Şimdi Ara

Yeni otoyolun hız sınırı 150 olmalı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
16.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eski otoyollarda 150-160 olması lazım aslında, yenisi 180-200 veya sınırsın olmalı zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polestar191

    Minumum 4 şerit olması lazım kaldıki türkiyede her yolda olduğu gibi o yoldada vardır mühendislik hataları İstanbul Ankara arasında 3-4 tane sıkıntılı yer var daha yeni yeni onarılıyor
    Bence asıl sormamız gereken fayda maliyet kıstası ve bu yolda ciddi sıkıntılar mevcut buda benim sorunum değil neden bedelini vatandaş olarak ben ödüyorum o sorulmalı önce
    Hocam eger ki bir kisi otoyolu parasi yuzunden kullanmiyorsa hiz siniri 150 ye cikinca gene kullanmayacaktir cunku 150 ile giderse daha da cok para harcar.

    Kendiniz demissiniz 120 yerine 150 40 dk kazandiriyor 400kmde.
    100 kmde 2 litre fazla yaksa ki yakar yaklasik 70 TL fazladan para 40 dakika icin verilir mi?

    Yani kullanim biraz artabilir ama ciddi sekilde artmayacaktir para yuzunden gecmeyenler varsa.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    hız meraklılarının daha erken gitmek gibi bir derdi olduğundan değil ,ego tatmini için hız yapıyorlar ,yoksa hiçbir mantığının olmadığını onlarda biliyor

    aslında keşke o yolda hız limitlerini kaldırsalar ve hız meraklıları orada egolarını giderse ,zaten dediğiniz gibi o fiyatlara normal vatandaş pek kullanmaz

    o fiyata yakıt alır geze geze giderim diğer yoldan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    parasını ödediğim otoyolun sol şeridi limitsiz olmalı basabilen bastığı kadar bassın parasını ödediysem mal benimdir
    Mantığa bak maşallah zeka fışkırıyor.

    150 ile giden tırın altında kalırsan yine böyle düşünürsün sanırım.

    Ayrıca mal senin değil, hizmet satın alıyorsun. Hız sınırları dahilinde işine gelirse girersin yola, işine gelmezse cezaya razı olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Mantığa bak maşallah zeka fışkırıyor.

    150 ile giden tırın altında kalırsan yine böyle düşünürsün sanırım.

    Ayrıca mal senin değil, hizmet satın alıyorsun. Hız sınırları dahilinde işine gelirse girersin yola, işine gelmezse cezaya razı olursun.

    Alıntıları Göster
    tır için değil binek otomobiller için kastediyorum ayrıca tırın altında kaldıktan sonra neyi sonra düşünecekmişim zeka dediğin parıl parıl maşallah. parasını ödediysem mal benimdir kaliteli mutlu eden hizmet beklerim




  • ben 120 bile yapmıyorum.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam 150km hiz meraklilarini kesmez. Dedigniz gibi sinirsiz olursa o baska bir konu o zaman pist gibi kullanacaklar olur.
    Yani bir yere gitmeyecekse bile parasini verir 2 saat hiz yapar cikar. Cidden kullanim sayisi artabilir oyle bir durumda.

    Eskiden zaten otobanlarda hiz kontrolu yokken ben de dahil bir cok kisi sinirsiz gibi kullaniyordu. Su an hiz siniri olan bir yerde limitleri asmam ama oyle sinirsiz bir yer olsa benim hosuma gider kullanirim.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    aşırı hız konusunda çok fazla talep olduğu görülüyor ,o nedenle keşke bu yolda hız limitini kaldırsalar
    ben zaten hız karşıtı olduğum için o yolu kullanmam ,ve zaten bu fiyatlar olduğu sürece de kullanmam

    bu şartlarda kazalar olsa dahi kimse kimseyi suçlayamaz ama yine kendi aralarında sol şerit kavgası yapacaklarına kalıbımı basarım :)
  • İnşallah yakında düzenleme gelecek.
  • Sesimiz duyuldu destekçi arkadaşlar. https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-otoyollarda-hiz-limiti-artiyor

