Şimdi Ara

BMW - ZF Sanzıman Yağ Değişimi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
11
Favori
101.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Sorduğunu hatırlıyorsanız muhtemelen doğru yapmışsınızdır işlemi. Zaten service functions menüsünden girince soruyordu yağ mı değişti mekanik müdahale mi oldu diye (öyle hatırlıyorum). Ecu listten egs yi seçip Call ecu functions dan girince ordan yapılan işlemde sormuyor direkt sıfırlama yapıyor. Yani %99 doğru yapmışsınızdır siz de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracım 2011 116i 108.000 km 2.vitesten 3 e geçiş yaparken sessiz hafif bir vuruntu yapıyor aracı dün aldım ekspertiz yapan yetkili şanzıman yağı değişince düzelir dedi zf binek araç yağ değişimi yapıyormuş artık telefonda konuştuk şase no istediler fiyat teklifi verecekler onu bekliyorum bmw yetkili servis 3800 tl fiyat verdi umarım zf vicdanlı davranır 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzman6363

    Arkadaşlar aracım 2011 116i 108.000 km 2.vitesten 3 e geçiş yaparken sessiz hafif bir vuruntu yapıyor aracı dün aldım ekspertiz yapan yetkili şanzıman yağı değişince düzelir dedi zf binek araç yağ değişimi yapıyormuş artık telefonda konuştuk şase no istediler fiyat teklifi verecekler onu bekliyorum bmw yetkili servis 3800 tl fiyat verdi umarım zf vicdanlı davranır 🙂
    ZF'nin Sultanbeyli'ndeki yeri mi arabalara değişim yapıyor artık?
    Öyleyse çok güzel haber bu. Fiyatı ve yaptırırsanız detayları yazarsanız çok sevinirim.
  • 150 euro + kdv fiyat verdiler donanım ailesinden yaptıracak arkadaşlarımız var indirim istedim onun icin mail at dediler attım %10 indirim yapabiliriz dediler bence bmw servisinden mantıklı sonuçta üretici firma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzman6363 U kullanıcısına yanıt
    Bence de bmwden mantıktı. Çalışanları sadece bu işte uzmanlaşmış, tek işleri bu ve zfnin yetkili bayisi. Keşke Ankara’da da olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do It Yourself

    Sorduğunu hatırlıyorsanız muhtemelen doğru yapmışsınızdır işlemi. Zaten service functions menüsünden girince soruyordu yağ mı değişti mekanik müdahale mi oldu diye (öyle hatırlıyorum). Ecu listten egs yi seçip Call ecu functions dan girince ordan yapılan işlemde sormuyor direkt sıfırlama yapıyor. Yani %99 doğru yapmışsınızdır siz de.
    Tam hatırlamıyorum ama tamamen de sıfırlamış olabilirim çünkü ayrı bir menuden giriş yaparak adaptasyon sıfırlamıştım. Dediğim gibi en ufak bir sorunla da karşılaşmadım sonrasında. 1 yıl süre kullanımdan sonra tekrar adapte olmuştur zaten =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzman6363

    150 euro + kdv fiyat verdiler donanım ailesinden yaptıracak arkadaşlarımız var indirim istedim onun icin mail at dediler attım %10 indirim yapabiliriz dediler bence bmw servisinden mantıklı sonuçta üretici firma
    Kesinlikle mantıklı. Ben Borusanın şanzıman yağı olarak ZF marka koyduğuna bile emin değilim. Bmw logolu kutudaki yağların üzerinde ZF yazmaz ZF üretmiş olması diye bir garanti de yok. Üreticisi Castrol de olabilir Shell de Motul da. Borusan bile bilemez bunu sorsanız.

    ZF servisi en mantıklı seçenek gibi görülüyor bu durumda yinede koyulacak yağın ambalajının üstündeki parça numarasının doğru olması, ürün üretim tarihi mümkün oldukça yeni olması, şişelerin hiç birinin sızmamış olması yada önceden açılıp tekrar kapatılmamış olması falan önemli çünkü amaç taze ve doğru yağı koymak.




  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    merhabalar, bugün aracımın zincir değişimi için motor söküldü. Bu sırada usta şanzıman yağının kötü duruma geldiğini karter filtre ve yağın değişmesi gerektiğini söyledi. Aracın şanzımanıda motordan ayrıldı türbünde meydana çıktı. Zf yetikili satıcısına durumu anlattım 8 lt yağ ve karteri almamı söyledi. Şimdi bu yağ değişimini dolumunu, karteri söküp takarken vida sıralamasını nasıl yapacağız ? Bazı kişiler 2-3 lt yağı şanzımana koyun sonra boşta çalışırken yağ tıpasından fazla yağ gelene kadar yağ doldurma el pompasıyla doldurun falan diye anlatılmış. Bu teknikler doğru mu nasıl yapmamız gerekiyor ?

