Şimdi Ara

BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
11
Favori
101.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belki birinin işine yarar diye yazıyorum. Benim 2008 BMW E90 da da 2den 3e geçişlerde boşa düşme gibi tarifleyeceğim bir vuruntu vardı. Özellikle hafif yokuş inerken sakin kullanımda vites yükseltince oluyordu. Bir forumda görüp şanzıman adaptasyon resetleme yaptırdım. Sonrasında 70km manuel kullanmam söylendi. Manuel kullanma sırasında herhangi bir kural yada prosedüre de uymadım. Kendi istediğim gibi kullandım. Şu an araçta vuruntu namına birşey kalmadı. Vites geçişleri çok düzenli ve iyi. Zf6 şanzımanda böyle bir probleminiz varsa başka şeylere para harcamadan önce böyle basit bir çözümü denemenizi öneririm. İyi forumlar
    |
    |
    mangala bu mesajı paylaştı
  • Bugün ZF Türk Sultanbeyli'de şanzıman yağını ve karterini değiştirdim. 3213 TL tuttu. Fiyatı güncel euro kuruna göre değişiyor. İşçilik 840 TL onun fiyatı sabit. Geri kalan şanzıman yağı ve şanzıman karteri fiyatı.

    Arabama f20 116i 135.900 km'de Aralık 2012 trafiğe çıkışlı (8 yıl dolmak üzere.) ve bir şikayetim olmamasına rağmen vites geçişlerinden, ilk defa şanzıman yağı değiştirttim.

    En başta laptop ile bluetooth üzerinden ZF programı ile arabaya bağlanıp, şanzıman istatistiklerine bakıyorlar. Şanzıman hangi sıcaklıklarda ne kadar kalmış grafiksel olarak görünüyor. Benim hep 80-90 derece gibiydi yağ sıcaklığı. 100-110 dereceler çok az vardı grafikte. Hata vermişse şanzıman onları görüyorlar. Ben de bir tane hata vermiş bir ara ama km bilgisi yok maalesef.

    İlk önce lifte alıp kontrol ediyorlar kaçak falan var mı diye.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Ardından yağ numunesi alıp içinde su var mı yok mu diye kontrol ediyorlar. Santrifüj aleti var bir tane onda numuneyi 2 dk döndürüp yağ ve suyun ayrışmasını gözlemliyorlar. Benim yağda su çıkmadı.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Sonra karter söküldü parlak kısımlar metal tozları, parçaları.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Şanzıman çıktı meydana;
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Eski karter ile yeni karter farkı;
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Karteri sökmeden bu aletle ilk önce bir 3-4 litre arası çektiler şanzıman yağını. Karteri sökünce yağ boşalmasın diye.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Bir tarafta eski yağ doluyor makineye, diğer tarafta yeni yağ boşalıyor makineden.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    Daha sonra 10 litre yeni yağ bastılar şanzıman içine. O sırada arabayı çalıştırıp, vites geçişi de sağladılar. Zamanla gelen yağın rengi açılmaya başladı.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    En son 13 litre yağ şanzımanın içinden geçip boşalmış oldu. Yani şanzımanın yağ kapasitesinden fazla yağ, şanzımanın içinden geçip makineye doldu.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi

    En son olarak da hortumlar çıkarıldı araba liftten indirilip şanzıman adaptasyonu resetlendi.
    Ardından ufak bir test sürüşüne çıktım ve geldiğimde yağın seviyesini kontrol edip 200ml daha yağ eklendi ve alt koruma takıldı arabanın.
    BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi



    Hepsi topu topu 2 saat sürdü. Arabada genel olarak bir pürüzsüzlük hissettim ama pek km yapmadım, km yaptıktan sonra daha detaylı şanzıman yağından sonra vites geçişleri ile ilgili yorum yaparım. Ben arkadaşları beğendim gayet ilgili ve bilgililer. Sorularınıza cevap veriyorlar ve işlemleri yaparken izleyebiliyorsunuz.
    Yetkili servis olduğu için yaptırdım, inşallah faydası olur.