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek yıl otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili, "120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var." dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 11 Eylül 2019; 2:48:21 >
  • ataince kullanıcısına yanıt
    140 km. olayını daha önce de söylemişti ama aradan bunca zaman geçmesine rağmen gerçekleşmedi
    üstelik üst limit 140 km. olması yönünde bir değerlendirmeleri olduğun bildirmiş ,forumdakilerin istediği limitsiz yollardan bahsedilmiyor ve otobanların tamamında 140 km. asla olmayacaktır (belli bir bölümünde olacaktır)

    gerçi şimdi bile 180-200 ile giden bir sürü araç varken 140 değil , 160 denilse dahi bir anlamı olmuyor
    bence bunlar hayata geçirilip gerçekten yoğun şekilde de denetlenirse çok güzel durumlar çıkacaktır (denetleme konusunda biraz kuşkuların var ya neyse)

    bakanın diğer açıklamaları ise hiç işinize gelmemiş olacak ki onlardan bahsetmemişsiniz



    Ekipleri bu işe sevk eden dört temel kategori belirlediklerini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:


    "Dedik ki onlara, 'siz emniyet kemeri takmayan gördüğünüz zaman bunu uyarıp ceza yazabilirsiniz'. İki 'slalom, drift, makas gibi trafiği tehlikeye sokacak adımları atan, sürüş tehlikesini oluşturan araçlara ceza yazabilme kabiliyetine sahipsiniz', bunun yanı sıra 'kuralların dışında hız yapan araçlara bunu yapabilme kabiliyetine sahipsiniz'. Aynı zamanda bir şey daha ekledik, 'yaya trafiğinden de sorumlusunuz.' Yaya ölümlerinde yüzde 34,5'in üzerinde azalma elde edildi. İnşallah çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Büyükşehirlerde zorlanıyoruz ama Anadolu'da buna çok büyük ölçüde riayet edildiğini arkadaşlarımızla yaptığımız tüm değerlendirmelerde büyük bir memnuniyetle takip ediyor ve öğreniyoruz. Yılbaşından bugüne ölümlü trafik kazalarında yüzde 28,5, yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 12,5, trafik kazalarındaki ölümlerde yüzde 31, trafik kazalarında yüzde 12,5, ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 31,5 azalma oldu. Bunu kurallara daha fazla uymakla ve emniyet kemerini takmayı yaygın hale getirmekle sağladık."


    EDS


    Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım yaptıklarını aktaran Soylu, tüm otoyollarda ortalama hız koridoru sistemi oluşturduklarını söyledi.


    "Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında eğer 120+12'ye 132 kilometreye uyarsanız ancak bu saatte çıkarsanız değil, buradan eğer bunun üstünde bir zaman dilimiyle çıkarsanız otomatik olarak size ceza gelecek." diyen Bakan Soylu, bunun caydırıcılık oluşturduğunu belirtti.


    Soylu, "İlk önce bize karşı çıktılar. 'Bu otoyollardaki sürüş konforunu ve otoyollara cazibeyi azaltır.' dediler. Tam tersi başladığımızdan beri otoyollarda yüzde 25 oranında araç yoğunluğunda artış oldu. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında ciddi bir azaltım da sağladık." dedi.


    Hız koridorunu otobanlar dışında gerekli görülen yerlerde de devreye sokacaklarını kaydeden Soylu, şunları kaydetti.


    "Bu yıl hedefimiz trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilmek. Daha doğrusu trafik kazalarındaki ölümü azaltabilmek. Bunu sağlarsak önümüzdeki yıl içerisinde otoyollardaki hız limitini biraz daha artırabilme imkanını ortaya koyacağız. Bu değerlendirmelerden sonra Ulaştırma Bakanlığımızla da görüşüp bu adımı atmaya çalışacağız. Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz."


