Şimdi Ara

BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
11
Favori
101.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • istanbul'da sultanbeyli'de ZF'nin servisi var. En makul yer orası olabilir. Burayı tecrübe edenler varsa olumlu olumsuz yaşadıklarını yazabilirler.
    https://www.zf.com/turkey/tr_tr/corporate/company_corporate/zf_in_country_corporate/index.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karekulak

    istanbul'da sultanbeyli'de ZF'nin servisi var. En makul yer orası olabilir. Burayı tecrübe edenler varsa olumlu olumsuz yaşadıklarını yazabilirler.
    https://www.zf.com/turkey/tr_tr/corporate/company_corporate/zf_in_country_corporate/index.html
    Maalesef binek araca hizmet vermiyorlar.

    Belki baslamislardir ama bir sure once sordugumda yok demislerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Sitede binek araçyazıyorlar denemeye değer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZF Sultanbeyli merkezini aradım. Binek araca hizmet vermiyorlarmış.
    Mertan otomotiv (Acıbademde) var dedi bayimiz. Onu aradım onlarda sadece şanzıman yağı, filtre ve şanzıman parçaları satıyorlarmış. Servis vermiyorlarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    ZF Sultanbeyli merkezini aradım. Binek araca hizmet vermiyorlarmış.
    Mertan otomotiv (Acıbademde) var dedi bayimiz. Onu aradım onlarda sadece şanzıman yağı, filtre ve şanzıman parçaları satıyorlarmış. Servis vermiyorlarmış.
    Turkiye’deki tek yeterli alet ekipman ZF’nin servisinde ama binek araca hizmet vermiyorlar.

    Muhtemelen sorumluluk almak istemiyorlar, isteseler cok rahat yaparlar.

    Dolayisiyla da millet merdiven alti servislere gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.
    epeydir şanzuman yag değişimi hakkında bilgi ediniyorum araştırdım sordum kullanıcılardan buradanda takip ettim
    zf nin sitesinde karşıma çıkan birşeyi sizlerle paylaşayım.


    soru cevap şeklinde bir paylaşım birçok şeye cevap veriyor dikkatimi çeken burda da uzun uzun konuşulmuş konular aslında

    +Şanzuman yagı ne sıklıkta değiştirilir?
    -ZF Aftermarket, ZF şanzımanları için 100.000 kilometre veya en geç sekiz yıl sonra şanzıman yağı değişimi yapılmasını tavsiye eder.



    Çok yüksek çalışma sıcaklıklarında, yağ normal koşullara göre daha çabuk eskir. Sürüş tarzına ve kullanıcının kendi sürüş profiline bağlı olarak (örn. sıkça yüksek hızlı sürüş, römork olarak kullanma, sportif sürüş veya) daha kısa aralıklarla da değişim yapılması tavsiye edilebilir.

    +daha ucuz bir yağa geçiş yapmak istersem nelere dikkat etmem gerekir?
    -Kural olarak, ZF tarafından onaylanmış her yağ kullanılabilir. Bunu ilgili Yağ Listesinden kontrol etmenizi öneririz (bakınız: Yağ Listelerinin olduğu sayfa). Veri föylerinde "uygundur," "gereklilikleri karşılar" veya benzeri ifadeler bir onayın mevcut olduğu anlamına gelmez.




    benden önce nasıl kullanıldı bilmiyorum 110binde bir problem yok tabi yok diye değiştirmemezlik yapmayacagım en kısa zamanda şaşmazda Onur bmwde şanzuman yagını değiştirecegim.
    yağ konusu kafama takılıyordu zf noktayı koymuş zf'nin yagları cok pahalı onay verdigim yagları kullanabilirsiniz diye castrolün sitesinde aracına göre yag seçici sekmesinden marka model kasa bilgisi girerek Transmax DEXRON VI- Mercon LV bu yag çıktı karşıma fiyat olarakta uygun
    filtre karterle birlikte degişiyor bu parçayı orjinal seçip yag olarakta castrolü tercih edecegim.

    YAKIN ZAMANDA DEGİŞTİREN OLDUMU NASIL YOL İZLEDİ BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanyilmaz1110 -- 9 Kasım 2019; 2:13:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Şanzıman yağı değişimini tam olarak nerede yaptırdınız acaba? Adres ve telefon bilgileri alabilir miyim?