  • Yapılan iş de anlatımınız da çok güzel, teşekkürler.
  • urunguu kullanıcısına yanıt
    Cok guzel bir tecrube paylasmissin. Tesekurler
    Tum prosedurlere uygun hareket ettiler sanirim.
  • bmw nin ve zf nin şanzıman yağı değişimi videolarından farklı bir şekilde yağın değişim yapılması bana ilginç geldi..o videolarda makina ya bağlanmıyor, dolayısıyla içerisinde bir miktar eski yağ kalıyordu....zf nin resmi sitesinde de videolardaki gibi bir değişim söz konusuydu.... benim bu konuda aklımın
    bir
    hayli karıştığını söyleyebilirim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nani33 -- 10 Ağustos 2020; 0:4:27 >
  • Arkadaşlar şanzıman yağının değişip değişmediğini nasıl öğrenebiliriz?
  • Herkese merhaba. 2014 model 164 bin km de 520i aracım var. Vites geçişleri sorunsuz. Daha önce şanzıman yağı değişmemiş. Aklıma uzun zamandır takılan bir konu ZF serviste aracın şanzıman yağını değiştirmelimiyim? Değişim sonrası vuruntu vs bir sorunla karsılasırmıyım? Cok gel git yasadım. Degiştiren arkadaslar degişim sonrası tecrübelerini aktarabilirse memnun olurum
  • Bugün şanzıman yağını ZF serviste değiştirdim. Şanzıman içindeki yağ kararmıştı. Eskiden vites geçişleri süper derdim ama yağ değişimi sonrası bariz bir iyileşme oldu. Artık Vites gecişlerini fark etmek zor. O derece pürüzsüz oldu. Şimdilik hiçbir sorun yok.
  • cemal178 kullanıcısına yanıt
    Maliyeti ne oldu size?
  • 3350 tl gibi bir maliyeti oldu

  • urunguu kullanıcısına yanıt

    ZF bu servisi vermezken Istanbul'daki tüm şanzıman tamircisi denilen yerleri gezdim.


    En iyisi diye tabir edilen ustayı da gördüm.


    Abartmıyorum, hepsi ama hepsi bu işlemlerin 10'da 1'ini yapıyor.


    O dönem defalarca ZF'yi arayıp rica etmiştim ama binek araca yardımcı olmuyorlardı.


    Ne yazık ki çok yetenekli ustalarımız var, burunları bir karış havada, kendilerine aşırı güveniyorlar ama halen 1990'ların ustaları olarak devam ediyorlar. Prosedürlerin uygulanması ve alet kullanımında çok çok gerideler.


    Iyiki ZF bu hizmeti başlattı, bizi de merdiven altı tamircilerden kurtardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 21 Haziran 2021; 10:51:53 >
  • Geçtiğimiz aylarda BMW 5.20 aracım için ZF servisine randevu alarak gittim. Çok sağolsunlar inanılmaz ilgililer ve anlatarak, açıklayarak yapıyorlar her işlemi.

    2.500TL ücreti sabitlediklerini söylediler ancak USD kuru malum yükseldi, şuan fiyatı değiştirmiş olabilirler. Eğer değiştirmedilerse ve sizde şanzıman yağınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız mutlaka öneririm. Audi aracımda daha önce değiştirmiştim ve inanılmaz memnun kalmıştım. Şimdi aynı şekilde 5.20 aracımda da iyi ki değiştirdim diyorum.


    ZF Türkiye servisine ve çalışanlarına buradan çok teşekkürler.

    Ayrıca yakında şanzıman haricinde araçtaki diğer ZF parçalarına da servis vermeyi düşündüklerini söylediler.

  • urunguu kullanıcısına yanıt

    İNŞÂALLAH

  • Güncel fiyat vereyim. ZF Sultanbeyli'de 8HP yağ değişimi 6.000 TL.
  • ZF Şanzıman Ankara Şaşmaz oto sanayide yetkili servis hizmeti vermeye başladı.Fiyatlar İstanbul ile aynı.Açılışa özel ücretsiz check up yapıyorlar.Telefon numaraları 0312 6219393 randevu alabilirsiniz.

    www.zfotomatiksanziman.com

  • Lucas Transmission Fix elimde 1 adet 710ml mevcut isteyen olursa piyasadan uyguna verebilirim
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler, güncel olarak giden varsa fiyat bilgisi verilse harika olur

  • Şanzıman yağı değişmeli mi kesinlikle? Çoğu usta sorun yoksa dokunmayın diyor. Eğer değişiyorsa kaç bin km de değiştiriliyor?
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt

    100.000 civarında yağ değiştirmek mantıklı, filtreden emin değilim, olmasa da olur sanki.

  • Güncel bilgi olarak söylüyorum, arayınca telefonda da bilgi veriyorlar gerçi ama yağ değişim ücreti 10500 TL, sistem şöyle işliyor eğer yağ değişilmeyecek durumdaysa arıza varsa sorun varsa iki üç aşamalı bir checkup ile bunu tespit ediyorlar ve sadece 500 TL ücret ödeyip çıkıyorsunuz, problem yoksa eğer değişim yapılıyor (karter, filtre, yağ) ve ödediğiniz rakam 10.500 TL.
    İşlemler yaklaşık bir buçuk saat sürüyor, bitiminde işleme ilişkin belge veriyorlar. Türkiye koşulları için değişim aralığı 80 bin km belirlenmiş, sürekli uzun yol hali için ise 100 bin km.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.