Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (563. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.339
Cevap
308
Favori
876.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki TürkNet mağdurlarını görmeme rağmen,insanların uyarılarına rağmen yaklaşık 1 ay önce TürkNet'e başvurdum. Aboneliğim başladı. Fatura işlemeye devam ediyor ancaaaak

    İnternet yok. Gelmiyor internet. Arıza kayıtları açılıyor. Herhangi bir gelişme yok. Arasak ulaşabilceğimiz kimse yok. Açılan arıza kayıtlarının sonucu ne oldu onla ilgili herhangi bir geri bildirim yok. Elektrikçi çağırıp binadaki kablolar komple değiştirildi. İnternet yine yok. Modemi farklı bir hatta test ediyoruz modem çalışıyor modem arızalı değil ancak internet yok. Türk Telekom'u arıyorum saha ekibi istiyorum bana verdikleri cevap "siz isteyince yollayamıyoruz TürkNet'in istemesi ve yönlendirmesi lazım." O saha ekibi geliyor mu gelmiyor mu bilmiyorum çünkü gündüzleri işteyim. He kimsede beni telefonla arayıp "abi geldik kimseyi bulamadık" diyede aramıyor.

    Sayın Yetkili Bey derdimi anlatabildim sanırsam. Çünkü artık dayanacak sabrım kalmadı.




  • Turknet yıkım esnasında binamıza gelen internet ve telefon kablosu koptu. Turknet oim yazdım sorunu turktelekoma kayıt açtılar ama kimse yardımcı olmuyor.

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2607958/6f2ec127-3ae8-4232-b6d4-c2563b63f64c.jpeg[/simages

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2607958/47253ec6-1d0a-44fa-bcba-d02e6ba6c387.jpeg[/simage

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spartacleonis S kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:38:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım benim tavsiyemle ttnet den turknet e geçti bir hafta sonra internette sorun oldu. 15/12 cumartesi destek nosu 21369000 olan arıza kaydı açtık sorun halen çözülmedi

    abone devre no 8823028836
    telefon 212 502 24 97
  • Merhaba, #21369109 nolu destek kayıdıyla ilgili, 35 mbit paketiyle türknete başladım ama 13-14 mbitten yukarısını göremedim. Bunun için destek kaydı oluşturdum port baglıcaz dediniz %95 oranında boş port bulunabilir 3 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır mesajı aldım. Bugün port yok 16 mbitten devam edeceksiniz dediler ve şimdi 16 mbite 35 mbit parası mı ödeyeceğim ? İndirim talebim var yardımcı olur musunuz aksi takdirde iptal ettirmek istiyorum üyeliğimi. Ve şu an internette alamıyorum sebepsiz bir yere halen offline.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soneraydogdu -- 18 Aralık 2018; 18:31:37 >
  • TurkNette paket değişikliği artık 1 iş günü içinde gerçekleştiriliyormuş. Fiyat farkı faturaya yansıtılıyormuş. Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stranger3458

    @TurkNetDestek bey 4 aralık tarihinde başvuru yaptım . Başvuru yapmadan önce telekomdan ve sizden boş port olduğuna dair teyit aldım. 10 gün oldu internetim bağlamadı ve ne zaman bağlanacağına dair açıklama yapılmıyor. Defalarca destek kaydı açtım ama sonuç yok.Sorunun ne olduğuda söylenmiyor. Destek no 21013952
    Cuma günü burdan yazmıştım Cumartesi k.adı şifre mesajı geldi @TurkNetDestek teşekkürler. Sormak istediğim birkaç şey var. İlk olarak ekiplerinizden evde kurulum desteği almadım randevu için arayan arkadaşlarınıza da kendi imkanlarımla bina içi ve modem kurulumunu yapacağımı ilettim. Yinede aktivasyon ücreti 60 lira faturama yansır mı ? Diğer bir konuda abonelik başlatmadan önce Turknet çağrı merkezi ve telekom çağrı merkezi 50 mbps ye kadar hız alabileceğimi söyledi. Muhtemelen bu vae altyapısını kullanmam halinde verilebilecek maksimum hız idi. Fakat şu an Turknet yapa altyapısında 17 mbps hız alabiliyorum. Destek kaydı açtım ama dönülmedi. Acaba vae altyapısına geçmem mümkün mü ? Uzun oldu kusura bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stranger3458 -- 18 Aralık 2018; 20:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Açtığım destek kaydına iki gündür cevap verilmiyor. Alt yapım 80 mbps destekliyor. Özgür İletişim paketine geçmek ve 35 mbps hızımı arttırmak istiyorum fakat "Geçiş yapabileceğiniz en uygun paketten yararlanıyorsunuz." uyarısı alıyorum. Binamda vdsl desteği var. Aynı zamanda modemim de vdsl2 destekliyor. Lütfen ilgilenir misiniz?

    Destek kaydım: 21397954

    Abone no/telefon: 4423432188
  • Selam arkadaşlar,

    Turknet ile DDNS hizmetinden faydanabiliyor muyuz? Sanırım CGN sisteminden ötürü oluşturduğum domain adresini istediğim portlara yönlendiremedim.

    **Modem arayüzünde DDNS hizmetini bağladım ve oturum başarıyla açıldı.
    **Modem üzerinden Port yönlendirmeleri yaptım.

    Ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Bunun nedeninin Turknet üzerinde uygulanan CGN IP yapısından olduğunu düşünmekteyim. Bu şekilde tecrübesi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 18 Aralık 2018; 22:5:14 >
  • Merhaba,

    Turknet'e olan otomatik ödeme talimatlarınız ile ilgili uyarıyı önceki mesajlarım da yapmıştım.

    Uluslar arası aramalarınız Kademe 1 dahilindeyse bile ücret yansıtılıyor. Bu konuyu da faturalarınız da göz önüne alıp dikkatli inceleyiniz.

    İlgili arkadaşa konuyu ilettim, bakalım o ne diyecek.
  • Merak eden arkadaşlarımız için, ay sonunda Turknet'i değiştirecektim, hatta diğer operatörün sözleşmelerini bile indirmiştim. Şimdilik askıya aldım.

    Sorunum nasıl çözüldü? Telekom ekipleri 1 kere geldi gitti, hızım değişmedi 3-5 Mbit. Sonra "Elit" destek açılmış aynı ekip bir daha geldi! Değişen hiç bir şey yok, tek şey dışında!

    Gelen teknik ekip Telekom'dan birini aradı ve hizmet numaramı verip " hızı 12 Mbit'e çeker misin" dedi. Gelen cevap "Turknet abonesi", teknik ekip onayladı veee aaa hızım 12 Mbit.

    Son sözüm, Telekom mu, Turknet mi dolap çeviriyor bilmiyorum. Memnun değilseniz Telekom'a geçmeyin de nereye geçerseniz geçin...!
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    bu sefer gercek alt yapımın hızını kullanmaya başladım
    PING ms 36
    DOWNLOAD Mbps 11.96

    teşekkürler. TurkNet destek.
  • Pazartesi iptal için aradım salı günü faxı çektim hala aktif gözüküyor.Kaç günde iptal olur?Turktelekoma geçmek için gittim iptal edip öyle gelin diyorlar.Türknette böyle bir şey yoktu.Türktelekom niye uğraşmıyor anlamadım.
  • yeni yılda zamlanacakmış faturalar ilgili bilgi için online işlem merkezine girin diye 50 kere msj attılar giriyoruz öyle bir şey yok,nerden bulcaz bunu, ne kadar zam olcak paketlere? telekom %60 zam yapıcakmış iss lere bize yansıması %85 civarı olucakmış yani fiyatlar 2 katı artıcakmı nedir açıklama yapacak yokmu turknet ekibinde @TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 19 Aralık 2018; 12:49:16 >
  • Yetkili arkadaşa çok kalp 💛 Olaya müdahil olduktan sonra, çok hızlıca düzeltildi hız problemi

    Twitter Destek Profilindeki arkadaşların tek yaptığı OİM'e yönlendirmek. OİM üzerinden çözemediğim için yazıyorum sana, ordan halletsem niye sana geleyim ki Üst yetkililer bu yazılanları okuyorsa, ordakilere bi uyarı falan vermelerini isterim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyler bu engelli indiriminden yararlanmak için raporu nereye ve nasıl göndermem gerekiyor.
  • DHBSC55 kullanıcısına yanıt
    Takibe alayım, umarım böyle bir şey olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Aktif altyapıda olmama rağmen 15 m/bit tahmini hız var.
    Aktif altyapının 100 m/bit desteklediği belirtiliyor.
    Neden bana aktif altyapının desteklediği 100 m/bit verilmiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpman -- 19 Aralık 2018; 15:29:53 >
  • Merhabalar yaklaşık 1 ay nakil işlemiyle uğraştıktan sonra 2 gün önce aktivasyon gerçekleşti mesajı aldım kullanıcı adım ve sifrem ile modem kurulumu hem kendim hem 2 kere müşteri hizmetlerinizle yaptım . Defalarca telefon konuşmalarında ınternetınız gecıs saglandıgında 15 dk modem ayarı sonrası direk ınternetınız gelecektir dendi. ARıza kayıtları açıldı vs. teknik ekip ilgilenecek dendi. Beni arayıp sorunun kaynağını söylemediler . IP alamıyormuşum , telekoma arıza kaydı bırakmışlar .Telekomu arayıp çözüm hızlansım istedim kendi müşterilerimiz dışında telefondan yardımcı olamayız dediler . Porttamı bi sıkıntı var IP neden alamıyorum , bunlar olamıyorsa bana neden mesajlar geliyor işlemleriniz tamamlandı kullanabilirsiniz internetinizi diye ? 2 gündür internetim yok bunların olacağını defalarca şikayetleri okuyarak öngörmüştüm ama başıma gelir diye düşünmeden geçiş yaptım Türknet'e lütfen yardımcı olun .




  • Bu Cumartesi günü bölgemde altyapı çalışması yapıldı. Normalde 30mbps hızı zor alan, CRC hatalarının tavan yaptığı ve zaman zaman kopma yaşayan hattım şimdi 100mbps'yi çok rahat destekliyor. En ufak CRC hatası bile yok. Altyapı çalışması sonrası direk Türknet'e destek kaydı açtım paketin 100mbps'ye yükseltilmesi için.

    @TurkNetDestek 'de sağ olsun çok iyi ilgilendi konuyla. Bugün paketim ve hızım 100mbps'ye yükseltildi. Türkiye'de hayal bile edemeyeceğimiz hızları Türknet sayesinde inanılmaz ucuz fiyatlara alabiliyoruz. Seviliyorsun Türknet







  • 
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.