    Alıntıları Göster
    Maslakta uzun süredir gittiğim serviste yaptırdım yalnız ISTA programı olmadığı için serviste, laptopuma kurulu BMw ISta programı ile gittim servise.

    ZF websitesinden ZF8 şanzımanın yağ değişim prosedür şemasını edindim kağıda bastım ve özetini çıkardım.

    Youtube dan videoları izleyip teyit ettim.

    Ayrıca ZF ticari araç servisini (otomobil yok) arayıp ZF sitesinden edindiğim prosedürleri teyit ettim.

    Araç liftteyken 2. dolumdan sonra vites geçişlerinde tekerin tam durmuş olmasına, DSC nin tam kapalı olmasına, start stopun kapalı olmasına, emniyet kemerinin takılı, kapıların hepsinin kapalı olmasına dikkat ettim ve nolur nolmaz M1 den M2 ye geçirmedim.

    Yağ seviyesini hep ZF ve ISTA nın tavsiye ettiği 40 50 C sıcaklığında kontrol ettim araç liftteyken aracın içinde laptopumdan.

    Yola çıkmadan adaptasyon sıfırlamayı yaptım.

    Sonra servise tekrar dönüp ustalarla çay içip sohbet ederken aracı 2 saate yakın dinlendirdim ki şanzıman yağı sıcaklığı 80 lerden tekrar 40 50 lere düşsün ve son seviye kontrolünü yapalım diye, çünkü eşanjör valfi 80C de açıyor ve tam dolaşım sonrası tekrar rolantide seviye kontrolü yaparak fazla yağı ve havayı atmak gerekiyor.


    Sorunun cevabı olarak Borusanın tüm bu prosedürleri uygulayıp uygulamayacağını bilemiyorum. Ayrıca yağ olarak ta muhtemelen SHELL ile anlaşmalı olduğu bmw logolu yağ kullanır Borusan, Zf şanzımanın kendi üretimi olan yani sıfır bmw nin şanzımanının içindeki yağın aynısı olan ZF marka yağı kullanırmı emin değilim.

    Ya işi çok iyi bilen ustaya gideceksin yada benim gibi prosedürü tamamen a dan z ye anlayıp serviste bire bir uygulatacaksın.

    8000 km ve 6 ay geçti üstünden ilk defa 60000 kmde değişmiş olan şanzıman yağı sonrası çok serileşen geçişler hala çok seri 100 bin km ye gelmeden tekrar değiştirim.

    Yakında 70000 km olduğunda da diferansiyel yağını yine tavsiye edilen Hypoid G1 75w85 (febi 48785) ile değiştireceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhonist

    E90 320d arabam 154000 km de ve şanzıman uyarısı sarı ışık olarak yandı. Stop ettim ve çalıştırdım uyarı görünmedi. Ve araba normal vites geçişine devam etti. Bu konuyu araştırdığım sırada mesajlarınızı gördüm. Ne yapmalıyım acaba diye fikir almak istedim. Zf şanzıman oluyor sanırım aracımdaki. Yağ değişimi gerekiyor mu bilmiyorum, şuana kadar hiç şanzıman yağı değişmedi. Yağ Yetkili serviste değiştirilmeli deniyor fakat borusan şanzıman yağ değişimi yapmıyor. Maslak sanayide şanzımancılar var fakat güvenmeli miyim? Acaba şuan uyarı yokken kullanmaya devam etsem mi? Ya da nasıl bi yol izlemeliyim? Teşekkürler..
    Geç bile kalmışsın. Şanzıman yağı ömürlük değildir. Asıl amaç zaten şanzıman yağının durumu çok kötüleşmeden değiştirmek çünkü şanzımanın yağ değişim sırasında eski yağa da ihtiyacı var, eski yağ nekadar iyi durumda olursa yeni yağın özelliklerine okadar yakın olur ve okadar kaliteli bir karışım elde edilir.

    Maslak sanayide kesinlikle güvenilir ustalar var güvenilmez ustalar da var. Ben Bmw Ista programını edinip şanzıman üreticisi olan ZF sitesinden prosedürleri edinip kendi gittiğim Bmw servisinde ISTA olmadığı için kendi ISTA programım ile ustayla prosedür konusunda hemfikir olarak gerçekleştirdim ve sonuç gerçekten harika oldu.

