Şimdi Ara

Çapışma Testlerinin Beş Para Etmezliği Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volvo'nun en küçük aracı v40 trafikte sizin anlatımlarınıza göre kamyon oluyor. Xc90 demek ki ne olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı,momentum diye bişey var
  • Bu testlerin asıl amacı; farklı araçları standart hızda ve standart engellere çarptırarak birbirleri arasında mukayese etmektir.
    Herkesin hayatı önemli. Ama herkes BMW 7.50 alamaz. Alabilse bile yakıt vergi kullanım kolaylığı gibi nedenlerle A,B,C,Ğ,Q,X,Y,Z sınıfı araç kategorilerinden birini seçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUSTER04

    evet x5, 1.16 ile carpismada daha az hasar alir bu bir gercek fakat etki tepki kanunua gore bir duvarin x5 ten az tepki verdigini soylemen yanlis oldu. senin arastirmaci kimligine yakistiramadim.

    Hocam tam olarak itiraz ettiğiniz noktayi anlayamadim. En ufak ağırlık ve boyuttaki arabalar için daha büyük boyutlu arabalar duvara çarpma etkisine benzer bir etki oluşturabilecekken, X5'in çarptığı Fiestanın X5'e yastık vazifesi göreceğini, darbeyi emeceğini, X5'tekilerin de çok büyük ihtimalle hiç zarar görmeyeceklerini anlatmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anro

    Volvo'nun en küçük aracı v40 trafikte sizin anlatımlarınıza göre kamyon oluyor. Xc90 demek ki ne olur.

    Volvolarin teknik verileri hakkinda çok bilgim yok, ama eğer diğer arabalara göre daha ağırsa kesinlikle haklisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    Combalac haklı ;

    http://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2012/09/21/damage-control-which-cars-generate-the-most-personal-injury-claims/

    “Injury claims data show something that crash test results can’t, and that’s the role that vehicle size plays,”

    Sigortadan Yaralanma tazminatı talepleri , çarpışma testlerinin gösteremediği noktayı ; çapışan araçların büyüklük farkının etkilerini ortaya koyuyor.

    Here’s the complete list of vehicles HLDI says has the highest injury-claim frequency among all 2009-2011 models, with a score of 100 representing the industry average:

    100 endüstri ortalaması olmak üzere araçların tazminat talebi dereceleri ; (Büyük rakam kötü derece)

    •Toyota Yaris; subcompact; claim frequency rating 201
    •Suzuki SX4; subcompact; claim frequency rating 187
    •Chevrolet Aveo; subcompact; claim frequency rating 183
    •Mitsubishi Galant; midsize; claim frequency rating 179
    •Kia Rio; subcompact; claim frequency rating 175
    •Nissan Versa; subcompact; claim frequency rating 173
    •Hyundai Accent; subcompact; claim frequency rating 173
    •Dodge Avenger; midsize; claim frequency rating 167
    •Nissan Sentra; compact; claim frequency rating 162
    •Chevrolet Aveo Wagon; subcompact; claim frequency rating 157

    Bütün arabalar


    İzahatiniz için teşekkur ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kafa kafaya bir arabayla çarpışma durumunda dediğinizde haklısınız.4 yıldız almış bir Q7 5 yıldızlı bir B segmentiyle aynı süratte çarpışsa Q7 çok daha az etkilenir.

    Ama ya testlerdeki gibi düz bir duvara,ağaca,direğe yani rijit bir yere çarparlarsa?İşte o zaman o testlerdeki sonuçların etkisiyle orantılı bir senaryo gerçekleşir.Ağır olan araç çok daha yüksek kinetik enerjiye sahip olacağı için o enerjinin sönümlenmesi de bir o kadar zor ve şiddetli olur.

    En iyisi hangi araç olursa olsun kurallara uymak,hatalı sollamalar yapmamak ve aracınızın burnunun ememeyeceği süratlere çıkmamak!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre356

    Kafa kafaya bir arabayla çarpışma durumunda dediğinizde haklısınız.4 yıldız almış bir Q7 5 yıldızlı bir B segmentiyle aynı süratte çarpışsa Q7 çok daha az etkilenir.

