Şimdi Ara

Yeni BMW 5 Serisi Sedan Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
10
Favori
10.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ekoller, gelenekler yıkıldı.. bu detayların yanında ultimate driving machine mottosunu bile bıraktılar, Bmw son kalan içten yanmalı M modelleri de bitince artık resmi olarak "çevreci, teknolojik, premium mobilite aygıtı" rolüne bürünüyor.


    ama bu tasarım gelenek tartışmalarına kadar asıl mesele 5 serisinin 5'likten çıkması.. E60 son ideal boyutlu, klasik spor-business 5 serisi idi. bu araç artık, E65 7 serisinden uzun resmen F sınıfı olmuş, her boyutu ile.. bu araçlara artık sürücü olarak merak duyulacak bir taraf kaldığını düşünmüyorum..

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Duman olduk diyorsun yani kısaca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    E segmenti arabanin kullanım amacı o değil ki arkadaşım,uzun yolculuklarda bir aileyi rahat ettirmek.

    Spor araba isteyen gider 6 serisi falan alır

    Bence g30 zirveydi 5 serisinde,bu aratır onu gibi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 20 Ekim 2023; 10:51:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    İşte tam da bu yüzden alsam mı diye düşünüyorum , E nin geleceğide yok ,1.6 benzinli gelişi mart nisan diyorlar , martta seçimden sonra ortalık yine toz duman olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Ben kullanım amacı gazlamak mı dedim anlamadım.. geleneksel olarak 5 serileri sportif-business araçlardır. motorlarından altyapı setuplarına, daha hafif malzemeler kullanılması, aktif direksiyon-aktif süspansiyon gibi, biraz daha kompakt olmaları gibi kilit özellikleri vardır.


    İş için de kullanırsın, aile için de kullanırsın, ama sportif amaçlarla da keyifle kullanılabilecek yapıda olur.


    ama senin yaptığı araba 5 metreyi, aks mesafesi 3 metreyi geçerse, ağırlıklar 2 tonları bulur aşarsa artık makam aracı oluyorsun demektir.. otomobilin çevikliği bozuluyor, yolda kapladığı alan artıyor, aracı virajlarda konumlamak zorlaşıyor.. aşırı büyüyünce araç haliyle çekinir insan.


    zaten Bmw'nin de 5'ten böyle bir amacı olmadığı artık belli.. 3 serisi bizim bildiğimiz sevdiğimiz 5 serilerinin yerini almış durumda..


    6 serisinin de spor araba ile alakası yok, grand tourer o araçlar.


    niye böyle tek tek kasmam gerekiyor sürekli herşeyi anlayamıyorum kasıtlı mı yapıyorsunuz nedir :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 20 Ekim 2023; 11:14:9 >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    yaaani ben 2010'lardan beri çok Bmw'ci değilim, herkesin çok ayılıp bayıldığı F10'uda pek sevmem aslında..


    ama doğrudur Bmw'nin Bmw gibi araç yaptığı dönem kapanıyor.. herkes için geçerli bu durum neredeyse her marka için ama. ve otonom sürüş yaygınlaştıkça, artı kişisel otomobile sahip olma durumu limitlendikçe iyice değişecek..


    kendi kendine giden elektrikli araba bmw gibi olsa ne olacak olmasa ne olacak :)


    yani çok da önemli değil bu saatten sonra :) geleneksel otomobilin çağı zaten bitti..

  • Ben 5te hiçbir zaman 3un,e de ise c nin sporunu bulamadım hocam,balina gibi araba bunlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Kısmen katılıyorum evet 5 serisi çok büyüdü. Hatta bence F10 bile çok büyük. En fazla 4.8 metre olmalı bence şoförle kullanılmayacak bir otomobil.

    Ancak itiraz ettiğim iki nokta var. Diyelim ki BMW gerçekten sürüş odaklı stratejiyi terk etti, Toyota benzeri bir odağa geçti sürüşte diyelim. Bunun far anahtarının yok olmasıyla, siperliğin yok olmasıyla ne alakası var? Koreli mi BMW?

    Diğer mesele de sürüş odaklı olmayan bir BMW'yi gelecekte hangi enayinin alacağı meselesi. Bende f10 var ki bence yayları sebebiyle yeterince dinamik değil ve haddiden büyük. Yine de arabaya tahammül edebilmek veya tercih edebilmek için diyelim özünde dinamikliği taşıyor, şasisi iyi, amortisörler sert ayarlı, direksiyon tepkisel. Peki sürüşü çıkaralım, ne kalıyor elimizde. Şık, yalıtımı çok iyi ancak arka kısmı B segmenti standartlarını bile zorlayamayacak kadar dar, kocaman bir araç olduğu için de şehir içinde kullanması biraz zor, deli gibi benzin içen bir araba kalıyor. Böyle bir arabayı hangi enayi almak ister ki?

    Diyelim ki BMW sürüş odaklılığını bıraktıktan sonra odağını bu eksik olduğu noktalara yoğunlaştırdı diyelim yani premium bir Toyota bir Hyundai oldu. Büyük bir riski kucaklamış olmuyor mu? Mevcutsa müşteri tabanını kaybedecek ve halihazırda hitap eden markaların olduğu bir tabana oynayacak, kumar bu.