    Tabi prosedürlerin tamamının doğru yapılmış olması, ilk yağ dolumundan sonra hiç zaman kaybetmeden marş basar basmaz hemen tekrar dolum yapmak, sonrasında liftte vites geçişleri yaparken DSC ve kapıların kapalı emniyet kemerinin takılı olması her geçişten önce frene iyice basıp tekerin tam durduğuna emin olduktan sonra geçiş yapmak sonrasında yağ seviyesi doğruluğu için doğru yağ sıcaklığında ISTA programı ile seviye ölçümü yapmak sonrasında adaptasyon sıfırlamak sonrasında test sürüşü ve sonrasında tekrar aracı dinlendirip soğutup son seviye kontrolünü tekrar program ile yapmak lazım.


    Ayrıca ilk yağı boşalttıktan sonra da eski motoryağı kutusuna alıp kaç lt/ml yağ çıktığını ölçüp aynı miktarda geri koyduğuna da emin olmak lazım. Tabi başta eksik olmadığına emin olmak için boşaltmadan seviye kontrolü de yapmak gerek.

    ZF sitesinde tüm detaylar PDF halinde var. Prosedürleri doğru uyguladıktan vede Orjinal ZF marka doğru yağı ve orjinal ZF filtreyi kullandıktan sonra korkmayın. Yetkili servis te bundan iyisini yapamaz prosedür ve malzeme bellidir.




  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    O kadar güzel anlatmışsın ki Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gelesim geldi hadi benim arabaya da yapalım diye :)

    Dediğin gibi kimseye güven olmadığı için şanzıman yağı değiştirme işi de havada kalıyor. Aracım 60 bin km'ye geliyor. Sormak istediğim şey şu; elimde sadece yağı değişecek araba var. Lift, anahtar harici diğer ekipmanlar için ne kadar para çıkar cebimizden? Program, bağlantı kablosu, yağ vs. gibi. Araç 2016 model 116d.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyote441

    O kadar güzel anlatmışsın ki Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gelesim geldi hadi benim arabaya da yapalım diye :)

    Dediğin gibi kimseye güven olmadığı için şanzıman yağı değiştirme işi de havada kalıyor. Aracım 60 bin km'ye geliyor. Sormak istediğim şey şu; elimde sadece yağı değişecek araba var. Lift, anahtar harici diğer ekipmanlar için ne kadar para çıkar cebimizden? Program, bağlantı kablosu, yağ vs. gibi. Araç 2016 model 116d.
    Gel kardeşim beklerim valla. lift anahtar harici yağı basabilmen için minik bir sıvı pompası gerekiyor oda ucuz basit birşey. Şanzıman yağı değişeli tam bir yıl oldu orjinal zf yağ ve filtre kullanıldı.
    Eğer kendin yapacaksan aracı 4 noktadan takozlarla kaldırarak bir kişi yapabilir. Eğer serviste lifte kaldırılarak yapılacaksa iki kişilik iştir. Bu işte bilinçli davranmak ve hızlı davranmak çok önemli, çünkü ilk ve ikinci dolum arasında marş bastığın anda saniyeler içinde yağ çekilmeye başlıyor. sonraki test sürüşü öncesi ve sonrası yağ seviye testi ve dolumlarda da yağ çok çabuk ısınıp doğru ısı aralığını geçiyor. Bu iş için soğuk hava en ideal aslında.

    Kısa süre önce de F30un ilk kez diferansiyel yağını değiştirdim onu da Febi marka olarak BMW G1 Hypoid Axle oil onayı ve F30 için tavsiye edilen parça numarasının olduğu yağ ile. (Febi 48785).

    Lifetime yağ değişmez gibi algılayanlar var fakat raf ömrü ve son kullanım tarihi olan bir yağı değiştirmeme şansınız yok. Ayrıca bu yağlar parçaları temizlerken toz ve parçacıkları içinde tutarlar temizledikçe temizleme özelliklerini de yitirirler.