    Fahri Trafik Müfettişi sayısını artırma konusunda önümüzdeki günlerde duyuru yapacaklarını da ifade eden Soylu, Milli Eğitim Bakanlığının da trafik eğitimleri konusunda önemli adımlar attığını kaydetti.




  • Yorumlar efsane

    kendini yarış pilotu zannedenler
    Karayollarını uçak pisti zannedenler
    Vs
    Vs

    Karayolları belirli teknik şartlarda imal edilir, güvenli görüş mesafeleri güvenli duruş mesafeleri çok önemlidir. Karayolları belirli teknik şartlarda imal edilirken araçlar da belirli teknik şartlarda imal edilir, 150km/saat hız trafikteki araçların %99.9 u için uygun ve güvenli değildir.

    150km/saat hızla giderken sağ şeritte 50km/saat hızla giden ağır taşıda arkadan vurursan ne olur ?

    Fikir vermesi açısından bir kaza videosu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    tır için değil binek otomobiller için kastediyorum ayrıca tırın altında kaldıktan sonra neyi sonra düşünecekmişim zeka dediğin parıl parıl maşallah. parasını ödediysem mal benimdir kaliteli mutlu eden hizmet beklerim

    Alıntıları Göster
    Ya hocam boş tantana yapma çoluğun çocuğun yok sanırım ondan böyle fütursuzca konuşuyorsun.

    Belirli hızlarda fren mesafeleri var youtube testlerinde, aç izle.

    Sanki ambulans mısın da bir yere yetişme telaşı var. Ben iş güç için sürekli araba tepesindeyim, hep toplantıya yetişme çabam var, ona rağmen belirli hızlarda gidiyorum. Eminim ki işiniz benden acil değildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engin Cann

    Hocam aynanıza baksanız selektör yemezsiniz. Baktınız araç 170-180le geliyor niye önüne geçip hızını kesiyorsunuz ? Bu açıdan pek düşünmediniz sanırım. 140la giderken 120 ile giden birisi sollanır mı tabi ki sollanır fakat arkadan 180le gelen birisi varsa sollanmaz. Selektör üstüne selektör yiyorsanız ya adamı görüp sola çıkıyorsunuz ya da erkenden sola çıkıp solu işgal ediyorsunuz. Başka açıklaması yok bunun. Akraba olacağınıza ben niye selektör yiyorum diye sorun kendinize bence

    Alıntıları Göster
    Hocam çok iyi araba kullanırım . 96 yılından beri trafikteyim . Hız yapmak demek iyi araba kullanmak demek değildir. Araba kullanırken bütün aynaları da kullanırım :).

    Yazımı tam okumadınız demek ki 120 ile giden arabayı 140 la sollamak demek o arabayı 20 km hızla geçmek demek.

    Arkama baktığım halde 180 le gelen araba , benim 2 katı hızımla geliyor demek . Bu da sollamaya devam ederken arkanızda araba biti veriyor demek.

    Bu günde dibime girip öyle selektör yapan birine denek geldim . Geçtim sağa tabi inat filan edemem . Adama da hadi ordan der gibi bir el işareti yaptım . Sonra ilerde durmuş .

    Hemen arabadan inip adamla konuşmaya gittim . Adam abi niye öle yapıyon demeye başladı . Burada da bir atasözü söylenir ama ayıp olacak .




  • erdalyel E kullanıcısına yanıt
    Hocam 140la sollama yaparken 180le gelen adam dibinizde bitmez. Bitemez. Gece işler değişebilir mesafeyi hesaplayamayabilirsiniz fakat bence gündüz 140la giderken 180le gelen adamın da dibinizde bitip bitmeyeceğini rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Ben çok nadir de olsa 160-180 gidiyorum ve birisinin bu tarz bir sollamaya çıkmasını kesinlikle hoş karşılamıyorum. O yüzden ben de başkasına yapmamaya özen gösteriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.