    Sektör için diğer bir zorluk da bence şu. Şimdi EV'lerle beraber otomobilleri otonom, performans ve dinamizimden ziyade yakıt tasarrufu (yani menzil) odaklı "şeyler" haline getirecekler çünkü EV'ler ağır ve deposunun dolması da uzun sürüyor. Ağır olduğu için dinamik bir araç yapmak zorlaşıyor, şarj problemi sebebiyle de depoyu yolda doldurma mantığı bir kenara bırakılıp mümkün olan en verimli sürüşe odaklanıp menzili uzun tutmak istiyorlar bu da bisiklet tekeri gibi tekerlekler, zaten ağır olan aracı hafifletmek için mümkün olduğunda az parça kullanımı, dayanımsız parça kullanımı demek. Yani ilerde araçlar sürücü tarafından istense dahi dinamik olarak kullanılamayacak araçlar olacaklar, çünkü araçlar dönemeyecek, yeterli tutunmayı sağlayabilecek ve ivmeyi kaldırabilecek parçalardan mahrum olacaklar. Sadece EV'nin getirdiği avantaj sayesinde ESP çok gelişecek bu da acil durumlar için sürüş güvenliğini arttıracak. Yani aslında tüm otomobilleri emekli memur Corolla'sı haline getirecekler. Ancak güldüğüm nokta araç üreticilerinin bu arabaları herkesin seveceğini, asla sürüş odaklı araçlar arzulayacak bir kitle olmayacağını varsaymaları. Açık konuşayım, bu şartlar altında otomobil asla almam, otobüse, taksiye binerim daha iyi zira bir farkı kalmıyor pek. Evet şuan sırf yeni bir "şey" olduğu için EV'ler popülee kültür haline gelmiş durumda ve açıkçası sürüşe meraklı olamayan otomobil kullanıcıları da balıklama atlamış durumda sanki EV'ler içten yanmalılardan daha iyiymiş gibi. Peki geri kalan kitleye ne sunacaklar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bence çoktan duman olduk @SuperVeloceJota1 ne der bilmiyorum ama.

    Araç sahipliğinin bitip paylaşımlı modellerin geleceği konuşuluyor. Az önceki mesajımda da potansiyel bir zorluktan bahsettim bence otomobil endüstrisi tarihi bir hata da yapıyor olabilir. Sert bir koşullanmaya dayalı gidiyor tüm strateji.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sorun var ki 5 serisi bu dediğinizi yapmakta pek başarılı değil. 4 kişi uzun bir seyahatte pek memnun bırakacağını sanmıyorum zira arkası B segmenti standartlarında uzunluk olarak.

    Ayrıca BMW alıyorsanız iki amacınız vardır, ya arabadan pek anlamıyorsunuzdur, havalı olsun diye yapmışsınızdır ya da hangi segment ise aldığınız araç bir dinamik olsun istiyorsunuzdur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Para kaybedecek haliniz yok ya :) Bence alın hazır imkan varken.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    G30 kasa ailecek boylariniz 2metre falan değilse 4 kişi için gayet geniş ve konforlu bir araba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Valla dayanamadım gittim baktım , G60 benim için bitmiştir. Bunu yapan tasarımcıyı ıslak odunla dövmek lazım . Mercedes bunun içinden geçer .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jetgiller çizgifilmindeki arabalara kadar gider bu süreç.


    Yeni BMW 5 Serisi Sedan Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bütçe dostu AMG tasarımı misal.

    Yeni BMW 5 Serisi Sedan Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Ülkede müzik dinlemeyi bilen yok ki, ses kalitesi nedir bilen de yok. Milyonluk araçlara girip EQ ayarı nedir bilmeyen çoğunluk var resmen.



    Fiesta'da bile B&O opsiyonu daha pahalı.


    Aslında burada firmaların ne derece soygun yaptığına da şahidiz.


    BMW B&W için %150ÖTV'li 20.000TL fiyat verirken; Ford B&O için %80ÖTV'li 43.700TL fiyat çekiyor.

  • acr kullanıcısına yanıt

    2 tane daire alıp ne yapacaksın? Merakımdan soruyorum.


    Bir insan için ev hiç bir şeydir, insana hiç bir şey katmaz. Yatırım desen değil, kiracısı ayrı bela, deprem olsa yok olup gidiyor 3'de 1'ini alamıyorsun geri vs... vs...


    5 milyonluk araba alıp kaldırım kenarına çekeceğin bir evde yaşıyorsan, yanlış yaşıyorsun zaten demektir ayrıca.

  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşla aranıza girmek gibi olmasın ama 5 milyonluk 2 litre motorlu BMW aracın yaklaşık 3.5 milyonu (ÖTV+KDV) sizin de hazzetmediğiniz malum partiye haraç olarak gidiyor, belki bu durum ağırına gitmiştir arkadaşın. Şahsen ben de aynı kanaatteyim. Evi ne yapacaksın diye sormuşsunuz, kendini güvenceye almak için 2 ev alabilir, birinde kendisi veya evlenirse ailesiyle oturur, diğerini kiraya vermese de ileride satmak için kenarda tutabilir veya kira garanti sistemi ile emlakçıya yılda 1 aylık kira komisyon ödemek suretiyle kendisi uğraşmaksızın kiraya da verebilir, ama bazı kiracıların bela olduğu konusundaki görüşünüze katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ekim 2023; 19:36:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

    Sıkı Bmw ciyimdir. Mercedes pek hoşuma gitmez. Ama gerçekten W214 G60 dan iyi olmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    230hp yapsalar da fark etmez gidiş açısından, sadece 0-100'e yarım saniye kazandırır en fazla.


    Küçük hacim ağır ağırlık ile beygir istediği kadar yüksek olsun, altından iple zorla çekiyorlar hissi var.


    PSA grubun 1.6 225hp araçları da buna bir örnek.


    2.0 184hp BMW'ler madara ediyor.



    Teknoloji gelişse de, D segmentten sonrası yine hacim konuşuyor.


    CLS serisi hep 3 litre ve üzeri tat verdi, 2.0'ı piyasaya soktular bildiğin rezalet. CLS'yi resmen 3 litre motoru yüzünden seviyormuşum, 2.0 motorlusu A180 gibi geldi mesela.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.