  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var
    2004 audi a8l 4.2lt kullanıyorum. 2 den 3 e geçişte hafif vuruntu nedeniyle samsun 'da ustaya gittim conta, tapa, filtre,yağ değişimi ile düzeleceği söylendi değişti ama düzelmedi. 1000 km kullan düzelmezse selenoid ve beyin i çıkma parçayla değiştirelim teklifi yaptı usta, yaklaşım mantıklı mı sizce
    Ilave olarak elindeki program ile beyni okuyamadığını hatta servisten den de destek aldığını ama yine de beyni yeniden programlayamadigini söyledi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halit zengin

    Merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var
    2004 audi a8l 4.2lt kullanıyorum. 2 den 3 e geçişte hafif vuruntu nedeniyle samsun 'da ustaya gittim conta, tapa, filtre,yağ değişimi ile düzeleceği söylendi değişti ama düzelmedi. 1000 km kullan düzelmezse selenoid ve beyin i çıkma parçayla değiştirelim teklifi yaptı usta, yaklaşım mantıklı mı sizce
    Ilave olarak elindeki program ile beyni okuyamadığını hatta servisten den de destek aldığını ama yine de beyni yeniden programlayamadigini söyledi
    Valla biraz detay versen anlayabilirdim.

    Değişti derken ne yağ kullanıldı ve prosedür baştan sona doğru uygulandımı bilemiyorum. İnşallah flush denen saçmalığa girişmemiştir usta. Diğer sıvılarda marka seçersinde otomatik şanzıman yağında şanzıman üreticisinin yada otomobil üreticisinin orjinal logolu yağını ve filtreyi de orjinal audi logolu olarak temin etmek en doğrusu olacaktır.

    Ayrıca işlem sonunda adaptasyon resetlemek te gerekiyor. beyni okuyamıyorsan ta baştan zaten hiç girişmemen gerekir. Bu şekilde tahmin yürüterek parça değiştirilmez. Önce VCDS programını kodlama resetleme özelliği dahil aracınla iletişim kurabiliyor halde olması lazım. Selenoidler bozuk olsa hata verir ozaman yağ ve filtre alırken onları da alırdın.

    Ayrıca selenoid ve beyin çıkma parçayla değiştirilmez. Selenoid mi beyin mi hangisi. Önce bozuk olan selenoidi değiştirirsin sıfır orjinal olduğuna emin olduğun parça ile o da doğuşta bulunur heralde. Sonra beyni düşünürsün.

    Bu dediklerimden sonra revizyona gerek kalmadan düzelir umarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightbreaker

    Valla biraz detay versen anlayabilirdim.

    Değişti derken ne yağ kullanıldı ve prosedür baştan sona doğru uygulandımı bilemiyorum. İnşallah flush denen saçmalığa girişmemiştir usta. Diğer sıvılarda marka seçersinde otomatik şanzıman yağında şanzıman üreticisinin yada otomobil üreticisinin orjinal logolu yağını ve filtreyi de orjinal audi logolu olarak temin etmek en doğrusu olacaktır.

    Ayrıca işlem sonunda adaptasyon resetlemek te gerekiyor. beyni okuyamıyorsan ta baştan zaten hiç girişmemen gerekir. Bu şekilde tahmin yürüterek parça değiştirilmez. Önce VCDS programını kodlama resetleme özelliği dahil aracınla iletişim kurabiliyor halde olması lazım. Selenoidler bozuk olsa hata verir ozaman yağ ve filtre alırken onları da alırdın.

    Ayrıca selenoid ve beyin çıkma parçayla değiştirilmez. Selenoid mi beyin mi hangisi. Önce bozuk olan selenoidi değiştirirsin sıfır orjinal olduğuna emin olduğun parça ile o da doğuşta bulunur heralde. Sonra beyni düşünürsün.

    Bu dediklerimden sonra revizyona gerek kalmadan düzelir umarım.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim
    Yağı mobil marka yağ ile değiştirdi orjinal zf yağ çok pahalı gerek yok dedi. Diğer bilgiler konusunda ben de bu kadar biliyorum. Samsunda çok fazla alternatif yok. Bu noktada acaba Ankara ya gitsemiydim diye de düşünmeye başladım, ama burda başladık bir kere. Mevcut durumdan daha kötüye gidebilir diye de endişeleniyorum işin açıkçası
    Desteğiniz için sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halit zengin

    Teşekkür ederim
    Yağı mobil marka yağ ile değiştirdi orjinal zf yağ çok pahalı gerek yok dedi. Diğer bilgiler konusunda ben de bu kadar biliyorum. Samsunda çok fazla alternatif yok. Bu noktada acaba Ankara ya gitsemiydim diye de düşünmeye başladım, ama burda başladık bir kere. Mevcut durumdan daha kötüye gidebilir diye de endişeleniyorum işin açıkçası
    Desteğiniz için sağolun

    Alıntıları Göster
    Motor yağında marka seçimi olur ama otomatik şanzıman işinde diğer markalar üretici onayına sahip olsa bile performans sorunlarına yol açabiliyor.

