Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (372. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
606.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar whatsapp grubu linkini alabilir miyim?



    Tesekkurler
  • Merhaba aranıza yeni katıldım. ARACIM 2004 model s60 2.0T. Donanım habere üye oldum ayrıca bu sayfaya da üye olmaya gerek var mı WhatsApp grubu var sanırım link alabilir miyim ya da bir kişi ekleyebilir mi?
  • Konuya uzun suredir kimse girmiyor herhalde. Ben de 2005 S60 2.0t almayı düşünüyorum. Whatsapp grubu varsa nasıl ekleriz. Link alabilirsem en azından sizin tecrübelerinizden faydalanırım. Saygılar
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben biraz fazla yemiz ve dusuk km takıntılı birisiyim. Ankara Arkas’ta çalışan birisinden orijinal 69.000 km’de hatasız boyasız bir araç buldum. Malum sitede var ilanı 2005 model. Açıkcası o aracı düşünüyorum. Çok fazla hata da yapmak istemiyorum. Verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak tekrardan teşekkürler
  • cenkay02 kullanıcısına yanıt
    Gördüm o arabayı hocam bugün, km e oynanmamissa alınır sıfir gibi duruyordu.
  • ARKADAŞLAR merhaba Mehmet ben

    Kullanıcı ve şifrem ile ilgili sorunlar nedeni ile yeni üyeliğimden yazıyorum .

    Artık soru ve cevaplarda daha aktif olacağım.

    2004 S60 2.0T Aut - ANKARA :) VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar
  • Merhabalar,

    Artık araçlar yıllandığı ve nispeten eskidiği için forumun bu kısmının fazla aktif olmamasını hoş görmek lazım.

    2005 model 173.000 km de 2.4 T5 sahibiyim. Aracımın en son periyodik bakımı yapıldıktan sonra ciddi bir güç kaybı ve vites geçiş zamanlamalarında gecikme ve hatta vuruntu hissettim.

    Aracımı görüşlerini çok ciddiye aldığım bir Volvo ustasına götürdüm. Bana aracın geç hızlandığını bunun da MAF sensöründen kaynaklanıyor olabileceğini belirtti. Parçayı değiştirince vites değişim zamanlamaları düzeldi ve vuruntu ortadan kalktı, araç biraz kendine gelir gibi oldu. Ancak parçaları söküp takarken hava filtresinin monte edildiği yerdeki tırnaklarının kırılmış olduğunu tespit etti. MAF ile alakalı tespitinin doğru olduğunu ancak sorunun daha büyük olabileceğini, turbo pallerinin kırılan parçaları nedeniyle önce MAF sensörünü etkilediğini ardından da turboya zarar verdiğini düşündüğünü belirtti.

    Turboyu revizyona götürmek üzere önümüzdeki Perşembe gününe randevu aldım. Ondan önce blow off ve N75 sensörlerini kontrol ettirmek aklımda. Bir kaçak veya doğrudan turbo arızası söz konusu. Turbo neredeyse hiç devreye girmiyor ve ara. 160-170 hp atmosferik bir araç gibi davranıyor.

    Ağırlıklı olarak VAG grubu araçlar üzerinde çalışan iki arkadaşım bana dump valve (bizdeki blow off) ve N75 sensörü (turbo basınç sensörü) kaynaklı olabileceğini, turboda herhangi bir arıza olamayacağı konusunda ısrar ettiler. Zira hava filtresinin çerçevelerinin plastik olduğunu ve turbo pallerini aşındıracak kadar bir etkisinin olamayacağı görüşündeler.

    Turbonun hiç devreye girmemesinin bunlar dışında bir sebebi olabilir mi? Fikri olan var ve paylaşırsa sevinirim.




  • LiVeVaLuE kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Konunun üzerinden baya zaman geçmiş, artık öneri vermekten çok sizden sonucu duyacağız bence. Bende s40 2.0T var, haliyle o başlığı aktif takip ediyorum. Ama sizin sorunun büyük ihtimalle aynısını yaşadım.

