Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jamesdean0701 , AntiLacc Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.810
Cevap
232
Favori
309.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • heithered H kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler bakacagım bunlara.

  • Selam arkadaşlar, Rog Ally Z1 Extreme fiyatları gerçekten çıktığı zamana göre uygun hale gelmiş. Ancak Steam Deck OLED diye de bir gerçek var. Ancak Deck'i TR garantili maalesef alamıyoruz. Mutlaka bir el konsolu arıyorum ancak ikisi arasındayım. Steam Deck resmi olarak satılsa kesinlikle deck alırdım ancak bu durumda ikilemde kalıyorum. Öneriniz nedir?

    Ek olarak decki Antalya veya Diyarbakır içinde satan bir yer biliyor musunuz? Ya da havale yoluyla alıp, kargo ile teslim almış arkadaşlar varsa hangi satıcıdan aldıklarını yazabilir mi? Sari sitede İstanbul'da satan bir kaç yer gördüm ancak sorulan sorulara verdiği cevaplardaki üslubu beğenmediğim için şüpheye düştüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagkan007 C kullanıcısına yanıt
    Steamdeckim yok bende araştırma aşamasındayım hocam. Asus ve Steamdeck arasında kalmıştım. Rogda fiyat baya düşmüş hem garantili hemde karta taksit seçeneği ve Teknosa satıcılı olarak ön plana çıkıyor, sistem olarakta deckten iyi gözüküyor. İnceleme videoları izlediğimde sistem olarak rogu beğeniyor kağıt üzerinde herkes ama uzun kullanıma geldiğindeyse herkes deckten yana o yüzden rog ally yerine ben Steam decke yöneldim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konudaki geçmiş mesajlarımı bulabilirseniz daha önce bahsetmiştim, çok derin performans testleri vs yapmanıza gerek yok.

    Üç cihaz da aşağı yukarı birbirine denk, birinde 60fps çalışan AAA oyun diğerinde 30fps olarak kalmıyor. Donanımı en zayıf olanda 50fps oynarsınız aynı oyunu.


    Tasarım-donanım farklarını geçip oyuna girince zaten hepsi aynı. Aradaki tercih farkını macOS ve Windows olarak bakabilirsiniz. Biri donanıma tam uyumlu olacak şekilde üretiliyor, diğeri binlerce farklı donanımda stabil çalışması umuduyla üretiliyor. Windowsta bu kadar problem olmasının ana sebebi de zaten bu.


    Sarı sitede satılan ürünler bir şekilde yurtdışından alınıp getirilmiş ürünler, sıfırdan mühür yapıp kapatmadılarsa zaten kilitli çantada geldiği için satıcının da müdahale edebileceği bir yer olmuyor.


    Deck kullanmaya başlayalı neredeyse 6 ay olacak, günde en az 1-2 saat kullanıyorum. Sadece Gamepass ağırlıklı bir kütüphane varsa önermem çünkü Windows harici bir işletim sistemine kurulmuyor. İçine Windows kurup dual boot yapacaksınız, ya da clouddan oynatan çözüme yöneleceksiniz.


    Benim deneyimlerim çok hoş değil ama Deck'e Windows kurarak kullanıp memnun olan arkadaşlar da var konuda, onlardan bilgi-öneri alabilirsiniz.


    Başka bir soru veya performansını merak ettiğiniz oyun vs. varsa yazabilirsiniz. Onları da denerim.


    @cagkan007 @Vuslatteri





  • Doruk. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, Deck Oled kesinlikle önde duruyor. Gerek malzeme kalitesi gerek pil ömrü olarak. Bana lazım olanlar da bunlar zaten. Sadece güvenilir bir satıcı biliyor musunuz sarı sitede? Trendyol, hb üzerinde satanlar var ama 5k kadar fark koymuşlar sarı site fiyatına göre. Ek olarak hepsi 1 yıl garanti falan yazmış ancak sanırım bunlar fake garanti? Çünkü deck'in bir garantisi yok ülkemizde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagkan007 C kullanıcısına yanıt

    Ben UK'den kendim aldım 2023 kasım ayında £480+paypal komisyonu = 18.2k TL ödedim. Güncel kurla 20k TL'ye geliyor. Satmak için getirenler de muhtemelen +25k fiyat çeker, bence Türkiye'den alınamayacak bir ürün için değer, burada satılsa kalitesi vs. için de değer. Daha üzeri biraz saçma oluyor aradaki farkla uçak bileti alır gidip kendiniz alırsınız.


    (Konudan çok mesaj atan oluyor buradan da tekrar yazayım, güven problemini aşıp parasını gönderen olursa 75-100gbp farkla getirebilirim.)


