Şimdi Ara

Türkiye En Çok Çalışan ve En Mutsuz Ülke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OECD’nin 40 ülkeyi kapsayan araştırmasının sonucuna göre Türkiye ‘memnuniyet listesi’nde 32’nci sırada yer aldı. Çalışma saatlerine göre de Türk insanı daha çok çalışıyor.

    Paris merkezli Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD’nin ‘How’s life’ (Hayat nasıl) raporu, 40 ülkede yürütülen araştırmalar sonucunda insanların yaşamlarından memnun olup olmadığını tespit etti.

    Mutluluk ve refah derecelerini ortaya koyan raporda, Türkiye memnuniyet sıralamasında 32’nci oldu. OECD 11 kriter üzerinden hareketle; gelir, barınma, sağlık ve iş-ev dengesi gibi insanların yaşam kalitelerini ortaya koyacak sorular sordu. Rapor, insanlar için iyi yaşamın ne anlama geldiğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, insanlar için en önemli mutluluk kriteri gelir olarak tespit edildi. Bunu sağlık, temiz çevre ve güvenli yaşam çevresi izliyor. Ancak rapora göre, yüksek gelir her zaman iyi yaşam demek değil. Zengin ülkelerde yaşayanlar her zaman ‘en mutlu liste’nin başında yer almıyor, zira sosyal iletişim eksikliği veya güven sorunu baş gösteriyor.

    OECD, raporu şöyle özetliyor:

    “İnsanlar giderek zenginleşirken ve iş olanakları artarken, daha iyi şartlarda barınmak, hava kirliliğinde uzaklaşmak istiyor. İnsanlar giderek daha uzun yaşıyor, daha eğitimliler ve suç oranları azalıyor.”

    İşte, “İşinizi seviyor musunuz? Sağlığınız nasıl? Çocuklarınıza yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz? Komşularınıza güveniyor musunuz? Genel olarak hayatınızdan memnun musunuz?” gibi soruların sorulduğu raporun sonuçları:
    - Katılımcılara hayatlarından memnun olup olmadıkları sorulduğunda Danimarka en olumlu cevabı vererek 1’inci sırayı aldı. Kanada 2’nci, Norveç 3’üncü olurken Türkiye ise 32’nci, Çin son sırada yer aldı.

    - Katılımcılara “Bugün nasıl hissediyorsunuz” sorusu sorulduğunda Türkiye en az olumlu cevabı vererek sonuncu oldu. Soruya en olumlu cevabı veren ülke Danimarka oldu. 2’nci sırayı İzlanda, 3’üncüyü ise Japonya aldı.
    - Politikada aktif olan ülkeler arasında Norveç, Finlandiya ve Danimarka başta geliyor. Bu ülkede yaşayanların yüzde 60’ı bir politikacıyla iletişim kurduğunu, bir imzaya veya protestoya katıldığını belirtti. En az aktif olanlar ise Türkler, Portekizliler ve Ruslar. Türkiye bu sırada sonuncu oldu.

    - Yeşil çevre olmamasından şikayet edenlerin başında İtalya ve Türkiye geliyor. Türkiye listede 2’nci sırayı aldı. Bu ülkedekilerin üçte biri yeşil alanın az olmasından yakınıyor. Finlandiya, Danimarka ve İsveç ise şikayetçi değil.

    En çok Türkiye çalışıyor

    - Ülkeler arasındaki çalışma saatleri karşılaştırıldığında en fazla çalışan ülke Türkiye olarak belirlendi. Son sırayı ise Hollanda aldı.
    - OECD ülkelerinde işe gitmek için harcanan süre ortalama 38 dakika olarak belirlendi. Türkiye’de ise bu süre 40 dakika veya daha fazla. Türkiye işe gitmek için en fazla süreyi harcayan 3’üncü ülke oldu. İlk sırada Güney Afrika yer aldı.
    - Okul çağında çocukları olan annelerin çalışma oranları ise yüzde 24 olarak belirlendi. Bu listede Türkiye sondan 3’üncü oldu. İlk sırada olan ülke ise Almanya.


    Yüzde 70 havadan memnun

    - Katılımcılara ülkedeki havanın temizliğinden memnun olup olmadıkları sorulduğunda Türklerin yaklaşık yüzde 70’i olumlu cevap verdi. Hava memnuniyeti sıralamasında Türkiye sondan 10’uncu oldu. Suyun temizliği sorulduğunda ise, Türklerin yaklaşık yüzde 65’i memnun olduğunu söyledi. Ancak Türkiye sondan 3’üncü sırada yer aldı.
    - Uzun dönemli işsizlik rakamları kadınlarda ve gençlerde yüksek görüldü. Kadınlar ve erkekler arasında büyük boşluk görülmezken en fazla boşluk Yunanistan’da görüldü. İrlanda’da ise erkeklerde işsizlik oranı yüksek çıktı. Son 15 yıl içinde aşağı yukarı tüm OECD ülkelerinde kadınlar için işsizlik oranı düşüş gösterdi. İspanya, İtalya ve İrlanda’da keskin bir düşüş tespit edilirken, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’ndeyse tam tersi işsizlik oranlarında artış belirlendi.