    Öncelikle turbo basıncı olması gerekenin yarısı civarındaydı, sonra zamanla 0,1bar, hatta 0 lara kadar indi. Turbolu motorların sıkıştırma oranı düşük olduğu için turbo basmadığında atmosferik kadar bile gitmiyor, çok hantal oluyor gerçekten. Bir arkadaşımın önerisiyle maslakta bir modifiye garajına, turbo revizyonu için aracımı bıraktım. Aynı gün geri aradılar, meğer wastegate yayı tamamen gevşemiş, wastegate i komple yenilediler. Yolda denediğimizde iyileşme vardı ama yine olması gerektiği gibi değildi. Sonra tcv den (turbo control valve-N75 dediğiniz parça) wastegate bağlantısını keserek deneyince turbonun basıncı 2ye katlandı. O günden beri tcv iptal şekilde kullanıyorum. Orjinal basınç 0,6 bar civarıyken ben bu şekilde kullandığım için 0,7-0,8 civarında şuanda.

    Normal şartlarda tcv yi iptal ettiğimde çok yüksek basınçlar görmem gerekirdi, ama stock seviyelerdeyim. Büyük ihtimalle benim turbo da gidici veya bir yerlerde basınç kaçakları var. diyeceğim o ki VAGçı arkadaşlarınız başlangıç noktasını doğru tespit etmişler. Wastegate-tcv kontrolü sonrası turboya girmek bence daha doğru.

    Son durumda turboyu revize ettirdiyseniz görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim, ileride bu iş beni de bekliyor çünkü (aracım 212bin kmde bu arada).




  • Arkadaşlar merhaba, 2006 model s60 sahibiyim sanziman yagini bu aracta nasıl kontrol edebilirim?
  • Arkadaşlar 2004 golf 5 1.6 fsi aracımı satıyorum. 2006 s60 2.0t 180hp araç buldum kronik sıkıntıları varımdır? ben volvo hastasıyım çok seviyorum. Şanzımandan korkuyorum.

    Aklıma o kadar soru geliyor ki hangisini yasim bilemedim. Yardımcı olur musunuz.
  • bigOver55 kullanıcısına yanıt
    Aracın bakımlı ve bu bakımların kaliteli parçalarla bir volvo ustası tarafından yapılmış olması çok önemli. Bu arabayı yürütebilmek için bir volvo ustanız olması şart. Parçalarda da ucuza kaçarsanız araba sizi üzer.

    Almadan önce de bir volvocuya detaylı şekilde kontrol ettirirsiniz. Motor kısmında kronik sıkıntı yok, şanzımanın da yağının düzenli değişmiş olması önemli. Onun dışında aldıktan sonra cebinizde 3-5 bin hazırda bulunması her zaman önerilir. Eski sahibinin söylemediği gizli sorunları olabilir vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Aracın bakımlı ve bu bakımların kaliteli parçalarla bir volvo ustası tarafından yapılmış olması çok önemli. Bu arabayı yürütebilmek için bir volvo ustanız olması şart. Parçalarda da ucuza kaçarsanız araba sizi üzer.

