Şimdi Ara

Starfield Türkçe dil desteği için kampanya başlatıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
5.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Hadi be kardeş vallahmı :))

    Sana bi sır vereyim mi. İngilizcede anlıyoruz ama türkçe oynamak daha keyifli olduğu için istiyoruz.

    Eklemek zorunda olmadıklarına nasıl karar verdin ? Yüksek mahkememisin yoksa Türkiye kültür turizm bakanlığı’ndanmısın ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozer928 kullanıcısına yanıt

    Benim için dil önemli. Tartışmaya açık bir durum olduğunu sanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt
    Sen adamlara yaptıkları hizmetin karşılığını verme, oyunlara gayriresmî yoldan sahip ol, üstüne de eciş bücüş düzenleme yap. Niye? Dil yok diye. Sevsinler. Sen böyle devam et. Olduğunu sandığın gururunu takın. Herkes saf, bir sen akıllısın bu devirde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozer928 -- 23 Ağustos 2023; 16:45:43 >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Aynen. Hatta mizahlı bir fotoğrafını gördüm bunun. Adamın biri makasla musluktan akan suyu kesmeye çalışıyordu. O da aynen buna benziyor.

  • Anlamadığım çıkmasına 1 hafta kala mı aklınıza geldi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlarda Türkçe desteğinin gelip gelmemesi tamamen ideolojik o yüzden kasmaya gerek yok gelmeyecek bazı oyunlar bazı firmalar böyle

  • yazıp yazıp sildim bu ülke neden adam olamaycak biliyomusunuz çünkü insanlığı kendilerine yakıştıramıyorlar insan olmayı insan gibi yaşamayı hakkettiklerine inanmıyorlar basit bir dil desteginhde bile görüyoruz bunu

  • Gelsin güzel olur. Nerede böyle kampanya varsa atarım imzamı.

  • Maalesef haklısın, hatta bir hikaye vardır gölge etme başka bir şey istemez diye aynı o durum, madem desteklemiyorsun, ne diye boş boş yorum yapıyorsun, engel oluyorsun? Bizde kraldan çok kralcılık var zaten.

  • Hiç ilgimi çekmediği halde cimer üzerinden söz konusu durumu ticaret bakanlığı kanadına ilettim. Artık bu tür firmaların ülkemizde satış yapıp yerelleştirme hizmeti sunmaması eşiği aşıldı. Bunda ne korsan bahanesi nede satış azlığı bahanesi tamamen çürük bahanelerdir.


    Devletin bu tür firmalara yerelleştirme şartı koşma konusunda bir yasa çıkarması gerekliliği doğuyor. Bu şartlara uymayan firmaların ülkemizde satış yapması kesinlikle yasaklanmalı.

  • çevirmenler oyun yapımcısıyla yerelleştirme hakkında toplantı yapar, oyun firması kabul ederse yerelleştirme yapılır, etmezse yapılmaz.


    bunu kesin olarak bilmiyorum ama aşağı yukarı böyle oluyordur resmi yerelleştirmeler, bethesda game studios için microsoft'a gidilmesi gerekir muhtemelen, gidilmiş midir? hiç sanmıyorum. (gitmek derken ayaklarına gitmekten kastetmiyorum herhangi bir online meeting de olur.)


    baldur's gate'i çeviren aibell game, disco elysium'u çeviren locpick, witcher 3 ve cyberpunk 2077'i çeviren 23 studios bunlar bir görüşme ayarlayabilir bence ama o topun altına girerler mi emin değilim. starfield'da çok kelime barındırıyor sonuçta.

  • ozer928 kullanıcısına yanıt
    Bırakın artık ezbere konuşmayı ya. Pazardan payı olmayan firma ne diye Türkiye’de o zaman babasının hayrına mı? Bethesda ayrı Xbox ayrı Microsoft ayrı ofis sahibi bu ülkede. Yıllardır Ubisoft’ta böyle savunuldu adamlar oyunlarına Lehçe, Flemenkçe gibi diller ekliyor Türkiye’de şu dilin sahibi ülkeler kadar kâr edemiyorlar mı? Öğrenmişsiniz bir yerden pazar pazar diye konuşup duruyorsunuz Baldur’s Gate, Diablo IV kâr edemeyeceğini bilse böyle devasa oyunlara dil ekler miydi? Ya da CD Project Witcher 3’den zarar etmiş olsa Cyberpunk’ı Türkçe çıkaracak mıydı? Oyunu Türkçe çıkaran firma her zaman daha çok satar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 24 Ağustos 2023; 1:17:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    zorunda değil ha? sizin gibilere satıp parasını almasını biliyorlarr


    Satıcılar müşterinin parasını alabilmek için, müşterinin talebini karşılamak ZORUNDA.


    Kİ MALUM S****LAR HEP SATIN ALDIKLARI İÇİN


    AYNI SENİN GİBİ


    NİYE ZAHMET ETSİN Kİ TÜRKÇE ÇIKARMAYA SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN HEP SİZİN YÜZÜNDEN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 23 Ağustos 2023; 22:40:42 >
  • VectorTheGreat V kullanıcısına yanıt
    Yorumu tekrar bir gözden geçir aksi takdirde komik duruma düşüyorsun

  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    Kes lan sesini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Türkçe olarak gelmesi gerekiyor. Bu oyun için değil, tüm oyunlar için geçerli artık bu durum.

  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Cevap yazdığın yazıdan belli sırf bir takım kişileri kıl etmek için bunu yazdığın. Ama komik bu kafada olan insanlar, Türk insanından senin gibi lümpen tipler sayesinde utanıyorum. Bak ben mesela İngilizce ve ana dilim gibi Fransızca biliyorum, en azından Türkçe alt yazılı gelmeyen oyunları Fransızcaya alıp da oynuyorum fakat yine de Türkçe alt yazı olmasını seviyor ve istiyorum.

    Mesela Fransa'da Fransızca gelmeyen bir oyuna (ki yok) senin gibi sümüklü bir tip gelip ''gidin ingiliççe öğrenin bu kadar zor mu'' yazsa var ya onu giyotine vururlar giyotine. Her şeye aşağılık kompleksiyle cevap vermeye bayılıyor bizim milletimiz. Bu arada biraz açtığın konulara baktım daha Türkçe bilmiyorsun ingiliççe nasıl bileceksin anlayacak kadar. Sözlerim sana değil de, burada varsa gerçekten öyle düşünenlere aslında 


    Bu arada bu kampanyanın bir işe yarayıp Türkçe geleceğini sanmıyorum 





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.