Şimdi Ara

Yeni otoyolun hız sınırı 150 olmalı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
16.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • demek doblo ile onunu kestigim magandalar sizsiniz he aglayin la.. o tugrayi iyi ezberleyin
  • Bahsedilen yolu bilmiyorum ama bir yol geçkisi tasarlanmadan önce proje hızı seçilir, yolun kurpları, deverleri cartı curtu ona göre hesaplanır. Kafanıza göre bu yol 150 kaldırır 3 şerit 100 şerit diyemezsiniz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bayramlar arkadaşlar
    kazasız belasız yolculuklar herkese..
    limitler olmalı mı bence olmalı neden.

    üzülerek söylüyorum bunu toplumsal bilinç seviyemiz çok düşük.
    herkesde şu algı var,ben bu ürüne çok para verdim istediğim gibi basarım yol sana tahsis edilse doğru..
    şehirler arası yollarda bunu çok yaşıyorum passat ve focus gibi araçlar sürmüyor sanki sizin şeridi taciz edip yol almaya çalışıyor..

    sonrası malum akşam 8 haberlerine bol malzeme..

    onu geçtim kullandığım yollarda yolun hız teknik be şartları çok düşük asfalt kalitesinden tutunda,çökmeler kot farkları vs çok yetersiz.

    diğer en zor ve tehlikeli olanıda hızlı araçların sol şeritten giderken kendilerinden daha yavaş araçla olan hzı farkları

    bu resmen kazaya davetiye..

    limit koyulursa bu bir nebze azalır.

    biter demiyorum azalır,yayalara ve özellikle trafik cezalarına gelen zamlarla bir çok sürücü yola geldi ancak koyu ceza ile oluyor.

    malesef diğer türlü gazlamak isteyen kapalı pistlerde enerjisini deşarj etsin.

    acelesi olanda uçak ve helikopter ile şansını denesin.

    diğer türlü ego tatmini,ve sidiğim ileri atdı mevzusundan bir arpa boyu ileri gitmez..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalyel

    Bence iyi otobandaki hız sınırları .

    Orta şerit de 120 ile giden aracı 140 la geçerken arkamdan 170 -180 le selektör yapanlara gıcık oluyorum. Yav kardeşim nizami sollama yapıyoruz. Frenine bas sonra da ne halt edeceksen et. Selektör üstüne selektör. Demiyor ki adam zaten sollama yapıyor , benim hızım çok fazla demiyor denyolar. Tabi hepsi ile akraba oluyorum. :)
    Sollamayı da 132 ile yapıyorum. Pusuda radar olsa ceza yiyeceğiz. Ne gereği var? Selektör falan da umrumda değil. Çok ısrar ederse bir sefere mahsus dörtlüleri yakıp söndürüyorum, anlıyor.
  • Yeni otoyol gayette süreyi kısaltıyor. Bir tanıdığım 3 saatte gitti. Tabi kaçla gittiğini bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 bencede güzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha hız sınırlarında güvenli araç kullanamayanlar 150km/s ile nasıl kullanacak sanıyorsun hastanelerin kapasitesi yetmez... çok telef olan olur...
  • Dexter15 kullanıcısına yanıt
    Bunları biliyorsanız dever ve kurp hesapları yaparken karayolları genel müdürlüğünün yanal sürtünme katsayısını 0 alarak kullandığı ampirik formülü de biliyor olmanız lazım. O kurplar yanal sürtünme yokmuş sadece enine eğim (dever) varmış gibi yerleştirilir. Yani yolun proje hızı sınırsız olmasa bile en azından 140-150'yi rahatlıkla çekilebilir. Trafikteki sürücülerin buna uyumu tartışılabilir ama yol tasarımı çokta tartışmaya açık değil bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 11 Ağustos 2019; 15:47:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • birçoğu bırak 150 ile araba kullanmayı, daha şeritte doğru gidemiyor.
    yüksek hızlarda araç kullanmak da ayrı eğitim ister.kaldı ki ülkede sürücü sınav eğitiminin sadece adı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hızlı geliyorum yoldan çekil diyen herkesin ehliyetini alıp yeni baştan trafik kurallarını öğrenmesi için kursa göndermek lazım sen otoyol hız sınırını aşıp gidiyorsun birde olağan hızda önündeki adamı sollamak için sinyal vermiş adamı suçluyorsun birde mallık edip afedersin hız sınırını aşıyorsam ceza bana gelecek diyorsun söze gerek yok ehliyetler toplansın boşa tartışmayalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnanması güç. Ciğeri beş para etmeyen bir takım insanlar var. Bir klavyenin başına veya telefonun başına geçmiş 200-230 ile gitmeyi savunup başkalarına çirkin sözler ediyorlar. Altınızda bir şekilde bir araba olması sizi insan yapmaz. Kafanızın içinde bir organ verildi size bir kerecik olsun onu kullanmaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 olmasa da 130 +10% olabilir. Solda malak gibi şeritte uyuyan tipleri de ayıklamak lazım tabi. Adam gıcır gıcır araba almış, bluetooth var, hala elinde telefonla çizgi üzerinden gidiyor. Bunu yapanın altında 1 milyon tl porsche var bi de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Bir yolun herhangi bir noktasında verilen proje hızını çok rahat, yola çıkabilecek her araca göre tasarlarsınız ve burada dediğiniz gibi insan faktörünü de düşünürsünüz. Yolla alakalı herhangi bir araştırma yapmadım, lakin o hız sınırı 150 ye çekildiğinde, viraja 150 ile giren bir aracın takla atmaması gerekiyor. Buna uygun bile olsa, insan faktörünü düşünerek buna izin verilmeyebilir. Yapılabilirliğinin olabildiğini varsaysak, hesaplasak bile sizin dediğiniz kısmı tartışamayacaksak zaten o kararı alamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi kanıtlamak amacıyla değil, anlık okuduğumda gördüğümce fikrimi sundum. Siz ne kadar araştırdınız, konuya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum, sizi de yalanlamaya çalışmıyorum öyle anlaşıldıysa diye belirtmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eylülde izmir gezisi planlıyorum yeni otoyolu kullanıcaz.İzmirde yaşayan arkadaşlar oteli nereden tutmak lazım bilgi verebilir mi? Ailece gideceğiz, Ucuz oteller var ama izmir hakkında hiç bilgim yok suriyeli mahalleleri veya yaşam standartı uygun olmayan mahalleler nerelerdir izmir de?
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    O günler geldiğinde umarım görebiliriz 😀 öncesinde insanları ikna etmemiz anlatmamız biraz güç olabilir evet. Konuyla ilgili hiçbir araştırmam yok bu arada, sadece yüzeysel olarak okuduklarıma karşılık fikrimi sundum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiz siniri degilde
    Ankara istanbul 25 lira
    Bu da olsun 50 lira.
    Aga fiyati ucuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.