    Garanti meselesi de muhtemelen biraz elektronik bilgisi olan birisi vardır dükkanda, bu tarz ürünlerin en çok analogları bozuluyor. Onları değiştiriyordur. Daha büyük bir arızada nasıl cevap vereceklerini bilemiyorum.


    Daha önce de konuda söylediğim gibi aldığınız yerle garanti konusunda anlaşabilme imkanı varsa en azından büyük arızada sizin adınıza yurtdışına cihazı gönderme ve takip etme adımlarını üstlenirlerse büyük bir avantaj ve rahatlık olur.






  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsushima deck’te güzel akar. Ps5’te var ama burası için aklım çelinmiyor değil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doruk. kullanıcısına yanıt
    İkinci el olarak uk’den alan bir arkadaştan satın aldım Steamdecki hocam. Merakla bekliyorum gelmesini bakalım. Oda sizin fiyatlara almış fatura atmıştı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagkan007 C kullanıcısına yanıt

    Hem rog ally hemde steam deck oled kullanmış biri olarak fikir vermesi açısından size deneyimlerimi aktarayım. Umarım faydalı olur.

    Steam deck’i uzun zamandır bilmeme rağmen performansını beğenmediğim ve gamepass desteklemediği için rog ally cihazını vatandan ön siparişle aldım. Yaklaşık 8 ay da kullandım ve sattım. Bu süreçte cihaz bana hep eksik geldi. Windows kaynaklı çok sorun yaşadım. Güncelleme driver update derken gerçekten sıkıcı olmaya başladı. Performans konusunda da genelde 20W ta kullandım cihazı ama 30w a alsam da çok bir fark olmuyordu. Yani 10W’a değecek bir fark göremedim ben. Performans olarak steam deck ten daha iyi olmasına rağmen windows gerçekten can sıkıcıydı. Cihazı sattım ve steam deck oled aldım. Ekran kalitesi zaten çok iyi seviyede. Hemen kendini belli ediyor. Steam os çok daha stabil çalışıyor. Linux olmasının çok avantajı var gerçekten. Oyunlarda da açıkçası daha stabil çalıştığını düşünüyorum. Mesela gta4 rog ally da sorunlu keza gta5 tede ara ara garip frame düşmeleri oluyordu. Steam deckte gta4 çok stabil çalışıyor. Birçok oyunda da bunu gördüm.

    Sonuç olarak ben steam deck oled den daha memnun kaldım. Daha bir el konsolu gibi çalışıyor. Daha stabil ve rog ally a göre çok daha sessiz. Resmen arada uçurum var. Cihaz ayrıca ısınmıyor bile. Keşke daha önce bu cihaza geçseymişim dedim. Ben şahsen steam deck oled tavsiye ederim. Herşeyiyle kaliteli bir cihaz. Rog ally ise pazardan pay almak için geliştirilmiş bir cihaz olarak görüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cagkan007 C kullanıcısına yanıt

    bence steam deck plastik kalitesi iyi değil..bende hem oled hemde rog ally var...ikisinin malzeme kalitesi birbirinin benzeri..ama asus çok daha performanslı...şu donanımıyla iyi bir yazılım yapılsa steame fark atar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 18 Mayıs 2024; 17:11:57 >
  • ilker_inside kullanıcısına yanıt
    Peki ya batarya süresi? Ghost of Tsushima'da 1 saati anca çıkardığını belirtmişler Ally için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagkan007 C kullanıcısına yanıt

    ben anker 737 kullanıyorum..pil sorunu yaşamıyorum..pilde tabiki oled (50 ye 40)daha iyi ama çözünürlük ve watt farkı var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 18 Mayıs 2024; 18:12:19 >
  • Sistem ayarlarından "steam crash reports" un açılması tavsiye edilir.Birşey olduğunda otomatik valve a rapor olarak gönderilmesini sağlıyor.Steam Deck [ANA KONU] 


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diablo 4 de kontroller çalışmaz oldu yav delirtti bayadır girmiyordum önceden çalışıyordu şimdi hiç bir türlü çalıştıramadım

  • Steam Deck lokal parti , bunun daha ufak çaplılarını arkadaşlarla yapıyoruz düzenli olarak.Steam Deck [ANA KONU] 

    Steam Deck [ANA KONU]

    Kaynak: Reddit

  • Question-X kullanıcısına yanıt

    Çok hoş ya, oled versiyonun az olması dikkatimi çekti.

  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

    Starfield çalıştırabilir mu Steam Deck [ANA KONU]  Onu bile çalıştırıyorsa ben de alacağım bir tane. Ben genelde eski oyunları oynuyorum. Steam Deck [ANA KONU] 

  • 
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.