    İki kişiden biri işinden mutlu

    - Genel olarak tüm ülkelerde yaşlı (55-64 yaş) nüfusun istihdam oranı genç nüfusa göre daha düşük.
    55-64 yaş arası istihdam rakamlarının en düşük olduğu ülkeler: Türkiye, Macaristan, Polonya. En yüksek olduğu ülkeler: İzlanda, Yeni Zelanda, İsveç. 15-64 yaş arası çalışan oranına bakıldığında Türkiye en son sırada yer aldı. İlk sırayı ise İzlanda aldı.

    - İş yeri çalışma ortamından memnun olma: 2005 yılında yapılan bir araştırma baz alınmış. Araştırmaya göre; Danimarka, Norveç, İngiltere, İsviçre, Avusturya, Belçika, Hollanda ve Almanya’da her on kişiden dokuzu işinden hoşnut olduğunu belirtti. Türkiye’de her iki kişiden biri, Yunanistan’daysa her üç kişiden ikisi çalışma ortamından memnun. Türkiye çalışma ortamından en az memnun olan ülke oldu.




    Birde ek 1-2 bilgi. Avrupa'da haftalık çalışma saati ortalama 39.5 saat civarı. Bu Türkiye'de kamu kuruluşlarında 45. Özel sektörde durum dahada vahim. Pekçok kuruluş denetim olmadığı için kölelerini -pardon- işçilerini 70 saat ve hatta daha üzerinde çalıştırıyor.

    Ve bunun üzerine bugün Enerji Bakanımız Sayın Taner YILDIZ'dan "Cumartesi günleri de çalışma günü olsun" şeklinde bir öneri geldi.

    Nedir görüşleriniz?







  • Ergenekon tertibi muhterem. Sallamayınız
  • "Halk memnun değilse bu %50 oy nerden geldi?"
    R.T.E
  • Artık ipin ucu kaçtı güzel ülkemde.
    Milletvekili denen insanlar azıttıkça azıtıyor, şımardıkça ödenekleri artıyor. Ama gariban (!) halkın sırtına semer vurulmaya devam ediliyor. Daha da garip olan aynı halk her ne hikmetse zamları dahi savunacak kafa yapısında.

    Cidden artık bu kafa yapısından utanmaya ve iğrenmeye başladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 14 Ekim 2011; 21:37:47 >
  • birde sadece kamuda en çok çalışan ülkeler sıralaması yapsalar ya hababam tatil 10 gün 5 gün
  • Doğru.
  • halkın artık uyanması lazım devlet parayı vatandaştan çıkarıyor. zenginler de semirdikçe semiriyor.
  • Nerde örgütlü halk :S Pısan insanlar topluluğuna bunlar az bileeeeee
  • bizde esas sorun verimlilik. 6 saatte yapılacak işi 12 saatte yapıyoruz,haliyle işin bitmesi için uzun zaman gerekiyor.
    ama bu insanların suçu değil, 6 saatlik işi 6 saatte bitirsen,yine aynı maaşı alacaksın ve yine aynı süre çalışacaksın.
  • Kisi memnuniyetini ortadogu ulkelerinde sadece objektif verilerle degerlendirmemek lazim, ortadogu'da daha dogrusu Islam ogretisi almis toplumlarda genelde kolay memnun olmama, cabuk sikayetci olma ozellikleri agir basiyor.

    Turkiye'deki insanlarin dogal olarak verdigi memnuniyetsizlik tepkilerinin aynisini yine ayni kulturdeki diger ortadogu ulkelerinde de rahatlikla gorebilirsiniz.

    Bu sebeple ortadogu'daki insanlarin refahi artsa bile sikayet edecek birseyleri muhakkak bulurlar, bu bir anlamda yasam felsefesi..
  • İşverenler daha fazla kazanmak için 2 kişilik işi 1 kişiye yüklüyorlar..Suç işverende değil,kontrol mekanizmasında..
  • Açıklamayı enerji bakanı koltuğunda oturana yaptırıyorlar ki millet de desin ki;
    "yahu gerçekten bu işin gün ışığından faydalanma ile bir ilişkisi var..."
    gerici bir kanalda hemen devreye girmiş....
    çık ortaya, ben çalışma saatlerini arttıracağım de be adam.....
    daha önce çalışma saatlerini azaltıp istihdama katkı sağlayacaklardı, şimdi arttırmaya çalışıyorlar....
    "talimatlar dışarıdan çok hızlı geliyor, şaşırdı garibanlar..."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tizar

    birde sadece kamuda en çok çalışan ülkeler sıralaması yapsalar ya hababam tatil 10 gün 5 gün

    Bu söylediğin şeyi ispat etmekle yükümlüsün.Türkiye'de kamuda çalışanlar Avrupa'daki meslektaşlarına göre daha çok çalışıyor.Yalancılık yakışmıyor size.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 15 Ekim 2011; 14:14:40 >
  • Nerden tutsan bu konu elinde kalıyor, Türkiyedeki sorunları buraya yazsak roman olur.
  • bu anketler yalan... hiçbir değeri yok...zaten ergenekoncu zevat tarafından siyasi propoganda amacıyla kullanılmaya başlaamasındanda anlayabiliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GusFring

    bu anketler yalan... hiçbir değeri yok...zaten ergenekoncu zevat tarafından siyasi propoganda amacıyla kullanılmaya başlaamasındanda anlayabiliyoruz

    Vallahi onu bunu bilmem de, Almanya'da tüm devlet daireleri 12'ye kadar vatandasla ilgilenir, 3'te paydos eder. Haftada bir gün de, mesela persembe günleri, 5'e kadar calisirlar. Cumartesi pazar tatil oldugu gibi yillik 30 günden fazla da izinleri vardir.