    05312056552

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, 3.20ied 2016 model aracım var, 49 binde şuan, bakımını yaptıracağım yakın zamanda, şanzıman yağınıda değiştirmem gerektiğini bir kaç kişi söylemişti, en mantıklısı zf kendi yerindemi yaptırmalıyım acaba?
  • cemkayikcioglu C kullanıcısına yanıt
    yağı yetkli serviste değiştir başına iş alma
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    sakın değiştirme şanzımanla oynama yağı kalsın
  • ZF sultanbeyli servisinde bu işi yaptırtmak bence de mantıklı . acaba yağ değişiminden sonra sıfırlama ayarlarını da yaparlar mı ? öyle ya o da önemli......
  • ZF Sultanbeyli şanzıman konusunda benimde tercihim olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    nani33 N kullanıcısına yanıt
    Zf yetkili servisi olduğu için ben de umutluyum, gerçi gitmek şansım yok orası ayrı ama. Adaptasyon dahil tüm prosedürlerin zfnin yayımladığı pdfler Doğrultusunda yapılacağına düşünüyorum. Gidip bu soruların cevaplarını alan ya da direkt işlem yaptıran olursa Prosedürü burada paylaşması çok kişiye yararlı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle herkese verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2012 E90 3.20d aracım 120k km de ve 2den 3 e sadece manuel modda sessiz bir iteleme şeklinde vuruntu yapıyor. D de herhangi bir sorun yok. Devir bandında dalgalanma boşa atma yok. Bu sorunu Zf Sultanbeyli ye ilettiğimde teste bağlamak için randevu verdiler. Yağ değişimi yaş ve km'den ötürü yaklaşmış ve %20 indirim kampanyası ile 2800 TL tutar dediler. (Sandıkçıdan p.tesi fiyat alacağım). Salı günü zfye gitmeye çalışıp aldığım bilgileri aktaracağım. Yağ değişimi şu an düşünmüyorum en azından yaz sonuna kadar. Fakat vuruntu için kafamdaki soru işaretleri cevaplanması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyitilbas

    Arkadaşlar öncelikle herkese verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2012 E90 3.20d aracım 120k km de ve 2den 3 e sadece manuel modda sessiz bir iteleme şeklinde vuruntu yapıyor. D de herhangi bir sorun yok. Devir bandında dalgalanma boşa atma yok. Bu sorunu Zf Sultanbeyli ye ilettiğimde teste bağlamak için randevu verdiler. Yağ değişimi yaş ve km'den ötürü yaklaşmış ve %20 indirim kampanyası ile 2800 TL tutar dediler. (Sandıkçıdan p.tesi fiyat alacağım). Salı günü zfye gitmeye çalışıp aldığım bilgileri aktaracağım. Yağ değişimi şu an düşünmüyorum en azından yaz sonuna kadar. Fakat vuruntu için kafamdaki soru işaretleri cevaplanması gerek.
    Hocam gittiniz mi ZF ne işlem yapıldı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam gittim. Test sürüşü yapıldı bütün arıza belirtilerine bakıldı seri kalkışlar, yokuş performansı, manuel-oto modları vs. Yalnızca spor modda 2-3 geçişinde vuruntu tespit etti teknisyen. Yalnız ciddi bir vuruntu olmadığı ve bu sıkıntı haricinde hiçbir sorun olmadığını ifade etti. Yağ örneği alıp inceleme yapıldı herhangi bir su karışımı çıkmadı. Yağ rengi hafif kararmıştı çok çok az yanma kokusu var dedi. Değişim vakti gelmiş bundan sonrası balataları aşındırabilir arıza çıkarabilir dedi. Fakat vuruntunun yağdan olduğunu düşünmediğini söyledi. Kısacası tork konvektörü test edildi sıkıntı yoktu yağ test edildi yine sıkıntı yoktu zamanla gerçekleşen aşınmadan olabileceğini söyledi. Kesin çözüm şu an için yok. Yağ değişimi için 2800 TL fiyat verdi ay sonuna muhtemelen değişeceğim inşallah vuruntu kesilir. Çok yardımcı oldular çok memnun kaldım. Kendilerinin servis olmadığını bizzat Zf markası olduğunu yaptıkları işin garantili olduğunu ifade ettiler. Ayrıca kullanılan yağ fabrikadan geliyormuş ve dışardaki değişimde içinde kalan eski yağa ilave yapılması olayını kendileri bütün yağı değiştirerek engelliyorlarmış. Bana çok güven verdi günümüz kurlarında da fiyatı makul geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok sagol @seyitilbas cok onemli bir konuda aydinlattin ve tecrubeni aktardin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyitilbas S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için bende müsait bir zamanda gidicem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim arkadaşlar. Naçizane önerim bilhassa şanzıman yağı konusunda yetkili servisten şaşmayın Zf olur Borusan olur farketmez ama Castrol koy diyenden, Shell koy diyenden, az kalın koy ince koy diyenden, içinde yağ kalır üzerine ekleyelim diyenden, kullanılmış ve aşınmış şanzıman a sıfır muamelesi yapıp adaptasyon yapalım diyenden arkanıza bakmadan kaçın diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.