    Ama ya testlerdeki gibi düz bir duvara,ağaca,direğe yani rijit bir yere çarparlarsa?İşte o zaman o testlerdeki sonuçların etkisiyle orantılı bir senaryo gerçekleşir.Ağır olan araç çok daha yüksek kinetik enerjiye sahip olacağı için o enerjinin sönümlenmesi de bir o kadar zor ve şiddetli olur.

    En iyisi hangi araç olursa olsun kurallara uymak,hatalı sollamalar yapmamak ve aracınızın burnunun ememeyeceği süratlere çıkmamak!

    Ilk paragrafiniz olayi süper özetlemis. Keske ilk mesajimda yazsaymışım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın ağırlığı ile güvenlik arasında doğru orantı olmaz. Darbeyi azami ölçüde sönümleyen, yükü kabine maruz bırakmadan doğru şekilde aktarabilen sistemler üzerinde çalışmalar hiç boşuna yapılmasın o zaman. Bilgisayar üzerinde similasyonlarla dizayn edilen araçları çarpışma testleri ile gerçek hayatta görebilme imkanı sağlıyor. Small overlap testleri ilk çıktığında tel tel dökülen araçları gördük, bunun üzerine firmalar açıkları görüp önlemlerini aldılar. Depreme dayanıklı olsun diye abartılı ebatta kolon kiriş kullanılması gerekiyor bu mantığa göre. Bu konularda mühendislik çalışmaları devreye giriyor, egzosa bebek bezi bağlayıp yağ analizi yaptırmaya benzemez, egzosda patlıcan közlemeye benzemez ya da lastiğe çarşaf sarıp karda zincirsiz araba kullanmaya benzemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subie

    Aracın ağırlığı ile güvenlik arasında doğru orantı olmaz. Darbeyi azami ölçüde sönümleyen, yükü kabine maruz bırakmadan doğru şekilde aktarabilen sistemler üzerinde çalışmalar hiç boşuna yapılmasın o zaman. Bilgisayar üzerinde similasyonlarla dizayn edilen araçları çarpışma testleri ile gerçek hayatta görebilme imkanı sağlıyor. Small overlap testleri ilk çıktığında tel tel dökülen araçları gördük, bunun üzerine firmalar açıkları görüp önlemlerini aldılar. Depreme dayanıklı olsun diye abartılı ebatta kolon kiriş kullanılması gerekiyor bu mantığa göre. Bu konularda mühendislik çalışmaları devreye giriyor, egzosa bebek bezi bağlayıp yağ analizi yaptırmaya benzemez, egzosda patlıcan közlemeye benzemez ya da lastiğe çarşaf sarıp karda zincirsiz araba kullanmaya benzemez.

    Konularimi takip ettiginiz için teşekkürler. Evet bu farkli, o yüzden yeni konu açtım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ağırlığın günlük hayatta olan kazalarda tabiki etkisi farklı olur da, o çarpıştırdıkları şey kaskatı beton blok değil, deforme olabilir bariyer. Ağır araçlarda daha fazla deforme olarak bir nebze de olsa sönümlüyor aracın momentumunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Combalac


    quote:

    Orijinalden alıntı: obmann

    Dediklerinize göre Volvo istisna mi oluyo o zaman??


    Istisnadan kastiniz nedir hocam? Biraz açarsaniz...

    Senin tezin bu testlerin normal sürüslerde hiçbir ise yaramaz onemli olan kiminle carpistigin araç büyükse ezer gecer demişsin. Ya da ben böyle anladim.
    Ama Volvo genelde bu testlerden hep en yüksek puani alıyor normalde de bilinen en saglam arac. Kaza orneklerine bakarsan ben daha bugüne dek bo volvonun arabayla carpisipta paramparca oldugunu hatirlamiyorum. Günlük hayattaki Volvo örnekleri bu testin sonuçlarini hakli cikariyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, çarpışma testlerinin, bu testlerde alınan puanların hiçbir anlamı yok

     Çapışma Testlerinin Beş Para Etmezliği Hakkında
  • Bence tercihinizi mazda 3 ten yana kullanmalısınız. Leon da olabilir.



