yaklaştınız konuya değiştirmeleri için zorlayabileceğim emsal teşkil eden bir olay gösterirsem işe yarayabilir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.