    Kullanmış olduğun Mobil yağın üretici onayına sahip olması bile aracın fabrikadan çıktığındaki yağ ile aynı sonuçları vermesini garantilemiyor otomatik şanzımanlarda bu yanılgılara çok düşülüyor. Kaldıki Mobil şanzıman yağları fazla onay alabilmiş yağlar da değil. Başka bir konu da Mobil yağlarını da distribütörler satmıyor. Sanayilerde bayiilerden satın alınabiliyor. Adamın tüm ürünlerini distribütörden almama zorunluluğu yarın kilit vurup gitme ihtimali haliyle sıvı ürünlerde orjinallik şüphesi yaratıyor...Gerçeğinden ayırt etmesi imkansız sahtecilik aynı şekilde yağ / şanzıman / yakıt filtrelerinde de var. Ondan en azından bu tip riskli filtreleri distribütörden alıp en azından hava ile ilgili filtreleri sanayiden almak yada bosch bayiiden bosch olarak falan almak doğru olacaktır diye düşünüyorum.


    Bunları düşünerek yerinde olsam önce sahip olduğun Audinin şanzıman yağ ve filtre parça numarasını audi forumlarından falan öğrenmeye çalışır sonra Doğuşu arar parça numaraları tutuyorsa Doğuştan satın almaya bakardım. En azından uyum ve orjinallik bakımından şüphen de kalmazdı. Sorunun çözülmese bile en azından yağ ve filtre tamamen elenmiş olurdu orjinal ve doğruluğuna kesin emin olduğun ürünlerle değiştiği için.

    Zararın neresinden dönülse kardır mantığı ile benim izleyeceğim yol yine bu olurdu. Aynı ustaya tekrar gitmenin anlamı yok. İş tamamen uyumlu orjinalliğine emin olduğun ürünler ve doğru servis prosedüründedir istisna durumlar hariç.

    Kötü sonuçlar bizi tecrübelere..Tecrübeler ise bizi iyi sonuçlara götürüyor hayatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 6 Mart 2020; 13:11:3 >




  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Zf sitesinde bunun dışında yağ değişiminin nasıl yapılması gerektiğine dair döküman bulamadım.
    PDF veya sayfa şeklinde daha detaylı anlatım varsa link verirsen sevinirim.
    https://aftermarket.zf.com/go/en/aftermarket-portal/passenger-cars-and-lcv/know-how/useful-tips/transmission-oil-change/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferther

    Zf sitesinde bunun dışında yağ değişiminin nasıl yapılması gerektiğine dair döküman bulamadım.
    PDF veya sayfa şeklinde daha detaylı anlatım varsa link verirsen sevinirim.
    https://aftermarket.zf.com/go/en/aftermarket-portal/passenger-cars-and-lcv/know-how/useful-tips/transmission-oil-change/
    Pdf vardı eskiden şemalarla anlatıyordu.
    Bende duruyor gönderiyim dedim ama PDf dosyası eklenmiyor.
    Senin için upload ettim
    link aşağıdadır.
    Prosedür 8HP45 Zf8 şanzıman için bmw f30 araçlardaki. Viteslerde beklerken hep ayağın frende olmalı eğer steptronik yoksa steptonikteki M1 dışında teker döndürmeni tavsiye etmem araç liftteyken. Liftte teker döndüreceksen de aracın kapısını ve DSC yi kapatmaya ayrıca tekerin durduğuna emin olduktan sonra vites değiştirmeyi unutmamak lazım.
    https://mega.nz/#!to1mnAwQ!URl4yR_FEJW3ooJueRyG05_G3LbDzuoyho9Axgw9xSs




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightbreaker

    Pdf vardı eskiden şemalarla anlatıyordu.
    Bende duruyor gönderiyim dedim ama PDf dosyası eklenmiyor.
    Senin için upload ettim
    link aşağıdadır.
    Prosedür 8HP45 Zf8 şanzıman için bmw f30 araçlardaki. Viteslerde beklerken hep ayağın frende olmalı eğer steptronik yoksa steptonikteki M1 dışında teker döndürmeni tavsiye etmem araç liftteyken. Liftte teker döndüreceksen de aracın kapısını ve DSC yi kapatmaya ayrıca tekerin durduğuna emin olduktan sonra vites değiştirmeyi unutmamak lazım.
    https://mega.nz/#!to1mnAwQ!URl4yR_FEJW3ooJueRyG05_G3LbDzuoyho9Axgw9xSs

    Alıntıları Göster
    Bu hafta verdiğin bilgilere dikkat ederek ve PDF deki anlatıma göre değişim yaptıracağım.
    Cevap için teşekkür ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferther

    Bu hafta verdiğin bilgilere dikkat ederek ve PDF deki anlatıma göre değişim yaptıracağım.
    Cevap için teşekkür ediyorum.