  • İlk mesajtaki söylenenlere bakılırsa şayet ; şunlarada bakmak gerekir..

    sokaktada kimse testlerdeki gibi 20-30 km yada 50 km gibi hızlarda araç kullanmıyor.Hele en çok kazaların olduğu duble yollarda..
    Herkes 8 -10-12 hava yastıklı araçlara binmiyor.
    Herkes emniyet kemeri takmıyor.
    Herkes tek noktadan çarpışmalı kazaya karışmıyor, herkes bakımlı lastiği sağlam araçlara binmiyor vs vs...
  • belli bir süratten sonra çarpışmada istediğin kadar sağlam araba yap, istersen 976446546 hava yastığı koy sonuç alamazsın. ancak uçaklardaki gibi kişiyi havaya fırlatma çözümü olabilir. ancak uçaklarda bunun için makul bir süre varken araç çarpışmalarında airbag açılması kadar olabilecek kısa sürede üst taraf açılıp fırlatma yapılabilir mi bu çok zor. bunun için de dış sensörlerden faydalanılabilir ama bu defa da olur olmaz araçta dışarı fırlatma gibi şeyler olabilir. neyse konu dağıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusau

    Niye mümkün olmasın.
    Ş.içine zaten belli saatlerde girebiliyorlar bu saatleri belirleyip, gümrük - tır garajı gibi alanları doğru yerlere konumlarsan ş.içine çok büyük sıkıntı yaratmazsın.
    Ş.dışında da bol bol yol yapacak yer var. Cumhurbaşkanı kendine o kadar para sayıp saray yaptırabiliyorsa maliyet bahane olamaz. Her yıl kaç vatandaşımız ölüyor bu trafikte.
    Ben inanıyorumki eğer adam gibi düzenlemeler yapılsa ş.içi trafik kazaları da en az yarı yarıya iner. Ölümlü kazaları epey azaltmak yeterli çabayla mümkündür.

    Yol yapmak çocuk oyuncağı değil maalesef. Zor ve maliyetli bir iş. Cumhurbaşkanlığı sarayı ile maliyet açısından kıyaslanması mümkün değil.

    Şehir içine girişler kısıtlanabilir ve şu anda büyük şehirlerde zaten kısıtlı. Ekonomik ve mantıklı olanı yapmak istiyorsan yol yaparak ihtiyacı karşılamış olmak yerine ihtiyacı ortadan kaldırmak yolunu seçerek demiryolu taşımacılığına geçeceksin; tırlar, kamyonlar, otobüsler kendiliğinden ortadan kaybolacak.

    Şehir içindeki kazalara gelirsek, şehir içinde ölümlü kaza oranları yüksek değil. Şehir içi kazalar çok büyük oranda sadece maddi hasarlıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiarc

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusau

    Niye mümkün olmasın.
    Ş.içine zaten belli saatlerde girebiliyorlar bu saatleri belirleyip, gümrük - tır garajı gibi alanları doğru yerlere konumlarsan ş.içine çok büyük sıkıntı yaratmazsın.
    Ş.dışında da bol bol yol yapacak yer var. Cumhurbaşkanı kendine o kadar para sayıp saray yaptırabiliyorsa maliyet bahane olamaz. Her yıl kaç vatandaşımız ölüyor bu trafikte.
    Ben inanıyorumki eğer adam gibi düzenlemeler yapılsa ş.içi trafik kazaları da en az yarı yarıya iner. Ölümlü kazaları epey azaltmak yeterli çabayla mümkündür.