    Almadan önce de bir volvocuya detaylı şekilde kontrol ettirirsiniz. Motor kısmında kronik sıkıntı yok, şanzımanın da yağının düzenli değişmiş olması önemli. Onun dışında aldıktan sonra cebinizde 3-5 bin hazırda bulunması her zaman önerilir. Eski sahibinin söylemediği gizli sorunları olabilir vs.
    Evet haklısınız ankarwda bir volvo servisi var alırken ona danışacsğjm zaten inş bakalım
  • bigOver55 kullanıcısına yanıt
    Bu arada mutlaka 2005 sonrası modellere bakın. Araba 2005 yılında makyajlandı ve şanzıman da güncellendi. Yani 2005 model sonrası şanzıman problemi daha az görülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 26 Haziran 2019; 12:20:49 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin denediğiniz mevzuyu deneyeceğim bir de
    Yardımcı olur musunuz ?
    Yaptırabileceğim bir yer söyleyebilirminiz ? ya da birlikte yapabilirmiyiz ?
  • MehmetAnkara1 M kullanıcısına yanıt
    Yaptırabileceğiniz bir yer bilmiyorum, olduğunu da sanmıyorum açıkçası. Benim forumda bir anlatımım mevcut. Onun linkini vereyim. Takıldığınız yer olursa sorarsınız: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/130572694
  • Volvocu arkadaşlara merhaba demek istedim. 2006 yılında üye olmuşum foruma. İsveç'de yaşıyordum o zaman. Çocukluk sevgim Volvolara orada iyice aşık olduğum ve dönüşte araç alacağım için internette gezinirken bulmuştum bu forumu. O zaman Volvo başlığı filan yoktu tabii. Hatta Volvo üzerine tek bir başlık bile yoktu. Sonra çok şey değişti. Ne dostluklar, ne paylaşımlar yaşamışız. O günleri özlemle anıyorum. Son üç yıldır uzak kaldım çok. Çoluk çocuğa karışınca hobilere vakit kalmıyor maalesef.
    Bu ara aracım duruyor. 2009 S60 2.0T. Hala 118 binde. Evi Asya yakasına taşıdık, iş Avrupa yakasında kalınca trafikten ve yeni benzin fiyatlarından ötürü aracı günübirlik kullanamaz olduk. Kapalı garajda tutuyor, hafta sonları geziniyoruz sadece. Uçak daha ucuz olduğunda bile şehir dışına araçla çıkıp keyif yapmaya çalışıyoruz. Şu otonom sürücülük tam yerleşmeden şoförlüğün keyfine varalım. İleride araba sürme keyfi de kalmayacak gibi.
    Bu gevezeliklerden sonra sizinle daha faydalı ne paylaşabilirim diye düşündüm. Belki şu: aracın bakımlarını son dört turdur D&S Volvo'da yaptırıyorum. Davut ve Selçuk ustalar. Her ikisi de Evo Maslak'dan ayrılma. Davut motor-şanzuman, Selçuk da elektrik çıkışlı. Fiyatları ucuz değil ama iyi ustalar. Nerede o eski parça ücretleri... Ayrıca bir kez de tatil sırasında iken Antalya'da Derin Volvo'ya gittim. Onlardan da memnun kaldım. Usta gibi ustaları var. Yıllardır Volvo işindeler. Bizim model araçları da çok iyi tanıyorlar.
    Herkese keyifli sürüşler.




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Turboda içinde yer alan kılcal çatlaklar dışında en ufak bir sıkıntımız yoktu. Sıkıntımızın MAF sensörü ve Turbo Regülatöründen kaynaklandığını düşündük. Ancak hepsinin ötesinde katalitik konvektörün tıkalı olabileceği hiçbir şekilde aklımıza gelmemişti. Aracın yaşı dolayısıyla katalizörü kontrol ettirmekte fayda var. Euro 4 muadil bir katalizör taktık ve aracım eski fişek gibi hızlanan kondüsyonuna yeniden geldi.

    Volvo turbolarında her daim kılcal çatlaklar oluyor, basıncı artırınca turboda sıkıntı yaşama durumunuz olabilir. Revizyon yapalım dediğimde zaten uygun parça bulunması söz konusu değildi. Artık üretilmeyen güçlü bir serinin yedek parçası da modifiyeli yan sanayisi de malesef tükenmiş.

    Bilginize, saygılar.
  • LiVeVaLuE kullanıcısına yanıt
    Turbo ile alakalı parçalar lazım olursa yurtdışında bulabilirsiniz hocam. Detayları hakkında fikrim yok ama ebay'den vs. alanlar olduğunu biliyorum.
  • Lpgye en uyumlu modeli hangisi bilgili arkadaşlar a sorayım dedim
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    LPG'ye en uyumlusu 2.4 atmosferik motor ama Türkiye'de yok sanırım. Geriye sadece 2.0T ve 2.3/2.4 T5 kalıyor. Bu ikisi arasından 2.0T daha uyumludur çünkü T5 hakikaten yüksek basınçlı bir motor, LPG perişan edebilir. 2.5 R'da hiç düşünmeyin zaten. Bir de 4x4 olan modeller var 2.4T ve 2.5T motor. Onlara da LPG takanlar var ama 4x4'den dolayı sorun potansiyeli fazla.
    Ama özetle güzel kaliteli bir kit ve arıza lambası yaktırmayacak bir ayar ile en rahat 2.0T'de sorunsuz kullanılır.
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.