    Alıntıları Göster
    Genel prosedür şu şekildedir. Motor çalışmazkenki ilk dolumdan sonra marş basar basmaz çok hızlı bir şekilde zaman kaybetmeden aracı kaldırıp tekrar yağ basmak gerekiyor çünkü ilk dolumda koyduğunuz zaten eksik miktardaki yağ saniyeler içinde çekilecektir. Aracın içine girip vites değiştirme işi ondan sonra.

    5. basamaktan sonra adaptasyonu sıfırlayıp araçla yolda sürüşe çıkıp yağı 80 derece sıcaklığa getirip (10 15 km devirli ve yokuşlu bayırlı yol yeterli olacaktır), sonra tekrar aracı lifte alıp yağ sıcaklığı 30 50 dereceye gelene kadar dinlendirip tekrar yazılım ile yağ seviye kontrolü yapıp duruma göre ekleme yada fazla yağın akmasını sağlamak gerekiyor. Bu son basamağın sebebi ise şanzıman soğutucunun 80 derece sıcaklıktan sonra devreye girip yağın tam dolaşımı tamamlamasını sağlamaktır.

    1. Fill pan until fluid drips from the fill plug
    2. Turn car on, and immediately repeat step 1
    3. Get in the car and shift to reverse, then D, then go into the manual shift gate and hold gears 1 & 2 for 10 seconds.
    4. Put the car back in park and rev the engine at 2k RPMs for 30 seconds to fill the torque converter.
    5. Repeat step 1. Replace fill plug



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 9 Mart 2020; 17:32:57 >




  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklıyorsunuz bu konuyu ağzınıza sağlık. Sadece ufak bir düzeltme (ekleme) yapmak istiyorum. Adaptasyonu sıfırlamak demişsiniz ama kavram karmaşası olmasın. Şanzıman yağı değişiminden sonra ista ile şazıman yağ değişim prosedürü izlenmeli ve o bölümde ista sadece yap değişimi için gerekli adaptasyon verilerini sıfırlıyor. Eğer direkt adaptasyon sıfırlama yapılırsa tamamen sıfırlanıyor. Tamamen sıfırlanırsa re learn prosedürü gerekiyor ki bu iş biraz ince bir iş ve müsait yol ve co pilot lazım. Yani doğru menü altından doğru sıfırlama işlemi yapılmalı ki re learn yapmaya gerek kalmasın. Bunun harici çok güzel bilgiler vermişsiniz gerçekten teşekkür ederim tekrar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do It Yourself

    Çok güzel açıklıyorsunuz bu konuyu ağzınıza sağlık. Sadece ufak bir düzeltme (ekleme) yapmak istiyorum. Adaptasyonu sıfırlamak demişsiniz ama kavram karmaşası olmasın. Şanzıman yağı değişiminden sonra ista ile şazıman yağ değişim prosedürü izlenmeli ve o bölümde ista sadece yap değişimi için gerekli adaptasyon verilerini sıfırlıyor. Eğer direkt adaptasyon sıfırlama yapılırsa tamamen sıfırlanıyor. Tamamen sıfırlanırsa re learn prosedürü gerekiyor ki bu iş biraz ince bir iş ve müsait yol ve co pilot lazım. Yani doğru menü altından doğru sıfırlama işlemi yapılmalı ki re learn yapmaya gerek kalmasın. Bunun harici çok güzel bilgiler vermişsiniz gerçekten teşekkür ederim tekrar.
    Adaptasyon sıfırlarken tam şimdi hatırlayamıyorum sanırım onda da sebep sormuştu yağ değişimi diye mi seçmiştim hatırlayamıyorum çok zaman oldu ama adaptasyonu sıfırlamıştım. İnşallah gereksiz yere tamamen sıfırlamamışımdır. Bir olumsuzluk ta görmedim gerçi. Bilgi için teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.