    Yol yapmak çocuk oyuncağı değil maalesef. Zor ve maliyetli bir iş. Cumhurbaşkanlığı sarayı ile maliyet açısından kıyaslanması mümkün değil.

    Şehir içine girişler kısıtlanabilir ve şu anda büyük şehirlerde zaten kısıtlı. Ekonomik ve mantıklı olanı yapmak istiyorsan yol yaparak ihtiyacı karşılamış olmak yerine ihtiyacı ortadan kaldırmak yolunu seçerek demiryolu taşımacılığına geçeceksin; tırlar, kamyonlar, otobüsler kendiliğinden ortadan kaybolacak.

    Şehir içindeki kazalara gelirsek, şehir içinde ölümlü kaza oranları yüksek değil. Şehir içi kazalar çok büyük oranda sadece maddi hasarlıdır.

    Ne dediğimi iyi anlıyorsun fakat anlamamazlığa gelmek daha kolay.
    Cumhurbaşkanlığına o sarayı yaptıracak o kadar paraya makam arabaları alacak parayı bulan adam yol içinde para bulur isterse. Demir yolu bir yere kadar daha mantıklı.
    Ş. İçi yayaların ve motor-bisikletlilerin karıştığı kazalarda ölüm oranı çok yüksek ve ben gerekli düzenlemeler yapılırsa, (üst geçit +refüje korkuluk, bazı yerlere trafik düzenlemesi vb) uygulamalarla bunların çok azaltılabilineceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Smartlar sağlam ama bir vuruşta havada uçuyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusau


    quote:

    Orijinalden alıntı: optiarc

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusau

    Niye mümkün olmasın.
    Ş.içine zaten belli saatlerde girebiliyorlar bu saatleri belirleyip, gümrük - tır garajı gibi alanları doğru yerlere konumlarsan ş.içine çok büyük sıkıntı yaratmazsın.
    Ş.dışında da bol bol yol yapacak yer var. Cumhurbaşkanı kendine o kadar para sayıp saray yaptırabiliyorsa maliyet bahane olamaz. Her yıl kaç vatandaşımız ölüyor bu trafikte.
    Ben inanıyorumki eğer adam gibi düzenlemeler yapılsa ş.içi trafik kazaları da en az yarı yarıya iner. Ölümlü kazaları epey azaltmak yeterli çabayla mümkündür.

    Yol yapmak çocuk oyuncağı değil maalesef. Zor ve maliyetli bir iş. Cumhurbaşkanlığı sarayı ile maliyet açısından kıyaslanması mümkün değil.

    Şehir içine girişler kısıtlanabilir ve şu anda büyük şehirlerde zaten kısıtlı. Ekonomik ve mantıklı olanı yapmak istiyorsan yol yaparak ihtiyacı karşılamış olmak yerine ihtiyacı ortadan kaldırmak yolunu seçerek demiryolu taşımacılığına geçeceksin; tırlar, kamyonlar, otobüsler kendiliğinden ortadan kaybolacak.

    Şehir içindeki kazalara gelirsek, şehir içinde ölümlü kaza oranları yüksek değil. Şehir içi kazalar çok büyük oranda sadece maddi hasarlıdır.

    Ne dediğimi iyi anlıyorsun fakat anlamamazlığa gelmek daha kolay.
    Cumhurbaşkanlığına o sarayı yaptıracak o kadar paraya makam arabaları alacak parayı bulan adam yol içinde para bulur isterse. Demir yolu bir yere kadar daha mantıklı.
    Ş. İçi yayaların ve motor-bisikletlilerin karıştığı kazalarda ölüm oranı çok yüksek ve ben gerekli düzenlemeler yapılırsa, (üst geçit +refüje korkuluk, bazı yerlere trafik düzenlemesi vb) uygulamalarla bunların çok azaltılabilineceğini düşünüyorum.

    Ben ne dedigini anliyorum da, sen insaat sektorunden hic anlamiyorsun. Anlamak zorunda tabi ki degilsin de, anliyormus gibi yazmasan daha iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.