    Benim esim parfümeride calisiyor, 34 gün yillik izni var; yasal olarak. Ticari alanda satista görevli insanlarin calisma düzenini saglayan yasaya göre yasa göre yillik izin artiyor. Önümüzdeki sene 36 gün yillik izni olacak. Gün icinde fazla calisirsa o saatlerini de bos gün olarak aliyor; böylece yilda 45 gün falan tatil yapiyor.

    Ben veterinerim, yillik 20 gün izin hakkim var. Hanimdan cok daha fazla calisiyorum, ama yine de gocunmuyorum. Cünkü Türkiye'deki durum söyle:

    özel sektörde calisiyorsunuz, yasal olarak ilk yil izin hakkiniz yok! Hastalanirsaniz ya da babaniz ölürse o baska. Ikinci yil yillik 15 gün izin hakkiniz oluyor ve bu 5 yil böyle sürüyor. 5. yilin sonunda da 20 gün izne sahip oluyorsunuz.

    Icinde su an bulundugun durumda bile, Türkiye'deki bu sartlari yasamis bir Türk olarak sikayetci degilim. Zira calistigimin karsiligini da aliyorum, üstüme 3 adamin isi yüklenmiyor; kendi isimi yapiyorum.

    Sizler Ergenekon diye avunadurun, ben iki gercekligi de yasamis biri olarak karsidan ancak gülüyorum...




  • Olay şu....;
    herşey de özelleştirme, çok uluslu firmalara kapı açma olayı var ya....
    sağlıkta ,adalette bunlar oluyor....adam kendi doktorları ile sağlık olayını tartışmıyor, konuşmuyor ama dünya bankası yetkilileri
    ile masaya oturup özelleştirme planları hazırlıyor....neyse.... bu olayın altındada bunlar yatıyor ..
    şimdi herşey özelleşecek, belki bakacaksın devlete dairesinin müdürü joni olacak...olmaz olmaz demeyin herşey olur.....
    alt yapı hazırlanmadan joni gelir mi ......
  • En çok çalışan ülkemiyiz ?
    Benim gördüğüm devlet memurları (zaten mesai saatleri malum) hakikaten çalışmaktan perişan vaziyetteler, hepsinin gözlerinin altı çökmüş durumda (!) Sadece memur mu ? Biz millet olarak geçmişte de bugün de öyle çalıştık ki ama şanssızlık işte maalesef karşılığını alamadık.
    Biz millet olarak tembellikte ilk sıralara yarışırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra

    En çok çalışan ülkemiyiz ?
    Benim gördüğüm devlet memurları (zaten mesai saatleri malum) hakikaten çalışmaktan perişan vaziyetteler, hepsinin gözlerinin altı çökmüş durumda (!) Sadece memur mu ? Biz millet olarak geçmişte de bugün de öyle çalıştık ki ama şanssızlık işte maalesef karşılığını alamadık.
    Biz millet olarak tembellikte ilk sıralara yarışırız.

    Bunun cözümü cumartesileri de calistirmak mi yoksa calismayani denetlemek mi?

    Devletteki bu durum taseron firmalarda tam tersiyken bunlara neden dokunan yok? Bu sorgulandi mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar

    quote:

    Orijinalden alıntı: chakra

    En çok çalışan ülkemiyiz ?
    Benim gördüğüm devlet memurları (zaten mesai saatleri malum) hakikaten çalışmaktan perişan vaziyetteler, hepsinin gözlerinin altı çökmüş durumda (!) Sadece memur mu ? Biz millet olarak geçmişte de bugün de öyle çalıştık ki ama şanssızlık işte maalesef karşılığını alamadık.
    Biz millet olarak tembellikte ilk sıralara yarışırız.

    Bunun cözümü cumartesileri de calistirmak mi yoksa calismayani denetlemek mi?

    Devletteki bu durum taseron firmalarda tam tersiyken bunlara neden dokunan yok? Bu sorgulandi mi acaba?

    O ayrı bir konu.
    Ama fikrimi yazayım. Cumartesi çalışmak yerine mesai saatleri daha erkene alınabilir ve amaç olan enerji tasarrufu sağlanır.
    Romanya AB üyesi bir ülke. Sabah 6 gibi Bükreş'de uyandığımda pencereden baktığımda gördüğüm kalabalık beni şaşırtmıştı. Herkes işe gitmek için yollardaydı. Arkadaşım bankalar dahil 16'da paydos olduğunu söyledi.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.